adi32 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Είχαμε βάλει πριν χρόνια έναν παρόμοιο ηλιακό με επάνω δυο βαλβίδες που προσθέτεις υγρό Αν θυμάμαι καλά αυτός είχε ρίξει νερό για να γεμίσει Η απορία είναι αν το αντιψυκτικό το ρίχνεις πάλι από εκεί πως δεν αναμιγνύεται με το νερό ? Είχαν έρθει 2-3 φορές για σέρβις άλλα δεν είδα τι έκαναν και θέλω να δω αν έχει χάσει υγρό.
lalalaxi Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, adi32 είπε Είχαμε βάλει πριν χρόνια έναν παρόμοιο ηλιακό με επάνω δυο βαλβίδες που προσθέτεις υγρό Αν θυμάμαι καλά αυτός είχε ρίξει νερό για να γεμίσει Η απορία είναι αν το αντιψυκτικό το ρίχνεις πάλι από εκεί πως δεν αναμιγνύεται με το νερό ? Είχαν έρθει 2-3 φορές για σέρβις άλλα δεν είδα τι έκαναν και θέλω να δω αν έχει χάσει υγρό. Αν εχει χάσει υγρά δεν θα κάνει κύκλωμα και δεν θα ζεσταίνει το νερό, αφου λειτουργεί ειναι εντάξει. Παρόλαυτά καθε 2-3 χρόνια χρειάζεται αλλαγή το υγρό και ξέπλυμα μεσα ο σκελετός.. μην ακους τι λένε... 1
zaras27 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Για να βοηθήσω τους Αθηναίους να σωθούν . Βρήκα τον τεχνικό που μου έστειλε φίλος από εδω μέσα και τον κάλεσα ο οποίος έκανε 2 ώρες service ! Απλά ! Καζάνι μέσα και ότι έμενε και στον πάτο , αυτή τη βαλβίδα έξω την αλλαξε , τις σωληνώσεις όλες κτλ εκεί που έβγαλε τη μαυρίλα ήταν στο γύρω γύρω και άλλαξε θερμοστάτη καθάρισε το ανώδιο έπλυνε τα πάνελ ! κα . 2
purif Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, zaras27 είπε Για να βοηθήσω τους Αθηναίους να σωθούν . Βρήκα τον τεχνικό που μου έστειλε φίλος από εδω μέσα και τον κάλεσα ο οποίος έκανε 2 ώρες service ! Απλά ! Καζάνι μέσα και ότι έμενε και στον πάτο , αυτή τη βαλβίδα έξω την αλλαξε , τις σωληνώσεις όλες κτλ εκεί που έβγαλε τη μαυρίλα ήταν στο γύρω γύρω και άλλαξε θερμοστάτη καθάρισε το ανώδιο έπλυνε τα πάνελ ! κα . Στείλε π.μ. με ίνφο να σωθούμε κι εμείς 😅
NickTheMeat Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, θελω να ρωτησω τα μελη που εχουν λεβητα φ.α. αν εχουν υπολογισει την αποσβεση των χρηματων που εχουν επενδυσει για τον ηλιακο τους θερμοσιφωνα. Εχω τετραμελη οικογενεια και καταναλωνω ετησιως 1150 kwh για ζεστο νερο χρησης. ακομα και με την τωρινη τιμη που ειναι υψηλη δεν θα πληρωνω πανω απο 150 ευρω ετησιως ποσο μαλλον τα χρονια των καλων εποχων του αεριου ολο το καλοκαιρι διναμε 15€ μαζι με τα παγια. Ενοψει επιδοτησης περναει απο το μυαλο μου αλλα λεω θα αξιζει τελικα.. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από NickTheMeat
kstgr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, energy52 είπε Παιδια καλησπερα, για ΗΛΙΟΑΚΜΗ ή SOLARNET που ειναι θυγατρικος τι λετε; Θα μπει με το εξοικονομω κι επειδη θελω τον ιδιο προμηθευτη λογω πολυ καλης συνεργασιας σε αλλες δουλειες, φερνει αυτους τους δυο.. Μακριά, έδωσα 1150ευρω το μακρινό 2011 κι αντί για Glass ήρθε ένα πράγμα σαν βαφή που ξεφλούδισε αμέσως. Έχω κάνει αναλυτικά ποστ παλαιότερα 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, kostaskontis είπε χρειαστηκε να βγαλω σημερα φωτος για να στειλω σε ενα γνωστο μου ,και τις ανεβαζω και εδω ετσι να χουμε να λεμε https://postimg.cc/gallery/jTyNLSy Πωπωπω εγκαταστασάρα! Προσεγμένη, δουλεμένη, μελετημένη. Σε τι θερμοκρασία μπήκε η βαλβίδα ανάμειξης που στέλνει στο σπίτι ΖΝΧ; Αποδίδει αμέσως; Είναι ακριβής;
adi32 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, lalalaxi είπε Αν εχει χάσει υγρά δεν θα κάνει κύκλωμα και δεν θα ζεσταίνει το νερό, αφου λειτουργεί ειναι εντάξει. Παρόλαυτά καθε 2-3 χρόνια χρειάζεται αλλαγή το υγρό και ξέπλυμα μεσα ο σκελετός.. μην ακους τι λένε... Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι που συμπληρώνεις νερό και που υγρό
lalalaxi Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, adi32 είπε Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι που συμπληρώνεις νερό και που υγρό Φίλε μου οταν το αδειάζεις για να το πλύνεις αγοράζεις ενα λίτρο προπυλενογλυκόλη το διαλύεις σε ενα κουβά με νερό και μετα το βαζεις μέσα απο πάνω( αφαιρείς την ασφάλεια) Τωρα αν χρειάζεται συμπλήρωμα ή βάζεις μόνο νερό ή πάλι διαλύσεις υγρό με νερό. Δεν βάζεις ξεχωριστά υγρό και ξεχωριστά νερό... οπως στο αμάξι είναι ...
hp8 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kostaskontis είπε χρειαστηκε να βγαλω σημερα φωτος για να στειλω σε ενα γνωστο μου ,και τις ανεβαζω και εδω ετσι να χουμε να λεμε https://postimg.cc/gallery/jTyNLSy σωστή κατασκευή Με τα 5 bar του δικτύου δεν θα κάνεις τίποτα ? Θα τρελάνει το δοχείο και την ασφαλείας Εχεις αυτην την πιεση σε ωρα αιχμης Το βραδυ την εχεις τσεκαρει ? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από hp8
vaggooss Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, NickTheMeat είπε Καλησπερα, θελω να ρωτησω τα μελη που εχουν λεβητα φ.α. αν εχουν υπολογισει την αποσβεση των χρηματων που εχουν επενδυσει για τον ηλιακο τους θερμοσιφωνα. Εχω τετραμελη οικογενεια και καταναλωνω ετησιως 1150 kwh για ζεστο νερο χρησης. ακομα και με την τωρινη τιμη που ειναι υψηλη δεν θα πληρωνω πανω απο 150 ευρω ετησιως ποσο μαλλον τα χρονια των καλων εποχων του αεριου ολο το καλοκαιρι διναμε 15€ μαζι με τα παγια. Ενοψει επιδοτησης περναει απο το μυαλο μου αλλα λεω θα αξιζει τελικα.. Εννοείται πως αξίζει. Εκτός από τα λεφτά που σε κάποια χρόνια θα κάνεις απόσβεση περίπου στα 8 πάνω κάτω γλυτώνεις και την καταπόνηση του καυστήρα. Σε φίλη μου χάλασε κάποιο εξάρτημα εντος δεν θυμάμαι να σου πω ποιο και πλήρωσε 250 ευρώ. Αυτό της είπε ο μάστορας είναι λόγω της καταπόνησης. Μόλις τώρα, vaggooss είπε Εννοείται πως αξίζει. Εκτός από τα λεφτά που σε κάποια χρόνια θα κάνεις απόσβεση περίπου στα 8 πάνω κάτω γλυτώνεις και την καταπόνηση του καυστήρα. Σε φίλη μου χάλασε κάποιο εξάρτημα εντος δεν θυμάμαι να σου πω ποιο και πλήρωσε 250 ευρώ. Αυτό της είπε ο μάστορας είναι λόγω της καταπόνησης. Καλά αν τον πάρεις και με την επιδότηση είναι θείο δώρο.
kostaskontis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, hp8 είπε σωστή κατασκευή Με τα 5 bar του δικτύου δεν θα κάνεις τίποτα ? Θα τρελάνει το δοχείο και την ασφαλείας Εχεις αυτην την πιεση σε ωρα αιχμης Το βραδυ την εχεις τσεκαρει ? εχω παντα 5 bar ....εχω ρυθμηζομενο μειωτη πιεσης στην εισοδο της παροχης-->φιλτρα νηματος και αλατων-->πιεστικο μηχανημα inverter στα 5bar/inox δοχειο διαστολης 30λτ.Ανωτατη πιεση παντα 5 bar... το δοχειο του ηλιακου ειναι και αυτο φουσκωμενο στα 5 οποτε απο εκει εως τα 8 που ανοιγει η βαλβιδα ασφαλειας αναλαμβανει αυτο...μεχρι στιγμης η βαλβιδα δεν εχει σταξει ποτε ακομα και σε 90 βαθμους θερμοκρασια νερου... Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από kostaskontis 1
GeG Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, vaggooss είπε Φίλε μου 2 άτομα 3 τμ συλλέκτη είναι υπερβολή. Θα τον καταστρέψεις το καλοκαίρι αν δεν σκεπάζεις το 70% της επιφάνειας. Σκέψου ότι τώρα σου έχει 88 βαθμούς το καλοκαίρι θα έχεις το πρωί 90 και όλη την μέρα θα τον ξετιναζει. τον σκεπαζω σχεδον ολοκληρο. ελενχω την θερμοκρασια του 4 ώρες πριν, kostaskontis είπε χρειαστηκε να βγαλω σημερα φωτος για να στειλω σε ενα γνωστο μου ,και τις ανεβαζω και εδω ετσι να χουμε να λεμε https://postimg.cc/gallery/jTyNLSy ενα μαυρο καλωδιο λογικα ειναι του αισθητηρα, θα σου προτεινα να το καλυψεις με κατι , θα ξεραθει απο τον ηλιο. επισης το μανομετρο με θερμοκρασια ειναι και δεν βλεπω καλα στην βαλδιβα αναμειξης; αν ναι, στειλε ενα λινκ αν μπορεις γιατι θελω ενα. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από GeG
ΠάρηςΓ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Παντως δε φτανει το νερό. 200/4τμ. Κανει 2 μπανια και τελος
kostaskontis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, GeG είπε επισης το μανομετρο με θερμοκρασια ειναι και δεν βλεπω καλα στην βαλδιβα αναμειξης ειναι θερμομανομετρο στο solarkit το δινει η brassform μαζι,δεν ειναι και τοσο ακριβες βεβαια....Πωλητε και σκετο,ειναι μεχρι 6 bar. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα