costachri Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, Aprile είπε Φυσικά και είναι Glass αλλά από τα πρώτα που έφτιαχνε η ΒΡ που ελάχιστη σχέση έχουν με τα glass μετά, τότε είχε κοστίσει 120.000 δραχμές και ήταν ο ακριβότερος στη αγορά.Εχει δύο συλλέκτες που είναι φοβερά πρακτικό το καλοκαίρι καλύπτεις τον ένα και είσαι οκ από υπερθέρμανση τα τελευταία δέκα χρόνια δεν ανοίγω την αντίσταση καθόλου γιατί τον έχω συνδέσει με τον λέβητα του φυσικού αερίου μέσω ειδικής βαλβίδας της Riello . Κάποια στιγμή είχε πτώση της απόδοσης τον χειμώνα και νόμιζα ότι τα έφτυσε. Όμως είχε κάψει την γλυκόλη (πάντα της calpak) και όταν την άλλαξα (ήταν κατάμαυρη) επανήλθε πλήρως. Τώρα πχ έχει καυτό νερό με τον ένα συλλέκτη ακόμη. Ένας της BP είναι και στο πατρικό μου απο τότε περίπου. Αν δεν κάνω λάθος κάπου την την δεκαετία του 80 πρέπει να είχε τρέξει ένα πρόγραμμα για ηλιακού οπού έβαζες με άτοκο (ή χαμηλότοκο) δάνειο. Ακόμα υπάρχει και ψιλο - λειτουργεί (δεν έχει γίνει ποτέ συντήρηση). Βέβαια είναι μονοκατικία και τον βλέπει ο ήλιος μία στις τόσες που ευθυγραμίζονται οι πλανήτες. 1
cics Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 24/9/2022 στις 3:12 ΜΜ, cics είπε Νομίζω ότι είναι της venman. Κάποια γνώμη ; Ηλιακός hibreed 160L με 2.37. Αν μπορεί κάποιος που γνωρίζει να απαντήσει θα με βοηθήσει πολύ. ! Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από cics
πάνοσ2 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 13 ώρες πριν, cics είπε Ηλιακός hibreed 160L με 2.37. Αν μπορεί κάποιος που γνωρίζει να απαντήσει θα με βοηθήσει πολύ. ! Της VENMAN εν γένει είναι καλά τα ηλιακά.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Σημερα εχει συνεφια μετα απο καιρο. Να δουμε αν θα ζεστανει.
πάνοσ2 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 18 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Σημερα εχει συνεφια μετα απο καιρο. Να δουμε αν θα ζεστανει. Ναι, είναι δύσκολα τα πράγματα.
Kozanitis1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα, με δύο τρεις ώρες καλό ήλιο μεταξύ 11πμ - 2μμ (120/2.4), το νερό καίει, αλλά ανοίγει πάλι το ασφαλιστικό (στάζει μια σταγόνα στα 5 δευτερόλεπτα), λες και είναι καλοκαίρι..( πίεση κρύου 4 bar - ασφαλιστικό στα 8 bar) 1
hp8 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 20 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε ανοίγει πάλι το ασφαλιστικό (στάζει μια σταγόνα στα 5 δευτερόλεπτα), λες και είναι καλοκαίρι..( πίεση κρύου 4 bar - ασφαλιστικό στα 8 bar) μεγάλη Βάλε μειωτηρα https://www.skroutz.gr/c/4780/meiotis-piesis-solinwn.html?order_by=pricevat&order_dir=asc η δοχείο https://www.skroutz.gr/c/4343/docheia-diastolis/f/1168572_1168581/1-20-ydreysis.html 1
Kozanitis1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Για το επόμενο καλοκαίρι μάλλον για δοχείο βλέπω.., μειωτή δεν νομίζω να αξίζει να βάλω.., πόσο πιο χαμηλά να πέσω από τα 4 bar (κρύο)?
PLACEBO_89 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 20 ώρες πριν, Maurikycli είπε Προφανώς δεν σκέφτεσαι πριν μιλήσεις καθώς δεν υπήρξε calpak που να μην είναι "glass". Επίσης δεν ξέρεις τί χρήση του έχει κάνει για να βγάζεις συμπέρασμα αν ανέβαζε θερμοκρασίες. Δεν αναφερομαι εξατομικευμενα και δεν διαβασα το νημα.. Δεν υπαρχει ηλιακος με την σημερινη αποδοση ''υψηλες θερμοκρασιες'' και να αντεξει πχ 25-30χρονια!!! Παλιας γενιας υδραυλικοι λενε για τους τοτε ηλιακους για παχος και ποιοτητα στο μεταλλο που και να χαλαγε η επισμαλτωση ηθελε και παλι καποια χρονια για να τρυπησει!!! Αλλοι παλι υποστηριζουν οτι οι τοτε ηλιακοι δεν ειχαν την σημερινη αποδοση γι αυτο και αυτη η αξιοπιστια! Η αληθεια ειναι καπου στη μεση δηλαδη το ενα βοηθαει το αλλο..! Δηλαδη να γυρισω και γω να πω εχω ηλιακο 11 ετων τελευταιας γενιας με μεγαλυτερο συλλεκτη χωρις να εχω κανει καποιο service και με αριστη αποδοση!!! Και την αποδοση την μετραμε με την εποχη και με την διαφορα θερμοκρασιας δηλαδη πριν και μετα! Εδω στο φορουμ πεταει ο καθενας ενα καιει και καθαρισε!!!
yiannis_1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, πάνοσ2 είπε Ναι, είναι δύσκολα τα πράγματα. Εως χλωμά. Οι συλλεκτες φτάνουν τους 38 ισα ίσα. Ανοίγει για μερικά δεύτερα ο κυκλοφορητής και γυρνάει το νερό που είναι δεν είναι στους 30 βαθμούς και έτσι πάει. Αν φτάσει τους 38 οι απο πάνω παίζει να μπορούν να κάνουν κανά ντουζάκι. 51 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Αλλοι παλι υποστηριζουν οτι οι τοτε ηλιακοι δεν ειχαν την σημερινη αποδοση γι αυτο και αυτη η αξιοπιστια! Η αληθεια ειναι καπου στη μεση δηλαδη το ενα βοηθαει το αλλο..! Σε μεγάλο βαθμό παίζει και αυτό. Κοίταζα λίγο κριτικές απλών elco ηλεκτρικών στο skroutz και όλοι όσοι τους έθαβαν ότι έσκασαν στην διετία-τριετία τους είχαν την αντίσταση στους 80 βαθμούς... Δλδ τέρμα. Ο δικός μου elco vayonis 3.7kw 80άρης θερμοboiler είναι στα 7+ χρόνια και δεν δείχνει καν σημάδια κόπωσης. Ζεσταίνει στο τέταρτο και κρατάει και απο boiler και απο αντίσταση τουλάχιστον 12ώρες το νερό (τον βοηθάει που είναι στο πατάρι στο πιο ζεστό δωμάτιο του σπιτιού). Ρυθμισμένο απο την αρχή στους 60 βαθμούς απ' τον υδραυλικό και τώρα που ανέβηκα κατέβασα κι άλλο το θερμοστάτη στους 45 αφου θα τον χρησιμοποιώ μόνο εγώ όταν είναι σβηστή η κεντρική θέρμανση. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2022 από yiannis_1 2
πάνοσ2 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 13 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε Εως χλωμά. Οι συλλεκτες φτάνουν τους 38 ισα ίσα. Ανοίγει για μερικά δεύτερα ο κυκλοφορητής και γυρνάει το νερό που είναι δεν είναι στους 30 βαθμούς και έτσι πάει. Αν φτάσει τους 38 οι απο πάνω παίζει να μπορούν να κάνουν κανά ντουζάκι. Σε μεγάλο βαθμό παίζει και αυτό. Κοίταζα λίγο κριτικές απλών elco ηλεκτρικών στο skroutz και όλοι όσοι τους έθαβαν ότι έσκασαν στην διετία-τριετία τους είχαν την αντίσταση στους 80 βαθμούς... Δλδ τέρμα. Ο δικός μου elco vayonis 3.7kw 80άρης θερμοboiler είναι στα 7+ χρόνια και δεν δείχνει καν σημάδια κόπωσης. Ζεσταίνει στο τέταρτο και κρατάει και απο boiler και απο αντίσταση τουλάχιστον 12ώρες το νερό (τον βοηθάει που είναι στο πατάρι στο πιο ζεστό δωμάτιο του σπιτιού). Ρυθμισμένο απο την αρχή στους 60 βαθμούς απ' τον υδραυλικό και τώρα που ανέβηκα κατέβασα κι άλλο το θερμοστάτη στους 45 αφου θα τον χρησιμοποιώ μόνο εγώ όταν είναι σβηστή η κεντρική θέρμανση. Πολλοί ηλιακοί του τότε ήταν γαλβανιζέ (γαλβανισμένοι εν θερμώ) και είχαν λαμαρίνα 4 με 5 χιλιοστά. Οι συλλέκτες ήταν μαύρης μπογιάς και είχαν πολύ χαμηλότερη απόδοση. Κατά συνέπεια το δοχείο δεν ταλαιπωρούταν τόσο. Έχω την ιδέα ότι, οι επιλεκτικοί απορροφητές δεν κάνουν για την Ελλάδα.
hp8 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε Ρυθμισμένο απο την αρχή στους 60 βαθμούς απ' τον υδραυλικό και τώρα που ανέβηκα κατέβασα κι άλλο το θερμοστάτη στους 45 μήπως να το ξανασκευτεις ?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Εμενα παντως παραμενει χλιαρο. Λογικα χωρις ηλιο δε μπορει να κανει τιποτα
yiannis_1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, hp8 είπε μήπως να το ξανασκευτεις ? Τσου είναι κοντά στον λέβητα και αυτός θα τον ανεβάζει εως τους 55-60 λογικά. Κάνω μπάνιο συχνά και δεν μένει στάσιμο το νερό. Ε τώρα αν κάποια στιγμή τύχει να μείνει το νερό στάσιμο για μέρες και να μην πιάσει ούτε απο το boiler την θερμοκρασία τι να πω. Μου κατσε λαχείο. Ούτως ή άλλος το 2ο που παραθέτεις δεν το ελέγχει κανείς. Ή μήπως όταν πας σε κάποιο χειμερινό airbnb δεν χρησιμοποιείς το δίκτυο του νερού... Και όσοι εχουν ZNX απο αντλίες θερμότητες χαμηλών θερμοκρασιών (~40 βαθμούς) τι κάνουν??? Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2022 από yiannis_1
qwertyuiop2 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Στις 12/10/2022 στις 3:31 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε Αμα εισαι απο Αθηνα παρε προσφορες και απο δω http://www.iliofar.gr/index.php/hliakoi-thermosifones/ηλιακοι-θερμοσιφωνεσ/item/ηλιακοί-θερμοσίφωνες-glass.html?category_id=1 https://www.artavil.gr/product-category/iliakoi/ Για την τελικη τιμη ρωτας κοστος τοποθετησης και μετρο σωληνα με μονωση τυπου τουμποραμα ή πολυστρωματική Το μεγεθος παει βαση με την καταναλωση.. Αν σου βγει πιο μικρος θα ξεμενεις πιο συχνα απο νερο και αν βγει πιο μεγαλος θα σου τρυπησει πιο γρηγορα..!!! Έχουμε feedback από τις εν λόγω 2 εταιρείες; Ειδικά από τη δεύτερη, που λόγω χαμηλότερων τιμών κάτι πρέπει να κάνει αλλιώτικα από τους άλλους. Δεκτά και Π.Μ. αν κάποιος δε θέλει εδώ να εκθέσει/εκτεθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα