Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Pavlos52 είπε

Αυτο επισης που με απασχολει ειναι οι περιβοητοι συλλεκτες Navi του Βιολαρη. Αν αξιζει τον κοπο να τους πληρωσει καποιος παραπανω. Βεβαια εχουν και 25 χρονια εγγυηση. Δεν γνωριζω ομως  τους ορους.

σιγουρα αξιζουν αυτου του τυπου οι συλλεκτες αρα αν το Budget σου τους αντεχει τοτε οκ,αλλα αν τα λεφτα σου ειναι μετρημενα τοτε πηγαινε σε απλους,π.χ ειναι καλυτερα να παρεις ενα 160/3τ.μ με απλους συλλεκτες απο ενα 160/2τ.μ navi....

Επεξ/σία από kostaskontis
  • Like 2
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

σιγουρα αξιζουν αυτου του τυπου οι συλλεκτες αρα αν το Budget σου τους αντεχει τοτε οκ,αλλα αν τα λεφτα σου ειναι μετρημενα τοτε πηγαινε σε απλους,π.χ ειναι καλυτερα να παρεις ενα 160/3τ.μ με απλους συλλεκτες απο ενα 160/2τ.μ navi....

Σκεφτομαι για 160/2,52 τμ Navi. Βεβαια δεν γνωριζω τους αστερισκους που λεει και ο φιλος πιο πανω για την τεραστια εγγυηση. Η αλλη επιλογη οπως προειπα ειναι Μαλτεζος 160/2τμ.

Επισης κοιταζα και για τον glass της Sonne  αλλα διαβαζω για αρκετα θεματα υγρασιας στους συλλεκτες της.

Γενικα θα προτιμουσα να πληρωσω κατι παραπανω για να παρω καποιον με καλη μονωση στο καζανι και να διατηρειται και τις κρυες μερες του χειμωνα το ζεστο νερο

Κι αν εχει καποιος αποψη για τους Esolar παντα με συλλεκτες Navi θα με βοηθουσε πραγματικα πολυ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pavlos52 είπε

Σκεφτομαι για 160/2,52 τμ Navi. Βεβαια δεν γνωριζω τους αστερισκους που λεει και ο φιλος πιο πανω για την τεραστια εγγυηση. Η αλλη επιλογη οπως προειπα ειναι Μαλτεζος 160/2τμ.

Επισης κοιταζα και για τον glass της Sonne  αλλα διαβαζω για αρκετα θεματα υγρασιας στους συλλεκτες της.

Γενικα θα προτιμουσα να πληρωσω κατι παραπανω για να παρω καποιον με καλη μονωση στο καζανι και να διατηρειται και τις κρυες μερες του χειμωνα το ζεστο νερο

Κι αν εχει καποιος αποψη για τους Esolar παντα με συλλεκτες Navi θα με βοηθουσε πραγματικα πολυ

Αν ειναι να φτασει εκει το budget πας σε nobel classic και θα εχεις ολο το πακετο! Σωληνες μεταλλικες/σπιραλ,καλη μονωση που θα κρατησει για χρονια..  2 ανοδια και τελος συλλεκτες apollon για μια ζωη!!!   Για να ξερεις την ιστορια η νομπελ κατασκευαζε μονο αυτη τετοιους συλλεκτες στην Ελλαδα και τα τελευταια χρονια πουλανε κι αλλοι με την ονομασια navi!  Και δω κρατα αυτο το σημειο ο navi τεχνικα δεν ειναι ακριβως ο ιδιος οπως ο apollon! Γι αυτο υπαρχει και περιστατικο με μελος μας με προβληματικους navi!!!  

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Pavlos52 είπε

απο οτι ειδα τα λεφτα που δινεις ειναι 1200~ ευρω σωστα? Δεν θα σου πω ποιον να παρεις ,ολοι καλοι ειναι σε ποιοτητα.2 συμβουλες εχω μονο.Να πας για διπλο συλλεκτη 3 ή 4 τμ και να σκεπαζεις τον ενα οταν χρειαστει και οτι και να παρεις να υπολογισεις και το κοστος μια σωστης εγκαταστασης,βαλβιδα ασφαλειας,αντεπιστροφη,δοχεια διαστολης κλειστου/ζνχ  και σωστες  χοντρες μονωσεις στις σωληνες ανοιχτου/κλειστου κυκλωματος.

• Like 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

απο οτι ειδα τα λεφτα που δινεις ειναι 1200~ ευρω σωστα? Δεν θα σου πω ποιον να παρεις ,ολοι καλοι ειναι σε ποιοτητα.2 συμβουλες εχω μονο.Να πας για διπλο συλλεκτη 3 ή 4 τμ και να σκεπαζεις τον ενα οταν χρειαστει και οτι και να παρεις να υπολογισεις και το κοστος μια σωστης εγκαταστασης,βαλβιδα ασφαλειας,αντεπιστροφη,δοχεια διαστολης κλειστου/ζνχ  και σωστες  χοντρες μονωσεις στις σωληνες ανοιχτου/κλειστου κυκλωματος.

Ευχαριστω για τις συμβουλες. Ναι τα 1200 ειναι το ταβανι. Το δοχειο διαστολης τι προσφερει; Να αναφερω πως το διαμερισμα που θα τοποθετηθει ειναι 50τμ προς ενοικιαση. Μελλοντικα θα ενωθει με το διπλανο που εχει ηδη Μαλτεζο 160/2τμ γι' αυτο δεν εχω αναφερθει σε περισσοτερα τετραγωνικα συλλεκτη.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

Άμα θέλει κάποιος μπορεί να μισο-σκεπάσει και τον μονό συλλέκτη.

46 λεπτά πριν, Pavlos52 είπε

Θεωρείς απαραίτητο να είναι τριπλής;

Δημοσ.

Το καλοκαιρι σκεπαζω τα 3/4 του συλλεκτη και ειμαι πληρως καλυμμενος. 

Ναι το 3πλης ενεργειας ειναι απαραιτητο για μενα

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Pavlos52 είπε

Βεβαια εχουν και 25 χρονια εγγυηση. Δεν γνωριζω ομως  τους ορους.

η αισιοδοξία είναι δίκοπο μαχαίρι Ανεξάρτητα με τους όρους κανείς δεν θα σου υπογράψει ότι η  όποια εταιρεία θα υπάρχει αν την χρειαστείς Αυτοί οι τύποι μου θυμίζουν τον παπου μου που έλεγε Τρώμε λες και θα πεθάνουμε αύριο (μακρυά από εμάς :) ) και φτιάχνουμε πράγματα λες και θα ζήσουμε 1000 χρόνια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Pavlos52 είπε

Πρώτα πρέπει να πεις πόσα άτομα είστε στο σπίτι.

Δευτερον σε ποια πόλη είσαι.

Αυτοι που εχεις παραθεσει γραφουν 160 λιτρα ομως ειναι όντως 160? πολλοι γραφουν 160 και το ωφελημο ειναι 130 

Ρωτησες αν π.χ. τρυπήσει ο συλέκτης σε αυτους που εχεις διαλέξει τι γίνεται? Επισκευάζεται? Θα σου πούνε αγόρασε καινούριο.

Το ποιο σημαντικό ειναι η τοποθετηση και το service ανα 2-3 χρόνια. Τον καλύτερο να αγοράσεις αν δεν τοποθετηθεί σωστα δεν θα δουλευει και σωστα.

Πρέπει να τοποθετηθούνε ολα αυτα που γράφει ποιο πάνω ο φίλος, οι περισότεροι υδραυλικοί θα σου πουνε δεν χρειάζεται τπτ απο ολα αυτα γιατι ειναι άσχετοι.Υπολόγισε +200ευρω+εργατικά.

Τον ηλιακό δεν χρειάζεται να τον σκεπάσεις αν εχεις δοχείο διαστολής και σωστη βαλβίδα 8 bar.

Τριπλής ενεργείας προυποθέτει πολυ καλή εγκατάσταση και αυτοματισμούς γιατι τραβαει τόσο πολύ θερμοτητα ο ηλιακός όσο χρειάζεται όλο το σπίτι.Είναι πολύ δύσκολο να το ρυθμίσεις να ειναι αποδοτικό.

Επεξ/σία από lalalaxi
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Πρώτα πρέπει να πεις πόσα άτομα είστε στο σπίτι.

Δευτερον σε ποια πόλη είσαι.

Αυτοι που εχεις παραθεσει γραφουν 160 λιτρα ομως ειναι όντως 160? πολλοι γραφουν 160 και το ωφελημο ειναι 130 

Ρωτησες αν π.χ. τρυπήσει ο συλέκτης σε αυτους που εχεις διαλέξει τι γίνεται? Επισκευάζεται? Θα σου πούνε αγόρασε καινούριο.

Το ποιο σημαντικό ειναι η τοποθετηση και το service ανα 2-3 χρόνια. Τον καλύτερο να αγοράσεις αν δεν τοποθετηθεί σωστα δεν θα δουλευει και σωστα.

Πρέπει να τοποθετηθούνε ολα αυτα που γράφει ποιο πάνω ο φίλος, οι περισότεροι υδραυλικοί θα σου πουνε δεν χρειάζεται τπτ απο ολα αυτα γιατι ειναι άσχετοι.Υπολόγισε +200ευρω+εργατικά.

Τον ηλιακό δεν χρειάζεται να τον σκεπάσεις αν εχεις δοχείο διαστολής και σωστη βαλβίδα 8 bar.

Τριπλής ενεργείας προυποθέτει πολυ καλή εγκατάσταση και αυτοματισμούς γιατι τραβαει τόσο πολύ θερμοτητα ο ηλιακός όσο χρειάζεται όλο το σπίτι.Είναι πολύ δύσκολο να το ρυθμίσεις να ειναι αποδοτικό.

Ειμαστε δυο με προοπτικη να γινουμε περισσοτεροι και βρισκομαστε στην Αθηνα.

Πως θα μαθω αν ειναι πραγματι 160;

Service και σε αυτον που εχω κανω ανα 3 χρονια ακριβως. Γενικα τα προσεχω αυτα.

Δοχειο διαστολης δεν εχω βαλει διοτι δυστυχως δεν ηξερα καν τι ειναι. Αυτο βεβαια που εχω παρατηρησει ειναι οτι αρχες καλοκαιριου πριν τον σκεπασω, εχει ενα βρυσακι να το πω το οποιο βγαζει σταγονες νερου. Ειχα ρωτησει μαστορα και μου ειπε πως αυτο γινεται λογω υψηλης πιεσης του δικτυου κι οτι αν θελω να σταματησει πρεπει να βαλω ρυθμιστη πιεσης. Δεν ξερω αν ειναι αυτη η βαλβιδα που μου λετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Pavlos52 είπε

απλα πραγματα Μετρας μηκος και διαμετρο μποιλερ Αφαιρεις παχος μονωσης και εχεις αυτο που ψαχνεις Μεσολαβει και ο μανδυας αλλα δεν νομιζω οτι ειναι θεμα Το θεμα ειναι αν αναφερεται σε ποσοτητα λιτρων η σε ποσοτητα λιτρων ΖΝΧ

Δοχειο διαστολης δεν εχω βαλει διοτι δυστυχως δεν ηξερα καν τι ειναι.

Δικτύου

υπαρχει αλλο για το κλειστο κυκλωμα

Ειχα ρωτησει μαστορα και μου ειπε πως αυτο γινεται λογω υψηλης πιεσης του δικτυου κι οτι αν θελω να σταματησει πρεπει να βαλω ρυθμιστη πιεσης. Δεν ξερω αν ειναι αυτη η βαλβιδα που μου λετε.

https://www.skroutz.gr/c/4780/meiotis-piesis-solinwn.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Pavlos52 είπε

Δοχειο διαστολης δεν εχω βαλει διοτι δυστυχως δεν ηξερα καν τι ειναι. Αυτο βεβαια που εχω παρατηρησει ειναι οτι αρχες καλοκαιριου πριν τον σκεπασω, εχει ενα βρυσακι να το πω το οποιο βγαζει σταγονες νερου. Ειχα ρωτησει μαστορα και μου ειπε πως αυτο γινεται λογω υψηλης πιεσης του δικτυου κι οτι αν θελω να σταματησει πρεπει να βαλω ρυθμιστη πιεσης. Δεν ξερω αν ειναι αυτη η βαλβιδα που μου λετε.

Αυτό το βρυσάκι μάλλον ειναι η βαλβίδα ασφαλείας, οταν η πίεση μέσα στον ηλιακό περάσει τα 8 bar αρχίζει και στάζει για να διατηρήσει την πίεση σταθερή δεν εχει σχέση με την πιεση του δικτύου...
Εμένα ετσι στάζει όλο το καλοκαίρι που βαριέμαι να ανέβω να τον σκεπάσω. Αυτό λύνεται με το δοχείο διαστολής που απορροφά όλη αυτή την διαστολή...
Αν κάνεις 1-2 παιδια ναι 160 μίνιμουμ. Αθήνα με ενα συλλέκτη εισαι οκ.
Δες και στο Youtube εχει πολλά βιντεάκια με ηλιακά.

• Like 1
Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου αν η βαλβίδα εκτόνωσης είναι κάτω των 8bar, δουλεύει σωστά και αλλάζεται κατά τη συντήρηση δεν ειναι απαραίτητο το δοχείο διαστολής ούτε το σκέπασμα εφόσον εξακολουθούμε να καταναλώνουμε ζεστό νερό όλο το καλοκαίρι.

Τα επιπλέον σίγουρα κακό δεν κάνουν αλλά επαφίονται στο μεράκλωμα του  χ

24 λεπτά πριν, Pavlos52 είπε

ρήστη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...