Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 1/11/2022 στις 3:37 ΜΜ, Pavlos52 είπε

Ποιό δεύτερο μποϊλερ εννοείτε;

Μελλοντικα που θα σου τρυπησει το μποιλερ απλα το αλλαζεις και συνεχιζεις με τους ιδιους συλλεκτες!

20 ώρες πριν, Pavlos52 είπε

Διαβάζω πολύ καλά σχόλια γι' αυτούς. Έχει κανείς άποψη;

FB_IMG_1667329837795.jpg

FB_IMG_1667329817212.jpg

Εχω αναφερει και για αυτους! ΥΓ. και δω μετοχος!!!

19 ώρες πριν, sonikk είπε

Συνήθως πόσα χρήμα δίνετε για ενα απλο service ηλιακου θερμοσιφωνα; 

Από πού ψαχνετε για προσφορες;Εγω βρηκα δυο προσφορες απο δυο διαφορετικες εταιρειες στα 30 ευρω.Δεν ξερω αν επιτρεπεται  εδω να  πω τις εταιρειες.

Ας ερθουν σε μενα να κανουν service θα καλοπερασουν!

Σε μια συντηρηση αυτα που επιβαλλονται ειναι:

1)Καθαρισμος του μποιλερ και της αντιστασης απο τα αλατα

2)Αντικατασταση ανοδιου,φλαντζας και ασφαλιστικο νερου χρησης 8bar

3)Συμπληρωμα στο κλειστο.

Μεχρι 40ευρω ειναι οκ!

Το καθαρισμα/αλλαγη υγρων στο κλειστο το κανεις αναλογα τις συνθηκες και τα χρονια..

• Like 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μπήκε ο ARTAVIL 160 λίτρων με τα 3 τμ πάνελς.

Η ποιότητα κατασκευής του είναι καλή, δίχως κακοτεχνίες ή εμφανείς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Η μόνωση των πάνελς είναι με σκληρή σιλικόνη και όχι με σκληρό λάστιχο που ήταν ο προηγούμενος, χάλκινος sonne των 160 λίτρων + 2 τμ πάνελ. Εκείνος μας κράτησε 15 περίπου χρόνια με 0 συντήρηση. Κράτησε άλλα 5 με χαμηλή έως καθόλου απόδοση, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια ζεσταινόταν μόνο με ρεύμα Ή σε συνθήκες καύσωνα.

Στον καινούριο έγινε εγκατάσταση επί του εδάφους, κι όχι στην κορυφή του κλιμακοστασίου που βρισκόταν ο προηγούμενος. Όπερ σημαίνει εύκολη συντήρηση - εύκολο σκέπασμα - εύκολο troubleshooting. Έξτρα καλό, ο θερμοσίφωνας μπήκε σε σημείο που "κόβεται" ο κρύος βορεινός αέρας λόγω του κλιμακοστασίου, και άρα το καζάνι θα κρυώνει πολύ αργότερα το χειμώνα, αφού ο παγερός άνεμος θα μετριάζεται.

Χθες με 3 ώρες λειτουργίας (2-5) ανέβασε το κρύο νερό της Αθήνας στους 48 βαθμούς και σήμερα στις 2 είχε ήδη 60+. Πάρα πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση νοέμβρη μήνα, το μεγάλο 2πλο τεστ έρχεται από βδομάδα, που ελέω βροχών - συννεφιών και χαμηλότερων θερμοκρασιών, θα αρχίσουμε να βλέπουμε το όριό του.

• Thanks 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Μελλοντικα που θα σου τρυπησει το μποιλερ απλα το αλλαζεις και συνεχιζεις με τους ιδιους συλλεκτες!

Γνωρίζετε κάτι παραπάνω για τους iliofar;

Μόλις τώρα, Pavlos52 είπε

Γνωρίζετε κάτι παραπάνω για τους iliofar;

Γνωρίζω πως στο εργοστάσιό τους κατασκευάζονται και οι Nobel

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Η ποιότητα κατασκευής του είναι καλή, δίχως κακοτεχνίες ή εμφανείς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Η μόνωση των πάνελς είναι με σκληρή σιλικόνη και όχι με σκληρό λάστιχο που ήταν ο προηγούμενος, χάλκινος sonne των 160 λίτρων + 2 τμ πάνελ. Εκείνος μας κράτησε 15 περίπου χρόνια με 0 συντήρηση. Κράτησε άλλα 5 με χαμηλή έως καθόλου απόδοση, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια ζεσταινόταν μόνο με ρεύμα Ή σε συνθήκες καύσωνα.

Στον καινούριο έγινε εγκατάσταση επί του εδάφους, κι όχι στην κορυφή του κλιμακοστασίου που βρισκόταν ο προηγούμενος. Όπερ σημαίνει εύκολη συντήρηση - εύκολο σκέπασμα - εύκολο troubleshooting. Έξτρα καλό, ο θερμοσίφωνας μπήκε σε σημείο που "κόβεται" ο κρύος βορεινός αέρας λόγω του κλιμακοστασίου, και άρα το καζάνι θα κρυώνει πολύ αργότερα το χειμώνα, αφού ο παγερός άνεμος θα μετριάζεται.

Χθες με 3 ώρες λειτουργίας (2-5) ανέβασε το κρύο νερό της Αθήνας στους 48 βαθμούς και σήμερα στις 2 είχε ήδη 60+. Πάρα πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση νοέμβρη μήνα, το μεγάλο 2πλο τεστ έρχεται από βδομάδα, που ελέω βροχών - συννεφιών και χαμηλότερων θερμοκρασιών, θα αρχίσουμε να βλέπουμε το όριό του.

Καλοριζικος και απροβληματιστος!!! Οσο για την αποδοση τα ειπες ολα! Απο πραγματικα κρυο και απο τις 14:00 και μετα σου εδωσε 48β!!! Περασε τις εξετασεις με αριστα!!!

Αληθεια αυτον ποιος σου τον προτεινε γιατι εγω ειμαι μετοχος της nobel!!!!

12 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Η ποιότητα κατασκευής του είναι καλή, δίχως κακοτεχνίες ή εμφανείς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Η μόνωση των πάνελς είναι με σκληρή σιλικόνη και όχι με σκληρό λάστιχο που ήταν ο προηγούμενος,

Κοιτα το σωστο θα ηταν να ειχε λαστιχο epdm. Απο κει και περα αν δεις οτι με τα χρονια αρχιζει και φθειρεται ρωτα τι μπορεις να περασεις απο πανω για συντηρηση.. Πιστευω να λεμε το ιδιο στο τζαμι περιφερειακα..

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Καλοριζικος και απροβληματιστος!!! Οσο για την αποδοση τα ειπες ολα! Απο πραγματικα κρυο και απο τις 14:00 και μετα σου εδωσε 48β!!! Περασε τις εξετασεις με αριστα!!!

Αληθεια αυτον ποιος σου τον προτεινε γιατι εγω ειμαι μετοχος της nobel!!!!

Κοιτα το σωστο θα ηταν να ειχε λαστιχο epdm. Απο κει και περα αν δεις οτι με τα χρονια αρχιζει και φθειρεται ρωτα τι μπορεις να περασεις απο πανω για συντηρηση.. Πιστευω να λεμε το ιδιο στο τζαμι περιφερειακα..

Ναι, είναι καλή απόδοση για 3ωρο, αν αναλογιστούμε ότι ξεκινήσαμε από νερό δικτύου και όχι από νερό καζανιού, με το οποίο θα έχουμε να κάνουμε στο εγγύς μέλλον. Και μάλιστα, είμαστε μέσα στο 1/3 των "χειρότερων" ημερών του χρόνου, που η ηλιακή ακτινοβολία περιορίζεται (+-45 μέρες από το χειμερινό ηλιοστάσιο). Κρατάω μόνο μία πισινή στην ικανοποίησή μου, ότι αυτές τις 2 μέρες είχαμε εδώ ντάλα ήλιο, ούτε υποψία συννέφου και θερμοκρασία - όνειρο για Νοέμβριο στην Κηφισιά, ήτοι 21 βαθμούς. Θέλω να δω απόδοση σε 2 σενάρια προτού πω "καλή αγορά" :

1) Διατηρησιμότητα ήδη ζεστού νερού σε κρύο (πχ ανάβω το ρεύμα σε βροχερή + κρύα μέρα, πόσο θα κρατήσει).

2) Ικανότητα συλλεκτών να δουλέψουν με μικρή ηλιακή ακτινοβολία, λ.χ. σε μέρα με μερική συννεφιά ή με διαστήματα ηλιοφάνειας ανάμεσα στη μούντα. Φαίνεται ότι η ερχόμενη εβδομάς θα δώσει αυτή την ευκαιρία. Προφανώς δεν αναμένω τίποτα παραπάνω από ελαφρώς χλιαρό (πχ 20-25 αντί 15) σε μέρες με πυκνή συννεφιά.

Δε θυμάμαι ποιος τον πρότεινε, να είμαι ειλικρινής. Ευχαριστώ όπως και να έχει για τη βοήθειά σου και μέσω π.μ., πράγμα που θεωρώ ότι πρέπει να εκτιμάται δημόσια. Η αφιλοκερδής παροχή γνώσης είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε όλοι μπει στα φόρα: προσφέρουμε εκεί που ξέρουμε, δεχόμαστε εκεί που δεν ξέρουμε.

Αναφέρομαι στο λάστιχο συναρμογής μετάλλου με γυαλί, πράγματι. Μπορεί και να είναι epdm, πάντως η ελαστικότητά του μου κάνει πιο πολύ για σιλικόνη. Το epdm που γκούγκλαρα φαίνεται πιο άκαμπτο.

Επόμενο προτζεκτ, σφήνωμα θερμομέτρου για live ένδειξη. Θέλω ιδέες για το πώς μπορώ να περάσω το καλώδιο μέσα στο σπίτι χωρίς τρυπήματα, ή ακόμα καλύτερα και πώς θα το κάνω από wifi. Εκεί που έγινε η εγκατάσταση πιάνει. Την υπόλοιπη διαδικασία την έχω.

Μεθεπόμενο πρότζεκτ, βαλβίδα ανάμειξης στο πλυντήριο πιάτων. Μπαίνει 2 φορές τη μέρα και πλένει σε ψηλές θερμοκρασίες (45 - 65). Το ρούχων μπαίνει πολύ αραιότερα και με τα σύγχρονα απορρυπαντικά και υφάσματα μένουμε στους 30-40 βαθμούς σχεδόν πάντα, οπότε μικρότερο το κέρδος.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ας ερθουν σε μενα να κανουν service θα καλοπερασουν!

Σε μια συντηρηση αυτα που επιβαλλονται ειναι:

1)Καθαρισμος του μποιλερ και της αντιστασης απο τα αλατα

2)Αντικατασταση ανοδιου,φλαντζας και ασφαλιστικο νερου χρησης 8bar

3)Συμπληρωμα στο κλειστο.

Μεχρι 40ευρω ειναι οκ!

Το καθαρισμα/αλλαγη υγρων στο κλειστο το κανεις αναλογα τις συνθηκες και τα χρονια..

Εμενα αυτο(ασφαλιστικο νερου χρησης 8bar) δεν μου το εχουν αλλαξει ποτε!!!

Και δεν εχω ακουσει ποτε απο καποιον φιλο ή γνωστο να τους το εχουν αλλαξει οσους εχω ρωτησει τα τελευταια 15 χρονια!!

Τωρα ή ελεγχοντας βλεπουν οτι ειναι σε καλη κατασταση οποτε το αφηνουν ή απλα αδιαφορουν.

Εχεις να προτεινεις καποιον καλο και τιμιο τεχνικο για σερβις; Σε pm αν μπορεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

Και δεν εχω ακουσει ποτε απο καποιον φιλο ή γνωστο να τους το εχουν αλλαξει οσους εχω ρωτησει τα τελευταια 15 χρονια!!

Τωρα ή ελεγχοντας βλεπουν οτι ειναι σε καλη κατασταση οποτε το αφηνουν ή απλα αδιαφορουν.

Εχεις να προτεινεις καποιον καλο και τιμιο τεχνικο για σερβις; Σε pm αν μπορεις.

Κανεις δεν το εχει αλλαξει, γιατι απλα δεν υπαρχει κανενας λογος να αλλαχθει. Δεν ειναι αναλώσιμο. Ο φίλος παραπανω το αλλαζει γιατι απλα γουσταρει. Στην εγκατασταση του καλοριφερ του δεν τον ακουσα να μας λέει ότι καθε 2-3 χρονια το αλλαζει. Βρισκεται εκεί 20-30-50 χρονια το ιδιο ασφαλιστικό. Και μάντεψε! δουλεύει μια χαρα! :)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

και εγώ που κάνω μόνος μου συντήρηση στους δικούς μου δεν το έχω αλλάξει 12 χρόνια τώρα Στους δυο μάλιστα φέτος το καλοκαίρι που δεν μπορούσα να σκεπάσω περισσότερο τους συλλέκτες το καταμεσήμερο έβγαζαν σταγόνες Δείγμα ότι λειτουργούν όταν απαιτείται Λόγο του ότι έχουν και ένα ανεπίστροφο μέσα πρέπει να ελέγχονται Για μεν το ανεπίστροφο κλείνοντας το νερό και λύνεις το ρακορ της εισόδου για δε την πίεση ανοίγματος στα 8 bar με πρεσσα Θα μου πεις πόσοι μπάρμπα μητσοι έχουν πρεσσα για να το κάνουν 

2 ώρες πριν, sonikk είπε

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreaspA είπε

Κανεις δεν το εχει αλλαξει, γιατι απλα δεν υπαρχει κανενας λογος να αλλαχθει. Δεν ειναι αναλώσιμο. Ο φίλος παραπανω το αλλαζει γιατι απλα γουσταρει. Στην εγκατασταση του καλοριφερ του δεν τον ακουσα να μας λέει ότι καθε 2-3 χρονια το αλλαζει. Βρισκεται εκεί 20-30-50 χρονια το ιδιο ασφαλιστικό. Και μάντεψε! δουλεύει μια χαρα! :)

Φιλε μου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα... Αυτήν την βαλβίδα την αλλάζουμε προληπτικά γιατι εχει μέσα την αντεπίστροφη.
Η βαλβίδα στον λεβητα πετρελαίου δεν εχει ενσωματωμένη αντεπίστροφη...

Αυτό που σχολιάζεται χωρις να ξέρετε πως λέγεται είπαμε?

2 ώρες πριν, hp8 είπε

και εγώ που κάνω μόνος μου συντήρηση στους δικούς μου δεν το έχω αλλάξει 12 χρόνια τώρα Στους δυο μάλιστα φέτος το καλοκαίρι που δεν μπορούσα να σκεπάσω περισσότερο τους συλλέκτες το καταμεσήμερο έβγαζαν σταγόνες Δείγμα ότι λειτουργούν όταν απαιτείται Λόγο του ότι έχουν και ένα ανεπίστροφο μέσα πρέπει να ελέγχονται Για μεν το ανεπίστροφο κλείνοντας το νερό και λύνεις το ρακορ της εισόδου για δε την πίεση ανοίγματος στα 8 bar με πρεσσα Θα μου πεις πόσοι μπάρμπα μητσοι έχουν πρεσσα για να το κάνουν 

Αντε πες κανεις το σέρβις την ελέγχεις και δουλεύει ομως  ειναι παλία και μπορεί να χαλάσει σε 10 ημέρες, μέχρι να κάνεις το επόμενο σέρβις μετα απο 2 χρόνια θα πίνεις ακατάλληλο νερό.

Αν πιστεύεις οτι αξίζει το ρίσκο για 5 ευρώ, αν κοστολογείς την υγεία σου και της οικογένειάς σου με 5 ευρώ μην την αλλάξεις και ποτέ...

Ο υδραυλικός που έρχεται και σου κανει το σερβις ουτε που εχει περάσει απο το μυαλό του οτι  το νερο μεσα απο το μποιλερ που ειναι το ανοδιο μαγνησίου ειναι ακατάλληλο για πόση, Στα @@ του,  απλα θέλει να τελειώσει γρήγορα να πάρει τα λεφτα και να πάει στον επόμενο.

Τωρα σοβαρά υπάρχουν άνθρωποι που τσιγκουνεύονται τα 5 ευρώ? Έλεος...

Δεν ειναι έξυπνο να γλυτώσεις 5 ευρώ έξυπνο ειναι να είσαι πάντα ασφαλής...

Οι περισσότεροι γράφετε οτι νανε χωρις να ξέρετε και επηρεάζετε και άλλους που δεν ξερουν και θέλουν να μάθουν ....

Και ειναι και τόσο αφελής που ρωτάνε εδω μεσα άσχετους που ετσι ακουσαν ή δεν ακουσαν ή ετσι το κάνει κάποιος αμόρφωτος υδραυλικός εδω και 15 χρόνια κλπ κλπ...

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Αν πιστεύεις οτι αξίζει το ρίσκο για 5 ευρώ, αν κοστολογείς την υγεία σου και της οικογένειάς σου με 5 ευρώ μην την αλλάξεις και ποτέ...

είναι η άποψη σου και καλά κάνεις και την αναφέρεις Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα ακριβότερο εξάρτημα  θα χαλάσει λιγότερο από ένα φθηνότερο Τώρα εσύ απ καταλαβαίνω από την ανάρτηση μάλλον  έχεις κάποια εξειδίκευση στο αντικείμενο αφ ενός αφ ετέρου πρέπει να  είσαι και της νοοτροπίας δεν ελέγχο - τσεκάρω   άλλα αλλάζω αφού άλλος πληρώνει μπας και τύχει κάτι να είσαι καλυμμένος. Η κάνω λάθος

Δημοσ.

Παιδιά επαναλαμβάνω θα βοηθήσει κάποιος με πμ να βρούμε κάποιον να μας κάνει σωστά τη δουλειά να τσεκάρει τα πάντα γιατί έχουμε και οικογένειες και μικρά παιδιά   

Δημοσ.
17 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Δε θυμάμαι ποιος τον πρότεινε, να είμαι ειλικρινής. Ευχαριστώ όπως και να έχει για τη βοήθειά σου και μέσω π.μ., πράγμα που θεωρώ ότι πρέπει να εκτιμάται δημόσια. Η αφιλοκερδής παροχή γνώσης είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε όλοι μπει στα φόρα: προσφέρουμε εκεί που ξέρουμε, δεχόμαστε εκεί που δεν ξέρουμε.

Να σου θυμησω εγω,απο αυτη την παραθεση:

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, hp8 είπε

είναι η άποψη σου και καλά κάνεις και την αναφέρεις Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα ακριβότερο εξάρτημα  θα χαλάσει λιγότερο από ένα φθηνότερο Τώρα εσύ απ καταλαβαίνω από την ανάρτηση μάλλον  έχεις κάποια εξειδίκευση στο αντικείμενο αφ ενός αφ ετέρου πρέπει να  είσαι και της νοοτροπίας δεν ελέγχο - τσεκάρω   άλλα αλλάζω αφού άλλος πληρώνει μπας και τύχει κάτι να είσαι καλυμμένος. Η κάνω λάθος

Οχι φίλε δεν εχω καμία σχέση με ολα αυτά, άλλο ειναι το επάγγελμά μου. Απλά ενδιαφέρθηκα να μάθω πως λειτουργούν γιατι δεν εμπιστεύομαι τον κάθε αμόρφωτο λαμόγιο υδραυλικό που δεν πήγε ουτε σχολείο...

Εγω θέλω να είμαι ασφαλής, έχω βάλει οτι καλύτερο υπάρχει και κάθε 2 χρόνια κάνω σέρβις και τα αλλάζω όλα μόνος μου γιατί απλά μου αρέσει να το κάνω. Δεν θα ρισκάρω για 5-10 ευρώ να πίνουν τα παιδιά μου δηλητήρια...

Δεν μπορεί να βασίζεσαι σε ενα φτηνό εξάρτημα χαμηλής ποιότητας για ενα τόσο σημαντικό θέμα οπως ειναι το νερο που πίνεις!

Δεν μπορώ να το δεχτώ οτι δεν  το αλλάζει καποιος  απο τσιγγουνιά. Απλά δεν εχει καταλάβει τι γίνεται ...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, sonikk είπε

Ναι ετσι πρεπει να γινεται για να υπαρχει δουλεια!!! 

Απο κατασκευαστες μεχρι προμηθευτες/υδραυλικοι κοινη γραμμη!!!  Συντεχνιες/Κοζα Νοστρα!!!

Και καλα κανουν αν παρω σαν βαση εμενα μεσα στο φορουμ τι αντιμετωπιση εχω..!!!

Οι Ελληνες το εχουν στο DNA να ειναι σαν τα GREMLINS!!!

Επαγγελματιας πιο πανω σας το πεταξε ''σαν το σκεπασμα δεν υπαρχει''  Αυτο δηλαδη που μνημονευω στις τοσες σελιδες..!!!  Οπως και για τους συλλεκτες apollon της nobel!

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Εγω θέλω να είμαι ασφαλής, έχω βάλει οτι καλύτερο υπάρχει και κάθε 2 χρόνια κάνω σέρβις και τα αλλάζω όλα μόνος μου γιατί απλά μου αρέσει να το κάνω. Δεν θα ρισκάρω για 5-10 ευρώ να πίνουν τα παιδιά μου δηλητήρια...

προφανώς  αναφέρεσαι σε μια χαλασμένη ανεπίστροφη που μπορεί να συμβεί και στην φτηνή όσο και στην ακριβή να γυρίσει το νερό πίσω όταν γίνει διακοπή νερού Γιατί δεν βλέπω πως αλλιώς θα γίνει Τώρα εσύ μπορεις να αλλάζεις τα εξαρτήματα της οποιας συσκευής σου όποτε θες Κανένα πρόβλημα

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...