takis1964 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Η τρυπα ειναι για να περναει το καλωδιο ρευματος Δεν κανεις καμμια τρυπα πουθενα Αγοραζεις αντισταση με εξτρα κενο κυαθιο
yiannis_1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, takis1964 είπε Η τρυπα ειναι για να περναει το καλωδιο ρευματος Δεν κανεις καμμια τρυπα πουθενα Αγοραζεις αντισταση με εξτρα κενο κυαθιο Μήπως ο φίλος προσπαθεί να πάρει μέτρηση ή να φτιάξει κάποιον αυτοματισμό με θερμόμετρο? Το σκάψιμο στην μόνωση του ηλιακού μου θυμίζει λίγο τον fixit yourself. Αυτός νομίζω ότι πέρναγε το θερμόμετρο ανάμεσα στην μόνωση του boiler και το καζάνι boiler. Τώρα απο που είχε πρόσβασει, πρέπει να ξαναδώ το βίντεο. Απ την πλευρά τις ηλεκτρικής αντίστασης απ την φλάντζα που υπάρχει εκεί??? Δε θυμάμαι ακριβώς και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις. Ανάλογα με το θερμοσίφωνα του καθενός. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από yiannis_1
fredd0 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 31 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε Απ την πλευρά τις ηλεκτρικής αντίστασης απ την φλάντζα που υπάρχει εκεί??? παιδια η φλαντζα ειναι για στεγανωση, δε περναμε τιποτα απο τη φλαντζα η αγοραζουμε αντισταση με εξτρα κυαθιο (προφανως επιλεγουμε το σωστο μοντελο - διαμετρο- τρυπες για τον ηλιακο μας), η κολλαμε τον αισθητηρα στο καζανι για να παρουμε μια υποτυποδη ενδειξη. Που, καπου στη μεση καθ υψος, βαλε ενα μικρο κατσαβιδι μεταξυ μονωσης και δοχειου να κανεις ενα μικρο κενο ισα ισα να χωθει ο αισθητηρας. 3
costachri Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 18 ώρες πριν, Aurumnus είπε Όσοι το έχετε κάνει πράξη, που να σκάψω την μόνωση για να βάλω τον αισθητήρα; Κάπου συγκεκριμένα ή δεν έχει και πολύ σημασία και σκάβω όπου να'ναι; Επίσης, αυτή η τρύπα με το λάστιχο τριγύρω (πράσινος κύκλος) τι εξυπηρετεί; Πήρα στις 19:00 και μία πολύ πρόχειρη μέτρηση στα γρήγορα, για να έχω μία ιδέα πόσο ζεστό είναι το νερό στο καζάνι. Με ένα γκατζετάκι της πλάκας, μέχρι να δω πως θα το κάνω με το Sonoff. Ποιός ηλιακός είναι αυτός? Δεν βλέπω η βάση της αντίστασης να είναι η κλασική με τις τρύπες γύρω γύρω 2 ώρες πριν, fredd0 είπε παιδια η φλαντζα ειναι για στεγανωση, δε περναμε τιποτα απο τη φλαντζα η αγοραζουμε αντισταση με εξτρα κυαθιο (προφανως επιλεγουμε το σωστο μοντελο - διαμετρο- τρυπες για τον ηλιακο μας), η κολλαμε τον αισθητηρα στο καζανι για να παρουμε μια υποτυποδη ενδειξη. Που, καπου στη μεση καθ υψος, βαλε ενα μικρο κατσαβιδι μεταξυ μονωσης και δοχειου να κανεις ενα μικρο κενο ισα ισα να χωθει ο αισθητηρας. Χωρίς να είμαι σίγουρος, έτσι όπως βλέπω την αντίσταση η μάλλον δεν ταιριάζουν αυτές με το extra κυάθιο.
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Ο εγκαταστάτης ηλιακού δε μου είπε τίποτα για δοχείο διαστολής. Να πάρω να το έχω έτοιμο και να του πω να μου βάλει κι αυτό όταν έρθει για εγκατάσταση; Τι άλλο θα χρειαστώ; Μέχρι στιγμής έχουμε πει για μόνωση σωλήνων και εγκατάσταση του ηλιακού σε πλάκες για να μην τρυπήσει η ταράτσα. Μοίρες εγκατάστασης ποιες είναι οι ορθές;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Ο εγκαταστάτης ηλιακού δε μου είπε τίποτα για δοχείο διαστολής. Να πάρω να το έχω έτοιμο και να του πω να μου βάλει κι αυτό όταν έρθει για εγκατάσταση; Τι άλλο θα χρειαστώ; Μέχρι στιγμής έχουμε πει για μόνωση σωλήνων και εγκατάσταση του ηλιακού σε πλάκες για να μην τρυπήσει η ταράτσα. Μοίρες εγκατάστασης ποιες είναι οι ορθές; Αν εννοείς προσανατολισμό προς το νότο. Και λίγο απόκλιση δε θα χάσεις κάτι. Δε βάζουν δοχείο διαστολής εύκολα.
GeG Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Ο εγκαταστάτης ηλιακού δε μου είπε τίποτα για δοχείο διαστολής. Να πάρω να το έχω έτοιμο και να του πω να μου βάλει κι αυτό όταν έρθει για εγκατάσταση; Τι άλλο θα χρειαστώ; Μέχρι στιγμής έχουμε πει για μόνωση σωλήνων και εγκατάσταση του ηλιακού σε πλάκες για να μην τρυπήσει η ταράτσα. Μοίρες εγκατάστασης ποιες είναι οι ορθές; οι εγκαταστατες δεν βαζουν τιποτα , μονο τα ελαχιστα απαραιτητα. να παρεις ανεπιστροφο βαρεως, βαλβιδα ασφαλειας 8bar και βανες μικρες για κρυο και ζεστο νερο. 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, GeG είπε οι εγκαταστατες δεν βαζουν τιποτα , μονο τα ελαχιστα απαραιτητα. να παρεις ανεπιστροφο βαρεως, βαλβιδα ασφαλειας 8bar και βανες μικρες για κρυο και ζεστο νερο. Τη βαλβίδα ασφαλείας την καταλαβαίνω. Τα ανεπίστροφα σε τι εξυπηρετούν; Βάνες ζεστού και κρύου θέλουμε για να τον αδειάζουμε - γεμίζουμε - πλένουμε πάνω, χωρίς να μπλέκουμε με κεντρικές παροχές;
GeG Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Τη βαλβίδα ασφαλείας την καταλαβαίνω. Τα ανεπίστροφα σε τι εξυπηρετούν; Βάνες ζεστού και κρύου θέλουμε για να τον αδειάζουμε - γεμίζουμε - πλένουμε πάνω, χωρίς να μπλέκουμε με κεντρικές παροχές; αντεπιστροφο νομιζω για να μην πηγαινει η πιεση του καζανιου στο κεντρικο συστημα αλλα να εκτονωνει απο την βαλβιδα ασφλειας. βανες για να γινουν οι μετεπειτα συντηρησεις και αλλαγες αντεπιστροφων και βαλβιδων , πιο ευκολες Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από GeG
Aurumnus Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 23 ώρες πριν, takis1964 είπε Η τρυπα ειναι για να περναει το καλωδιο ρευματος Δεν κανεις καμμια τρυπα πουθενα Αγοραζεις αντισταση με εξτρα κενο κυαθιο Ο ηλιακός είναι πολύ καινούργιος Οπότε κάτι τέτοιο δεν παίζει. Όταν σε μερικά χρόνια του κάνω συντήρηση, αν η υπάρχουσα αντίσταση είναι ΟΚ (θεωρώ ότι θα είναι), τότε ίσως την πάω σε ένα μηχανουργείο να μου βάλουν έξτρα κυάθιο για τον αισθητήρα θερμοκρασίας. 8 ώρες πριν, yiannis_1 είπε Μήπως ο φίλος προσπαθεί να πάρει μέτρηση ή να φτιάξει κάποιον αυτοματισμό με θερμόμετρο? Το σκάψιμο στην μόνωση του ηλιακού μου θυμίζει λίγο τον fixit yourself. Αυτός νομίζω ότι πέρναγε το θερμόμετρο ανάμεσα στην μόνωση του boiler και το καζάνι boiler. Τώρα απο που είχε πρόσβασει, πρέπει να ξαναδώ το βίντεο. Απ την πλευρά τις ηλεκτρικής αντίστασης απ την φλάντζα που υπάρχει εκεί??? Δε θυμάμαι ακριβώς και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις. Ανάλογα με το θερμοσίφωνα του καθενός. Ναι, αυτό θέλω να κάνω. Πρόχειρα για αρχή, μέχρι να δω πως θα το κάνω με το Sonoff. 5 ώρες πριν, costachri είπε Ποιός ηλιακός είναι αυτός? Δεν βλέπω η βάση της αντίστασης να είναι η κλασική με τις τρύπες γύρω γύρω Είναι της ΣΗΕ. 5 ώρες πριν, costachri είπε Χωρίς να είμαι σίγουρος, έτσι όπως βλέπω την αντίσταση η μάλλον δεν ταιριάζουν αυτές με το extra κυάθιο. Ναι δεν ταιριάζουν.
kstgr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Στις 18/10/2022 στις 4:29 ΜΜ, pagratios είπε Καλησπέρα, την προηγούμενη εβδομάδα ανακάλυψα ότι έχει τρυπήει ο μανδύας του ηλιακού και δεν σταματάει να τρέχει Ο υπάρχον ηλιακός δεν γνωρίζω την μάρκα του ωστόσο είναο 160lt και έχει 2 panel. Τώρα μου πρότειναν τα εξής - Calpak (Ελλάδα),πιστοποιημένος από την ASHRAE, ΙΙ ενέργειας,συνολικής επιφάνειας 2,62 m2 καιχωρητικότητας 160L. - HLIOAKMI (Ελλάδα),MEGASUN 160, πιστοποιημένος από το Γερμανικό Ινστιτούτο Koblenz, ΙΙ ενέργειας,συνολικής επιφάνειας 2,62 m2 και χωρητικότητας 160L. Αξίζει κάποιο από τα 2? Αξίζει να πάω σε μεγαλύτερο panel και σε χάλκινο boiler? Ευχαριστώ Μακρια απο ηλιοακμη, παθων εδω 4
qwertyuiop2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Στις 24/10/2022 στις 8:50 ΜΜ, GeG είπε οι εγκαταστατες δεν βαζουν τιποτα , μονο τα ελαχιστα απαραιτητα. να παρεις ανεπιστροφο βαρεως, βαλβιδα ασφαλειας 8bar και βανες μικρες για κρυο και ζεστο νερο. Προσπαθώ να τα παραγγείλω αλλά δεν ξέρω τι μεγέθη να πάρω. Ούτε αν θα χρειαστώ αρσενική ή θηλυκή βαλβίδα... Παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, καθώς η εγκατάσταση θα γίνει αύριο και πρέπει να πάω τώρα για την αγορά.
hp8 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 17 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Προσπαθώ να τα παραγγείλω αλλά δεν ξέρω τι μεγέθη να πάρω. Ούτε αν θα χρειαστώ αρσενική ή θηλυκή βαλβίδα... Παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, καθώς η εγκατάσταση θα γίνει αύριο και πρέπει να πάω τώρα για την αγορά. Ο ηλιακός έχει αρσενική αναμονή η αναμονή της παροχής τι είναι ?
qwertyuiop2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δεν ξέρω, δεν τον έχουν φέρει. Eίναι αυτός εδώ. https://www.artavil.gr/shop/τύπος-μποϊλερ/διπλής-ενεργείας/ηλιακός-θερμοσίφωνας-160-λίτρα-inox-glass-διπλής/
takis1964 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Λογικα 1/2 ιντσας θα θελεις ,αρσενικα θηλυκα μετατροπη θαχει ο υδραυλικος καθε ηλιακος εχει τα παραπανω απλα ειναι χαμηλης ποιοτητας και θα χαλασουν γρηγορα ,αν μπορεις βρες brassform βαλβιδα και αντεπιστροφη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα