takis1964 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, troi.g είπε Αυτος που εβγαλες τι συλλεκτες ειχε? Μην ξεχνας οτι αυτη τη στιγμη εβαλες ισως τους καλυτερους συλλεκτες που κυκλοφορουν. Οποτε δικαιολογειται αυτη η διαφορα μεταξυ των δυο. Δεν τον συγκρίνω με τον παλιό αφού αλλαξα σημείο τοποθέτησης και γωνία, επίσης δεν είχα θερμομετρο. Συγκρίνω τον ίδιο σε διαφορετικούς μήνες, που σημαίνει άλλη κλιση ο ήλιος, που όπως φαίνεται βοηθάει περισσοτερο μετά το καλοκαίρι 6, 30 η ώρα και κάτι, έπιασα αυτή την κατανάλωση επαναλαμβάνω χωρίς χρηση και τώρα και πριν 2 μήνες (έλειπε η οικογένεια διακοπές οπότε μόνο βράδυ έκανα ντους) Το πρωί και μετά είχα αυτες τις θερμοκρασίες Αρτέμιδα Αττικης Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από takis1964 1
czarjuly Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Οι iliofar είναι καλοί θερμοσίφωνες;χάλασε ο δικός μου και πρόκειται να τον αντικαταστήσω με έναν τετοιο
kostaskontis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, czarjuly είπε Οι iliofar είναι καλοί θερμοσίφωνες;χάλασε ο δικός μου και πρόκειται να τον αντικαταστήσω με έναν τετοιο εγω εχω να πω πως απο τοτε που αρχισα να ασχολουμε,να κοιταζω και να προσεχω τους ηλιακους που συναντω,την καλυτερη ποιοτητα σε υλικα την εχω δει στους nobel classic... 1 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, takis1964 είπε Δεν τον συγκρίνω με τον παλιό αφού αλλαξα σημείο τοποθέτησης και γωνία, επίσης δεν είχα θερμομετρο. Συγκρίνω τον ίδιο σε διαφορετικούς μήνες, που σημαίνει άλλη κλιση ο ήλιος, που όπως φαίνεται βοηθάει περισσοτερο μετά το καλοκαίρι Αυτο ειναι το σωστο! Γι αυτο εχουμε σηκωμενους συλλεκτες!!! Το χειμωνα που ο ηλιος θα ειναι χαμηλα θα εχουμε πολυ καλυτερη αποδοση απο εναν συλλεκτη με χαμηλη κλιση!!! Τωρα για τον προσανατολισμο το σωστο ειναι την ωρα που ο ηλιος ειναι νταλα οι συλλεκτες να κοιτανε-να ειναι ευθυγραμμισμενοι με τον ηλιο για την μεγιστη αποδοση! Στον προσανατολισμο καποιοι τους παρεκκλινουν λιγο προς την ανατολη ειτε προς την δυση. Αυτο ειναι επουσιωδης γιατι αν ο συλλεκτης δεν εχει τις σωστες μοιρες-κλιση για χειμωνα και δεν υπαρχει ήδη καποια θερμοκρασια νερου δεν κανει τιποτα! 5 λεπτά πριν, kostaskontis είπε εγω εχω να πω πως απο τοτε που αρχισα να ασχολουμε,να κοιταζω και να προσεχω τους ηλιακους που συναντω,την καλυτερη ποιοτητα σε υλικα την εχω δει στους nobel classic... Εγω το μνημονευω/διατρανωνω χρονια πισω εδω στο φορουμ!!! 1 1
louben Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Maurikycli είπε Θύμισέ μας περιοχή Χανιά 6 ώρες πριν, vaggooss είπε Φίλε μου ΞΕΧΝΑ το τελειος ότι θα έχεις 365 μέρες ζνχ. Και 100 τετραγωνικά συλλέκτη να βάλεις θα χρειαστείς δεύτερο τρόπο να σε καλύψει πάντα. Σωστή διαχείριση κάνεις τον χειμώνα για να γλυτώσεις της άσκοπες σπατάλες. Μην κάνεις υπερβολές με τον συλλέκτη γιατί θα το πληρώσεις στην πορεία από την υπερθέρμανση εκτός αν είσαι δραστήριος και κάνεις αυτό που δεν κάνει το 99,99 των κατόχων ηλιακού δλδ να σκεπάζεις πάνω από τον μισό συλλέκτη. Αρα που καταλήγουμε για την μέγιστη δυνατή απόδοση το χειμώνα και την μακροημέρευση του μποιλερ (με σκέπασμα); !60αρης με 3ΤΜ πιατο ή 200αρης με 4ΤΜ πιάτο; ΘΥμίζω ότι έχουμε 160αρη για 3 άτομα. 1
Maurikycli Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, louben είπε Χανιά Αρα που καταλήγουμε για την μέγιστη δυνατή απόδοση το χειμώνα και την μακροημέρευση του μποιλερ (με σκέπασμα); !60αρης με 3ΤΜ πιατο ή 200αρης με 4ΤΜ πιάτο; ΘΥμίζω ότι έχουμε 160αρη για 3 άτομα. Κανονικά θα έπρεπε να σας καλύπτει ο 160λ/3τμ εκτός και αν κατά τη διάρκεια του ντουζ αφήνετε να τρέχει νερό για να μην χαθεί η ρύθμιση και κάνετε όλη τη λάτζα στο χέρι. Με αυτή τη χρήση ούτε ο 200λ/4τμ θα σε καλύψει. Διαφορετικά ο υπάρχων πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα. 1
louben Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Κανονικά θα έπρεπε να σας καλύπτει ο 160λ/3τμ εκτός και αν κατά τη διάρκεια του ντουζ αφήνετε να τρέχει νερό για να μην χαθεί η ρύθμιση και κάνετε όλη τη λάτζα στο χέρι. Με αυτή τη χρήση ούτε ο 200λ/4τμ θα σε καλύψει. Διαφορετικά ο υπάρχων πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα. Ο υπάρχων σίγουρα έχει πρόβλημα μόνωσης. Για αυτο και την ψάχνω. Όπως προείπα ο στόχος είναι ΖΝΧ για όσο το δυνατόν περισσότερο , κόβωντας το ρεύμα σίγουρα και το μποιλερ.Χωρις ιδιαίτερες σπαταλες. Ιδανικά και για το πρωί αλλά από ότι κατάλαβα αυτό δεν παίζει. Σκέφτηκα και μήπως να άλλαζα την αντίσταση αλλα μάλλον πρόκειται για μεγάλη βαβούρα και κοστολογικα δεν αξίζει για έναν τόσο παλιό ηλιακο. ΚΑτα συνέπεια ο 160/3 δεν μας καλυπτει και πάμε σε 200/4 με σκέπασμα, σωστα?
Maurikycli Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Θα έλεγα να βρεις πρώτα έναν σοβαρό υδραυλικό να εντοπίσει το πρόβλημα. Μπορεί να μην έχει αλλαχτεί ποτέ το υγρό και να έχει γίνει λάσπη στους συλλέκτες. Να υπάρχει κάποια διαρροή ζεστού νερού σε σωλήνα του σπιτιού . Στη δεύτερη περίπτωση θα έχεις πάλι πρόβλημα. Αν είναι να σκάσεις έτσι πάνω από 1200€ για αναβάθμιση ηλιακού θα έλεγα να πειραματιστείς με ταχυθερμοσίφωνα συνδεδεμένο σε σειρά με τον ηλιακό. Αν έχεις ξεχωριστό μπόιλερ όπως αναφέρεις , ρίξε τον ηλιακό στο μπόιλερ και συνδύασέ το με ένα κιτ
louben Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, Maurikycli είπε Θα έλεγα να βρεις πρώτα έναν σοβαρό υδραυλικό να εντοπίσει το πρόβλημα. Μπορεί να μην έχει αλλαχτεί ποτέ το υγρό και να έχει γίνει λάσπη στους συλλέκτες. Να υπάρχει κάποια διαρροή ζεστού νερού σε σωλήνα του σπιτιού . Στη δεύτερη περίπτωση θα έχεις πάλι πρόβλημα. Αν είναι να σκάσεις έτσι πάνω από 1200€ για αναβάθμιση ηλιακού θα έλεγα να πειραματιστείς με ταχυθερμοσίφωνα συνδεδεμένο σε σειρά με τον ηλιακό. Αν έχεις ξεχωριστό μπόιλερ όπως αναφέρεις , ρίξε τον ηλιακό στο μπόιλερ και συνδύασέ το με ένα κιτ Έχω φέρει υδραυλικους για το θέμα. ΚΑταρχας δεν παιρνει υγρα (κλειστης). ΔΙαρροη δεν υπάρχει το έψαξα. Ολοι μου είπαν ότι είναι θέμα μόνωσης πράγμα που δικαιολογει το γεγονός ότι οταν έχει ηλιο ζεσταίνει κανονικα αλλα δεν κρατάει το νερό παγωμένο, ακόμη και τωρα.Επίσης όταν λέω μποιλερ εννοω τον ηλιακο.Τωρα αυτο με τον ταχυθερμοσιφωνα δεν το κατάλαβα, υποτίθεται παω για αν γλιτώσω το ρευμα.
Maurikycli Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, louben είπε Έχω φέρει υδραυλικους για το θέμα. ΚΑταρχας δεν παιρνει υγρα (κλειστης). ΔΙαρροη δεν υπάρχει το έψαξα. Ολοι μου είπαν ότι είναι θέμα μόνωσης πράγμα που δικαιολογει το γεγονός ότι οταν έχει ηλιο ζεσταίνει κανονικα αλλα δεν κρατάει το νερό παγωμένο, ακόμη και τωρα.Επίσης όταν λέω μποιλερ εννοω τον ηλιακο.Τωρα αυτο με τον ταχυθερμοσιφωνα δεν το κατάλαβα, υποτίθεται παω για αν γλιτώσω το ρευμα. Τύπου κομπακτ είναι ο ηλιακός; Με τον ταχυθερμοσίφωνα θα ζεσταίνεται μόνο η ποσότητα που χρειάζεσαι και όχι τα 200 λίτρα που θα βάλεις συν ότι θα έχει πιο εύκολη δουλειά αφού θα παίρνει έστω και λίγο χλιαρό νερό από τον ηλιακό.
czarjuly Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Μου είπε ο υδραυλικός ότι αντί για δύο συλλέκτες κάθετους θα μου βάλει έναν οριζόντιο για να μην χρειάζεται να τους σκεπάζω το καλοκαίρι ,έχει βάση αυτό;,έχει συμβεί σε κανέναν άλλον;
Maurikycli Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, czarjuly είπε Μου είπε ο υδραυλικός ότι αντί για δύο συλλέκτες κάθετους θα μου βάλει έναν οριζόντιο για να μην χρειάζεται να τους σκεπάζω το καλοκαίρι ,έχει βάση αυτό;,έχει συμβεί σε κανέναν άλλον; όχι
jaguar13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Όχι, θα ίσα από έναν τεράστιο και δύσχρηστο είναι προτιμότερο 2 κάθετοι.
PLACEBO_89 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, czarjuly είπε Μου είπε ο υδραυλικός ότι αντί για δύο συλλέκτες κάθετους θα μου βάλει έναν οριζόντιο για να μην χρειάζεται να τους σκεπάζω το καλοκαίρι ,έχει βάση αυτό;,έχει συμβεί σε κανέναν άλλον; Κοντα στο νου και η γνωση! Αρα καταλαβαινεις οτι αυτος ο τυπος συλλεκτη θα εχει μειωμενη αποδοση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα