Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fredd0 είπε

δε γινεται, θελεις ανακυκλοφορια το οποιο και ενεργοβορο ειναι, και θελει κυκλοφορητη και "τριτη" σωληνα στον ηλιακο (που θα ναι πατεντα γιατι ο ηλιακος σε αντιθεση με τα μποιλερ λεβητοστασιου δεν εχει τριτη εισοδο)

Σωστος,αυτο ακριβως!!!

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Specs είπε

Μα θελω να αποφυγω την σπαταλη νερου, το να πεταξω δηλαδη το αρχικο κρυο νερο του σωληνα που ενωνει ηλιακο και ηλεκτρικο.

Μα δεν το πετάς, μπαίνει στον ηλεκτρικό 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Μα δεν το πετάς, μπαίνει στον ηλεκτρικό

μου κρυωνει το ηδη ζεστο εκει ομως

και στην επομενη χρηση τα ιδια και στο τελος πρεπει να τσονταρω ρευμα για να το κρατησω στους 45 πχ και ναναι διαθεσιμο. Το εχω δοκιμασει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Specs είπε

μου κρυωνει το ηδη ζεστο εκει ομως

Αφού θε ζεστό, δεν θα καταναλωθεί κάπως έτσι κι αλλιώς ;

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Αφού θε ζεστό, δεν θα καταναλωθεί κάπως έτσι κι αλλιώς ς

Οταν πιανουν τα κρυα, αναβω ηλεκτρικο στους 45 που το εχω. Ξενικαει καποιος για μπανιο. Οταν τελειωσει και μεσολαβησει η και οχι χρονος, θελει παλι αναμμα γιατι μπηκε κρυο νερο απο τον σωληνα τον ενδιαμεσο. Ο οποιος συνηθως ειναι πιο παγωμενος απο οτι του δικτυου...ενω την ιδα μερα με παγωνια εξω αλλα ηλιο, ο ηλιακος θα εχει 60...

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.

Όταν θα έχει ο ηλιακός 60 θα παρακάμπτει το ηλεκτρικό και θα σου έρχεται απ'ευθείας από τον ηλιακό

Αυτό ειναι το τίμημα της απομακρυσμένης τοποθέτησης ηλιακού και της κατανάλωσης: απώλεια ενέργειας. 

Το πιο φτηνό που μπορείς να κάνεις ειναι να βάλεις έναν 60άρι ηλεκτρικό, με τον θερμοστάτη στους 70 βαθμούς ώστε να μπορεί να κάνει κάποιος μπάνιο μόνο με αυτό αν δεν έχει ζεστό ο ηλιακός.

Η επόμενη είναι να βάλεις ηλεκτρικό ταχυθερμοσίφωνα στη θέση του ηλεκτρικού τροφοδοτούμενο από τον ηλιακό ωστε να μην χάνεις το αχρησιμοποίητο ζεστό του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και να σου ζεσταίνει ακριβώς την ποσότητα που θα καταναλώνεις.

Η τρίτη , να βάλεις ταχυθερμοσίφωνα υγραερίου με την ίδια συνδεσμολογία.

10 λεπτά πριν, Specs είπε

Οταν πιανουν τα κρυα, αναβω ηλεκτρικο στους 45 που το εχω. Ξενικαει καποιος για μπανιο. Οταν τελειωσει και μεσολαβησει η και οχι χρονος, θελει παλι αναμμα γιατι μπηκε κρυο νερο απο τον σωληνα τον ενδιαμεσο. Ο οποιος συνηθως ειναι πιο παγωμενος απο οτι του δικτυου...ενω την ιδα μερα με παγωνια εξω αλλα ηλιο, ο ηλιακος θα εχει 60...

• Like 1
Δημοσ.

Παληκαρια ευχαριστω για τον χρονο σας.

Ισως ανοιξω για ελεγχο τον ηλεκτρικο να δω την κατασταση του και αν ειναι κοντα η θανατωση του, θα του κανω ευθανασια.

Μετα θα βαλω εναν clage που εχω απο το 1985 , 6kw , στην θεση του ηλεκτικου θερμοσιφωνα, με μια esbe εκτροπης για να τον παρακαμπτει οταν φτασει τυχον ζεστο απο ηλιακο.

Και αναλογως τι δα διαπιστωσω, μιας και το κοστος ετσι θα ειναι μονο 100ε η esbe...θα πραξω μετα.

Αν δεν με βολεψει, παιρνω και εναν 45ρη ηλεκτρικο και μαζι με την βανα θα ειναι οκ

Αν ουτε ετσι μου αρεσει, προσθετω και ενα κυκλοφορητακι

Σιγα τα ωα! επειδη δεν θα κανω ποτε αποσβεση?

Μα το "ταξιδι" μετραει κι οσα θα μαθω απο ολα αυτα και οχι το να τα καταφερω...

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους. Εχω εναν ηλιακο του Μαλτεζου 160lt glass, 2τμ εδω και 5 χρονια. Μπορω να πω πως ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Ενδιαφερομαι για τοποθετηση σε αλλο διαμερισμα. Κοιταζω για τον ιδιο  ισως με μεγαλυτερο συλλεκτη. Επισης σκεφτομαι για αντιστοιχο του Βιολαρη. Επειδη μιλαμε για διαφορες κοντα στα 400€, γνωριζει καποιος να μου πει αν ουσιαστικα στον Μαλτεζο πληρωνουμε και την φιρμα; Επισης ρολο θα παιξει και η εγγυηση. Ο Μαλτεζος δινει 5 χρονια ενω ο Βιολαρης 10 στο καζανι και 15 στους συλλεκτες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pavlos52 είπε

Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους. Εχω εναν ηλιακο του Μαλτεζου 160lt glass, 2τμ εδω και 5 χρονια. Μπορω να πω πως ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Ενδιαφερομαι για τοποθετηση σε αλλο διαμερισμα. Κοιταζω για τον ιδιο  ισως με μεγαλυτερο συλλεκτη. Επισης σκεφτομαι για αντιστοιχο του Βιολαρη. Επειδη μιλαμε για διαφορες κοντα στα 400€, γνωριζει καποιος να μου πει αν ουσιαστικα στον Μαλτεζο πληρωνουμε και την φιρμα; Επισης ρολο θα παιξει και η εγγυηση. Ο Μαλτεζος δινει 5 χρονια ενω ο Βιολαρης 10 στο καζανι και 15 στους συλλεκτες.

εχω του βιολαρη παντως και ειμαι φουλ ευχαριστημενος. φυσικα τον εβαλα ανοιξη, δεν εχει δοκιμαστει σε χειμωνα (κατοικος αθηνας και εχω τα 3τμ συλλεκτη)

• Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, GeG είπε

εχω του βιολαρη παντως και ειμαι φουλ ευχαριστημενος. φυσικα τον εβαλα ανοιξη, δεν εχει δοκιμαστει σε χειμωνα (κατοικος αθηνας και εχω τα 3τμ συλλεκτη)

Παίζει καλά δηλαδή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο επισης που με απασχολει ειναι οι περιβοητοι συλλεκτες Navi του Βιολαρη. Αν αξιζει τον κοπο να τους πληρωσει καποιος παραπανω. Βεβαια εχουν και 25 χρονια εγγυηση. Δεν γνωριζω ομως  τους ορους.

Επεξ/σία από Pavlos52
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Pavlos52 είπε

Αυτο επισης που με απασχολει ειναι οι περιβοητοι συλλεκτες Navi του Βιολαρη. Αν αξιζει τον κοπο να τους πληρωσει καποιος παραπανω. Βεβαια εχουν και 25 χρονια εγγυηση. Δεν γνωριζω ομως  τους ορους.

Αυτές τις εγγυήσεις ούτε η mercedes δεν μπόρεσε να τις υλοποιήσει που κάποια περίοδο κοντά στο 2000 είχε δώσει 20 χρόνια οδική βοήθεια σε αγορά καινούργιου αμαξιού...για εμένα είναι πολύ μεγάλη απάτη αυτές οι δήθεν εγγύησεις αφού βάζουν έναν σκασμο αστερισκους...

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Αυτές τις εγγυήσεις ούτε η mercedes δεν μπόρεσε να τις υλοποιήσει που κάποια περίοδο κοντά στο 2000 είχε δώσει 20 χρόνια οδική βοήθεια σε αγορά καινούργιου αμαξιού...για εμένα είναι πολύ μεγάλη απάτη αυτές οι δήθεν εγγύησεις αφού βάζουν έναν σκασμο αστερισκους...

Και μπορούν να ισχυριστουν οτι θέλουν.  Δυσλολα θα παει δικαστήριο καποιος και να πληρώσει για εναν ηλιακο. Ακομα και δυσαρεστημένο πελατη να εχουν δε τους νοιαζει ειναι μεγαλη η αγορα

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 3
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Και μπορούν να ισχυριστουν οτι θέλουν.  Δυσλολα θα παει δικαστήριο καποιος και να πληρώσει για εναν ηλιακο. Ακομα και δυσαρεστημένο πελατη να εχουν δε τους νοιαζει ειναι μεγαλη η αγορα

Εμενα παντως ο Αφροδιτη , μου εχει αλλαξει καζανι στα 9 χρονια (10 χρονια εγγυηση) χωρις να ανοιξει ρουθουνι.
Αλλον ΑΦΡΟΔΙΤΗ που ειχα απο το 1995, τον αλλαξα φετος. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...