Maurikycli Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 10 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Στο πατρικο μου εχει ηλιακο εναν stiebel eltron που ηταν με το πλαστικο αντι για τζαμι. Νομιζω πως χανει απο τη σωληνα. Γενικα δεν ειναι οπως οι νεοι ηλιακοι με τουμποραμα/inox Ξερει κανεις τι σωληνα ειναι αυτη; Μπορεί με ένα νέο "κανάβωμα" ή νέο ρακόρ να φτιαχτεί και να γλιτώσεις περιττά έξοδα. 8 ώρες πριν, pagratios είπε Έχει 2 panel στα 100χ150 Με εγκατάσταση χοντρικά 1300 και 1100 Πες περιοχή , άτομα και αν σε κάλυπτε ο παλιός 2 ώρες πριν, Balrog είπε Διάβασα πολλές σελίδες πίσω. Έχω σύστημα βεβιασμένης και μου φαίνεται ότι δεν αποδίδει όσο καλά θα ήθελα. Έχουν έρθει κατά καιρούς διάφορες ειδικότητες τεχνικών, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα. Με έκαναν να πιστέψω ότι έτσι είναι αυτά και καλά να πάθω που δεν έβαλα από την αρχή έναν απλό ηλιακό. Αλλά εδώ μάλλον έχει εφαρμογή αυτό που έγραψε παλιότερα ο @yiannis_1 για @@@ μάστορες. Ευτυχώς που υπάρχει και το forum και διάβασα την αντίστοιχη περίπτωση του @aldon. Οπότε αρχίζω από αύριο να κάνω τους ελέγχους που προτείνατε και σε αυτόν, όσο έχει ακόμη ηλιοφάνεια και θα επανέλθω δριμύτερος. Επίσης, πρέπει να αλλάξω το boiler που μου έχει τρυπήσει και είδα ένα σχόλιο του @PLACEBO_89 για δοχείο με μανδύα. Εμένα δεν έχει αντλία θερμότητας το σύστημα, οπότε μήπως είναι σκόπιμο να βάλω τέτοιο για καλύτερη απόδοση; Μπορείτε να μου προτείνετε κανένα τέτοιο; Κοίταξα τώρα στη Nobel και βγάζει μόνο με εναλλάκτη. Αυτό που τρύπησε είναι Assos BL-2 200lt. Τώρα που το σκέφτομαι, αν κατέβω στα 160 θα ανεβάσω την απόδοση, σωστά; Ευχαριστώ! Θέτεις πολλά θέματα. Γράψε όσες περισσότερες πληροφορίες: περιοχή, μέγεθος μπόιλερ που έχεις, επιφάνεια συλλεκτών, πόσα άτομα είστε κλπ 1
aldon Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, Balrog είπε Διάβασα πολλές σελίδες πίσω. Έχω σύστημα βεβιασμένης και μου φαίνεται ότι δεν αποδίδει όσο καλά θα ήθελα. Έχουν έρθει κατά καιρούς διάφορες ειδικότητες τεχνικών, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα. Με έκαναν να πιστέψω ότι έτσι είναι αυτά και καλά να πάθω που δεν έβαλα από την αρχή έναν απλό ηλιακό. Αλλά εδώ μάλλον έχει εφαρμογή αυτό που έγραψε παλιότερα ο @yiannis_1 για @@@ μάστορες. Ευτυχώς που υπάρχει και το forum και διάβασα την αντίστοιχη περίπτωση του @aldon. Οπότε αρχίζω από αύριο να κάνω τους ελέγχους που προτείνατε και σε αυτόν, όσο έχει ακόμη ηλιοφάνεια και θα επανέλθω δριμύτερος. Επίσης, πρέπει να αλλάξω το boiler που μου έχει τρυπήσει και είδα ένα σχόλιο του @PLACEBO_89 για δοχείο με μανδύα. Εμένα δεν έχει αντλία θερμότητας το σύστημα, οπότε μήπως είναι σκόπιμο να βάλω τέτοιο για καλύτερη απόδοση; Μπορείτε να μου προτείνετε κανένα τέτοιο; Κοίταξα τώρα στη Nobel και βγάζει μόνο με εναλλάκτη. Αυτό που τρύπησε είναι Assos BL-2 200lt. Τώρα που το σκέφτομαι, αν κατέβω στα 160 θα ανεβάσω την απόδοση, σωστά; Ευχαριστώ! δες διατομές σωληνώσεων, έλεγξε θερμοκρασία στην έξοδο συλλέκτη, στην είσοδο του κυκλοφορητή και την ταχύτητα στον κυκλοφορητή. 1
pagratios Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 14 ώρες πριν, Maurikycli είπε ... Πες περιοχή , άτομα και αν σε κάλυπτε ο παλιός ... Κερατσίνι, είμαστε 2 άτομα (αλλά αυτό μπορεί να γίνει 3) και ο τωρινός που ειναι 160lt 3m2 ήταν μια χαρα Ωστόσο επειδη έχουμε και έναν δεύτερο στο πατάρι τον χειμώνα για να μην ανοίγουμε τον "μεγάλο" όπου καλύπτει μόνο το μπάνιο
hp8 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Στις 14/10/2022 στις 10:08 ΜΜ, geodimis είπε Πως διαστασιολογεις τι δοχείο διαστολής χρειάζεσαι; τώρα το είδα Συνήθως υπολογίζουνε 6-8 % του όγκου το μποιλερ Αυτά από τον κατασκευαστή του δικού ηλιακού Τώρα η θεωρία από την πράξη - εμπειρία ίσως διαφέρει Στους 160δες συνήθως βάζουν 18L
ΠάρηςΓ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 16 ώρες πριν, Maurikycli είπε Μπορεί με ένα νέο "κανάβωμα" ή νέο ρακόρ να φτιαχτεί και να γλιτώσεις περιττά έξοδα. Δεν εχει σπειρωμα ειναι απο τους σιδερενιους εχει καποιο σωληνα που δε ξερω τι τυπου ειναι χοντρη και σφιχτηρες
andreaspA Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, pagratios είπε Κερατσίνι, είμαστε 2 άτομα (αλλά αυτό μπορεί να γίνει 3) και ο τωρινός που ειναι 160lt 3m2 ήταν μια χαρα Ωστόσο επειδη έχουμε και έναν δεύτερο στο πατάρι τον χειμώνα για να μην ανοίγουμε τον "μεγάλο" όπου καλύπτει μόνο το μπάνιο Μια πολυ εξυπνη ιδεα ειναι να δωσεις εισοδο στο θερμοσιφωνο απο την εξοδο του ηλιακου. Με μια τριοδη το καλοκαιρι θα το γυρνας στον ηλιακο. Τον χειμωνα ομως θα εισαι παντα γυρισμενος στο θερμοσιφωνο στο παταρι, το οποιο θα γεμιζει απο το νερο του ηλιακου που οσο να ναι θα ειναι ενα κλικ σε θερμοκρασια μεγαλυτερη απο το νερο του δυκτιου. 1
hp8 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Δεν εχει σπειρωμα ειναι απο τους σιδερενιους εχει καποιο σωληνα που δε ξερω τι τυπου ειναι χοντρη και σφιχτηρες Aν μιλάς για τους παλιούς συλλέκτες τύπου σάντουιτς ψάξε για κάτι ΕΛΑΣΤΙΚΟΙ-ΣΩΛΗΝΕΣ-ΖΕΣΤΟΥ-ΝΕΡΟΥ-10-BAR η σαν αυτη η αυτη αφού μετρήσεις την διάμετρο της σωλήνας που βγαινει από τον συλλέκτη Αν θυμάμαι είναι 20 -22 mm Βάλε καμιά φωτο !!!! Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από hp8 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 58 λεπτά πριν, hp8 είπε Aν μιλάς για τους παλιούς συλλέκτες τύπου σάντουιτς ψάξε για κάτι ΕΛΑΣΤΙΚΟΙ-ΣΩΛΗΝΕΣ-ΖΕΣΤΟΥ-ΝΕΡΟΥ-10-BAR η σαν αυτη η αυτη αφού μετρήσεις την διάμετρο της σωλήνας που βγαινει από τον συλλέκτη Αν θυμάμαι είναι 20 -22 mm Βάλε καμιά φωτο !!!! Ναι κατι τετοιο ειναι αλλα εχει ξεραθει τοσα χρονια. Θα το μετρησω οταν παω.
Maurikycli Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, pagratios είπε Κερατσίνι, είμαστε 2 άτομα (αλλά αυτό μπορεί να γίνει 3) και ο τωρινός που ειναι 160lt 3m2 ήταν μια χαρα Ωστόσο επειδη έχουμε και έναν δεύτερο στο πατάρι τον χειμώνα για να μην ανοίγουμε τον "μεγάλο" όπου καλύπτει μόνο το μπάνιο Άμα σε τρώει η τσέπη σου βάλε Calpak 1
kostaskontis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 ποια ειναι η καλυτερη ταινια κολητικη και με αντοχη στον ηλιο, για επισκευη/καλυψη μονωσεων?Η φαρδια/ασπρη των ψυκτικων σε ενα χρονο στον ηλιο ξεραινεται και γινεται φυτιλι.....
hp8 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 26 λεπτά πριν, kostaskontis είπε ποια ειναι η καλυτερη ταινια κολητικη και με αντοχη στον ηλιο, για επισκευη/καλυψη μονωσεων?Η φαρδια/ασπρη των ψυκτικων σε ενα χρονο στον ηλιο ξεραινεται και γινεται φυτιλι..... δοκίμασε αλουμινίου Αν όμως είναι εύκολο άλλαξε την μόνωση και πέρασε την όπως προβλέπεται
Balrog Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 20 ώρες πριν, Maurikycli είπε Θέτεις πολλά θέματα. Δύο θέματα έβαλα: 1) Αν κυκλοφορεί στην αγορά boiler λεβητοστασίου με μανδύα (jacket). Απ' ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει τέτοιο πραγμα, αλλά μου δόθηκε αυτή η εσφαλμένη εντύπωση από τα σχόλια στη φωτό που παραθέτω, και 2) Αν είναι καλή ιδέα προκειμένου να εχω πιο ζεστό νερό, η αλλαγή του boiler της βεβιασμένης σε 150/160 από 200 που είμαι τώρα. Μάλλον είναι, εκτός και αν βρω ότι όντως κάτι φταίει στο σύστημά μου και διορθώνοντάς το καταφέρω να ανεβάσω την απόδοση. Γιατί νομίζω είναι προτιμότερο να έχω 150lt ζεστού νερού που να μπορούν να κάνουν μπάνιο 2-3 άτομα, από το να έχω 200lt χλιαρού και να μην μπορεί να κάνει ούτε ένας χωρίς να ανάψει και λίγο το ρεύμα ή το πετρέλαιο. Το πολύ να χρειάζεται λίγο σκέπασμα το κατακαλόκαιρο, που αμφιβάλλω γιατί τώρα δεν. Αθήνα είναι το σπίτι, 3 συλλέκτες της Ηλιοακμής γύρω στα 2τμ έκαστος μη επιλεκτικοί, τα άτομα δεν είναι σταθερά για διάφορους λόγους αλλά με 2 υπνοδωμάτια εκεί 160/200 είμαστε. Αν ήταν φυσικής ροής θα ήξερα τι να διαλέξω, αλλά επειδή είναι βεβιασμένη τέσσερις ορόφους πάνω είπα να ρωτήσω μην κάνω καμιά μλκ. Οι γείτονες με οικογένειες έχουν φυσικής ροής 160/2.6 και μονίμως το νερό τους είναι 10-15 βαθμούς πιο ζεστό. 1
fredd0 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 1) δε σε σταματαει κανεις αν εχεις γκαιλε με τον μανδυα να παρεις (οριζοντιο) μποιλερ ηλιακου και να το βαλεις στο λεβητοστασιο 2)IMO πιο λογικη κινηση ειναι να βαλεις επιλεκτικους συλλεκτες (οχι ηλιοακμη, δωσε λιγα ευρω παραπανω και βαλε νομπελ). Ξεκινα με 2. Ενα 500 ρι χοντρικα συν μαστορικα 1
Maurikycli Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Balrog είπε Δύο θέματα έβαλα: 1) Αν κυκλοφορεί στην αγορά boiler λεβητοστασίου με μανδύα (jacket). Απ' ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει τέτοιο πραγμα, αλλά μου δόθηκε αυτή η εσφαλμένη εντύπωση από τα σχόλια στη φωτό που παραθέτω, και 2) Αν είναι καλή ιδέα προκειμένου να εχω πιο ζεστό νερό, η αλλαγή του boiler της βεβιασμένης σε 150/160 από 200 που είμαι τώρα. Μάλλον είναι, εκτός και αν βρω ότι όντως κάτι φταίει στο σύστημά μου και διορθώνοντάς το καταφέρω να ανεβάσω την απόδοση. Γιατί νομίζω είναι προτιμότερο να έχω 150lt ζεστού νερού που να μπορούν να κάνουν μπάνιο 2-3 άτομα, από το να έχω 200lt χλιαρού και να μην μπορεί να κάνει ούτε ένας χωρίς να ανάψει και λίγο το ρεύμα ή το πετρέλαιο. Το πολύ να χρειάζεται λίγο σκέπασμα το κατακαλόκαιρο, που αμφιβάλλω γιατί τώρα δεν. Αθήνα είναι το σπίτι, 3 συλλέκτες της Ηλιοακμής γύρω στα 2τμ έκαστος μη επιλεκτικοί, τα άτομα δεν είναι σταθερά για διάφορους λόγους αλλά με 2 υπνοδωμάτια εκεί 160/200 είμαστε. Αν ήταν φυσικής ροής θα ήξερα τι να διαλέξω, αλλά επειδή είναι βεβιασμένη τέσσερις ορόφους πάνω είπα να ρωτήσω μην κάνω καμιά μλκ. Οι γείτονες με οικογένειες έχουν φυσικής ροής 160/2.6 και μονίμως το νερό τους είναι 10-15 βαθμούς πιο ζεστό. Είναι δύο για εσένα που ξέρεις το σύστημά σου. Αρχικά δεν μας είπες για άτομα αλλά παραμένει γρίφος. Αν είναι για 2-3 καλά μου ακούγονται όπως τα λες. Δεν μας είπες περιοχή. 1
Balrog Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 1) Δεν έχω καημό για μανδύα, αλλά εντελώς πληροφοριακά θα ήθελα να μάθω αν έχει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της σερπαντίνας. Είναι θέμα διαφοράς επιφάνειας να υποθέσω; Γιατί αν ισχύει αυτό, τα boiler βεβιασμένης έχουν φάει γκολ από τα αποδυτήρια σε σχέση με τους απλούς ηλιακούς. Τότε ποιος ο λόγος να βάλει κανείς βεβιασμένη; Θα είναι προτιμότερο να έχει μανδύα σε φυσικής ροής και εάν θέλει ταχύτητα στο ΖΝΧ και τις συννεφιασμένες μέρες, να δώσει τα επιπλέον λεφτά σε ταχυθερμοσίφωνα εν σειρά. Άλλο λόγο δεν μπορώ να σκεφτώ για βεβιασμένη χωρίς Α/Θ, αφού οικονομία είπες στο άλλο θέμα ότι μάλλον δεν κάνουμε όταν ανάβουμε πετρέλαιο μόνο για ΖΝΧ. 2) Καλά τα λες, αλλά μου έχει τρυπήσει το boiler επειδή δεν άλλαξα ποτέ ανόδιο (κάπου το ανέφερα παραπάνω ή στο άλλο θέμα εδώ), οπότε το πρώτο 500άρικο θα πάει αναγκαστικά εκεί. Το επόμενο 500άρικο θα είναι αυτό που θα πάει σε συλλέκτες. Εδώ μήπως αξίζει να βάλει κανείς κενού, όπως αυτούς που είχες και έβγαλες (με δεδομένο ότι υπο-αποδίδει η βεβιασμένη); Αλλιώς είπαμε Nobel Apollon, αν και Βουλγαρία κλπ. Στα boilers πάλι τα Nobel προτείνονται ή είναι ΟΚ και της Ηλιοακμής; Πώς και βγάζει δύο ίδια (Megasun/ Assos) και τα τιμολογεί διαφορετικά; Έχει πάρει κανείς χάλκινο στο 1000άρικο; ΥΓ: Αφού στα είπα όλα. Άτομα δεν ξέρω ακόμη. Στα 10 χρόνια που ευελπιστώ να κρατήσει το νέο δοχείο άλλοι έρχονται, άλλοι φεύγουν - ζωή να 'χουμε. Έτσι κι αλλιώς, με τους υπάρχοντες συλλέκτες θα παίξω για αρχή, οπότε αν δεν μπορώ να ζεστάνω ούτε 160 λίτρα και 10 άτομα να είμαστε τον ήπιαμε. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2022 από Balrog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα