asterix2 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Ρε παιδιά γνωρίζει κανένας τους solar flames?? Βλέπω ότι έχει πολύ καλούς συλλέκτες, έναν από τους 5 καλύτερους. Όπως λέει. (FMAX) απο μποιλερ θα προτιμούσα κανένα χάλκινο sonne λόγω της εγγύησης περισσότερο. 1
πάνοσ2 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Το μπόιλερ νομίζω το αγοράζει από το NOBEL. Ο συλλέκτης είναι πάρα πολύ καλός. 1
πάνοσ2 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Στις 19/11/2019 στις 12:57 ΠΜ, asterix2 είπε Ρε παιδιά γνωρίζει κανένας τους solar flames?? Βλέπω ότι έχει ο παπαεμμανουηλ πολύ καλούς συλλέκτες, έναν από τους 5 καλύτερους. Όπως λέει. (FMAX) απο μποιλερ θα προτιμούσα κανένα χάλκινο sonne λόγω της εγγύησης περισσότερο. Αλλά δεν βλέπω πουθενά που μπορείς να αγοράσεις απο τον παπαεμμανουηλ.. γιατί δεν τον παίρνετε τηλέφωνο?
asterix2 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Επικοινώνησα μαζί τους, τελικά από το εργοστάσιο γίνεται η παραγγελία. Το θέμα είναι ότι το μποιλερ δεν είναι τριπλής ενέργειας και δεν είναι και ινοξ.. 😩😭 συλλέκτες μπορείς να πάρεις από αυτούς και σου τους φέρνουν ανάλογα την περιοχή που μένεις.
naive Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, asterix2 είπε Επικοινώνησα μαζί τους, τελικά από το εργοστάσιο γίνεται η παραγγελία. Το θέμα είναι ότι το μποιλερ δεν είναι τριπλής ενέργειας και δεν είναι και ινοξ.. 😩😭 συλλέκτες μπορείς να πάρεις από αυτούς και σου τους φέρνουν ανάλογα την περιοχή που μένεις. Είναι κάπως παράδοξο να διαλέγεις πρώτα τον έμπορο και μετά τον ηλιακό. Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από τα χρήματα που διαθέτεις και μετά ξεκινάς την επιλογή από το δοχείο. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2019 από naive
Mzoutsos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 33 λεπτά πριν, vaggooss είπε Εάν τόσα χρόνια δεν είχες ηλιακό τωρα θα διαπιστώσεις τα τεράστια οφέλη-κερδη που έχει. Μεγια. Είχα στο πατρικό και γνωρίζω... Άλλος κόσμος.. Ευχαριστώ. 1
falis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα.Δεν ξέρω , αν πρέπει ν’ ανοίξω άλλο θέμα.Έχω βλάβη σ΄έναν ηλιακό Stiebel Eltron 160 λίτρων 20ετίας , τον οποίο συντηρώ τακτικά με σκέπασμα το καλοκαίρι σε περίπτωση απουσίας.Ποτέ δεν χρειάστηκε θερμικό υγρό πάνω από 200 -300 ml στην τριετία . Φέτος στα μέσα Ιουνίου σταμάτησε να παράγει ΖΝΧ .Ο τεχνίτης που κάλεσα είπε ότι εξατμίστηκε θερμικό υγρό και έβαλε της επιλογής μου (προπυλενογλυκόλη), αλλά δεν εντόπισε διαρροή.Πήρε περίπου 6 lt.Κανένα πρόβλημα μέχρι πριν λίγες μέρες, οπότε πάλι δεν έκανε ζεστό νερό.Έψαξα μόνος μου. Ξήλωσα και τη μόνωση των αγωγών που συνδέουν το συλλέκτη με το δοχείο .Η μόνωση του ενός εσωτερικά ήταν μούσκεμα και κάτω ακριβώς από το σφιγκτήρα υπήρχε μια πολύ μικρή τρύπα (την κάλυψα προσωρινά με αυτοβουλκανιζόμενη ταινία)από την οποία έφευγε θερμικό υγρό.Και φαίνεται πως αυτό στέγνωνε στο σκελετό του συλλέκτη και δεν φαινόταν η διαρροή.Το ζήτημα είναι ότι αυτό το εξάρτημα δεν το βρίσκω σε υδραυλικά είδη, για να το αντικαταστήσω ..Το εγχειρίδιο του ηλιακού το αναφέρει ως «λάστιχο». Κάποιος που έχει εμπειρία θα μπορούσε να βοηθήσει ;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
troi.g Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, falis είπε Καλησπέρα.Δεν ξέρω , αν πρέπει ν’ ανοίξω άλλο θέμα.Έχω βλάβη σ΄έναν ηλιακό Stiebel Eltron 160 λίτρων 20ετίας , τον οποίο συντηρώ τακτικά με σκέπασμα το καλοκαίρι σε περίπτωση απουσίας.Ποτέ δεν χρειάστηκε θερμικό υγρό πάνω από 200 -300 ml στην τριετία . Φέτος στα μέσα Ιουνίου σταμάτησε να παράγει ΖΝΧ .Ο τεχνίτης που κάλεσα είπε ότι εξατμίστηκε θερμικό υγρό και έβαλε της επιλογής μου (προπυλενογλυκόλη), αλλά δεν εντόπισε διαρροή.Πήρε περίπου 6 lt.Κανένα πρόβλημα μέχρι πριν λίγες μέρες, οπότε πάλι δεν έκανε ζεστό νερό.Έψαξα μόνος μου. Ξήλωσα και τη μόνωση των αγωγών που συνδέουν το συλλέκτη με το δοχείο .Η μόνωση του ενός εσωτερικά ήταν μούσκεμα και κάτω ακριβώς από το σφιγκτήρα υπήρχε μια πολύ μικρή τρύπα (την κάλυψα προσωρινά με αυτοβουλκανιζόμενη ταινία)από την οποία έφευγε θερμικό υγρό.Και φαίνεται πως αυτό στέγνωνε στο σκελετό του συλλέκτη και δεν φαινόταν η διαρροή.Το ζήτημα είναι ότι αυτό το εξάρτημα δεν το βρίσκω σε υδραυλικά είδη, για να το αντικαταστήσω ..Το εγχειρίδιο του ηλιακού το αναφέρει ως «λάστιχο». Κάποιος που έχει εμπειρία θα μπορούσε να βοηθήσει ;Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θα βρεις σε μαγαζί με υδραυλικά, απλά πρέπει να ξέρεις τη διατομή.
hp8 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, falis είπε Το εγχειρίδιο του ηλιακού το αναφέρει ως «λάστιχο». Κάποιος που έχει εμπειρία θα μπορούσε να βοηθήσει όπως αναφέρθηκε παραπανω θα πρέπει να μετρησης την εξωτρικη διάμετρο της σωλήνας γύρω στα 21mm πρέπει να είναι λάστιχα υψηλής αν και θα σου πρότεινα αν έχουν σπειρώματα οι σωλήνες να βάλεις εύκαμπτο ανοξείδωτο 1
πάνοσ2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 16 hours ago, falis said: Καλησπέρα.Δεν ξέρω , αν πρέπει ν’ ανοίξω άλλο θέμα.Έχω βλάβη σ΄έναν ηλιακό Stiebel Eltron 160 λίτρων 20ετίας , τον οποίο συντηρώ τακτικά με σκέπασμα το καλοκαίρι σε περίπτωση απουσίας.Ποτέ δεν χρειάστηκε θερμικό υγρό πάνω από 200 -300 ml στην τριετία . Φέτος στα μέσα Ιουνίου σταμάτησε να παράγει ΖΝΧ .Ο τεχνίτης που κάλεσα είπε ότι εξατμίστηκε θερμικό υγρό και έβαλε της επιλογής μου (προπυλενογλυκόλη), αλλά δεν εντόπισε διαρροή.Πήρε περίπου 6 lt.Κανένα πρόβλημα μέχρι πριν λίγες μέρες, οπότε πάλι δεν έκανε ζεστό νερό.Έψαξα μόνος μου. Ξήλωσα και τη μόνωση των αγωγών που συνδέουν το συλλέκτη με το δοχείο .Η μόνωση του ενός εσωτερικά ήταν μούσκεμα και κάτω ακριβώς από το σφιγκτήρα υπήρχε μια πολύ μικρή τρύπα (την κάλυψα προσωρινά με αυτοβουλκανιζόμενη ταινία)από την οποία έφευγε θερμικό υγρό.Και φαίνεται πως αυτό στέγνωνε στο σκελετό του συλλέκτη και δεν φαινόταν η διαρροή.Το ζήτημα είναι ότι αυτό το εξάρτημα δεν το βρίσκω σε υδραυλικά είδη, για να το αντικαταστήσω ..Το εγχειρίδιο του ηλιακού το αναφέρει ως «λάστιχο». Κάποιος που έχει εμπειρία θα μπορούσε να βοηθήσει ;Ευχαριστώ εκ των προτέρων. On 19/11/2019 at 00:57, asterix2 said: Ρε παιδιά γνωρίζει κανένας τους solar flames?? Βλέπω ότι πολύ καλούς συλλέκτες, έναν από τους 5 καλύτερους. Όπως λέει. (FMAX) απο μποιλερ θα προτιμούσα κανένα χάλκινο sonne λόγω της εγγύησης περισσότερο. γιατί δεν τον παίρνετε τηλέφωνο?
stelios18120 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μην κάνετε διαφημιση.(ακόμα και άθελά σας) Οτι ονόματα και επωνυμίες θέλετε να πείτε, καλύτερα σε προσωπικό μήνυμα...
falis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 14 hours ago, hp8 said: όπως αναφέρθηκε παραπανω θα πρέπει να μετρησης την εξωτρικη διάμετρο της σωλήνας γύρω στα 21mm πρέπει να είναι λάστιχα υψηλής αν και θα σου πρότεινα αν έχουν σπειρώματα οι σωλήνες να βάλεις εύκαμπτο ανοξείδωτο 2 hours ago, πάνοσ2 said: γιατί δεν τον παίρνετε τηλέφωνο? Σας ευχαριστώ και τους δυο.Δεν ήξερα ότι ο συγκεκριμένος σωλήνας έχει αυτή την ονομασία.hp8 η περιφέρεια του σωλήνα είναι 12cm και από τα λίγα μαθηματικά που ξέρω η εξωτερική διάμετρος θα πρέπει να είναι 3,82 cm..΄ Οπως και να ΄χει ο συλλέκτης σκεπάστηκε και αύριο καιρού επιτρέποντος θα αφαιρέσω το σωλήνα και θα πάω επιτόπου.
troi.g Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 43 λεπτά πριν, falis είπε Σας ευχαριστώ και τους δυο.Δεν ήξερα ότι ο συγκεκριμένος σωλήνας έχει αυτή την ονομασία.hp8 η περιφέρεια του σωλήνα είναι 12cm και από τα λίγα μαθηματικά που ξέρω η εξωτερική διάμετρος θα πρέπει να είναι 3,82 cm..΄ Οπως και να ΄χει ο συλλέκτης σκεπάστηκε και αύριο καιρού επιτρέποντος θα αφαιρέσω το σωλήνα και θα πάω επιτόπου. Μόλις το βγάλεις θα μετρήσεις την εξωτερική διάμετρο της σιδεροσωληνας που μπαίνει το λάστιχο, επίσης να αλλαξεις και τους σφιγκτηρες , και να βάλεις βαρέως τύπου. Και αφού μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία , άλλαξε όλες τις σωλήνες. 1
πάνοσ2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μου έλεγε ένας μάστορας ότι οι κολιέδες δεν πρέπει να σφίγγονται με κατσαβίδι, αλλά με σωληνωτό. Δεν ξέρω αν είναι σωστό, αλλά του δούλευε
hp8 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, falis είπε hp8 η περιφέρεια του σωλήνα είναι 12cm και από τα λίγα μαθηματικά που ξέρω η εξωτερική διάμετρος θα πρέπει να είναι 3,82 cm.. Πιθανόν να έχεις δίκιο καθ όσον εγώ δεν την είδα ποτέ Εκτίμηση εμπειρίας είπα Και αναφέρομαι στις σιδερένιες σωλήνες και όχι στο λάστιχο Φαντάζομαι και εσύ σ αυτές να αναφέρεσαι Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2019 από hp8 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα