Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, geodimis είπε

Σε αυτή την ανάρτηση αναφέρομαι. 

Είναι στα  πλαίσια των αντιφατικών πληροφοριών διάφορων "επαγγελματιών".

Ίσως οι χάλκινοι να είναι πιο ευαίσθητοι στις υψηλές πιέσεις οπότε να θέλουν πιο αυστηρό έλεγχο λειτουργίας-αντικατάστασης βαλβίδων ασφαλείας.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, xakou είπε

Καλησπέρα σε όλους. Φέτος έβαλα ηλιακό. Σπίτι έχω και αέριο.

Ο υδραυλικός μου είπε όταν θέλω να γυρίσω το ζεστό από τον ηλιακό σε αέριο, τότε θα πρέπει να γυρίσω δύο βάνες. 

Σκέφτηκα αυτό να γίνεται λίγο πιο αυτόματα... Σκέφτομαι να βάλω δύο ηλεκτροβανες. 

Αλλά ψάχνοντας διάβασα και για θερμοστάτης - θερμόμετρα μέσα στους ηλιακούς που γυρίζουν αυτόματα τις ηλεκτροβανες!!!

Να πω την αλήθεια ψιλοχάθηκα...

Έχει υλοποιήσει κάνεις κάτι παρόμοιο;

επειδή δεν είσαι σχετικος από ότι καταλαβαίνω μην το κάνεις διότι δεν συμφέρει τόσο οικονομικά όσο και υλικοτεχνικά...2 βάνες θα γυρίζεις και μάλιστα όχι κάθε μέρα ίσως μια φορά το μήνα .. Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση ειδικά αν η περιοχή σου έχει σκληρό νερό..Φιλικα πάντα τα παραπάνω..

13 ώρες πριν, xakou είπε

Καλησπέρα σε όλους. Φέτος έβαλα ηλιακό. Σπίτι έχω και αέριο.

Ο υδραυλικός μου είπε όταν θέλω να γυρίσω το ζεστό από τον ηλιακό σε αέριο, τότε θα πρέπει να γυρίσω δύο βάνες. 

Σκέφτηκα αυτό να γίνεται λίγο πιο αυτόματα... Σκέφτομαι να βάλω δύο ηλεκτροβανες. 

Αλλά ψάχνοντας διάβασα και για θερμοστάτης - θερμόμετρα μέσα στους ηλιακούς που γυρίζουν αυτόματα τις ηλεκτροβανες!!!

Να πω την αλήθεια ψιλοχάθηκα...

Έχει υλοποιήσει κάνεις κάτι παρόμοιο;

13 ώρες πριν, xakou είπε

blockquote widgetblockquote widget

Επεξ/σία από sarakats85
Δημοσ.
19 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Ρε παιδιά λύστε μου μία απορία τώρα που τα πιάσαμε, γιατί έχω διαφωνία. Στους κλειστού κυκλώματος, το νερό που έρχεται κάτω, είναι από το καζάνι, το οποίο θερμαίνεται από τα θερμά υγρά του συλλέκτη.

Επομένως, και τα 160 λίτρα ενός ηλιακού, έχουν πάνω - κάτω την ίδια θερμοκρασία. Ας πούμε 40 στον πάτο - 50 στο πάνω μέρος.

Η απορία μου είναι η εξής: Όταν τραβάμε νερό για χρήση, πότε "επαναγεμίζει" το καζάνι με κρύο νερό δικτύου; Αμέσως; Αν ναι, γιατί δεν πέφτει πολύ η θερμοκρασία του νερού; Θέλω να πω, αν κάνεις με νερό 35 βαθμών μπάνιο και φας 40 λίτρα, τα ΝΕΑ 40 ΚΡΥΑ λίτρα που θα μπουν, δε θα κρυώσουν δυσανάλογα πολύ το ήδη υπάρχον νερό - ειδικά το χειμώνα;

Δεν έχω καταλάβει πώς λειτουργεί η πλήρωση επομένως και δεν έχω καταλάβει αν κάθε στιγμή που μιλάμε, ο ηλιακός μας έχει 160 λίτρα όλα στην ίδια θερμοκρασία. 😛

Οσο ανοιγεις το ζεστο αλλο τοσο εκεινη τη στιγμη συμπληρωνει γι αυτο εχεις και πιεση! 

Η μεγαλυτερη θερμοκρασια βρισκεται στην κορυφη οπου και φευγει για χρηση και στον πατο συμπληρωνει!

Το νερο ομως που εισερχεται απο κατω ο καθε κατασκευαστης προσπαθει με διαφορους τροπους να του δινει τετοια κατευθυνση/εμποδια.. ωστε να βοηθεια.. να δημιουργει μια χρονοκαθυστερηση στην αναμειξη με το ζεστο!

Γι αυτο στον βαρυ χειμωνα για να εκμεταλλευτεις ολο το ζεστο νερο(δεν θα ειναι και πολυ..) πρεπει να κανεις συνεχομενη χρηση και οχι διακεκομμενη..

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Γι αυτο στον βαρυ χειμωνα για να εκμεταλλευτεις ολο το ζεστο νερο(δεν θα ειναι και πολυ..) πρεπει να κανεις συνεχομενη χρηση και οχι διακεκομμενη..

Πάνω σε αυτό...

Αν υποθέσουμε ότι κάνου 2 άτομα μπάνιο τη μέρα, τι βγαίνει καλύτερα από άποψη διατηρησιμότητας του νερού;

Α) Να κάνει 1 άτομο στις 2 το μεσημέρι, ώστε να υπάρχει μετά περιθώριο 2 ωρών ηλιοφάνειας να ξαναζεσταθεί το νερό, και 1 άτομο το απόγευμα/ βράδυ

ή

Β) Να αφήσουν και οι 2 το μπάνιο τους για το απόγευμα/βράδυ ώστε να κάνει απερίσπαστος ο ήλιος τη δουλειά του;

Εμένα η λογική μου λέει ότι το ορθότερο είναι η Α) περίπτωση, γιατί στη Β) θα υπάρξει θερμικό φορτίο που θα πάει χαμένο και λόγω της αναμονής στο μπόιλερ ΚΑΙ λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας του που θα έχει και μεγαλύτερες απώλειες. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Ουσιαστικά ρωτώ πώς είναι ορθότερο να κατανέμεται η χρήση ΖΝΧ μέσα στη μέρα, λαμβάνοντας πάντα ως δεδομένο ότι υπάρχει χειμερινή ηλιοφάνεια.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Πάνω σε αυτό...

Αν υποθέσουμε ότι κάνου 2 άτομα μπάνιο τη μέρα, τι βγαίνει καλύτερα από άποψη διατηρησιμότητας του νερού;

Α) Να κάνει 1 άτομο στις 2 το μεσημέρι, ώστε να υπάρχει μετά περιθώριο 2 ωρών ηλιοφάνειας να ξαναζεσταθεί το νερό, και 1 άτομο το απόγευμα/ βράδυ

ή

Β) Να αφήσουν και οι 2 το μπάνιο τους για το απόγευμα/βράδυ ώστε να κάνει απερίσπαστος ο ήλιος τη δουλειά του;

Εμένα η λογική μου λέει ότι το ορθότερο είναι η Α) περίπτωση, γιατί στη Β) θα υπάρξει θερμικό φορτίο που θα πάει χαμένο και λόγω της αναμονής στο μπόιλερ ΚΑΙ λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας του που θα έχει και μεγαλύτερες απώλειες. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Ουσιαστικά ρωτώ πώς είναι ορθότερο να κατανέμεται η χρήση ΖΝΧ μέσα στη μέρα, λαμβάνοντας πάντα ως δεδομένο ότι υπάρχει χειμερινή ηλιοφάνεια.

Κοιτα γυρω στις 16:00 εχει ολοκληρωσει και μετα οσο μενει ξεκιναει η χασουρα..  Τωρα αναλογα τις εξωτερικες θερμοκρασιες και την μονωση του μποιλερ θα εχεις και λιγοτερες απωλειες.. οπως και οσο δεν ανοιγεις καθολου το ζεστο πχ για χερια..

Πρακτικα για το τελικο αποτελεσμα παιζουν πιο σημαντικο ρολο τα λιτρα του μποιλερ και η τελικη θερμοκρασια!

πχ αλλο  να παρεις τελικη θερμοκρασια 50β απο 120λ και αλλο την ιδια θερμοκρασια στα 200λ!!! Εσενα η επιθυμητη ειναι γυρω στους 35β. Αρα ο 200αρης θα σου δωσει περισσοτερα λιτρα επιθυμητης!

Αν ομως  ο 120 σου εδινε πχ 75β  θα ηταν σαν να ειχες 200αρη!!!

Το ποσο μεγαλυτερη θερμοκρασια θα εχεις, εχει να κανει με ποια θερμοκρασια ξεκιναει να ζεσταινει! Αρα για να καταλαβεις αν εκανες σωστη επιλογη μποιλερ/λιτρα σε σχεση με τις αναγκες σου, τον χειμωνα συνηθως πρεπει να μενει καποια θερμοκρασια  ωστε την επομενη μερα να μπορει να σου χ λιτρα επιθυμητης!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι βρε, τα έχω υπόψην μου αυτά. Ρωτάω για το συγκεκριμένο συλλογισμό - υπόθεσή μου ανωτέρω, για την οποία λαμβάνουμε ως δεδομένο το ίδιο ηλιακό σύστημα (160λ χ 3τμ ), ίδιες μονώσεις - απώλειες και την ίδια "υποθετική" μέρα (χειμερινή με ήλιο). Είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε "σπαστά" νερό, ώστε να μη φτάνει τους 50-60 βαθμούς και χάνει από εκεί ψηλά ποσά ενέργειας με ευκολία ή είναι καλύτερο να το αφήνουμε να πάει 50-60 και να το χρησιμοποιούμε από εκεί και μετά;

• Like 1
Δημοσ.

Θελω να αναφερω κατι που παρατηρησα. Πριν λιγες μερες ρωτησα για καποιες μαρκες ηλιακων. Μαλτεζος, Βιολαρης και η iliofar ηταν οι εταιρειες που ειχαν προκριθει.

Καθως λοιπον εχω σχεδον αποφασισει για Βιολαρη ερευνω λιγο την καταστευη του boiler μιας και ο συλλεκτης ειχα μαθει απο σας πως ειναι του Δημα.

Βλεπω λοιπον πως το boiler ειναι της Λατο.Η Λατο δινει 5 χρονια εγγυηση αν αγορασεις απο το εργοστασιο της στη Θεσσαλονικη.

Πως λοιπον ο Βιολαρης δινει 10 σε προιον μεταπωλησης κι οχι δικο του οταν ουτε η ιδια κατασκευαστρια εταιρεια δεν δινει;;;

Και μονο αυτη η συνθηκη με κρατησε πισω στην αγορα ηλιακου γιατι κατι μου "μυρισε".

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pavlos52 είπε

Θελω να αναφερω κατι που παρατηρησα. Πριν λιγες μερες ρωτησα για καποιες μαρκες ηλιακων. Μαλτεζος, Βιολαρης και η iliofar ηταν οι εταιρειες που ειχαν προκριθει.

Καθως λοιπον εχω σχεδον αποφασισει για Βιολαρη ερευνω λιγο την καταστευη του boiler μιας και ο συλλεκτης ειχα μαθει απο σας πως ειναι του Δημα.

Βλεπω λοιπον πως το boiler ειναι της Λατο.Η Λατο δινει 5 χρονια εγγυηση αν αγορασεις απο το εργοστασιο της στη Θεσσαλονικη.

Πως λοιπον ο Βιολαρης δινει 10 σε προιον μεταπωλησης κι οχι δικο του οταν ουτε η ιδια κατασκευαστρια εταιρεια δεν δινει;;;

Και μονο αυτη η συνθηκη με κρατησε πισω στην αγορα ηλιακου γιατι κατι μου "μυρισε".

Για να μην πονοκεφαλιαζεις πάρε έναν φτηνό όπως είναι ο σολεν αυτή την εποχή, ή έναν πανάκριβο (Καλπάκ).

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Pavlos52 είπε

Δε ξέρεις τι συμφωνια εχουν κανει μεταξυ τους.

• Like 1
Δημοσ.

και 20 χρονια να σου δινουν ,το θεμα ειναι αν θα στον αλλαξουν η θα βρουν 1002 λογους οτι δεν φταινε αυτοι αλλα εσυ ,το δικτυο κλπ κλπ

αν διαβασεις τους ορους εγγυησης θα καταλαβεις οτι ευκολα βρισκουν αν θελουν αυτους τους λογους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Σημερα δε βκελω να ζεσταινουν.

Στην Καλλιθέα ο σταθμός έχει 218 watt/m2 ηλιακή ακτινοβολία. Σε ένα πάνελ 3τμ με 90% αποτελεσματικότητα, αυτό σημαίνει 600 watt θερμότητα/ώρα.  Κάτι θα ψιλοκάνει, αλλά δεν περιμένουμε θαύματα. Ένα νεράκι 25-30 βαθμών ώστε με ενα τεταρτάκι αντίστασης να φτάσουμε τους 40, θα το πετύχει.

Στα Βριλήσσια με 146 w/m2, το ίδιο πάνελ θα αποδώσει κάτω από 400w ανά ώρα.

Με επιφύλαξη οι υπολογισμοί, γιατί δεν ξέρω αποτελεσματικότητα. Αν πχ μιλάμε για 80%, τότε πάμε σε 540 + 130 αντίστοιχα.

εδιτ: Μέχρι να γράψω το ποστ, οι τιμές ανέβηκαν σε 369 και 219 αντίστοιχα. Οπότε το πάνελ 3τμ καλλιθέας με 80% αποτελ, τώρα αποδίδει 900watt θερμότητας. Κάτι είναι!

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Στην Καλλιθέα ο σταθμός έχει 218 watt/m2 ηλιακή ακτινοβολία. Σε ένα πάνελ 3τμ με 90% αποτελεσματικότητα, αυτό σημαίνει 600 watt θερμότητα/ώρα.  Κάτι θα ψιλοκάνει, αλλά δεν περιμένουμε θαύματα. Ένα νεράκι 25-30 βαθμών ώστε με ενα τεταρτάκι αντίστασης να φτάσουμε τους 40, θα το πετύχει.

Στα Βριλήσσια με 146 w/m2, το ίδιο πάνελ θα αποδώσει κάτω από 400w ανά ώρα.

Με επιφύλαξη οι υπολογισμοί, γιατί δεν ξέρω αποτελεσματικότητα. Αν πχ μιλάμε για 80%, τότε πάμε σε 540 + 130 αντίστοιχα.

εδιτ: Μέχρι να γράψω το ποστ, οι τιμές ανέβηκαν σε 369 και 219 αντίστοιχα. Οπότε το πάνελ 3τμ καλλιθέας με 80% αποτελ, τώρα αποδίδει 900watt θερμότητας. Κάτι είναι!

Εχεις λιστα με σταθμούς;

Δημοσ.

Πας εδώ και επιλέγεις solar radiation στο μενού. Κατά προσέγγιση βλέπεις τι γίνεται σε σένα, εκτός κι αν είσαι από τους τυχερούς που μένουν αρκετά κοντά σε κάποιον από τους σταθμούς.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε

Πας εδώ και επιλέγεις solar radiation στο μενού. Κατά προσέγγιση βλέπεις τι γίνεται σε σένα, εκτός κι αν είσαι από τους τυχερούς που μένουν αρκετά κοντά σε κάποιον από τους σταθμούς.

Ο πιο κοντινος μου δεν εχει αυτα τα ντατα. Εχει μερικα χιλιομετρα εναν αλλα λεει πολυ χαμηλα 20w μολις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...