lalalaxi Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, sonikk είπε Για προπυλενογλυκόλη συμφωνω. Για βαλβιδες δεν εχω ακουσει κανενα μαστορα να τις αλλαζει ανευ λογου. Δεν αναφερεται σαν παροχη σε καμια εταιρια για σερβις ηλιακου.Αν ηταν δεν θα το ελεγαν;Κοροιδα ειναι να χανουν πελατεια; Το οτι δεν το εχεις ακούσει σημαίνει οτι δεν εχεις ενδιαφερθεί να μάθεις... Ιδίως αυτη η απλή η βαλβίδα που βαζουν σε όλους θέλει αλλαγή στα 2-3 χρόνια γιατι εχει μέσα μια αντεπίστροφη η οποία χαλάει και οταν χαλάσει τα νερά που ειναι μεσα στο καζάνι με το μαγνήσιο(ακατάλληλο νερο για πόση) γυρνάνε πίσω και αναμιγνείονται με το πόσιμο νερο.... για 5-10 ευρω δεν αξίζει το ρίσκο... Αν το ψαξεις λίγο θα μάθεις οτι μόνο μια βαλβίδα δεν φτάνει και το εχουν γραψει και εδω ποιο πίσω για δοχεία διαστολής κλπ... Ξέχασα να γραψω και οτι χρειάζεται και αλλαγή θερμοστάτη, αν κολλήσει τί θα γίνει? Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από lalalaxi 1 1
sonikk Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Εμενα στην κορυφη του μποιλερ υπαρχει μονο μια βαλβιδα εκ κατασκευης.Πώς τοποθετειται η δευτερη;Τρυπανε το μποιλερ; Για την προπυλενογλυκόλη ποιος ο λογος αντικαταστασης.Δεν ειπες.. 1 ώρα πριν, lalalaxi είπε Φιλε σου έκαναν ελλιπές σέρβις και σε έμαθαν ανοησίες.. Δεν συμπληρώνουμε απλά υγρά... αδειάζουμε και ξεπλένουμε όλο το σύστημα του συλλέκτη για να φύγει ολη η βρωμιά απο την ηλεκτρόλυση οπότε βάζουμε και ολόκληρη συσκευασία προπυλενογλυκόλη και όχι αντιψυκτικό υπάρχει λόγος.. Οι βαλβίδες πρέπει να αλλάζονται σε κάθε σέρβις για έχουν διάρκεια ζωής δεν ειναι για πάντα.. όπως χρειάζεται και ξεχωριστή ανεπίστροφη.. Αυτό είναι το σωστό αλλάζεις τα πάντα... σιγα το ποσό 30 ευρώ στα 2-3 χρόνια.... Εμενα στην κορυφη του μποιλερ υπαρχει μονο μια βαλβιδα εκ κατασκευης.Πώς τοποθετειται η δευτερη;Τρυπανε το μποιλερ; Για την προπυλενογλυκόλη ποιος ο λογος αντικαταστασης.Δεν ειπες..
sonikk Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Παιδια εχετε καποιον καλο,εντιμο τεχνικο να προτεινετε για service ηλιακου εντος Αττικης; Στειλτε pm. Οι μισοι που μου εχουν ερθει τελικα εκαναν τα μισα απ'οτι ειχαμε συμφωνησει.Μαλιστα σε εναν ενω η φλαντζα ηταν κομμενη σε ενα σημειο ο τεχνικος δεν την αλλαζε.Του λεω ειναι κομμενη οπως βλεπεις,αντεχει μου λεει.Αντε να συνεννοηθεις δηλαδη για τα αυτονοητα.Ενας αλλος δεν καθαριζε τα αλατα απο το μποιλερ.Και καποιος τριτος ενω η αντισταση ειχε πολλα αλατα δεν την καθαριζε γιατι μου ειπε οτι η αντισταση χαλαει οταν αφαιρεις τα αλατα. Δυστυχως κυκλοφορουν πολλοι ανεντιμοι,λαμογια αντιεπαγγελματιες,οτι αρπαξουν ειναι.
andreaspA Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, lalalaxi είπε Αν το ψαξεις λίγο θα μάθεις οτι μόνο μια βαλβίδα δεν φτάνει και το εχουν γραψει και εδω ποιο πίσω για δοχεία διαστολής κλπ... "Δεν χρειαζονται τιποτα οι γαλβανιζε. Μόνο οι χάλκινοι" "Μην ανησυχείς.Τα γαλβανιζε δεν καταλαβαίνουν.Σκεπαζε τον μισό συλλέκτη η και ολόκληρο όταν λείπεις το καλοκαίρι" Αυτή ειναι η απάντηση κατασκευαστή ηλιακών. Τωρα τα υπολοιπα ειναι μεγαλες υπερβολες. Οι ηλιακοι καθε 2 χρονια, θέλουν συμπληρωμα στα υγρα, καθαρισμα τα αλατα απο το καζάνι και αλλαγη ανόδιο. Αυτό κάνω όλη μου την ζωή. 25 χρονια μου βγαζουν οι ηλιακοί. 1
lalalaxi Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, andreaspA είπε "Δεν χρειαζονται τιποτα οι γαλβανιζε. Μόνο οι χάλκινοι" "Μην ανησυχείς.Τα γαλβανιζε δεν καταλαβαίνουν.Σκεπαζε τον μισό συλλέκτη η και ολόκληρο όταν λείπεις το καλοκαίρι" Αυτή ειναι η απάντηση κατασκευαστή ηλιακών. Τωρα τα υπολοιπα ειναι μεγαλες υπερβολες. Οι ηλιακοι καθε 2 χρονια, θέλουν συμπληρωμα στα υγρα, καθαρισμα τα αλατα απο το καζάνι και αλλαγη ανόδιο. Αυτό κάνω όλη μου την ζωή. 25 χρονια μου βγαζουν οι ηλιακοί. Ναι ενναλακτικά μπορεις να τον καλύπτεις... Εγω προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβω να καλύψω τον ηλιακό, βάζω όλα τα ασφαλιστικά που χρειάζονται και δεν ασχολούμαι όπως και οι περισσότεροι. Δεν συμπληρώνουμε απλά υγρά.. αν ξεπλύνεις τον συλλέκτη θα δεις οτι το υγρό που έχει μέσα ειναι μαυρο απο την ηλεκτρόλυση, ειναι δυνατόν να αποδίδει το ίδιο με καινούριο καθαρό? 7 ώρες πριν, sonikk είπε Εμενα στην κορυφη του μποιλερ υπαρχει μονο μια βαλβιδα εκ κατασκευης.Πώς τοποθετειται η δευτερη;Τρυπανε το μποιλερ; Για την προπυλενογλυκόλη ποιος ο λογος αντικαταστασης.Δεν ειπες.. Εμενα στην κορυφη του μποιλερ υπαρχει μονο μια βαλβιδα εκ κατασκευης.Πώς τοποθετειται η δευτερη;Τρυπανε το μποιλερ; Για την προπυλενογλυκόλη ποιος ο λογος αντικαταστασης.Δεν ειπες.. Εχει μια βαλβίδα στην κορυφή και μια στο κάτω μέρος εκει που εισέρχεται το κρυο νερό. Μεσα στον συλλέκτη γίνεται ηλεκτρόλυση και το υγρό αλλάζει σύσταση, δεν μπορεί να εχεις το ίδιο υγρό 20 χρόνια. Επίσης μαζεύεται πολύ βρωμα μεσα στο κύκλωμα του συλλέκτη. Αν γίνουν αυτά αποδίδει καλύτερα ο ηλιακός. Επίσης αν τυχόν τρυπήσει το καζάνι όλη αυτή η βρώμα θα μπει στο πόσιμο νερό και μέχρι να το πάρεις χαμπάρι θα δηλητηριάζεσαι εσυ τα παιδιά σου κλπ γιαυτο και δεν βάζουμε αντιψυκτικό για αμάξια... δεν παίζουνε με αυτά για ενα 10ευρω... Δες εδω σε τι κατάσταση είναι το υγρό του συλλέκτη μετα απο 8 χρόνια.. https://youtu.be/h8TDf4vwJ0A?t=980 Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από lalalaxi 2
Kozanitis1 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, sonikk είπε Παιδια εχετε καποιον καλο,εντιμο τεχνικο να προτεινετε για service ηλιακου εντος Αττικης; Στειλτε pm. Οι μισοι που μου εχουν ερθει τελικα εκαναν τα μισα απ'οτι ειχαμε συμφωνησει.Μαλιστα σε εναν ενω η φλαντζα ηταν κομμενη σε ενα σημειο ο τεχνικος δεν την αλλαζε.Του λεω ειναι κομμενη οπως βλεπεις,αντεχει μου λεει.Αντε να συνεννοηθεις δηλαδη για τα αυτονοητα.Ενας αλλος δεν καθαριζε τα αλατα απο το μποιλερ.Και καποιος τριτος ενω η αντισταση ειχε πολλα αλατα δεν την καθαριζε γιατι μου ειπε οτι η αντισταση χαλαει οταν αφαιρεις τα αλατα. Δυστυχως κυκλοφορουν πολλοι ανεντιμοι,λαμογια αντιεπαγγελματιες,οτι αρπαξουν ειναι. Αυτός είναι ο ορισμός του κάντο μόνος σου, όπως πολλοί από εμάς εδώ μέσα.. Από την άλλη, εφόσον συμφωνήσατε κάτι και δεν στο έκανε κόψε του λεφτά ή πες του με ωραίο τρόπο μάζεψε τα, πάρε 10€ πχ τις βενζίνες σου και δρόμο (για να μην πω τίποτα άλλο) Έχω κοντεψει να μαλώσω με άλλης ειδικότητας τεχνικό, αφού μόνο δεν έβαλε εμένα να κάνω εγώ τη δουλειά και στο τέλος ζήτησε και λεφτά.., αλλά μόνο λεφτά δεν πήρε.. Μην σας νοιάζει να πείτε καμιά κουβέντα και να είστε πάνω από τα κεφάλια τους γιατί οι 8/10 σίγουρα θα σας την κάνουν την ***** Εδώ σε γείτονα έβαλαν ηλιακό καινούργιο Inox γνωστής μάρκας και η εγκατάσταση είναι όλη λάθος.., καινούργιο ηλιακό ε, όχι σέρβις και χαζά.. Την καλημέρα μου στην παρέα..😉 1 1
andreaspA Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, lalalaxi είπε Εχει μια βαλβίδα στην κορυφή και μια στο κάτω μέρος εκει που εισέρχεται το κρυο νερό. Μεσα στον συλλέκτη γίνεται ηλεκτρόλυση και το υγρό αλλάζει σύσταση, δεν μπορεί να εχεις το ίδιο υγρό 20 χρόνια. Επίσης μαζεύεται πολύ βρωμα μεσα στο κύκλωμα του συλλέκτη. Αν γίνουν αυτά αποδίδει καλύτερα ο ηλιακός. Δες εδω σε τι κατάσταση είναι το υγρό του συλλέκτη μετα απο 8 χρόνια.. https://youtu.be/h8TDf4vwJ0A?t=980 Αν καθεσαι και το κανεις καθε χρονο, ετσι ωστε να μην μαζεψει ποτε τιποτα, καντο. Τιποτα δεν θα κερδισεις στην πράξη, αλλα για ψυχολογικούς λογους θα εισαι ηρεμος. Μετά απο 8 χρονια, δεν θα το εκανα. Και παλι δεν θα κερδίσεις κατι ουσιαστικο, αλλα κινδυνεύεις απο διαρροες. Μα μια τρυπιτσα που ως τωρα την έκλεινε η βρώμα, μα κανένα ρακόρ που θα αρχίσει να τρέχει, σε μπελάδες μπαίνεις. Και το μαυρο νερο, θερμοαγωγιμο ειναι. Μια χαρα μεταφερει την θερμότητα. Δεν χρειαζεται να ειναι γάργαρο. 1
lalalaxi Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, andreaspA είπε Αν καθεσαι και το κανεις καθε χρονο, ετσι ωστε να μην μαζεψει ποτε τιποτα, καντο. Τιποτα δεν θα κερδισεις στην πράξη, αλλα για ψυχολογικούς λογους θα εισαι ηρεμος. Μετά απο 8 χρονια, δεν θα το εκανα. Και παλι δεν θα κερδίσεις κατι ουσιαστικο, αλλα κινδυνεύεις απο διαρροες. Μα μια τρυπιτσα που ως τωρα την έκλεινε η βρώμα, μα κανένα ρακόρ που θα αρχίσει να τρέχει, σε μπελάδες μπαίνεις. Και το μαυρο νερο, θερμοαγωγιμο ειναι. Μια χαρα μεταφερει την θερμότητα. Δεν χρειαζεται να ειναι γάργαρο. Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε... η λογική σου ειναι ωχ μωρε καλό είναι δουλεύει άστο... Δεν ειναι ομως ετσι.. Δουλεύει και έτσι ομως η απόδοση πέφτει γιατι μειώνεται η διατομή.. Η διατομή μειώνεται γιατι μαζεύει μουργα.. Ενας καλοσυντηρημένος ηλιακός το χειμώνα θα δουλέψει καλύτερα αρα θα κάνει και περισσότερη οικονομία στο ρευμα.. Οπως γίνεται και στα καλοριφερ.... εχεις ακουσει ποτε οτι πρέπει να καθαρίζεται το εσωτερικό των καλοριφερ? Χημικό καθαρισμό? Δεν το έχεις κάνει ποτέ ε? αφου δουλεύει και έτσι ...😂 Γιατί βάζουμε π.χ. απαεροτή στο καλοριφερ? Γιατι σε καποια σημεία εγκλωβίζεται αέρας και μειώνει την διατομή αρα μειώνεται η απόδοση και αυξάνεται η κατανάλωση... Η διατομή παίζει μεγάλο ρόλο, όταν κάνεις μπάνιο και πατήσει κάποιος καζανάκι τι γίνεται? Αλλάζει η θερμοκρασία του νερού? Γιατί γίνεται αυτό? Επειδή ο μλκς ο υδραυλικός ο άμπαλος που ούτε για σκουπιδιάρης δεν κάνει σου έβαλε μικρή διατομή σωλήνα... Δεν φτάνει μόνο να δουλεύει κάτι, πρέπει να δουλεύει και σωστά και οικονομικά ιδίως στην εποχή που ζούμε τώρα... Ξεκολλήστε! ποιο πολλά λεφτα θα πληρώσεις αν κάτι δεν δουλεύει σωστά 2 ώρες πριν, sonikk είπε Παιδια εχετε καποιον καλο,εντιμο τεχνικο να προτεινετε για service ηλιακου εντος Αττικης; Στειλτε pm. Οι μισοι που μου εχουν ερθει τελικα εκαναν τα μισα απ'οτι ειχαμε συμφωνησει.Μαλιστα σε εναν ενω η φλαντζα ηταν κομμενη σε ενα σημειο ο τεχνικος δεν την αλλαζε.Του λεω ειναι κομμενη οπως βλεπεις,αντεχει μου λεει.Αντε να συνεννοηθεις δηλαδη για τα αυτονοητα.Ενας αλλος δεν καθαριζε τα αλατα απο το μποιλερ.Και καποιος τριτος ενω η αντισταση ειχε πολλα αλατα δεν την καθαριζε γιατι μου ειπε οτι η αντισταση χαλαει οταν αφαιρεις τα αλατα. Δυστυχως κυκλοφορουν πολλοι ανεντιμοι,λαμογια αντιεπαγγελματιες,οτι αρπαξουν ειναι. Ετσι ακριβώς όλοι τους είναι είναι λαμόγια αμόρφωτοι και άσχετοι. Κανουν επίτηδες λάθη για να τους ξαναφωνάξεις να πάρουν το 50ρικο Πάντα βιάζονται για να φυγουν να πάνε σε άλλη δουλειά. Αυτος ειναι και ο στόχος τους να πάνε σε 10 δουλειες τη μέρα να βγαλουν το 500ρικο, δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα.. Σε χρεώνουν περισσότερα υλικά για να βγαλουν και απο εκεί λεφτα οπως οι μηχανικοί στα αμάξια. Ολοι τους ειναι απλοί τεχνίτες που μάθαν πρακτικά 2-3 πράγματα και δεν ξέρουν θεωρητικά πως λειτουργεί μια εγκατάσταση γιαυτό και κάνουν ανοησίες... Επειδή τους εχω σιχαθεί όταν χρειαστώ κάτι προσπαθώ να βρώ χρόνο να ενημερωθώ και το κάνω μόνος μου σωστά.. εξάλλου ολα αυτα ειναι πρακτικά δεν απαιτείτε πανεπιστημιακή γνώση μπορεί να τα κάνει ο οποιοσδήποτε... Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από lalalaxi 1
predator77 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Μην του τσουβαλιαζετε ολους δεν ειναι ολοι το ιδιο,υπαρχουν κ αυτοι που ειναι αδιαφοροι αλλα κ αλλοι που πραγματικα αξιζουν κ οχι απο το μπλα μπλα αλλα απο την συνολικη δουλεια τους. ενας σερβις σε ενα ηλιακο παει 60-70 ευρω ποσοι απο δω μεσα τσιγγουνευονται να τα δωσουν κ οχι μονο αυτο αλλα δεν ασχολουνται κιολας οι ιδιοι, κ μετα γυρνανε κ λενε για 1 ωρα πηρε 70 ευρω δουλεια του ειναι μηχανικα τα κανει. 1
lalalaxi Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, predator77 είπε Μην του τσουβαλιαζετε ολους δεν ειναι ολοι το ιδιο,υπαρχουν κ αυτοι που ειναι αδιαφοροι αλλα κ αλλοι που πραγματικα αξιζουν κ οχι απο το μπλα μπλα αλλα απο την συνολικη δουλεια τους. ενας σερβις σε ενα ηλιακο παει 60-70 ευρω ποσοι απο δω μεσα τσιγγουνευονται να τα δωσουν κ οχι μονο αυτο αλλα δεν ασχολουνται κιολας οι ιδιοι, κ μετα γυρνανε κ λενε για 1 ωρα πηρε 70 ευρω δουλεια του ειναι μηχανικα τα κανει. Εννοείται δεν ειναι όλοι το ίδιο όπως και σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες αλλα που να ψάξεις να τον βρεις τον καλό.... Οταν τα υλικά είναι 30-40 ευρω λογικό ειναι να πάρει αλλο τόσα ο μάστορας που θα κάνει καλή δουλειά... για εμένα αξίζει κάποιος να τα δωσει αυτά τα χρήματα όπως και να τα αλλάξει όλα σε καθε σέρβις.. Στο αμάξι σας δεν τα αλλάζεται ολα? κρατάτε το φίλτρο αέρα για 10 χρόνια? 1
sonikk Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Ο δικος μου ηλιακος ειναι inox 200 λιτρα διπλης ενεργειας. Θελει δηλ το ιδιο service οπως ενας χαλκινος ή glass;
lalalaxi Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, sonikk είπε Ο δικος μου ηλιακος ειναι inox 200 λιτρα διπλης ενεργειας. Θελει δηλ το ιδιο service οπως ενας χαλκινος ή glass; Το καζάνι ειναι ινοξ οι συλλέκτες έχουν μέσα χαλκό, εκει που γυρνάνε τα νερα... Ναι κανονικό σερβις. 1
zaras27 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Ένα καλό και φιλότιμο τεχνίτη στην Αττική έχουμε που να ξέρει κάποιος και να του έχει κάνει καλή δουλειά ? Ένα pm παρακαλώ αν έχετε την καλοσύνη . Μου ήρθε ένας και σε 5 λεπτά άδειασε το καζάνι έβαλε υγρό και έφυγε ..ας μην πω τι έγινε ..
hp8 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, zaras27 είπε Μου ήρθε ένας και σε 5 λεπτά άδειασε το καζάνι έβαλε υγρό και έφυγε ..ας μην πω τι έγινε .. αν είχατε συμφωνήσει εργασίες που θα γίνουν και ποσό και δεν έγιναν ας μην το πλήρωνες 1 ώρα πριν, lalalaxi είπε τα υλικά είναι 30-40 αν εννοείς και την αντίσταση οκ Δεν την αλλάζουμε ομως σε κάθε συντήρηση 1
zaras27 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Μα δεν πλήρωσα ...Το θεμα ειναι να βρω εναν σοβαρο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα