vaggooss Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Στις 17/11/2022 στις 12:44 ΜΜ, marios3434 είπε Παιδια καλησπερα επειδη ειμαι σε ψαξιμο για καινουριο ηλιακο και μιας και ειμαι τελειως ασχετος ειπα να μπω εδω να μαθω καποια πραγματα.Υπαρχει διαφορα αν βαλεις ηλιακο με μονη πλακα η διπλη?Γιατι πηρα τηλ φιλου για μια εταιρεια (αυτος ειχε βαλει με διπλη πλακα απο εκει) και το ατομο που με εξηρετησε μου ειπε πως τα νεα μοντελα βγαινουν με μονη πλακα.Ψαχνω ηλιακο για σπιτι 4 ατομων αρα θα παω στα 160lt?Οποιος μπορει βοηθησει καπως...ευχαριστω. Για να είσαι λίγο πιο άνετος εφόσον είστε 4 άτομα βάλε 180 λίτρα. Καλοκαίρι είσαι μια χαρα με τα 160 και ακόμη και τα 120 λίτρα σε καλυπτουν.Από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο δεν πρόκειται να ΜΕΊΝΕΙΣ ΠΟΤΈ. Βάλε 180 για τις μέρες που δεν θα έχει όλη μέρα ήλιο. Με έναν συλλέκτη παρε μην ακούς βάλε 4 τμ κλπ γιατί μόνο ζημιά θα σου κάνει ειδικά στην Αθήνα που έχει ακόμη περισσότερη ηλιοφάνεια. Ούτος η αλλος χειμώνα θα χρειαστείς και κάποιον άλλον τρόπο να έχεις ζεστό νερό ο ηλιακός δεν μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες σου πάντα. 1
Balrog Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όσοι παρακολουθείτε το παρόν θα γνωρίζετε ότι τελευταία έχω κάνει μικρή κατάληψη στο θέμα και γκρινιάζω συνεχώς για την βεβιασμένη μου. Ε λοιπόν, ω του θαύματος, σήμερα δούλεψε πολύ καλά. Γύρισα πάλι πρώτος στο σπίτι, οπότε δεν είχε κατανάλωση όλη την ημέρα πριν από μένα και τα αισθητήρια στις 3μμ έδειχναν 57C στην έξοδο των συλλεκτών και 46C στο δοχείο του υπογείου, με τον κυκλοφορητή σε πλήρη λειτουργία. Τις προηγούμενες μέρες εμφάνιζε alarm στην οθόνη και δεν ανέβαζε εύκολα πάνω από 40C. Με 40C όμως δεν κάνεις άνετα μπάνιο, ενώ με 46C κάνεις χαμάμ 😛 Δεν είναι ότι είχε περισσότερη ηλιοφάνεια από τις άλλες μέρες με τις οποίες συγκρίνω. Υποπτεύομαι ότι η καλή απόδοση οφείλεται στο ότι το πρωί είχα ζεστάνει νερό με το λέβητα το οποίο δεν ξόδεψα τελικά. Το ζεστό νερό από τη σερπαντίνα του λέβητα μένει πάνω πάνω επειδή είναι πιο ελαφρύ. Όλοι έχουμε υπόψη μας το πείραμα με το κόκκινο και μπλε νερό που δεν αναμιγνύεται, μήπως όμως μετά από πολλές ώρες τελικά αναμιγνύεται λόγω επαγωγής (convection); Επομένως το ερώτημα είναι μήπως ξεκίνησε από ψηλότερη θερμοκρασία για αυτό μου έδωσε 46; Γιατί εάν με αυτό τον τρόπο θα έχω επιτέλους ζεστό νερό, τότε σκοπεύω να το επαναλαμβάνω καθημερινά! Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από Balrog
Maurikycli Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Καλά κάνεις γιατί φλερτάρω με την ιδέα της βεβιασμένης. Θύμισε μας περιοχή.
Balrog Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Τρολάρεις έτσι; Έλα Κάτω Χαλάνδρι να σκαντζάρουμε με τον Calpak που έχεις.
Maurikycli Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Ε, να, σκέφτομαι να το στήσω με σωλήνες κενού 😇
qwertyuiop2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Balrog είπε μήπως ξεκίνησε από ψηλότερη θερμοκρασία για αυτό μου έδωσε 46; Σήμερα έκαναν πάρτι οι αθηναϊκοί ηλιακοί. Χθες με τη συννεφιά του φάγαμε όλο το ΖΝΧ που είχε κρατήσει από την προχθεσινή ηλιοφάνεια και σήμερα στη 1 είχε άνετα 55άρι-60άρι. Δεν πιανόταν το νερό. Πραγματικά στις 3 βδομάδες που έχει μπει ο καινούριος, έχει ανάψει μία μέρα από 2 μισάωρα η αντίσταση, γιατί κάναμε κακό προγραμματισμό και τα 4 μπάνια έπεσαν σε 2η συνεχόμενη μέρα συννεφιάς. Θεωρώ πως στην Αθήνα, αν κάνεις έξυπνη κατανομή, πολύ λίγες θα είναι οι μέρες του χρόνου που θα δουλέψει αντίσταση. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε πλέον στις 60 χειρότερες μέρες του χρόνου περίπου με τη λιγότερη ισχύ ηλιακής ακτινοβολίας. 3
Balrog Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 "Μόνο" 55-60 έπιασε; Άρα εντάξει είμαστε και εμείς οι βιασμένοι με 45.. Στις 21/10/2022 στις 5:46 ΠΜ, Balrog είπε Εδώ μήπως αξίζει να βάλει κανείς κενού, όπως αυτούς που είχες και έβγαλες (με δεδομένο ότι υπο-αποδίδει η βεβιασμένη); Εεπ, δικιά μου ιδέα ήταν για κενού 😛 1
Maurikycli Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Το βασανίζω καιρό τώρα αλλά σταμάτησε να φτιάχνει η Calpak οπότε ή θα πρέπει να πάω σε πανάκριβο γερμανικό ή κινεζιά. 1
Balrog Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Η Calpak τα έφτιαχνε ή τα εισήγαγε; Γερμανικά λες τα Vaillant, ε; Τα άλλα που κυκλοφορούν είναι από τον ίδιο κινέζο όλα; Απ' ό,τι βλέπω πάντως δεν υπάρχουν καλές διαθεσιμότητες. Βρίσκω τα εξής: Green Solar, ILIOsak, Venman και Halkotherm. Το τελευταίο μου φαίνεται έντιμη πρόταση. Καταρχάς δίνει 10 χρόνια εγγύηση στον συλλέκτη (και 5 στο καζάνι που δίνουν οι σμαλταρίες όπως έχει αναφερθεί).
qwertyuiop2 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, Balrog είπε "Μόνο" 55-60 έπιασε; Άρα εντάξει είμαστε και εμείς οι βιασμένοι με 45.. Εεπ, δικιά μου ιδέα ήταν για κενού 😛 Δεν έχω βάλει ακόμα το θερμομετράκι με το καλώδιο για να βλέπω, οπότε για να μην τραβάω νερό θερμομέτρησης και σπαταλάω ΖΝΧ δεν ελέγχω πλέον θερμοκρασίες, το έκανα μόνο μετά την εγκατάσταση για να σιγουρευτώ ότι είναι τούμπανη. Έτσι διαπίστωσα ότι αν το νερό "πιάνεται" για λίγο, είναι περίπου στους 50-55, ενώ, αν έστω και ένα στιγμιαίο άγγιγμα προκαλεί αίσθηση καύσου, τότε είναι πέριξ ή και άνω των 60. Καλά και η σημερινή μέρα είναι αδιανόητη, ζέστη, άρα ελάχιστες απώλειες και πεντακάθαρος ήλιος. Επειδή 2/4 μέλη του νοικοκυριού μένουμε σε άλλα ιδιόκτητα σπίτια αυτή την περίοδο, έχουν μείνει 160λτ με 3τμ συλλέκτη για 2 άτομα. Οριακά πρέπει να ανέβουν να σκεπάσουν. 😆 1
vassilis3 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Χθες ανέβηκα ταρατσα και είδα νερα στο πάτωμα Φαίνεται να υπάρχει διαρροή και το νερό να βγαίνει ανάμεσα απο τους σωλήνες εξαέρωσης και του περιβληματος (βλέπε φωτο) Σήμερα ανέβηκα και ήταν στεγνά! παρ' όλα που είχα ανάψει το θερμοσύφωνα επίτειδες για να δω την διαρροη Καμιά ιδέα
PLACEBO_89 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, Balrog είπε "Μόνο" 55-60 έπιασε; Άρα εντάξει είμαστε και εμείς οι βιασμένοι με 45.. Εεπ, δικιά μου ιδέα ήταν για κενού 😛 Μονο? Δηλαδη ενας καλος σε αποδοση ηλιακος ποσους βαθμους πρεπει ν ανεβαζει??? Ο ts σου λεει ειχε φαει ολο το νερο! Που και παλι αυτο ειναι πολυ γενικο γιατι εγω δεν πιστευω πχ τους 15-20β τους πηγε 60!!! Συνηθως η διαφορα ειναι 30-33β και αυτο με μεγαλυτερο συλλεκτη για τα λιτρα! 1
hp8 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, vassilis3 είπε Φαίνεται να υπάρχει διαρροή και το νερό να βγαίνει ανάμεσα απο τους σωλήνες εξαέρωσης και του περιβληματος (βλέπε φωτο) Σήμερα ανέβηκα και ήταν στεγνά! παρ' όλα που είχα ανάψει το θερμοσύφωνα επίτειδες για να δω την διαρροη Καμιά ιδέα κάτι δεν πάει καλά εκεί (φωτο) Το πρωί πριν ζεστάνουν οι συλλέκτες λύσε την τάπα δίπλα Αν κάνει σιντριβάνι έχεις τρύπιο μποιλερ Αν δεν συμβαίνει κάτι βάζεις δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα η σκεπάζεις ένα τμήμα των συλλεκτών 15 € για την ιδέα Αυτό εκεί είναι σιλικόνη ?
vassilis3 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω ανεβάσει 3 φώτο που δείχνουν ότι υπάρχει διαρροή από σχεδόν όλες τις τρύπες από το κέλυφος του ηλιακού μεταξύ σωλήνα κ λαμαρίνας Τώρα το γιατί κάποιες ώρες είναι στεγνός άγνωστο μιας κ έχω ενεργοποίηση κ ηλεκτρικά τον θερμοσυφωνας για να τον πιέσω να τρέχει συνέχεια. Τσιμούχα πλαστική για στεγανωποιηση πιθανόν από βροχές κλπ Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2022 από vassilis3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα