Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ναι αν εχεις σωστη ροη τοτε αυτη ειναι η αποδοση των συλλεκτων!  Ανεβα κεραμιδια πιασε την εξοδο και μετα την εισοδο στο μποιλερ να δεις ποια θα ειναι η διαφορα θερμοκρασιας.

Αν δεν γινεται σωστη ροη και οι συλλεκτες εχουν αποδοση τοτε θα δεις οτι στην εξοδο θα εχεις μεγαλες θερμοκρασιες..!!!

Τελικά υπάρχει συστολή στην έξοδο, αλλά και στην είσοδο των συλλεκτών. Αντί για 3/4 έχουν τοποθετήσει χαλκοσωλήνες 1/2. Η έξοδος των συλλεκτών έδειχνε σήμερα 62 βαθμούς και η είσοδος του κυκλοφορητή 52. 10 βαθμούς διαφορά, άρα σίγουρα επηρεάζει αρνητικά η διατομή των σωλήνων. 

16 ώρες πριν, fredd0 είπε

τραβα και καμια φωτο ... εχω δει και συλλεκτες συνδεδεμενους αναποδα, στην Ελλαδα ποτε δε ξερεις

Ξέχασα να πάρω το κινητό, αλλά σωστά μου φάνηκε πως είναι συνδεδεμένοι οι συλλέκτες. Κάτω η είσοδος, πάνω η έξοδος, οι συλλέκτες είναι ενωμένοι "παράλληλα" μεταξύ τους.

15 ώρες πριν, bjj-p είπε

τον 3ο αισθητηρα σιγουρα δεν τον εχεις κουμπωσει στον ελεγκτη; Λεει οτι τον αναγνωριζει και αυτο- προσαρμοζεται.

Θα δοκιμαζα και την προρυθμιση που εχει στο διαφορικο των συλλεκτων να δω διαφορες.

Το πρωινο ζεσταμα της αντλιας δεν μπορεις να το εξαιρεσεις;  Εκτος αν ειναι απαιτητο. Ειναι κριμα καθε πρωι να καταλανωνει ενω στις 8:30 - 9 αρχιζει να σου δινει θερμοτητα  ο συλλεκτης και οι 35 βαθμοι που ειναι ρυθμισμενο αρκουν για τα απλα, οχι για μπανιο φυσικα.

Δεν δουλεύει ο τρίτος αισθητήρας σε καμία "λειτουργια" του πίνακα. Μόνο μας δείχνει τη θερμοκρασία στο πάνω μέρος του μπόιλερ. 

Έτυχε να πάρει μπροστά χθες η αντλία στις 0800 το πρωί, επειδή έπεσε κάτω από τους 35 το νερό στο μπόιλερ. Σήμερα δεν πήρε, παρά στις 11 και κάτι βλέπω. αλλά και πάλι βλέπεις ο ηλιακός ανέβασε ελάχιστα τη θερμοκρασία του ΖΝΧ και από τους 47 την ανέβασε μέχρι τώρα στους 51. Σήμερα έχει ηλιοφάνεια από το πρωί και αρκετή ζέστη (τώρα 30,5).

Η προρύθμιση είναι 10 βαθμούς On και 8 off. Το έχω δοκιμάσει και αυτό. Καμία διαφορά.

Αύριο θα έρθει υδραυλικός να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε. Θα μετρήσω και με θερμόμετρο υπερύθρων να δω ακριβώς τις θερμοκρασίες πάνω στους συλλέκτες.

Screenshot_2.jpg

Επεξ/σία από aldon
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aldon είπε

Ναι. 

Άσχετο με το πρόβλημα που έχεις αλλά επαληθεύεις ότι έκανες γενικά ό,τι καλύτερο μπορούσες για την εγκατάσταση.

Με τη χαλκοσωλήνα έχε παραπάνω το νου σου σε γαλβανική προστασία (ανόδια κλπ) του μπόιλερ .

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, aldon είπε

Τελικά υπάρχει συστολή στην έξοδο, αλλά και στην είσοδο των συλλεκτών. Αντί για 3/4 έχουν τοποθετήσει χαλκοσωλήνες 1/2. Η έξοδος των συλλεκτών έδειχνε σήμερα 62 βαθμούς και η είσοδος του κυκλοφορητή 52. 10 βαθμούς διαφορά, άρα σίγουρα επηρεάζει αρνητικά η διατομή των σωλήνων. 

Αν πραγματικα εχει μονο 62β αυτη ειναι η αποδοση των συλλεκτων! Εχεις και μικρο εναλλακτη.. ερχεται το ενα και συμπληρωνει το αλλο! 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Άσχετο με το πρόβλημα που έχεις αλλά επαληθεύεις ότι έκανες γενικά ό,τι καλύτερο μπορούσες για την εγκατάσταση.

Με τη χαλκοσωλήνα έχε παραπάνω το νου σου σε γαλβανική προστασία (ανόδια κλπ) του μπόιλερ .

Μάλιστα. Θα το ψάξω και αυτό

7 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Αν πραγματικα εχει μονο 62β αυτη ειναι η αποδοση των συλλεκτων! Εχεις και μικρο εναλλακτη.. ερχεται το ενα και συμπληρωνει το αλλο! 

Δοκίμασα σήμερα και έκλεισα τον κυκλοφορητή για να δω μέχρι τι θερμοκρασία ανεβάζουν οι συλλέκτες. Η θερμοκρασία στην έξοδο των συλλεκτών ξεπέρασε τους 110 βαθμούς και δεν το άφησα να τερματίσει. Άνοιξα τον κυκλοφορητή και έπεσε πάλι στους 62

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, aldon είπε

Έτυχε να πάρει μπροστά χθες η αντλία στις 0800 το πρωί, επειδή έπεσε κάτω από τους 35 το νερό στο μπόιλερ. Σήμερα δεν πήρε, παρά στις 11 και κάτι βλέπω. αλλά και πάλι βλέπεις ο ηλιακός ανέβασε ελάχιστα τη θερμοκρασία του ΖΝΧ και από τους 47 την ανέβασε μέχρι τώρα στους 51. Σήμερα έχει ηλιοφάνεια από το πρωί και αρκετή ζέστη (τώρα 30,5).

Screenshot_2.jpg

Με τις θερμοκρασιες που ισορροπει το ηλιακο κομματι, ειναι δεδομενο οτι απο Σεπτεμβρη και μετα  η θερμοκρασια του μποιλερ θα πεφτει κατω απο 35 τα ξημερωματα. Το ιδιο καθημερινο αναμμα πρεπει να το ειχες και περυσι το χειμωνα.

Δημοσ.

σου ξαναλεω, δες τον κυκλοφορητη. Τι ροη εχεις (πρεπει να εχει ροομετρο δεξια στο κρυο συνηθως) αυτα κοιταξτε με τον υδραυλικο. Μηπως το πατε τσιτα και παγωνει το συστημα

υγ το "Καλυτερο" για ηλιακα βεβιασμενης ειναι ανοξιδωτη σπιραλ, οχι χαλκος. Προς θεου δε σου λεω ξηλωσε το χαλκο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aldon είπε

Δοκίμασα σήμερα και έκλεισα τον κυκλοφορητή για να δω μέχρι τι θερμοκρασία ανεβάζουν οι συλλέκτες. Η θερμοκρασία στην έξοδο των συλλεκτών ξεπέρασε τους 110 βαθμούς και δεν το άφησα να τερματίσει. Άνοιξα τον κυκλοφορητή και έπεσε πάλι στους 62

Κοιτα εχεις 4τμ. Αν πουμε οτι αποδιδουν σωστα θα επρεπε ολη αυτη η θερμοτητα καπου να απορροφηθει/εξαλειφθει οπου θα εβλεπες και συ διαφορα στο νερο χρησης!  Αρα αφου δεν υπαρχει καποια ανωμαλια στο κυκλωμα δηλαδη σε καποια σημεια μεγαλες θερμοκρασιες σημαινει οτι αυτη ειναι η αποδοση!

Ακομα και αν εφταιγε ο εναλλακτης(μικρος) θα επρεπε να σου ανεβαζε θερμοκρασιες σε ολο το κυκλωμα συνεπαγομενο οτι θα ειχες και καλυτερη αποδοση!

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Επειδή πρώτη φορά ψάχνω για ηλιακό για το εξοχικό για το χωριό. Θέλω τη βοήθεια σας. Θέλω έναν 160αρι. Τι πρέπει ιδανικά να έχει; διπλή η τριπλή ενέργεια; επένδυση γυαλί ή inox? Έχω μπερδευτεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσο συχνά θα χρησιμοποιείται;

Η κύρια χρήση τί εποχή θα γίνεται;

Περιοχή;

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θέλω να βάλω και εγώ θερμόμετρο στον ηλιακό μου, (έχω διαβάσει στο θέμα ), θα πάρω αυτό  https://www.iliosak.gr/psifiako_thermometro_mini και για προέκταση καλωδίου τι θα πάρω ?? Γράφετε για καλώδιο utp και με αναζήτηση στο skroutz μου βγάζει τα καλώδια δικτύου (ethernet), τέτοιο θέλω???

Μπορεί κάποιος να μου το δείξει στο skroytz ή από κάπου αλλού?

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, bill987 είπε

Καλησπέρα σας, θέλω να βάλω και εγώ θερμόμετρο στον ηλιακό μου, (έχω διαβάσει στο θέμα ), θα πάρω αυτό  https://www.iliosak.gr/psifiako_thermometro_mini και για προέκταση καλωδίου τι θα πάρω ?? Γράφετε για καλώδιο utp και με αναζήτηση στο skroutz μου βγάζει τα καλώδια δικτύου (ethernet), τέτοιο θέλω???

Μπορεί κάποιος να μου το δείξει στο skroytz ή από κάπου αλλού?

το καλώδιο είναι αυτό του δικτύου Το άλλο    https://www.electronicaeshop.eu/athiavrocho-psefiako-thermometro-tpm-10.html?gclid=EAIaIQobChMI3dKe1PzD-gIVF4CDBx0I2QgdEAkYAiABEgIklPD_BwE

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DjTony είπε

Τι πρέπει ιδανικά να έχει; διπλή η τριπλή ενέργεια;

εξαρτάτε απ ό το τι διαθέτεις σε ενέργεια Εγώ δεν συστήνω τριπλής Για μένα για να βάλει κάποιος  τριπλής θα πρέπει να έχει και τζάμπα καύσιμη ύλη πχ πετρέλαιο - αέριο -  ξύλα κλπ

2 ώρες πριν, DjTony είπε

επένδυση γυαλί ή inox?

ανάλογα με την τσέπη σου Το ινοξ είναι ακριβότερο

2 ώρες πριν, DjTony είπε

Έχω μπερδευτεί.

λογικό μου ακούγεται  Ένας DjTony  :P που να ξέρει από αυτά  

Επεξ/σία από hp8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...