Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Οχι φίλε δεν εχω καμία σχέση με ολα αυτά, άλλο ειναι το επάγγελμά μου. Απλά ενδιαφέρθηκα να μάθω πως λειτουργούν γιατι δεν εμπιστεύομαι τον κάθε αμόρφωτο λαμόγιο υδραυλικό που δεν πήγε ουτε σχολείο...

Αυτο ειναι ομως εγω που δεν μπορω να πιστεψω! Οτι δηλαδη ξερουν και συνειδητα κανουν το αντιθετο απο το σωστο!

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

το ασφαλιστικο και στον ηλιακο και στον λεβητα αλλαζεται ανα τρια χρονια, τελος. Ειδικα στον ηλιακο που τρωει την καταπονηση της αρκουδας (γιατι στον λεβητα θελει να εχει γινει ζημια για να ανοιξει το ασφαλιστικο). Στον ηλιακο το ασφαλιστικο μπορει να ανοιγει και καθε μερα το καλοκαιρι, ειτε το καταλαβαινεις ειτε οχι, ειδκα σε περιοχες οπως Αθηνα που τον νερο δικτυου τα βραδυα κτυπαει και 8 και 10 bar, ερχεται κι ο ηλιος το πρωι και γινεται χαμος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μια χαρά είναι η πίεση στην αθήνα το βράδυ. 

Κατά τα άλλα το κοινό ασφαλιστικό του θερμοσίφωνα θέλει τακτικά αλλαγή προληπτικά.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, zaras27 είπε

Παιδιά επαναλαμβάνω θα βοηθήσει κάποιος με πμ να βρούμε κάποιον να μας κάνει σωστά τη δουλειά να τσεκάρει τα πάντα

νομίζω ψάχνεις σε λάθος site - ενότητα Εδώ είναι τι insomnia ενότητα μπλα μπλα Μετά από πολύ !!!! κόπο έμαθα τι σημαίνει μπλα μπλα 

μακρά συζήτηση, μακρηγορία
αντιπαράθεση γνωμών χωρίς κατάληξη
δυσφορία, που προκαλείται από μακρηγορία
φορτική συζήτηση

που χρόνος για δουλειά Οπότε μην  μας εμπιστεύεσαι 🤣

• Like 1
Δημοσ.

Εγω ρε παιδια ενα πραγμα δεν καταλαβαινω.Οταν εχεις ενα μποιλερ ηλιακου 200 λιτρα και μεσα εχει  ποσοτητα πχ 20 λιτρα αλατα που μειωνουν την χωρητικοτητα του μποιλερ και λες του μαστορα βγαλτα και εκεινος βαζει το χερακι του στην τρυπα οπου υπαρχει η αντισταση και πιανει μονο οτι φτανει το χερι του μπροστα στο μποιλερ στον πατο δεν ειναι κοροιδια αυτο;

Εμενα αυτο μου εκαναν.

Δεν υπαρχει τροπος να καθαριζεται το μποιλερ ολο κατα μηκος του καζανιου που επικαθονται τα αλατα;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sonikk είπε

εκεινος βαζει το χερακι του στην τρυπα οπου υπαρχει η αντισταση και πιανει μονο οτι φτανει το χερι του μπροστα στο μποιλερ στον πατο δεν ειναι κοροιδια αυτο;

Εμενα αυτο μου εκαναν.

εννοείται ότι έχεις δίκιο Αν είχες ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα και δεν έγιναν  Κλωτσιά και δρόμο Καθαρισμός μποιλερ μόνο με 559658083_.png.1455f0cdda8d8ce031a60be2c9102d69.png

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sonikk είπε

Εγω ρε παιδια ενα πραγμα δεν καταλαβαινω.Οταν εχεις ενα μποιλερ ηλιακου 200 λιτρα και μεσα εχει  ποσοτητα πχ 20 λιτρα αλατα που μειωνουν την χωρητικοτητα του μποιλερ και λες του μαστορα βγαλτα και εκεινος βαζει το χερακι του στην τρυπα οπου υπαρχει η αντισταση και πιανει μονο οτι φτανει το χερι του μπροστα στο μποιλερ στον πατο δεν ειναι κοροιδια αυτο;

Εμενα αυτο μου εκαναν.

Δεν υπαρχει τροπος να καθαριζεται το μποιλερ ολο κατα μηκος του καζανιου που επικαθονται τα αλατα;

Ξύλινη κουτάλα με μακρύ κοντάρι για να μην τραυματίζει τα τοιχώματα.
Ειναι απο αυτό εδω το βιντεο : 

https://www.youtube.com/watch?v=eB_b5TzGsTA

image.png.4c77527e821411075672579659b37519.png

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, hp8 είπε

εννοείται ότι έχεις δίκιο Αν είχες ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα και δεν έγιναν  Κλωτσιά και δρόμο Καθαρισμός μποιλερ μόνο με 559658083_.png.1455f0cdda8d8ce031a60be2c9102d69.png

Aν βρεις μαστορα που να φερνει ηλεκτρικη φορητη σκουπα για καθαρισμο αλατων θα γινω παπας.

Εχω ρωτησει επι 20 ετιας πανω απο 450-500 μαστορες.Ουτε ενας δεν το κανει αυτο!!

Αν ξερεις εστω και εναν στειλε μου pm!!!

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sonikk είπε

Aν βρεις μαστορα που να φερνει ηλεκτρικη φορητη σκουπα για καθαρισμο αλατων θα γινω παπας.

Εχω ρωτησει επι 20 ετιας πανω απο 450-500 μαστορες.Ουτε ενας δεν το κανει αυτο!!

Αν ξερεις εστω και εναν στειλε μου pm!!!

έχεις δίκιο αλλά εμείς φταίμε Έχεις δει καυστηρατζη χωρίς σκούπα ? Δεν βλέπω γιατί όχι κι οι υδραυλικοί Που είναι η διαφορά

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fredd0 είπε

το ασφαλιστικο και στον ηλιακο και στον λεβητα αλλαζεται ανα τρια χρονια, τελος. Ειδικα στον ηλιακο που τρωει την καταπονηση της αρκουδας (γιατι στον λεβητα θελει να εχει γινει ζημια για να ανοιξει το ασφαλιστικο). Στον ηλιακο το ασφαλιστικο μπορει να ανοιγει και καθε μερα το καλοκαιρι, ειτε το καταλαβαινεις ειτε οχι, ειδκα σε περιοχες οπως Αθηνα που τον νερο δικτυου τα βραδυα κτυπαει και 8 και 10 bar, ερχεται κι ο ηλιος το πρωι και γινεται χαμος.

Τι κανει το νερο του δυκτιου τα βραδια ????

Δημοσ.

Ρε παιδιά λύστε μου μία απορία τώρα που τα πιάσαμε, γιατί έχω διαφωνία. Στους κλειστού κυκλώματος, το νερό που έρχεται κάτω, είναι από το καζάνι, το οποίο θερμαίνεται από τα θερμά υγρά του συλλέκτη.

Επομένως, και τα 160 λίτρα ενός ηλιακού, έχουν πάνω - κάτω την ίδια θερμοκρασία. Ας πούμε 40 στον πάτο - 50 στο πάνω μέρος.

Η απορία μου είναι η εξής: Όταν τραβάμε νερό για χρήση, πότε "επαναγεμίζει" το καζάνι με κρύο νερό δικτύου; Αμέσως; Αν ναι, γιατί δεν πέφτει πολύ η θερμοκρασία του νερού; Θέλω να πω, αν κάνεις με νερό 35 βαθμών μπάνιο και φας 40 λίτρα, τα ΝΕΑ 40 ΚΡΥΑ λίτρα που θα μπουν, δε θα κρυώσουν δυσανάλογα πολύ το ήδη υπάρχον νερό - ειδικά το χειμώνα;

Δεν έχω καταλάβει πώς λειτουργεί η πλήρωση επομένως και δεν έχω καταλάβει αν κάθε στιγμή που μιλάμε, ο ηλιακός μας έχει 160 λίτρα όλα στην ίδια θερμοκρασία. 😛

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Ρε παιδιά λύστε μου μία απορία τώρα που τα πιάσαμε, γιατί έχω διαφωνία. Στους κλειστού κυκλώματος, το νερό που έρχεται κάτω, είναι από το καζάνι, το οποίο θερμαίνεται από τα θερμά υγρά του συλλέκτη.

Επομένως, και τα 160 λίτρα ενός ηλιακού, έχουν πάνω - κάτω την ίδια θερμοκρασία. Ας πούμε 40 στον πάτο - 50 στο πάνω μέρος.

Η απορία μου είναι η εξής: Όταν τραβάμε νερό για χρήση, πότε "επαναγεμίζει" το καζάνι με κρύο νερό δικτύου; Αμέσως; Αν ναι, γιατί δεν πέφτει πολύ η θερμοκρασία του νερού; Θέλω να πω, αν κάνεις με νερό 35 βαθμών μπάνιο και φας 40 λίτρα, τα ΝΕΑ 40 ΚΡΥΑ λίτρα που θα μπουν, δε θα κρυώσουν δυσανάλογα πολύ το ήδη υπάρχον νερό - ειδικά το χειμώνα;

Δεν έχω καταλάβει πώς λειτουργεί η πλήρωση επομένως και δεν έχω καταλάβει αν κάθε στιγμή που μιλάμε, ο ηλιακός μας έχει 160 λίτρα όλα στην ίδια θερμοκρασία. 😛

Αμέσως φίλε, όσο τραβάς νερό η θερμοκρασία πέφτει...

40 λεπτά πριν, hp8 είπε

έχεις δίκιο αλλά εμείς φταίμε Έχεις δει καυστηρατζη χωρίς σκούπα ? Δεν βλέπω γιατί όχι κι οι υδραυλικοί Που είναι η διαφορά

Υδραυλικός είσαι? οκ σορρυ δεν το ηξερα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Το κρυο μπαινει χαμηλα στο καζανι ενω το ζεστο το ρουφαει απο ψηλα.

Για αυτο κρυωνει ξαφνικα το νερο. Δε θα κρυωσουν αμεσως το ζεστο καθετε ψηλα. Αλλα αν κανεις μπανιο και βραζει και το νερο και μπει πχ 2 βαθμους νερο 60 λιτρα μπορει να τσουρουφλαει ακομα αλλα το πρωι θα ειναι χλιαρο.

Δημοσ.

Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ!

Και πώς γίνεται και δεν αναμειγνύονται instantly; Φαντάστηκα ότι λόγω της πίεσης με την οποία εισέρχεται το κρύο, τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να ... ψοφάμε από το κρύο άμεσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...