Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fredd0 είπε

το χω ξαναπει, ειχα κενου (Buderus σε κυκλωμα βεβιασμενης) και τους ξυλωσα, το καλοκαιρι δε παλευοταν η κασταση.

Ούτε με σκέπασμα ?

Οπότε φαντάζομαι  οι επιλεκτικοί συλλέκτες είναι μονόδρομος......

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Ήλθε η ώρα να αντικαταστήσω τον ηλιακό μου μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Συγκεκριμένα για 120 Lt, διπλής ενεργείας, σε περιοχή βόρεια της Αθήνας, σε ταράτσα χωρίς σκίαση από πουθενά με νότιο προσανατολισμό.

Το πρώτο κριτήριο είναι η απόδοση  το χειμώνα. Με λίγες ώρες ηλιοφάνεια δηλαδή.

Προσανατολίζομαι σε συλλέκτη σωλήνων κενού, επειδή διαβάζω ότι είναι η καλύτερη λύση σε αυτές τις συνθήκες.

Διάβασα αρκετές από τις προηγούμενες σελίδες του νήματος αλλά δεν υπάρχουν αρκετές αναφορές σε αυτούς τους συλλέκτες.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια άποψη / σχόλιο / βοήθεια.

Ο " παλιός" τί έχει;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Ο " παλιός" τί έχει;

Έχει πέσει η απόδοση του παρά πολύ.

Οι συλλέκτες είναι σκουριασμένοι πλέον και γενικά  «αργοπεθαίνει». 
Αγοράστηκε το 2001… είναι ώρα του …

Βγαζει και την φετινή χρονιά ειδικά τώρα που έρχεται χειμώνας και θα δουλεύει με την αντίσταση … αλλά λέω να τον αλλάξω. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Βγαζει και την φετινή χρονιά ειδικά τώρα που έρχεται χειμώνας και θα δουλεύει με την αντίσταση … αλλά λέω να τον αλλάξω. 

Δεν μπορεί να επανέλθει με ένα γερό σέρβις;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Maurikycli είπε

Δεν μπορεί να επανέλθει με ένα γερό σέρβις;

Μπα δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. 
θέλω να έχω και καλύτερη απόδοση (όσο το δυνατόν) το χειμώνα οπότε θα πάω σε αλλαγή. 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Βαλε nobel classic να εχεις το κεφαλι σου ησυχο με τον συλλεκτη!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι πρέπει να γινεται πολύ λάθος με τον δικό μου Ηλιακό. Είναι ενός έτους, βεβιασμένης κυκλοφορίας με 4 τ.μ συλλέκτες τοποθετημένες στα κεραμίδια, άρα μικρή γωνία (κοντά στις 30-35 μοίρες το υπολογίζω), με το ΖΝΧ 200 λίτρων τοποθετημένο στο υπόγειο.

Το καλοκαίρι έφτανε το νερό μέχρι τους 70-74 βαθμούς, ενώ όλο το χειμώνα πέρυσι στην ουσία δεν δούλευε, αφού δεν ζέστανε το νερό, παρά μερικούς βαθμούς (5-10 με το ζόρι). 

Τι μπορεί να φταίει; Ο διαφορικός πίνακας που ελέγχει το πότε να λειτουργεί ο κυκλοφορητής δεν έχει κάποιον περιοριστή θερμοκρασίας, ούτε έχει τοποθετηθεί κάποια βαλβίδα που να "κόβει" το ζεστό νερό πάνω από κάποια θερμοκρασία. Το μόνο που δεν έχω ελέγξει είναι να δω τι θερμοκρασία έχει το υγρό μέσα στους συλλέκτες και πόσο αυτή η θερμοκρασία μεταφράζεται στη θέρμανση του νερού χρήσης. Δηλαδή αν έχει πχ 65 βαθμούς στους συλλέκτες, τι θερμοκρασία καταφέρνει να ζεστάνει το νερό χρήσης.

Ο διαφορικός πίνακας είναι ρυθμισμένος να ανοίγει τον κυκλοφορητή όταν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας 6 βαθμών ανάμεσα στον αισθητήρα του ΖΝΧ και των συλλεκτών και να τον σταματά όταν πέσει κάτω από τους 3.

Σκέφτομαι μήπως τελικά οι συλλέκτες δεν είναι καλοί και μήπως αλλαχθούν με συλλέκτες κενού. Μένω Κοζάνη και το καλοκαίρι να καλύπτω τον έναν από τους δύο, εάν ζεσταίνουν το νερό σε θερμοκρασίες άνω των 80-90 βαθμών.

Επεξ/σία από aldon
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, aldon είπε

Κάτι πρέπει να γινεται πολύ λάθος με τον δικό μου Ηλιακό. Είναι ενός έτους, βεβιασμένης κυκλοφορίας με 4 τ.μ συλλέκτες τοποθετημένες στα κεραμίδια, άρα μικρή γωνία (κοντά στις 30-35 μοίρες το υπολογίζω), με το ΖΝΧ 200 λίτρων τοποθετημένο στο υπόγειο.

Το καλοκαίρι έφτανε το νερό μέχρι τους 70-74 βαθμούς, ενώ όλο το χειμώνα πέρυσι στην ουσία δεν δούλευε, αφού δεν ζέστανε το νερό, παρά μερικούς βαθμούς (5-10 με το ζόρι). 

Τι μπορεί να φταίει; Ο διαφορικός πίνακας που ελέγχει το πότε να λειτουργεί ο κυκλοφορητής δεν έχει κάποιον περιοριστή θερμοκρασίας, ούτε έχει τοποθετηθεί κάποια βαλβίδα που να "κόβει" το ζεστό νερό πάνω από κάποια θερμοκρασία. Το μόνο που δεν έχω ελέγξει είναι να δω τι θερμοκρασία έχει το υγρό μέσα στους συλλέκτες και πόσο αυτή η θερμοκρασία μεταφράζεται στη θέρμανση του νερού χρήσης. Δηλαδή αν έχει πχ 65 βαθμούς στους συλλέκτες, τι θερμοκρασία καταφέρνει να ζεστάνει το νερό χρήσης.

Ο διαφορικός πίνακας είναι ρυθμισμένος να ανοίγει τον κυκλοφορητή όταν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας 6 βαθμών ανάμεσα στον αισθητήρα του ΖΝΧ και των συλλεκτών και να τον σταματά όταν πέσει κάτω από τους 3.

Σκέφτομαι μήπως τελικά οι συλλέκτες δεν είναι καλοί και μήπως αλλαχθούν με συλλέκτες κενού. Μένω Κοζάνη και το καλοκαίρι να καλύπτω τον έναν από τους δύο, εάν ζεσταίνουν το νερό σε θερμοκρασίες άνω των 80-90 βαθμών.

Το μαγαζι και αυτος που στο τοποθετησε τι σου ειπαν???

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Το μαγαζι και αυτος που στο τοποθετησε τι σου ειπαν???

Το κλασσικό, πως είναι φυσιολογικό να μην λειτουργεί τον χειμώνα και πως το καλοκαίρι τόσο φτάνει.... 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, aldon είπε

Το κλασσικό, πως είναι φυσιολογικό να μην λειτουργεί τον χειμώνα και πως το καλοκαίρι τόσο φτάνει.... 

Για τσεκαρε πιέσεις, υγρά κλειστού κυκλώματος, δοχείο διαστολής κλπ 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Για τσεκαρε πιέσεις, υγρά κλειστού κυκλώματος, δοχείο διαστολής κλπ 

3 bar είναι τα υγρά στο κλειστό κύκλωμα. Στα υπόλοιπα τι να ελέγξω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, aldon είπε

Λογικά θα έδωσες πολλα λεφτά. Αν αλλάξεις δε ξέρω πότε θα κάνεις απόσβεση. Αυτή την εποχή δεν έχεις νερό; Οι σωλήνες είναι μονωμένες;  Επίσης πόσο απόσταση έχει υψομετρικά κτλ

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Έχει δδ;

Έχει ναι. Μια φωτογραφία της εγκατάστασης από όταν έγινε πέρυσι τον Νοέμβριο

10 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Λογικά θα έδωσες πολλα λεφτά. Αν αλλάξεις δε ξέρω πότε θα κάνεις απόσβεση. Αυτή την εποχή δεν έχεις νερό; Οι σωλήνες είναι μονωμένες;  Επίσης πόσο απόσταση έχει υψομετρικά κτλ

Έδωσα ναι και "προκοπή" δεν βλέπω. Φυσικά και είναι όλες οι σωλήνες μονωμένες. Νερό αυτή την εποχή δεν έχει. άντε να το παει 50-52 βαθμούς βλέπω (από 40-45), παραπάνω με τίποτα. 

IMG_2207.JPEG

Δημοσ.

Δεν είναι και άσχημα οι 52 βαθμοί αυτη την εποχή αλλά θα ήταν επιθυμητό λίγο παραπάνω. Αυτές τις μέρες στην Αττική με τις εναλλαγές του καιρού παίζω 55 με 70. 

Παρατήρησε προσεκτικά τον καιρό και δες πόσο ανεβάζει όταν έχει πλήρη ηλιοφάνεια.

Είναι σίγουρο ότι σταματάει να γυρίζει τα νερά του κλειστού το βράδυ;

Το δδ πρέπει να ελέγχεται πότε πότε

Φαίνεται ωραία δουλειά πάντως 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...