ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, aldon είπε Έχει ναι. Μια φωτογραφία της εγκατάστασης από όταν έγινε πέρυσι τον Νοέμβριο Έδωσα ναι και "προκοπή" δεν βλέπω. Φυσικά και είναι όλες οι σωλήνες μονωμένες. Νερό αυτή την εποχή δεν έχει. άντε να το παει 50-52 βαθμούς βλέπω (από 40-45), παραπάνω με τίποτα. Πολλά μπορεί να φταίνε αλλά χλωμό το βλέπω να είναι τόσο μάπα συλλέκτες. Δες ποιους έχεις. Τι σωλήνα έχει που πάει σε συλλέκτες; Πάντως βλέπω εξαρτήματα γαλβανιζε και δε το θεωρώ καλό. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως συνδέονται ψηλά στο μποιλερ οι σωλήνες. Από μηχανικούς ξέρω πως πρέπει να μπαίνει χαμηλά ο εναλλάκτης για ηλιακα. Ψηλά είναι για οικονομία πχ με αντλία θερμότητας για να ζεσταίνει λιγότερο νερό. Ίσως να φταίει και αυτό αν βλέπω σωστα Τι μποιλερ είναι μάρκα; Μοιάζει με άσσος αλλά αν δεις μοντέλο πες μας Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από ΠάρηςΓ
bjj-p Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, aldon είπε Κάτι πρέπει να γινεται πολύ λάθος με τον δικό μου Ηλιακό. Είναι ενός έτους, βεβιασμένης κυκλοφορίας με 4 τ.μ συλλέκτες τοποθετημένες στα κεραμίδια, άρα μικρή γωνία (κοντά στις 30-35 μοίρες το υπολογίζω), με το ΖΝΧ 200 λίτρων τοποθετημένο στο υπόγειο. Το καλοκαίρι έφτανε το νερό μέχρι τους 70-74 βαθμούς, ενώ όλο το χειμώνα πέρυσι στην ουσία δεν δούλευε, αφού δεν ζέστανε το νερό, παρά μερικούς βαθμούς (5-10 με το ζόρι). Τι μπορεί να φταίει; Ο διαφορικός πίνακας που ελέγχει το πότε να λειτουργεί ο κυκλοφορητής δεν έχει κάποιον περιοριστή θερμοκρασίας, ούτε έχει τοποθετηθεί κάποια βαλβίδα που να "κόβει" το ζεστό νερό πάνω από κάποια θερμοκρασία. Το μόνο που δεν έχω ελέγξει είναι να δω τι θερμοκρασία έχει το υγρό μέσα στους συλλέκτες και πόσο αυτή η θερμοκρασία μεταφράζεται στη θέρμανση του νερού χρήσης. Δηλαδή αν έχει πχ 65 βαθμούς στους συλλέκτες, τι θερμοκρασία καταφέρνει να ζεστάνει το νερό χρήσης. Ο διαφορικός πίνακας είναι ρυθμισμένος να ανοίγει τον κυκλοφορητή όταν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας 6 βαθμών ανάμεσα στον αισθητήρα του ΖΝΧ και των συλλεκτών και να τον σταματά όταν πέσει κάτω από τους 3. Σκέφτομαι μήπως τελικά οι συλλέκτες δεν είναι καλοί και μήπως αλλαχθούν με συλλέκτες κενού. Μένω Κοζάνη και το καλοκαίρι να καλύπτω τον έναν από τους δύο, εάν ζεσταίνουν το νερό σε θερμοκρασίες άνω των 80-90 βαθμών. Θα ελεγα οτι φταιει η λαθος θεση ( κλιση και προσανατολισμος) οπως συμβαινει στη δικη μου περιπτωση με ιδια χαρακτηριστηκα και το χειμωνα δεν αποδιδει αλλα το καλοκαιρι με αυτη την κλιση και χωρις σκεπασμα επρεπε να αφριζει! Οποτε κατι παει πολυ λαθος στο συστημα σου. Μηπως εχει αλλαξει διατομες στην εξοδο των συλλεκτων μεχρι το υπογειο; Τι προσανατολισμο εχουν τα κεραμειδια;
aldon Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Δεν είναι και άσχημα οι 52 βαθμοί αυτη την εποχή αλλά θα ήταν επιθυμητό λίγο παραπάνω. Αυτές τις μέρες στην Αττική με τις εναλλαγές του καιρού παίζω 55 με 70. Παρατήρησε προσεκτικά τον καιρό και δες πόσο ανεβάζει όταν έχει πλήρη ηλιοφάνεια. Είναι σίγουρο ότι σταματάει να γυρίζει τα νερά του κλειστού το βράδυ; Το δδ πρέπει να ελέγχεται πότε πότε Φαίνεται ωραία δουλειά πάντως Τα σταματά ναι 100%. Αυτό το έχω ελέγξει. Ο διαφορικός πίνακας λειτουργεί απόλυτα σωστά. Η εγκατάσταση θεωρώ πως είναι άψογη. Το μόνο που δεν ξέρω είναι πόσο επηρεάζει τελικά το γεγονός πως οι συλλέκτες είναι τοποθετημένοι με μικρή γωνία, μιας και "ακουμπούν" στα κεραμίδια και δεν είναι πάνω σε κλασική βάση με μεγάλη γωνία. Αύριο που θα έχει ήλιο θα κλείσω τη θέρμανση του ΖΝΧ από την αντλία θερμότητας και θα δω τι θερμοκρασία είναι τα υγρά του κλειστού κυκλώματος στους συλλέκτες και πόσο κατάφερε να ζεστάνει το νερό. Η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στο δοχείο ΖΝΧ και των συλλεκτών είναι κοντά στα 8-9 μέτρα.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, aldon είπε Τα σταματά ναι 100%. Αυτό το έχω ελέγξει. Ο διαφορικός πίνακας λειτουργεί απόλυτα σωστά. Η εγκατάσταση θεωρώ πως είναι άψογη. Το μόνο που δεν ξέρω είναι πόσο επηρεάζει τελικά το γεγονός πως οι συλλέκτες είναι τοποθετημένοι με μικρή γωνία, μιας και "ακουμπούν" στα κεραμίδια και δεν είναι πάνω σε κλασική βάση με μεγάλη γωνία. Αύριο που θα έχει ήλιο θα κλείσω τη θέρμανση του ΖΝΧ από την αντλία θερμότητας και θα δω τι θερμοκρασία είναι τα υγρά του κλειστού κυκλώματος στους συλλέκτες και πόσο κατάφερε να ζεστάνει το νερό. Η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στο δοχείο ΖΝΧ και των συλλεκτών είναι κοντά στα 8-9 μέτρα. Εγώ σου είπα πριν ότι μπορεί να φταίει το μποιλερ όπως είναι συνδεδεμένο βάση φωτο. Αν θες δίνεις πληροφορίες
aldon Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Πολλά μπορεί να φταίνε αλλά χλωμό το βλέπω να είναι τόσο μάπα συλλέκτες. Δες ποιους έχεις. Τι σωλήνα έχει που πάει σε συλλέκτες; Πάντως βλέπω εξαρτήματα γαλβανιζε και δε το θεωρώ καλό. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως συνδέονται ψηλά στο μποιλερ οι σωλήνες. Από μηχανικούς ξέρω πως πρέπει να μπαίνει χαμηλά ο εναλλάκτης για ηλιακα. Ψηλά είναι για οικονομία πχ με αντλία θερμότητας για να ζεσταίνει λιγότερο νερό. Ίσως να φταίει και αυτό αν βλέπω σωστα Τι μποιλερ είναι μάρκα; Μοιάζει με άσσος αλλά αν δεις μοντέλο πες μας Την διατομή των χαλκοσωλήνων πρέπει να κατέβω αυριο να τις μετρήσω. Είναι όλες χαλκοσωλήνες από το μπόιλερ μέχρι πάνω στους συλλέκτες και όχι γαλβανιζέ. Το μπόιλερ είναι της Interplast το BLS-200 ΑΗΘ. Επισυνάπτω και φωτογραφίες με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Έχει συνδεθεί σωστά, όπως αναφέρουν οι οδηγίες του. Έχει 2 εναλλάκτες, έναν για την αντλία και έναν για τον ηλιακό. Οι συλλέκτες είναι Ξάφης, τι τύπος δεν το γνωρίζω όμως. 20 λεπτά πριν, bjj-p είπε Θα ελεγα οτι φταιει η λαθος θεση ( κλιση και προσανατολισμος) οπως συμβαινει στη δικη μου περιπτωση με ιδια χαρακτηριστηκα και το χειμωνα δεν αποδιδει αλλα το καλοκαιρι με αυτη την κλιση και χωρις σκεπασμα επρεπε να αφριζει! Οποτε κατι παει πολυ λαθος στο συστημα σου. Μηπως εχει αλλαξει διατομες στην εξοδο των συλλεκτων μεχρι το υπογειο; Τι προσανατολισμο εχουν τα κεραμειδια; Σε νότιο προσανατολισμό είναι τοποθετημένοι οι συλλέκτες. Για τις διατομές δεν το γνωρίζω να σου απαντήσω. Πρέπει να μετρήσω Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από aldon 2
liakjim Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, aldon είπε Έχει ναι. Μια φωτογραφία της εγκατάστασης από όταν έγινε πέρυσι τον Νοέμβριο Έδωσα ναι και "προκοπή" δεν βλέπω. Φυσικά και είναι όλες οι σωλήνες μονωμένες. Νερό αυτή την εποχή δεν έχει. άντε να το παει 50-52 βαθμούς βλέπω (από 40-45), παραπάνω με τίποτα. Χθες με συννεφιά εμένα που είναι 10ετίας μάπα ηλιακός στις 32μοίρες, πήγε το νερό στους 46C από 40C και αυτό στις 2μμ που έβγαλε για μια ώρα ήλιο. Καλά μου ακούγονται οι 52, όχι; 1
louben Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 10/9/2022 στις 9:16 ΜΜ, hp8 είπε Μέχρι το βράδυ δεν τραβάς καθόλου νερό Βάλε μια φωτο (3-4 σελίδες πίσω που κοίταξα δεν έχεις κάποια) του ηλιακού αύριο Σου γράφουν και δεν ξέρουν τι έχεις και σε ποια κατάσταση είναι Ο είναι ο αριστερος όπως φαίνεται στην 2η φωτογραφία (άσπρος). Όπως προείπα έιναι 20ετιας (+) μάρκας lordan(lol) . Είναι η καλύτερη φώτο που μπορούσα να έχω λαμβάνοντας υπόψιν ότι η πρόσβαση στην ταράτσα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Τό πρόβλημα όπως έχω προαναφέρει είναι ότι ζεσταίνει το νερό όταν έχει ήλιο αλλά δεν το κρατάει το βράδυ με αποτέλεσμα όλο το χειμώνα να παίζει boiler με ο,τι αυτο συνεπάγεται στην κατανάλωση. Το ερώτημα μου είναι αν πρεπει να πάω σε 160αρη με 3τμ πιατο η 200αρη με 4τμ πιατο προκειμενου να έχουμε ζνχ το χειμώνα , για το μεγαλύτερο δυνατόν μέρος του. Θυμίζω ειμαστε 3 ατομα( με προοπτικη για 4) Χανιά Κρήτης. Δεν έχω θέμα να τον σκεπάζω ολικά η μερικά το καλοκαίρι. Και τώρα που μίλησα για σκέπασμα γείτονας έχει κάνει την εξής πατέντα που μου φάνηκε άξια αναφοράς. Εχει βάλει στοον ηλιακο καρούλι με τεντόπανο για εύκολο σκέπασμα-ξεσκέπασμα. Επειδη φαίνεται ενδιαφέρουσα λύση υπάρχει έτοιμο ή ο συγκεκριμένος το έχει κάνει παραγγελια 1η φώτο). Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από louben
bjj-p Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, aldon είπε Περιεργο που εχει εισοδο και εξοδο για ηλιακα στο πανω μερος, συνηθως ειναι στο κατωτερο στρωμα. Με προβληματιζει ο σχεδιασμος σε σχεση με αλλους κατασκευαστες. 2
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, aldon είπε Έχει ναι. Μια φωτογραφία της εγκατάστασης από όταν έγινε πέρυσι τον Νοέμβριο Έδωσα ναι και "προκοπή" δεν βλέπω. Φυσικά και είναι όλες οι σωλήνες μονωμένες. Νερό αυτή την εποχή δεν έχει. άντε να το παει 50-52 βαθμούς βλέπω (από 40-45), παραπάνω με τίποτα. Ναι μαπα το καρπουζι! Εξορισμου δεν αποδιδει σωστα! Πρεπει να βρεις την αιτια.. Κατα ωρα 14.00 εχεις πιασει τον σωληνα-ρακορ στην εξοδο του συλλεκτη να δεις ποσο καιει? Γιατι αν ζεματαει ''δεν πιανεται'' και απο την αλλη δεν εχεις την αναμενομενη αποδοση σημαινει οτι δεν εχεις σωστη ροη!!! ΥΓ. Εσυ εχεις και καθετο μποιλερ ενας λογος να εχεις ακομη μεγαλυτερες θερμοκρασιες!!! Κανονικα το καλοκαιρι πρεπει να ειναι επιρρεπεις στις μεγαλες θερμοκρασιες και να συζητας τωρα τροπο για να μειωνεις τις θερμοκρασιες!!! 1
fredd0 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Ναι μαπα το καρπουζι! Εξορισμου δεν αποδιδει σωστα! Πρεπει να βρεις την αιτια.. Κατα ωρα 14.00 εχεις πιασει τον σωληνα-ρακορ στην εξοδο του συλλεκτη να δεις ποσο καιει? Γιατι αν ζεματαει ''δεν πιανεται'' και απο την αλλη δεν εχεις την αναμενομενη αποδοση σημαινει οτι δεν εχεις σωστη ροη!!! ΥΓ. Εσυ εχεις και καθετο μποιλερ ενας λογος να εχεις ακομη μεγαλυτερες θερμοκρασιες!!! Κανονικα το καλοκαιρι πρεπει να ειναι επιρρεπεις στις μεγαλες θερμοκρασιες και να συζητας τωρα τροπο για να μειωνεις τις θερμοκρασιες!!! αφου εχει θερμομετρα στον κυκλοφορητη γιατι να πιανει σωληνες, ποντιος ειναι ? υγ 99% εχεις θεμα κλισης 1
bjj-p Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, fredd0 είπε υγ 99% εχεις θεμα κλισης Απεκλεισα και εγω το θεμα κλισης διοτι το καλοκαιρι με τα βιας πηγαινε 70-75 απ΄ οτι εγραψε. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, fredd0 είπε αφου εχει θερμομετρα στον κυκλοφορητη γιατι να πιανει σωληνες, ποντιος ειναι ? υγ 99% εχεις θεμα κλισης Κανονικα το καλοκαιρι ομως επρεπε να ηταν τουμπανο!!! Ενταξει αν στην εξοδο δεν εχει μεγαλες θερμοκρασιες τοτε δεν φταιει η ροη αλλα η ποιοτητα των συλλεκτων ή η κλιση τους. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από PLACEBO_89
aldon Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Σήμερα είχε συννεφιά οπότε δεν μπόρεσα να δω θερμοκρασίες. Αύριο θα σας πω τι θερμοκρασίες έχει η έξοδο τω ν συλλεκτών και τι θερμοκρασία φτάνει στην είσοδο του μπόιλερ.
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, aldon είπε Σήμερα είχε συννεφιά οπότε δεν μπόρεσα να δω θερμοκρασίες. Αύριο θα σας πω τι θερμοκρασίες έχει η έξοδο τω ν συλλεκτών και τι θερμοκρασία φτάνει στην είσοδο του μπόιλερ. Το πρωτο πραγμα που θα εκανα αν με προβληματιζε η αποδοση.. 23 ώρες πριν, aldon είπε Το κλασσικό, πως είναι φυσιολογικό να μην λειτουργεί τον χειμώνα και πως το καλοκαίρι τόσο φτάνει.... Προφανως για να εχεις μεινει με τα ερωτηματικα δεν θα στο ειπε εκ των προτερων! Αρα και εσενα η απαντηση επρεπε να ηταν ''Εσεις ομως που ειστε του αντικειμενου οχι μονο δεν το τονισατε αλλα ουτε καν το αναφερατε''!!! Αυτοι πηραν το χρημα και συ τωρα ψαχνεσαι στο διαδικτυο.. 1
fredd0 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, louben είπε Το ερώτημα μου είναι αν πρεπει να πάω σε 160αρη με 3τμ πιατο η 200αρη με 4τμ πιατο προκειμενου να έχουμε ζνχ το χειμώνα , για το μεγαλύτερο δυνατόν μέρος του. Θυμίζω ειμαστε 3 ατομα( με προοπτικη για 4) Χανιά Κρήτης. Δεν έχω θέμα να τον σκεπάζω ολικά η μερικά το καλοκαίρι. 200/4 για χειμωνα Το 160 με πιτσιρικι(δυνητικα πιτσιρικια) ειναι οριακο, με δεδομενο οτι αγοραζεις ηλιακο για 20 χρονια μπροστα, οχι για τη σεζον. Αλλα καλοκαιρι 1 συλλεκτη φουλ σκεπασμα, και Ιουλιο μπορει και 1,5 συλλεκτη σκεπασμα αφου εισαι κρητη 40 λεπτά πριν, aldon είπε Σήμερα είχε συννεφιά οπότε δεν μπόρεσα να δω θερμοκρασίες. Αύριο θα σας πω τι θερμοκρασίες έχει η έξοδο τω ν συλλεκτών και τι θερμοκρασία φτάνει στην είσοδο του μπόιλερ. τι συλλεκτες εχεις? εμβαδον, αν ξερεις και μαρκα μοντελο βοηθαει κυκλοφορητη, υγρο κλειστου εχετε ελεγξει? ΟΚ ο εναλλακτης που εχει το δοχειο σου ειναι μικρος, αλλα αυτο ειναι συνηθες στα δοχεια για ΑΘ (βαζουν μεγαλυτερο εναλλακτη στη μερια της αντλιας) οποτε καποια χαμηλοτερη αποδοση θα την εχεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα