Aurumnus Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν μπει ένα αναλογικό θερμόμετρο σαν το παρακάτω, στην ίδια θέση μεταξύ boiler και μόνωσης που θα έμπαινε ο ψηφιακός αισθητήρας DS18B20, θα γίνει δουλειά; Ψάχνω κάτι εύκολο, απλό και γρήγορο, μέχρι να δω πως θα το κάνω με τον DS18B20. https://www.skroutz.gr/s/24219820/Hendi-Αναλογικό-Θερμόμετρο-Μαγειρικής-0-C-100-C-271216.html Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από Aurumnus
andreaspA Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 14 ώρες πριν, toni31 είπε Σκέφτομαι για sol-violari (λόγω κριτικών στο skroutz) δεν έχω ιδέα από τεχνικά χαρακτηριστικά είμαστε 5μελης οικογένεια. Αρχικά σε 160 ή 200? Με τι επιφάνεια? Glass/Ral (δεν ξέρω τι είναι)? Glass/Inox (επίσης δεν ξέρω τι είναι)? Καμιά επεξήγηση ή πρόταση καλοδεχούμενη? Η δικια μου η προταση ειναι ηλιακοι "Αφροδιτη" Τον μεγαλο του 1995 τον αλλαξα φέτος που και παλι εβγαζε ζεστο νερο, αλλα ειχε σκεβρωσει εντελως. Ειναι κατασκευαστης. Ειναι κύπριος, και ο πατέρας του ηταν απο τους πρώτους ή και ο πρώτος που έφερε τους ηλιακούς στην Ελλάδα απο την Κύπρο.
Aurumnus Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, mindreader είπε Πολυ ενδιαφερον! Βεβαια, το ερωτημα ειναι σε ποια τιμη.... Στείλε τους email ή πάρε τους τηλέφωνο. Συντηρητική μου εκτίμηση, το λιγότερο 1000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, toni31 είπε Σκέφτομαι για sol-violari (λόγω κριτικών στο skroutz) δεν έχω ιδέα από τεχνικά χαρακτηριστικά είμαστε 5μελης οικογένεια. Αρχικά σε 160 ή 200? Με τι επιφάνεια? Glass/Ral (δεν ξέρω τι είναι)? Glass/Inox (επίσης δεν ξέρω τι είναι)? Καμιά επεξήγηση ή πρόταση καλοδεχούμενη? Αμα εισαι απο Αθηνα παρε προσφορες και απο δω http://www.iliofar.gr/index.php/hliakoi-thermosifones/ηλιακοι-θερμοσιφωνεσ/item/ηλιακοί-θερμοσίφωνες-glass.html?category_id=1 https://www.artavil.gr/product-category/iliakoi/ Για την τελικη τιμη ρωτας κοστος τοποθετησης και μετρο σωληνα με μονωση τυπου τουμποραμα ή πολυστρωματική Το μεγεθος παει βαση με την καταναλωση.. Αν σου βγει πιο μικρος θα ξεμενεις πιο συχνα απο νερο και αν βγει πιο μεγαλος θα σου τρυπησει πιο γρηγορα..!!! Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από PLACEBO_89
Aprile Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Στις 29/4/2022 στις 3:25 ΠΜ, PLACEBO_89 είπε Σιγουρα πλεον απο 70ε και πανω για τοποθετηση Σωληνα τουμποραμα θελω να πιστευω απο 3.50ευρω/μετρο Εγώ θέλω οχι τόσο για το κόστος όσο για την μανούρα με νέα τρυπήματα της ταράτσας να τον βάλω πάνω στη βάση του παλιού Calpak. Ο συλλέκτης μπαίνει χωρίς θέμα δεν ξέρω για το Boiler όμως βλέπω διαφορετική βάση.
sarakats85 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Aprile είπε Εγώ θέλω οχι τόσο για το κόστος όσο για την μανούρα με νέα τρυπήματα της ταράτσας να τον βάλω πάνω στη βάση του παλιού Calpak. Ο συλλέκτης μπαίνει χωρίς θέμα δεν ξέρω για το Boiler όμως βλέπω διαφορετική βάση. Είχες calpak και τρύπησε?Πόσα χρόνια άντεξε?
Aurumnus Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Aprile είπε Εγώ θέλω οχι τόσο για το κόστος όσο για την μανούρα με νέα τρυπήματα της ταράτσας να τον βάλω πάνω στη βάση του παλιού Calpak. Ο συλλέκτης μπαίνει χωρίς θέμα δεν ξέρω για το Boiler όμως βλέπω διαφορετική βάση. Υπόψη, οι τιμές στην ανάρτηση που παρέθεσες έχουν ανέβει. Κόστος Τοποθέτησης: Κοντά 100€ Σωλήνα τουμπόραμα: 5€/μέτρο Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από Aurumnus 1
toni31 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 14 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε ....Αν σου βγει πιο μικρος θα ξεμενεις πιο συχνα απο νερο και αν βγει πιο μεγαλος θα σου τρυπησει πιο γρηγορα..!!! Στο πιο μικρός καταλαβαίνω τι γίνεται, στο πιο μεγάλος γιατί....?
πάνοσ2 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 14 ώρες πριν, Aurumnus είπε Υπόψη, οι τιμές στην ανάρτηση που παρέθεσες έχουν ανέβει. Κόστος Τοποθέτησης: Κοντά 100€ Σωλήνα τουμπόραμα: 5€/μέτρο Γενικά όλα τα πράγματα ανεβαίνουν. Ακόμα υπάρχει μια αναμονή στα υλικά των ηλιακών.
PLACEBO_89 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, toni31 είπε Στο πιο μικρός καταλαβαίνω τι γίνεται, στο πιο μεγάλος γιατί....? Γιατι οι μεγαλες θερμοκρασιες και οι πιεσεις μειωνουν την μακροζωια του μποιλερ! Πρεπει να κρατας μια ισορροπια με τις υψηλες θερμοκρασιες γι αυτο οταν χρειαζεται σκεπαζεις ή τραβας νερο παραπανω εσκεμμενα..
Aprile Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 18 ώρες πριν, sarakats85 είπε Είχες calpak και τρύπησε?Πόσα χρόνια άντεξε? Δεν τρύπησε ! Αλλά δεν θα αντέξει ακόμα για πολύ αφού είμαι από το 1986. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 30 λεπτά πριν, Aprile είπε Δεν τρύπησε ! Αλλά δεν θα αντέξει ακόμα για πολύ αφού είμαι από το 1986. Προφανως δεν θα ειναι glass και προφανως δεν παιζεις με υψηλες θερμοκρασιες!
Maurikycli Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Προφανως δεν θα ειναι glass και προφανως δεν παιζεις με υψηλες θερμοκρασιες! Προφανώς δεν σκέφτεσαι πριν μιλήσεις καθώς δεν υπήρξε calpak που να μην είναι "glass". Επίσης δεν ξέρεις τί χρήση του έχει κάνει για να βγάζεις συμπέρασμα αν ανέβαζε θερμοκρασίες. 2
Aprile Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Φυσικά και είναι Glass αλλά από τα πρώτα που έφτιαχνε η ΒΡ που ελάχιστη σχέση έχουν με τα glass μετά, τότε είχε κοστίσει 120.000 δραχμές και ήταν ο ακριβότερος στη αγορά.Εχει δύο συλλέκτες που είναι φοβερά πρακτικό το καλοκαίρι καλύπτεις τον ένα και είσαι οκ από υπερθέρμανση τα τελευταία δέκα χρόνια δεν ανοίγω την αντίσταση καθόλου γιατί τον έχω συνδέσει με τον λέβητα του φυσικού αερίου μέσω ειδικής βαλβίδας της Riello . Κάποια στιγμή είχε πτώση της απόδοσης τον χειμώνα και νόμιζα ότι τα έφτυσε. Όμως είχε κάψει την γλυκόλη (πάντα της calpak) και όταν την άλλαξα (ήταν κατάμαυρη) επανήλθε πλήρως. Τώρα πχ έχει καυτό νερό με τον ένα συλλέκτη ακόμη. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από Aprile 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα