dtzgr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Balrog είπε Συνεχίζω νωρίς το βράδυ να μην έχω ζεστό, χωρίς να έχω τραβήξει καθόλου όλη μέρα, ενώ το μεσημέρι καίει. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός, αλλά: Ο κυκλοφορητής σου σταματάει όταν δεν έχει ήλιο (πχ το βράδυ); Αν όχι, παίζει μόλις πέσει ο ήλιος ο συλλέκτης σου να λειτουργεί "ανάποδα", δηλαδή να εκπέμπει τη θερμότητα που τραβάει από το ΖΝΧ που έχει μαζέψει στο boiler και έτσι να σου το κρυώνει. Αν δεν σταματάει, δες αν υπάρχει τρόπος -- και αν προτείνεται από τον εγκαταστάτη σου για λόγους ασφαλείας -- να σταματά το βράδυ. Ωστόσο, ακόμα και να σταματάει, αν δεν εμποδίζεται η φυσική ροή στο κύκλωμα, και πάλι μπορεί να συμβαίνει αυτό που σου λέω, γιατί το ζεστό πάει πάντα πάνω μόνο του (όπου είναι ο συλλέκτης που εκπέμπει, με την αντίστροφη διαδικασία από αυτή με την οποία συλλέγει). Ο απλός ηλιακός δεν έχει αυτό το πρόβλημα γιατί μόλις πέσει ο ήλιος ο συλλέκτης δεν θερμαίνεται άλλο, επομένως η φυσική κυκλοφορία (σιφωνισμός) σταματάει γιατί το Boiler είναι πιο ψηλά από το συλλέκτη και επειδή το ζεστό μένει πάνω, η κυκλοφορία σταματά από μόνη της. Πάντως ΑΝ είναι αυτό το πρόβλημά σου, δεν ξέρω πώς λύνεται χωρίς να διακινδυνεύεις την ασφάλειά σου, γιατί αν σταματήσει η βεβιασμένη ενώ δεν πρέπει, μπορεί να σου σκάσει λόγω αυξημένης πίεσης κλπ. Απλα σκέψεις κάνω για το τι μπορεί να είναι το πρόβλημα (σε καμία περίπτωση δεν προτείνω πώς να το λύσεις -- για αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό που είναι και αυτός που θα έχει την ευθύνη). Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2022 από dtzgr 1
aldon Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 @BalrogΤις διατομές των σωληνώσεων από τους συλλέκτες μέχρι τον κυκλοφορητή τους είδες; Τι διατομή έχουν; 1
dtzgr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 @BalrogΑν το βράδυ, πχ 2-3 ώρες μετά το ηλιοβασίλεμα, τα ρακόρ του συλλέκτη σου είναι ακόμα ζεστά / καυτά, σημαίνει ότι γίνεται αυτό που σου είπα (εκπέμπει τη θερμότητα του ΖΝΧ σου και σου το κρυώνει). Χωρίς ήλιο ο συλλέκτης πρέπει να είναι κρύος. 1
Balrog Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Ευχαριστώ! Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβαίνει. Θα το κοιτάξω αν σταματάει το βράδυ, κανονικά για να ξεκινήσει πρέπει να έχει την διαφορά θερμοκρασίας που του έχω ορίσει. Στους 8 ήταν το καλοκαίρι, στους 6 το έβαλα τώρα τελευταία (δεν ξέρω κιόλας αν έκανα καλά που το μείωσα για χειμώνα). Αλλά θα το τσεκάρω, γιατί το αισθητήριο το πάνω μου βγάζει κάτι τρελά νούμερα ώρες - ώρες. Και δεν μένει και σταθερό, δηλαδή το καντράν που γράφει την διαφορά θερμοκρασίας το βλέπεις να ξεκινάει από π.χ. 5 και να φτάνει 65 σε ένα λεπτό μέσα. Μετά φτιάχνει πάλι μόνο του. Δεν αποκλείεται να τρελαίνεται, να νομίζει ότι έχει 60 βαθμούς μες στη νύχτα και να αρχίζει να γυρνάει το νερό κρυώνοντάς το, τι να πω. Οι σωλήνες είναι κουκουλωμένες, αλλά Φ18 πρέπει να είναι, θα κατέβω να τις ξαναδώ. Το ρακόρ του κυκλώματος στους συλλέκτες είναι κρύο αυτή την ώρα, πάντως. Το άλλο που σκέφτομαι είναι μήπως το νερό που βλέπω στο δάπεδο και θεώρησε ο υδραυλικός ότι είναι τρύπιο το δοχείο, το συμπληρώνει με κρύο η διάταξη που υπάρχει εκεί για πλήρωση. Αφού λέω να κλείσω τη βάνα αυτή να δω αν θα μείνει ζεστό το νερό για αλλαγή.
dtzgr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Η "διαφορά θερμοκρασίας" πώς ορίζεται; Ποια είναι τα 2 σημεία που μετρώνται; Είναι απλή διαφορά θερμοκρασίας ή παίζει ρόλο και το πρόσημο (δηλαδή το ΠΟΙΟ σημείο είναι θερμότερο;) Πήγαινε και δες τώρα αν τα ρακορ σου είναι θερμότερα από αυτά των γειτόνων σου που έχουν κανονικό ηλιακό (τα οποία λογικά ήδη θα έχουν κρυώσει). 1
Balrog Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτά λογικά είναι στάνταρ για όλους, δε νομίζω ότι επιδέχονται λάνθασμένης ρύθμισης όσο άσχετος και να είναι ο μάστορας ή ο ιδιοκτήτης. Το διαφορικό μετριέται με έναν αισθητήρα στην έξοδο του ζεστού του κλειστού κυκλώματος ψηλά στον συλλέκτη και έναν άλλο αισθητήρα χαμηλά στο δοχείο, στο μέσο περίπου της σερπαντίνας του ηλιακού. Για να πάρει μπρος ο κυκλοφορητής δεν αρκεί να πιάσει την ΔΤ, αλλά πρέπει να την διατηρήσει και για 5 λεπτά. Ρακόρ όλα κρύα. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2022 από Balrog
CptBill Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 μαστορες προσφατα ανακαλυψα οτι το αντεπιστροφο ειχε πεθανει απο τον ηλιακο μου. Το ειδα αφου σε ενα μανομετρο που ειχα σε μια βρυση, τις ζεστες μερες εφτανα τα 8 bar πιεσης αφου ο ηλιακος εκτονώνε προς το δικτυου του κρυου νερου. anyway. Θα μπει το γνωστο σουβλακι ( πχ δειτε εδω https://youtu.be/J1Di4ENnbMM ) για να γινει σωστη δουλεια. Για δοχειο διαστολης προτεινετε κατι συγκεκριμενο? Πρεπει να προσεξω κατι? Επισης ποσα λιτρα δοχειο διαστολης θα χρειαστω (ο ηλιακος ειναι 160λ)
hp8 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, CptBill είπε Επισης ποσα λιτρα δοχειο διαστολης θα χρειαστω 6 - 8 % του μποιλερ 1
energy52 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Παιδια καλησπερα, για ΗΛΙΟΑΚΜΗ ή SOLARNET που ειναι θυγατρικος τι λετε; Θα μπει με το εξοικονομω κι επειδη θελω τον ιδιο προμηθευτη λογω πολυ καλης συνεργασιας σε αλλες δουλειες, φερνει αυτους τους δυο..
vaggooss Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Στις 21/10/2022 στις 10:16 ΠΜ, GeG είπε Έχει κανείς Αθήνα 160λιτρα με 3τμ να μας πει θερμοκρασία αυτόν τον καιρό; εμένα χθες 88, πολυ ψηλά δεν είναι ρε παιδιά; μέχρι 50 φτάνει το πρωί αφου κάνω χρήση το νερό πιο πολυ απογευματινες ώρες και παλι τα ίδια κάθε μεσημέρι. Να πω ότι το μέτρησα και με άλλο θερμομετρο στην έξοδο του ζεστου τις μπανιέρας με 6 βαθμους διαφορά ππυ το θεωρώ λογικό γιατί κάνει 10-13 μέτρα μέχρι να φτάσει στο μπάνιο το ζεστό νερό. Πόσα άτομα είστε?
vasilllis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Στις 3/11/2022 στις 10:31 ΠΜ, lalalaxi είπε Φιλε μου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα... Αυτήν την βαλβίδα την αλλάζουμε προληπτικά γιατι εχει μέσα την αντεπίστροφη. Η βαλβίδα στον λεβητα πετρελαίου δεν εχει ενσωματωμένη αντεπίστροφη... Αυτό που σχολιάζεται χωρις να ξέρετε πως λέγεται είπαμε? Αντε πες κανεις το σέρβις την ελέγχεις και δουλεύει ομως ειναι παλία και μπορεί να χαλάσει σε 10 ημέρες, μέχρι να κάνεις το επόμενο σέρβις μετα απο 2 χρόνια θα πίνεις ακατάλληλο νερό. Αν πιστεύεις οτι αξίζει το ρίσκο για 5 ευρώ, αν κοστολογείς την υγεία σου και της οικογένειάς σου με 5 ευρώ μην την αλλάξεις και ποτέ... Ο υδραυλικός που έρχεται και σου κανει το σερβις ουτε που εχει περάσει απο το μυαλό του οτι το νερο μεσα απο το μποιλερ που ειναι το ανοδιο μαγνησίου ειναι ακατάλληλο για πόση, Στα @@ του, απλα θέλει να τελειώσει γρήγορα να πάρει τα λεφτα και να πάει στον επόμενο. Τωρα σοβαρά υπάρχουν άνθρωποι που τσιγκουνεύονται τα 5 ευρώ? Έλεος... Δεν ειναι έξυπνο να γλυτώσεις 5 ευρώ έξυπνο ειναι να είσαι πάντα ασφαλής... Οι περισσότεροι γράφετε οτι νανε χωρις να ξέρετε και επηρεάζετε και άλλους που δεν ξερουν και θέλουν να μάθουν .... Και ειναι και τόσο αφελής που ρωτάνε εδω μεσα άσχετους που ετσι ακουσαν ή δεν ακουσαν ή ετσι το κάνει κάποιος αμόρφωτος υδραυλικός εδω και 15 χρόνια κλπ κλπ... Δεν εχει το ασφαλιστικο του λεβητα ανεπιστροφη ,αλλα εχει ο αυτοματοσ πληρωσης αν ειναι κλειστου κυκλωματος (πλεον σχεδόν ολες οι εγκαταστασεις σχεδον) που το νερο του ειναι ακομα χειροτερο για βρωση..Αλλαζε τον και αυτον!!!
GeG Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, vaggooss είπε Πόσα άτομα είστε? 2 Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από GeG
qwertyuiop2 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 31 λεπτά πριν, GeG είπε 2 Δεν τον ξεζουμίζετε όπως εμείς που είμαστε 4, γι' αυτό. Εμάς την τελευταία βδομάδα (εξαίρεση η Κυριακή με την κατασκέπαση), κάθε μέρα ξεκινούσε από το 20-25 (μην ειναι και παρακάτω) του καζανιού γιατί τον αδειάζαμε με 2 ή 3 μπάνια ΚΑΘΕ βράδυ. Τελικά έφτανε μεταξύ 55 και 62 στη βρύση, άρα πρέπει να κάπαρε στα 65 εντός καζανιού κατά τη δύση του ηλίου. Το 88 που λες οφείλεται στο ότι επειδή γίνονται ΜΑΞ δύο χρήσεις τη μέρα, και ενίοτε μία, το νερό κρατάει θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας καλή και την επόμενη "προστίθεται" κι άλλη ζέστη η οποία επίσης δεν απάγεται, και ξανά μανά ήλιος την επόμενη. Προφανώς, επειδή δεν είναι καλοκαίρι, το 88 είναι το μέγιστο σημείο που μπορεί να "αντέξει" να κρατηθεί νερό προτού αρχίσουν οι απώλειες δροσιάς - νύχτας - μειωμένης μέρας. Αν ήταν καλοκαίρι, θα σου άνοιγε διαρκώς η βαλβίδα εκτόνωσης.
kostaskontis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) χρειαστηκε να βγαλω σημερα φωτος για να στειλω σε ενα γνωστο μου ,και τις ανεβαζω και εδω ετσι να χουμε να λεμε https://postimg.cc/gallery/jTyNLSy Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από kostaskontis 5
vaggooss Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, GeG είπε 2 Φίλε μου 2 άτομα 3 τμ συλλέκτη είναι υπερβολή. Θα τον καταστρέψεις το καλοκαίρι αν δεν σκεπάζεις το 70% της επιφάνειας. Σκέψου ότι τώρα σου έχει 88 βαθμούς το καλοκαίρι θα έχεις το πρωί 90 και όλη την μέρα θα τον ξετιναζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα