Pavlos52 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες ολων και πραγματικα σας ευχαριστω. Το κακο ειναι βεβαια ποιο απο τα παραπανω ηλιακα να διαλεξω βεβαια. Ολοι λενε πως εχουν την ιδια μονωση αλλα δεν ξερω αν ισχυει. Και το σημαντικο οπως και σεις γνωριζετε ειναι να διατηρειται ζεστο το νερο και τον χειμωνα. Για τους συλλεκτες Navi διαβασα πολυ καλες κριτικες. Δεν ξερω ομως αν υπερτερουν του Μαλτεζου.
Maurikycli Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Η μόνωση είναι ένας γρίφος που λύνεται στο τέλος "σφάζοντας" το θερμοσίφωνα. Αυτές τις μέρες μετατρέπω έναν παλιό σε σόμπα και γδύνοντάς τον διαπίστωσα ότι η πολυουρεθάνη δεν ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένη αφήνοντάς τον κατά 20% ακάλυπτο. Πρόκειται για ηλεκτρικό που υποτίθεται έχει 3 εκατοστά πάχος μόνωσης. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Η μόνωση είναι ένας γρίφος που λύνεται στο τέλος "σφάζοντας" το θερμοσίφωνα. Αυτές τις μέρες μετατρέπω έναν παλιό σε σόμπα και γδύνοντάς τον διαπίστωσα ότι η πολυουρεθάνη δεν ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένη αφήνοντάς τον κατά 20% ακάλυπτο. Πρόκειται για ηλεκτρικό που υποτίθεται έχει 3 εκατοστά πάχος μόνωσης. Ισως με θερμοκαμερα να φαινεται. 2
Maurikycli Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 26 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Ισως με θερμοκαμερα να φαινεται. Ορθώς! 1
lalalaxi Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 43 λεπτά πριν, Pavlos52 είπε Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες ολων και πραγματικα σας ευχαριστω. Το κακο ειναι βεβαια ποιο απο τα παραπανω ηλιακα να διαλεξω βεβαια. Ολοι λενε πως εχουν την ιδια μονωση αλλα δεν ξερω αν ισχυει. Και το σημαντικο οπως και σεις γνωριζετε ειναι να διατηρειται ζεστο το νερο και τον χειμωνα. Για τους συλλεκτες Navi διαβασα πολυ καλες κριτικες. Δεν ξερω ομως αν υπερτερουν του Μαλτεζου. Δεν ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία αυτή η λεπτομέρεια για τον συλλέκτη, εγω εχω εναν σαπιο ελκο 20ετίας και το νερο το ζεσταίνει οταν εχει ήλιο μεχρι να ανοίξει η βαλβίδα στα 8 Bar 1
vaggooss Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, Pavlos52 είπε Ευχαριστω για τις συμβουλες. Ναι τα 1200 ειναι το ταβανι. Το δοχειο διαστολης τι προσφερει; Να αναφερω πως το διαμερισμα που θα τοποθετηθει ειναι 50τμ προς ενοικιαση. Μελλοντικα θα ενωθει με το διπλανο που εχει ηδη Μαλτεζο 160/2τμ γι' αυτο δεν εχω αναφερθει σε περισσοτερα τετραγωνικα συλλεκτη. Μην ακούς τις ανοησίες για πάνω από 2 τμ συλλέκτη. Πάνω από 2 τετραγωνικά βάζει όταν είσαι πάνω από 4 άτομα οικογένεια. Ειδικά εφόσον αφορά 50 τμ που θα είναι ένα η δύο άτομα θα βάλεις 120 λίτρα με μικρό συλλέκτη. Μόλις τώρα, vaggooss είπε Μην ακούς τις ανοησίες για πάνω από 2 τμ συλλέκτη. Πάνω από 2 τετραγωνικά βάζει όταν είσαι πάνω από 4 άτομα οικογένεια. Ειδικά εφόσον αφορά 50 τμ που θα είναι ένα η δύο άτομα θα βάλεις 120 λίτρα με μικρό συλλέκτη. Οι ηλιακοί χαλάνε από την υπερβολή με τους συλλέκτες και τρύπαει το μποιλερ. Έχω 150 λίτρα ηλιακό είμαστε 3 άτομα σκεπάζω το 70% από Ιούνιο και πάλι δεν έχω καταφέρει να τον τελειώσω ποτέ σκέψου να βάλεις 4 τμ σε 6-7 χρόνια έχει σκάσει το μποιλερ. 2 1
Maurikycli Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Για τα λίτρα που λέει δεν είναι υπερβολή τα 2 με 2,5τμ. Υπερβολή θα ήταν τα 3τμ 2
Pavlos52 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Θεωρω οτι η οικονομικη διαφορα 120 με 160 ειναι μικρη και αξιζει τον κοπο μακροπροθεσμα ο 160. 1
Maurikycli Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Θα πρέπει να συνυπολογίσεις την πιθανότητα να ζεστάνεις με άλλο τρόπο (εκτός του ήλιου) μεγαλύτερη ποσότητα νερού και να μείνει αναξιοποίητη δηλ. να σου έρθει λίγο ακριβότερο το κόστος χρήσης από έναν ηλιακό που είναι ακριβώς στα μέτρα σου. 1
andreaspA Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vaggooss είπε Μην ακούς τις ανοησίες για πάνω από 2 τμ συλλέκτη. Πάνω από 2 τετραγωνικά βάζει όταν είσαι πάνω από 4 άτομα οικογένεια. Ειδικά εφόσον αφορά 50 τμ που θα είναι ένα η δύο άτομα θα βάλεις 120 λίτρα με μικρό συλλέκτη. Οι ηλιακοί χαλάνε από την υπερβολή με τους συλλέκτες και τρύπαει το μποιλερ. Έχω 150 λίτρα ηλιακό είμαστε 3 άτομα σκεπάζω το 70% από Ιούνιο και πάλι δεν έχω καταφέρει να τον τελειώσω ποτέ σκέψου να βάλεις 4 τμ σε 6-7 χρόνια έχει σκάσει το μποιλερ. Συμφωνω. Τωρινο screenshot απο 120αρι ΑΦΡΟΔΙΤΗ με μονο συλλεκτη στο Ηρακλειο Αττικης σε 65τμ σπιτι που ζει ενα ζευγαρι. Το καλοκαιρι βγαζει ατμο, οχι νερο. Τι αλλο να ζητησεις δηλαδη ? Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2022 από andreaspA 2
vaggooss Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Maurikycli είπε Για τα λίτρα που λέει δεν είναι υπερβολή τα 2 με 2,5τμ. Υπερβολή θα ήταν τα 3τμ Υπερβολή είναι. 150 λίτρα έχω με 1.20 συλλέκτη και μιλάμε για βράσιμο στα τέρματα το καλοκαίρι με το 70% σκεπασμένο. Γι'αυτό χαλάνε οι ηλιακοί για κανέναν άλλο λόγο. Βάζουν όλοι μεγάλη επιφάνεια νομιζωντας ότι θα κερδίσουν τον χειμώνα καμια μερα παραπάνω και τον καταστρέφουν το καλοκαίρι. 2
Pavlos52 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Maurikycli είπε Θα πρέπει να συνυπολογίσεις την πιθανότητα να ζεστάνεις με άλλο τρόπο (εκτός του ήλιου) μεγαλύτερη ποσότητα νερού και να μείνει αναξιοποίητη δηλ. να σου έρθει λίγο ακριβότερο το κόστος χρήσης από έναν ηλιακό που είναι ακριβώς στα μέτρα σου. Μεσω ρευματος εννοειτε; 2 ώρες πριν, andreaspA είπε Συμφωνω. Τωρινο screenshot απο 120αρι ΑΦΡΟΔΙΤΗ με μονο συλλεκτη στο Ηρακλειο Αττικης σε 65τμ σπιτι που ζει ενα ζευγαρι. Το καλοκαιρι βγαζει ατμο, οχι νερο. Τι αλλο να ζητησεις δηλαδη ? Τον βαρυ χειμωνα ομως τι γινεται;
Maurikycli Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 38 λεπτά πριν, vaggooss είπε Υπερβολή είναι. 150 λίτρα έχω με 1.20 συλλέκτη και μιλάμε για βράσιμο στα τέρματα το καλοκαίρι με το 70% σκεπασμένο. Γι'αυτό χαλάνε οι ηλιακοί για κανέναν άλλο λόγο. Βάζουν όλοι μεγάλη επιφάνεια νομιζωντας ότι θα κερδίσουν τον χειμώνα καμια μερα παραπάνω και τον καταστρέφουν το καλοκαίρι. Δεκτόν 38 λεπτά πριν, Pavlos52 είπε Μεσω ρευματος εννοειτε; Ναι, ή της τρίτης μορφής ενέργειας 1
JohnnySilverhand Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Οταν διαλεγουμε χωρητικοτητα ο γενικος κανονας δεν ειναι 40 λιτρα ανα ατομο; Σε 50τμ σπιτι προς ενοικιαση, αντε βαρια βαρια να μεινει ενα ζευγαρι με ενα παιδι, πες τρια ατομα το πολυ δηλαδη. Οποτε με 120 λιτρα δεν ειναι καλυμμενος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα