Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Πώς καταλαβαίνουμε ότι έχει τρυπήσει το καζάνι;

Είναι διπλής η  τριπλής ;)  Αν έχει τρυπήσει σε σημείο που περιβάλλεται από τον μανδύα θα πρέπει να λύσεις την τάπα η την βαλβίδα του κλειστού και να γίνει σιντριβάνι Αν έχει σε άλλο σημείο πέραν του μανδύα θα τρέχει λογικά κάτω Η μονωση πόσο πίεση να κρατήσει ?

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, hp8 είπε

Είναι διπλής η  τριπλής ;)  Αν έχει τρυπήσει σε σημείο που περιβάλλεται από τον μανδύα θα πρέπει να λύσεις την τάπα η την βαλβίδα του κλειστού και να γίνει σιντριβάνι Αν έχει σε άλλο σημείο πέραν του μανδύα θα τρέχει λογικά κάτω Η μονωση πόσο πίεση να κρατήσει ?

Τριπλής.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Τριπλής.

Αν δεν βλέπεις την διαρροή  ρίξε μια ματιά στην βαλβίδα ασφάλειας του λέβητα μπας και τρέχει μέσω της σερπαντίνας Αν είναι οκ το κλειστό των συλλεκτών Από που προκύπτει η ανησυχία Δώσε κάτι

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hp8 είπε

Αν δεν βλέπεις την διαρροή  ρίξε μια ματιά στην βαλβίδα ασφάλειας του λέβητα μπας και τρέχει μέσω της σερπαντίνας Αν είναι οκ το κλειστό των συλλεκτών Από που προκύπτει η ανησυχία Δώσε κάτι

Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω κάτι, αλλά διάβαζα στις προηγούμενες σελίδες για τρύπια καζάνια και αναρωτιόμουν αν υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει κάτι που να μη φαίνεται εμφανώς.

Δημοσ.
Στις 12/11/2022 στις 9:48 ΠΜ, liakjim είπε

Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω κάτι, αλλά διάβαζα στις προηγούμενες σελίδες για τρύπια καζάνια και αναρωτιόμουν αν υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει κάτι που να μη φαίνεται εμφανώς.

Αναλογα που θα τρυπησει οπως και ο βαθμος της φθορας για αρχη..

Δημοσ.

Μόλις μπήκα σπίτι από νωρίς το πρωί με σκοπό να κάνω ένα μπανάκι και να ξαναφύγω. Επειδή πλέον πρώτα κατεβαίνω στο λεβητοστάσιο να δω τι γράφει το μηχανάκι της βεβιασμένης και είδα ότι παρα την ηλιοφάνεια έγραφε μόνο 30C, άναψα κατευθείαν το boiler για να ζεσταθεί με το πετρέλαιο. Μετά από κανένα 20λεπτο που άνοιξα τη βρύση (πρώτος εγώ από το πρωί, οι άλλοι λείπουν όλοι σημερα) έκανε ένα μπραφ και έβγαλε κάτι μαυρίλες για λίγα δευτερόλεπτα. Είναι νορμάλ αυτό;

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Balrog είπε

Είναι νορμάλ αυτό;

λογικά όχι  Κοιτάς την πίεση στον αυτόματο πλήρωσης του καλοριφέρ καθώς και την πίεση του κλειστού των συλλεκτών  αν έχει αλλάξει κάτι

• Thanks 1
Δημοσ.

1 ώρα πριν, takis1964 είπε

τρυπησε το μποιλερ με το  κλειστο? 

Αν λες για τη δικιά μου υπόθεση, δεν έχω ιδέα. Τις προάλλες του έβγαλα τη μόνωση και δεν είδα διαρροή εξωτερικά. Τι γίνεται μέσα δεν τολμάω να φανταστώ καν. 20 χρόνια άλατα χωρίς ανώδιο. Ίσως για αυτό να μην αποδίδει. Τι ίσως, σίγουρα δηλαδή. Αμφιβάλλω αν θα μπορέσει άνθρωπος να καθαρίσει αυτές τις σερπαντίνες. Ακόμη και όταν ανάβω το λέβητα για ζνχ, μπαίνει καυτό το νερό στην είσοδο του εναλλάκτη και βγαίνει εξίσου καυτό στην έξοδο. Λέω μήπως έχουν πιάσει δύο δάχτυλα ασβέστη πάνω και για αυτό δεν μεταφέρεται καλά η θερμότητα στο νερό χρήσης. Σε ένα γυάλινο ποτήρι πάντως αν βάλω το ζεστό νερό, είναι σαν να έχω διαλύσει χάπι depon αναβράζον μέσα.. Επίσης, δεν έχω καταλήξει εάν είναι τελικά προτιμότερο να δουλεύει γρήγορα ένας κυκλοφορητής ή αργά, προκειμένου να αφήνει περισσότερη θερμότητα στο νερό του δοχείου.

ΥΓ Δεν θυμάμαι αν το έγραψα την άλλη φορά αλλά βρέθηκε ο ένοχος που κρυώνει τα βράδυα το νερό. Ο χαλασμένος αισθητήρας στην ταράτσα νομίζει ότι έχει 90C μέσα στη νύχτα και θέτει σε λειτουργία τον κυκλοφορητή όλη τη νύχτα. Έβαλα και κάμερα και το είδα την επόμενη. Έτσι κι αλλιώς χάνει από κατασκευής μερικούς βαθμούς overnight λόγω ελλιπούς μόνωσης του boiler. Το γράφει και στο φυλλάδιο. Έχω την εντύπωση ότι οι κανονικοί ηλιακοί έχουν μικρότερες απώλειες από τα boiler λεβητοστασίου ας είναι εκετεθειμένοι στις ταράτσες. Δεν ξέρω μήπως ο μανδύας του κυκλώματος που περιβάλλει το νερό χρήσης παίζει ρόλο σε αυτό.

34 λεπτά πριν, hp8 είπε

λογικά όχι  Κοιτάς την πίεση στον αυτόματο πλήρωσης του καλοριφέρ καθώς και την πίεση του κλειστού των συλλεκτών  αν έχει αλλάξει κάτι

Thanks! Είναι χαμηλές όλες οι πιέσεις πάντως. Θα ρωτήσω και τους άλλους μήπως έχει ξανασυμβεί.

• Like 1
Δημοσ.

Σε Sonne 160lt του 2013 είχα γράψει κι εδώ ότι πέρυσι τρύπησε το καζάνι και μου το αλλάξανε εντός εγγύησης ευτυχώς. 
Τόσα χρόνια δεν έχω αλλάξει ποτέ τα υγρά του κλειστού κυκλώματος παρά μόνο συμπλήρωνα -κακώς από ότι διάβασα- νεράκι από χρόνο σε χρόνο. 
Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνω μια πλήρη αντικατάσταση των υγρών του;

Δημοσ.

Τι απόδοση έχουν οι επιλεκτικοί ηλιακοί συλλέκτες τιτανίου? Κοντά στο 50-60% είναι ρεαλιστικό? Έχω τον sol-violaris 3τμ/200λτ, και προσπαθώ να δω αν η απόδοσή του είναι η αναμενόμενη, με βάση και την ηλιακή ακτινοβολία.

Δημοσ.

Καλημέρα, για ηλιακό θερμοσίφωνα τι πρέπει να προσέξω και ποιές είναι αξιόπιστες εταιρίες (μιας και μόλις τρύπησε ο δικός μας – μάρκας wilco – και ο υδραυλικός προτείνει αλλαγή) ?

Δεδομένα : τριπλής ενεργείας, 200 λτ., η οικία βρίσκεται αθήνα .

Παρακαλώ όποια βοήθεια είναι χρήσιμη και πολύτιμη !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...