Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Balrog είπε

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

1) Δεν έχω καημό για μανδύα, αλλά εντελώς πληροφοριακά θα ήθελα να μάθω αν έχει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της σερπαντίνας. Είναι θέμα διαφοράς επιφάνειας να υποθέσω; Γιατί αν ισχύει αυτό, τα boiler βεβιασμένης έχουν φάει γκολ από τα αποδυτήρια σε σχέση με τους απλούς ηλιακούς. Τότε ποιος ο λόγος να βάλει κανείς βεβιασμένη; Θα είναι προτιμότερο να έχει μανδύα σε φυσικής ροής και εάν θέλει ταχύτητα στο ΖΝΧ και τις συννεφιασμένες μέρες, να δώσει τα επιπλέον λεφτά σε ταχυθερμοσίφωνα εν σειρά. Άλλο λόγο δεν μπορώ να σκεφτώ για βεβιασμένη χωρίς Α/Θ, αφού οικονομία είπες στο άλλο θέμα ότι μάλλον δεν κάνουμε όταν ανάβουμε πετρέλαιο μόνο για ΖΝΧ.

2) Καλά τα λες, αλλά μου έχει τρυπήσει το boiler επειδή δεν άλλαξα ποτέ ανόδιο (κάπου το ανέφερα παραπάνω ή στο άλλο θέμα εδώ), οπότε το πρώτο 500άρικο θα πάει αναγκαστικά εκεί. Το επόμενο 500άρικο θα είναι αυτό που θα πάει σε συλλέκτες. Εδώ μήπως αξίζει να βάλει κανείς κενού, όπως αυτούς που είχες και έβγαλες (με δεδομένο ότι υπο-αποδίδει η βεβιασμένη); Αλλιώς είπαμε Nobel Apollon, αν και Βουλγαρία κλπ.

Στα boilers πάλι τα Nobel προτείνονται ή είναι ΟΚ και της Ηλιοακμής; Πώς και βγάζει δύο ίδια (Megasun/ Assos) και τα τιμολογεί διαφορετικά; Έχει πάρει κανείς χάλκινο στο 1000άρικο;

ΥΓ: Αφού στα είπα όλα. Άτομα δεν ξέρω ακόμη. Στα 10 χρόνια που ευελπιστώ να κρατήσει το νέο δοχείο άλλοι έρχονται, άλλοι φεύγουν - ζωή να 'χουμε. Έτσι κι αλλιώς, με τους υπάρχοντες συλλέκτες θα παίξω για αρχή, οπότε αν δεν μπορώ να ζεστάνω ούτε 160 λίτρα και 10 άτομα να είμαστε τον ήπιαμε.

Φίλε μου το μποιλερ δεν χάλασε επειδή δεν άλλαξες το ανοδικό,αυτό έπαιξε μικρότερο ρόλο.

Από αυτά που αναφέρεις χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα σχόλια σου έχεις σίγουρα μεγάλο συλλέκτη και πολύ πιθανό να λειπεται και αρκετές μέρες το καλοκαίρι χωρίς να σκεπάζεις.

Αυτό σου χάλασε το μποιλερ η υπερθέρμανση.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχει κανείς Αθήνα 160λιτρα με 3τμ να μας πει θερμοκρασία αυτόν τον καιρό; εμένα χθες 88, πολυ ψηλά δεν είναι ρε παιδιά; μέχρι 50 φτάνει το πρωί αφου κάνω χρήση το νερό πιο πολυ απογευματινες ώρες και παλι τα ίδια κάθε μεσημέρι. Να πω ότι το μέτρησα και με άλλο θερμομετρο στην έξοδο του ζεστου τις μπανιέρας με 6 βαθμους διαφορά ππυ το θεωρώ λογικό γιατί κάνει 10-13 μέτρα μέχρι να φτάσει στο μπάνιο το ζεστό νερό.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Έναν ηλιακό ελληνικής μάρκας stroben τον γνωρίζετε; Θεωρητικά πρέπει να είναι φασόν ηλιακος που φτιάχνεται για διάφορες εταιρίες. Μου λένε και καλά ότι κατασκευάζει με αυστηρές προδιαγραφές γιατί στέλνεται και στο εξωτερικό. 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, nick_81 είπε

Καλημέρα. Έναν ηλιακό ελληνικής μάρκας stroben τον γνωρίζετε; Θεωρητικά πρέπει να είναι φασόν ηλιακος που φτιάχνεται για διάφορες εταιρίες. Μου λένε και καλά ότι κατασκευάζει με αυστηρές προδιαγραφές γιατί στέλνεται και στο εξωτερικό. 

Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφία?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφία?

Streben προφανώς εννοεί αφού το googlάρισμα δεν έβγαλε κάτι άλλο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeG είπε

Έχει κανείς Αθήνα 160λιτρα με 3τμ να μας πει θερμοκρασία αυτόν τον καιρό; εμένα χθες 88, πολυ ψηλά δεν είναι ρε παιδιά; μέχρι 50 φτάνει το πρωί αφου κάνω χρήση το νερό πιο πολυ απογευματινες ώρες και παλι τα ίδια κάθε μεσημέρι. Να πω ότι το μέτρησα και με άλλο θερμομετρο στην έξοδο του ζεστου τις μπανιέρας με 6 βαθμους διαφορά ππυ το θεωρώ λογικό γιατί κάνει 10-13 μέτρα μέχρι να φτάσει στο μπάνιο το ζεστό νερό.

χτες με 160/3 εφτασε 96 βαθμους ...οποτε καλα εισαι....μονο αν η εγκατασταση σου διαθετει δοχεια διαστολης και σωστα ασφαλιστικα,αλλιως αργα η γρηγορα θα εχεις προβλημα!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Πείτε κάποιος γνώστης μια γνώμη γιατί έχω φέρει 3 και ο καθένας μου λέει τα δικά του...ο τελευταίος μου είπε ότι έφταιγε η βαλβίδα και την άλλαξε...πήρε 40 ευρώ και πάλι τα ίδια...

Να τον αλλάξω? Στάζει κανα χρόνο τώρα αλλά όχι συνεχή ροή...ανάλογα τα κέφια...To θέμα είναι πως δεν έχω καμία απώλεια σε θέματα απόδοσης...

thx

nobel.jpg

Επεξ/σία από Antman
Δημοσ.

Οι βαλβίδες είναι για να... στάζουν. Εφ' όσον στάζει κατά διαστήματα δουλεύει σωστά.

Δεν νομίζω να προτιμάς στεγανές βαλβίδες αλλά τρύπιους συλλέκτες

6 ώρες πριν, Balrog είπε

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

1) Δεν έχω καημό για μανδύα, αλλά εντελώς πληροφοριακά θα ήθελα να μάθω αν έχει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της σερπαντίνας. Είναι θέμα διαφοράς επιφάνειας να υποθέσω; Γιατί αν ισχύει αυτό, τα boiler βεβιασμένης έχουν φάει γκολ από τα αποδυτήρια σε σχέση με τους απλούς ηλιακούς. Τότε ποιος ο λόγος να βάλει κανείς βεβιασμένη; Θα είναι προτιμότερο να έχει μανδύα σε φυσικής ροής και εάν θέλει ταχύτητα στο ΖΝΧ και τις συννεφιασμένες μέρες, να δώσει τα επιπλέον λεφτά σε ταχυθερμοσίφωνα εν σειρά. Άλλο λόγο δεν μπορώ να σκεφτώ για βεβιασμένη χωρίς Α/Θ, αφού οικονομία είπες στο άλλο θέμα ότι μάλλον δεν κάνουμε όταν ανάβουμε πετρέλαιο μόνο για ΖΝΧ.

2) Καλά τα λες, αλλά μου έχει τρυπήσει το boiler επειδή δεν άλλαξα ποτέ ανόδιο (κάπου το ανέφερα παραπάνω ή στο άλλο θέμα εδώ), οπότε το πρώτο 500άρικο θα πάει αναγκαστικά εκεί. Το επόμενο 500άρικο θα είναι αυτό που θα πάει σε συλλέκτες. Εδώ μήπως αξίζει να βάλει κανείς κενού, όπως αυτούς που είχες και έβγαλες (με δεδομένο ότι υπο-αποδίδει η βεβιασμένη); Αλλιώς είπαμε Nobel Apollon, αν και Βουλγαρία κλπ.

Στα boilers πάλι τα Nobel προτείνονται ή είναι ΟΚ και της Ηλιοακμής; Πώς και βγάζει δύο ίδια (Megasun/ Assos) και τα τιμολογεί διαφορετικά; Έχει πάρει κανείς χάλκινο στο 1000άρικο;

ΥΓ: Αφού στα είπα όλα. Άτομα δεν ξέρω ακόμη. Στα 10 χρόνια που ευελπιστώ να κρατήσει το νέο δοχείο άλλοι έρχονται, άλλοι φεύγουν - ζωή να 'χουμε. Έτσι κι αλλιώς, με τους υπάρχοντες συλλέκτες θα παίξω για αρχή, οπότε αν δεν μπορώ να ζεστάνω ούτε 160 λίτρα και 10 άτομα να είμαστε τον ήπιαμε.

Περιοχούλα; 🤓

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Antman είπε

Πείτε κάποιος γνώστης μια γνώμη γιατί έχω φέρει 3 και ο καθένας μου λέει τα δικά του...ο τελευταίος μου είπε ότι έφταιγε η βαλβίδα και την άλλαξε...πήρε 40 ευρώ και πάλι τα ίδια...

και γιατί δεν ρωτούσες πριν πληρώσεις ? Βάλε ένα δοχείο διαστολής 1L Το γεμίζεις μέχρι το 1/3 - 1/2 και βάζεις την βαλβίδα από πάνω του

1820491423_.png.451e2c93d21afbdea105e9e7bb5830c4.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μήπως μπορείς να μου πεις τι κάνει στο περίπου αυτό? Δεν γνωρίζω τπτ από ηλιακούς οπότε κάνω ότι μου πουνε...Ο τελευταίος μου πε μάλλον έχει τρυπήσει και θέλει αλλαγή, άλλος μου πε αν είχε τρυπήσει δν θα χα ζεστό νερό...δεν ξέρω τι να κάνω..

Αυτό βοηθάει και σε περίπτωση που χει τρυπήσει μέσα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Antman είπε

άλλος μου πε αν είχε τρυπήσει δν θα χα ζεστό νερό...

σωστά σου είπε

14 λεπτά πριν, Antman είπε

Αυτό βοηθάει και σε περίπτωση που χει τρυπήσει μέσα?

Όχι Αλλά βοηθάει στο να απορροφά την διαστολή του υγρού του κλειστού κυκλώματος με αποτέλεσμα να μην ανοίγει το ασφαλιστικό και να τρέχουν αυτά που βλέπεις αφ ενός αφ ετέρου έχεις μια περισσια ποσότητα στο κλειστό κύκλωμα και σε μια ψιλοδιαρροή δεν πέφτει αμέσως η απόδοση του ηλιακού

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
Δημοσ.

Σ ευχαριστώ...άρα πρέπει να βρώ κάποιον να μου κάνει ένα σερβις (ανοδιο κλπ) και να του πω να μου βάλει και ένα τέτοιο κ βλέπουμε....Σωστά?

(Άντε να βρω κανέναν της προκοπής.....)

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Antman είπε

Σ ευχαριστώ...άρα πρέπει να βρώ κάποιον να μου κάνει ένα σερβις (ανοδιο κλπ) και να του πω να μου βάλει και ένα τέτοιο κ βλέπουμε....Σωστά?

(Άντε να βρω κανέναν της προκοπής.....)

Τώρα που θα μειωθεί η ηλιοφάνεια λόγο χειμώνα δεν θα έχεις τέτοια θέματα εφ όσον καταναλώνεις ζεστό νερό Σωστό σέρβις στα 2,5 - 3 χρόνια μέχρι και εσωτερικό καθαρισμό μποιλερ από τα άλατα  απαιτείς Κάθε δεύτερο σέρβις(5-6) άδειασμα και πλύσιμο του κλειστού κυκλώματος και γέμισμα απ την αρχή φροντίζοντας να μην μείνει αύρας στο κλειστό κύκλωμα Τσάμπα τα ακουμπάμε σε κάτι μαστάρια του κ.... Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Antman είπε

Καλημέρα. Πείτε κάποιος γνώστης μια γνώμη γιατί έχω φέρει 3 και ο καθένας μου λέει τα δικά του...ο τελευταίος μου είπε ότι έφταιγε η βαλβίδα και την άλλαξε...πήρε 40 ευρώ και πάλι τα ίδια...

Να τον αλλάξω? Στάζει κανα χρόνο τώρα αλλά όχι συνεχή ροή...ανάλογα τα κέφια...To θέμα είναι πως δεν έχω καμία απώλεια σε θέματα απόδοσης...

thx

καμία απώλεια σε θέματα απόδοσης... 

Αυτο πως μεταφραζεται? Το κρυο νερο στο καιει με μια ηλιοφανεια ή επειδη παντα εχεις ζεστο νερο?  Οταν ενας ηλιακος σου δινει περισσοτερα λιτρα σε σχεση με την καταναλωση που κανεις παντα θα εχεις ζεστο νερο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...