Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Υδραυλικός είσαι?

καμία σχέση Αλλά έχω μια καλή βασική  τεχνική κατάρτιση για αυτήν την ειδικότητα λόγο γειτονικής  Στο εμείς φταίμε εννοούσα τον καθένα από εμάς τους καταναλωτές που αφήνουμε κάποιους άτεχνους να μας εκμεταλλεύονται Θα μου πεις γίνανε πάρα πολλοί και δεν τους προλαβαίνουμε

Επεξ/σία από hp8
  • Like 2
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ!

Και πώς γίνεται και δεν αναμειγνύονται instantly; Φαντάστηκα ότι λόγω της πίεσης με την οποία εισέρχεται το κρύο, τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να ... ψοφάμε από το κρύο άμεσα.

Φυσική παλιά γυμνασίου πλέον δημοτικού...το ζεστό νερό είναι ποιο βαρύ απο το κρύο αρα  λογικά το κρύο νερό  κάθεται κάτω και δεν γίνεται αμέσως ανάμιξη στην θερμοκρασία...

Οπως και τα αερια, το αερόστατο κλπ

Επεξ/σία από lalalaxi
  • Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ!

Και πώς γίνεται και δεν αναμειγνύονται instantly; Φαντάστηκα ότι λόγω της πίεσης με την οποία εισέρχεται το κρύο, τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να ... ψοφάμε από το κρύο άμεσα.

image.jpeg.73eaf5688a8bcecc175ac140a9d0886f.jpeg

Εχει και το καζανι μεσα πιεση το νερο δε γινεται χαμος. Επισης δε ρουφας μονο ζεστο αλλα και κρυο. Δηλαδη αν χρειαστεις 40 λιτρα για μπανιο δε θα ειναι ολα απο το θερμοσιφωνα εκτος αν κανεις με καυτο.

Επισης το νερο απο μονο του το κρυο καθεται κατω και ρουφαει απο ψηλα το ζεστο.

Δημοσ.

Γιατί οι εξολοκλήρου χάλκινοι (καζάνι και συλλέκτες) τύπου Sonne αν διάβασα καλά χρειάζονται περισσότερη προσοχή στη συντήρηση και στα αναλώσιμα τους αφού υποτίθεται δεν έχουν ράβδο μαγνησίου;

Δημοσ.

Αυτό μου διέφυγε. Πού αναφέρθηκε κάτι τέτοιο;

9 λεπτά πριν, geodimis είπε

Γιατί οι εξολοκλήρου χάλκινοι (καζάνι και συλλέκτες) τύπου Sonne αν διάβασα καλά χρειάζονται περισσότερη προσοχή στη συντήρηση και στα αναλώσιμα τους αφού υποτίθεται δεν έχουν ράβδο μαγνησίου;

Δημοσ.
Στις 2/11/2022 στις 7:22 ΠΜ, andreaspA είπε

"Δεν χρειαζονται τιποτα οι γαλβανιζε. Μόνο οι χάλκινοι"

"Μην ανησυχείς.Τα γαλβανιζε δεν καταλαβαίνουν.Σκεπαζε τον μισό συλλέκτη η και ολόκληρο όταν λείπεις το καλοκαίρι"

Αυτή ειναι η απάντηση κατασκευαστή ηλιακών.

Σε αυτή την ανάρτηση αναφέρομαι. 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, geodimis είπε

αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι κινδυνευουν απο "κρακ"

Δημοσ.

Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο, οι χάλκινοι θέλουν μηδενική συντήρηση!!! Ψάξτε για sonne χάλκινο ηλιακό και διαβάστε...

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Φέτος έβαλα ηλιακό. Σπίτι έχω και αέριο.

Ο υδραυλικός μου είπε όταν θέλω να γυρίσω το ζεστό από τον ηλιακό σε αέριο, τότε θα πρέπει να γυρίσω δύο βάνες. 

Σκέφτηκα αυτό να γίνεται λίγο πιο αυτόματα... Σκέφτομαι να βάλω δύο ηλεκτροβανες. 

Αλλά ψάχνοντας διάβασα και για θερμοστάτης - θερμόμετρα μέσα στους ηλιακούς που γυρίζουν αυτόματα τις ηλεκτροβανες!!!

Να πω την αλήθεια ψιλοχάθηκα...

Έχει υλοποιήσει κάνεις κάτι παρόμοιο;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xakou είπε

Καλησπέρα σε όλους. Φέτος έβαλα ηλιακό. Σπίτι έχω και αέριο.

Ο υδραυλικός μου είπε όταν θέλω να γυρίσω το ζεστό από τον ηλιακό σε αέριο, τότε θα πρέπει να γυρίσω δύο βάνες. 

Σκέφτηκα αυτό να γίνεται λίγο πιο αυτόματα... Σκέφτομαι να βάλω δύο ηλεκτροβανες. 

Αλλά ψάχνοντας διάβασα και για θερμοστάτης - θερμόμετρα μέσα στους ηλιακούς που γυρίζουν αυτόματα τις ηλεκτροβανες!!!

Να πω την αλήθεια ψιλοχάθηκα...

Έχει υλοποιήσει κάνεις κάτι παρόμοιο;

το πιο απλο (και συνηθες) ειναι ενα solar kit, οταν το νερο που βγαινει απο τον ηλιακο ειναι > 45 βαθμους ερχεται στη βρυση, οταν ειναι < 45 παει στον λεβητα να ζεσταθει και ερχεται στη βρυση

6 ώρες πριν, andreaspA είπε

Τι κανει το νερο του δυκτιου τα βραδια ????

ΒΠ, σε δημοτικο (οχι ευδαπ) δικτυο βλεπω και 10 bar πιεση τετοιες εποχες που εχουν σταματησει ποτισματα κηπων, πισινες κλπ

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fredd0 είπε

το πιο απλο (και συνηθες) ειναι ενα solar kit, οταν το νερο που βγαινει απο τον ηλιακο ειναι > 45 βαθμους ερχεται στη βρυση, οταν ειναι < 45 παει στον λεβητα να ζεσταθει και ερχεται στη βρυση

Το έχεις δει να δουλεύει σωστά;

Μένω 1ο όροφο. Ο ηλιακός στον 5ο (ταράτσα).

Με την συνδεσμολογία το γίνετε;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, xakou είπε

Εγώ εχω παρόμοιο στο πατρικό. Αν βρεις εναν καλό θερμουδραυλικό , θα ξέρει που πρέπει να το συνδέσει. Ειδικά αφού έχεις και μεγάλη απόσταση από τον ηλιακό, μέχρι να κατέβει ζεστό νερό από την ταράτσα, θα αναβει το αέριο, μόλις το ζεστό νερό του ηλιακού θα φτάσει στην βάνα θα σβήνει το αέριο.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, xakou είπε

Το έχεις δει να δουλεύει σωστά;

Μένω 1ο όροφο. Ο ηλιακός στον 5ο (ταράτσα).

Μια χαρα δουλευει ... αν εχεις μεγαλη αποσταση απο τον ηλιακο το βαζεις διπλα στο λεβητα. Οσο το νερο στις σωληνες ειναι κρυο δουλευει ο λεβητας, αν ερθει ζεστο απο τον ηλιακο σβυνει. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...