Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Χρειζεσαι μεγαλο ογκο ζεστου και μικροτερο στην επιστροφη στη βεβιασμενη κυκλοφορια.

δε βγαζει κανενα νοημα αυτο

υγ κλειστο κυκλωμα ειναι, αν εχεις μικροτερη διατομη θα ανεβει η πιεση

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

προτείνεις δηλαδή να αλλάξουμε μόνο σε 3/4 την έξοδο συλλέκτη/είσοδο μπόιλερ και να αφήσουμε 1/2 την έξοδο μπόιλερ/είσοδο συλλεκτών; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλη εβδομάδα,

Παρακαλω το κονκλαβιο του ινσομνια για την συμβουλή του.

Εχω τον παρακάτω ηλιακό και θα ήθελα να φώτα σας για την τοποθέτηση αισθητήρα για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας ιδανικά στο κινητό μου (καλύπτεται απο σήμα wifi ο ηλιακός).

Τι συσκευές χρειάζεται/προτείνεται να προμηθευτώ? 

Ο αισθητήρας μπάινει στην θέση 8 ?

Spoiler

image.png.dd87873cef848d865b69728467d8c9c0.pngimage.png.d01bd24fc67ae2fd51da83f6e739ab7c.png

Επεξ/σία από trelas007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, trelas007 είπε

Καλημέρα και καλη εβδομάδα,

Παρακαλω το κονκλαβιο του ινσομνια για την συμβουλή του.

Εχω τον παρακάτω ηλιακό και θα ήθελα να φώτα σας για την τοποθέτηση αισθητήρα για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας ιδανικά στο κινητό μου (καλύπτεται απο σήμα wifi ο ηλιακός).

Τι συσκευές χρειάζεται/προτείνεται να προμηθευτώ? 

Ο αισθητήρας μπάινει στην θέση 8 ?

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.dd87873cef848d865b69728467d8c9c0.pngimage.png.d01bd24fc67ae2fd51da83f6e739ab7c.png

Εχει στο youtube o fixit yourself αν θες στα ελληνικά.

Βασικά θες μια wifi ασφάλεια με υποδοχή για αισθητήρα θερμοκρασίας, τον αισθητήρα θερμοκρασίας και ενα ρελέ ισχύος που παραμβάλεται ώστε τρώει αυτό το φορτίο και να μην καίγεται η wifi ασφάλεια.

Μέχρι πέρσι τα εύρισκες κάτω απο 20άρι όλα μαζί.

Τώρα έχουν τσιμπήσει και πάνε 30+

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 6/10/2022 στις 10:07 ΠΜ, tarantules είπε

Πόσα λίτρα αντιψυκτικού πρέπει να πάρω για αλλάξω το παλιό του ηλιακού; Πάει ανάλογα τη χωρητικότητα του μπόϊλερ; Αν δεν κάνω λάθος είναι 160lt.

Σκέφτομαι το Felder Lottechnik.Βγαίνει σε 4 λιτρο και το ενός λίτρου.

Μερικοι ειχαν προβλημα με fedler. Δε ξερω γιατι

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά έκανα πατάτα.Πήγα πήρα από ένα κατάστημα υδραυλικών χωρίς καν να δω τι μου έδωσε , και τώρα που κοιτάζω το μπουκάλι που ευτυχώς δεν πέταξα , λέει οτι είναι αιθυλενογλυκόλη και όχι προπυλενογλυκόλη.Τώρα πρέπει να το αδειάσω και να πάρω να του βάλω προπυλενογλυκόλη.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, tarantules είπε

Τελικά έκανα πατάτα.Πήγα πήρα από ένα κατάστημα υδραυλικών χωρίς καν να δω τι μου έδωσε , και τώρα που κοιτάζω το μπουκάλι που ευτυχώς δεν πέταξα , λέει οτι είναι αιθυλενογλυκόλη και όχι προπυλενογλυκόλη.Τώρα πρέπει να το αδειάσω και να πάρω να του βάλω προπυλενογλυκόλη.

Δε θα παθεις κατι οι περισσότεροι τετοιο βαζουν.

• Confused 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, bjj-p είπε

Χρειζεσαι μεγαλο ογκο ζεστου και μικροτερο στην επιστροφη στη βεβιασμενη κυκλοφορια.

Αυτό ισχύει στην ανακυκλοφορία όχι γενικά 

3 ώρες πριν, tarantules είπε

Τουλάχιστον ριχτο στην αποχέτευση και όχι στο δρόμο 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tarantules είπε

Πατάτα δεν τη λες. Μια απροσεξία ίσως. 

Επί του πρακτικού μια χαρά δουλειά κάνει και η αιθυλενογλυκόλη, ως προς τη λειτουργία του. Τόσο σε επίπεδο μεταφοράς ενέργειας (θερμοκρασίας) όσο και σε σχέση με την απαιτούμενη αντιδιαβρωτική και αντιψυκτκή προστασία. Μοναδική διαφορά σε σχέση με την προπυλαινογλυκόλη είναι το θέμα της τοξικότητας, αν ποτέ τρυπούσε ο μανδύας και περνούσε στο νερό χρήσης. Τότε απλά θα το...λουζόσουν. Επειδή το σενάριο αυτό δεν είναι τόσο συνηθισμένο (συμβαίνει βέβαια) ίσως για την ώρα το αφήνεις και κάνεις την αλλαγή στην επόμενη συνάντηση. 

• Like 2
Δημοσ.

Ερώτηση

Εχω ενα ηλιακό που προβλέπεται να ξανα λειτουργήσει σε ενα χρονο, τι κανω; επίσης να πω οτι είναι καμία 20ετια εκεί πάνω και μέχρι πρότινος λειτουργούσε καλά.

Δημοσ.

Σκεπαζεις τους συλλεκτες ,αν τον εχεις αποθηκευμενο τοτε γεμιζεις το κλειστο και το μποιλερ με νερο 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, haris_216 είπε

Πατάτα δεν τη λες. Μια απροσεξία ίσως. 

Επί του πρακτικού μια χαρά δουλειά κάνει και η αιθυλενογλυκόλη, ως προς τη λειτουργία του. Τόσο σε επίπεδο μεταφοράς ενέργειας (θερμοκρασίας) όσο και σε σχέση με την απαιτούμενη αντιδιαβρωτική και αντιψυκτκή προστασία. Μοναδική διαφορά σε σχέση με την προπυλαινογλυκόλη είναι το θέμα της τοξικότητας, αν ποτέ τρυπούσε ο μανδύας και περνούσε στο νερό χρήσης. Τότε απλά θα το...λουζόσουν. Επειδή το σενάριο αυτό δεν είναι τόσο συνηθισμένο (συμβαίνει βέβαια) ίσως για την ώρα το αφήνεις και κάνεις την αλλαγή στην επόμενη συνάντηση. 

Σε θέματα ασφάλειας δε χωράνε εκπτώσεις, γνώμη μου πάντα

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχω καταληξει, αν οταν αποφασισω περι εγκαταστασης ηλιακού, εντός των επομένων μηνών λογικά,
αν θα πρεπει να μιλησω με τον υδραυλικό, ή με τον ηλεκτρολόγο, ή με τεχνική εταιρία που αναλαμβανει τέτοια!
Ολοι λενε οτι ασχολουνται.
Το θεμα ομως ειναι να υπαρχει σωστη γνωση, και κοψιμο και ραψιμο στις αναγκες του πελατη, οχι γενικως και αοριστως, πχ τοσα ατομα, αυτο θα παρεις.

Κλινω μαλλον προς τον υδραυλικο παντως.

Δημοσ.

Αφελής ερώτηση: Το ζεστό νερό στο σπίτι θερμαίνεται απο το καλοριφέρ (με πετρέλαιο) ή απο το ρεύμα. Αν θελήσω να βάλω ηλιακό αγοράζω μόνο τους συλλέκτες ή θα πρέπει να αλλάξω και δοχείο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mindreader είπε

Δεν εχω καταληξει, αν οταν αποφασισω περι εγκαταστασης ηλιακού, εντός των επομένων μηνών λογικά,
αν θα πρεπει να μιλησω με τον υδραυλικό, ή με τον ηλεκτρολόγο, ή με τεχνική εταιρία που αναλαμβανει τέτοια!
Ολοι λενε οτι ασχολουνται.
Το θεμα ομως ειναι να υπαρχει σωστη γνωση, και κοψιμο και ραψιμο στις αναγκες του πελατη, οχι γενικως και αοριστως, πχ τοσα ατομα, αυτο θα παρεις.

Κλινω μαλλον προς τον υδραυλικο παντως.

Σοβαρή δουλειά γινεται μονο αν εχεις μηχανικο(εχει αναλαβει την οικοδομη) που ασχολειται με ενεργειακα και επιβλεπει με το αναλογο κοστος. 
Αλλιως με καποιον υδραυλικο/εγκαταστατη εχεις γενικα καλο αποτελεσμα. Αλφαδιασμα / μονωσεις κτλ σπανια γινονται αλλα οπως και να εχει το νερο ζεστενεται στο τελος της ημερας. 

1 ώρα πριν, geodimis είπε

Αφελής ερώτηση: Το ζεστό νερό στο σπίτι θερμαίνεται απο το καλοριφέρ (με πετρέλαιο) ή απο το ρεύμα. Αν θελήσω να βάλω ηλιακό αγοράζω μόνο τους συλλέκτες ή θα πρέπει να αλλάξω και δοχείο;

Αν το δοχειο εχει σερπαντινα για ηλιακο λογικα θα μπορεις να το κρατησεις αλλα πρεπει να το δει καποιος να σου πει

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...