Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, costachri είπε

Ερώτηση σχετικά με  θερμόμετρο.

Στην εγκατάσταση του ηλιακού έχω τραβήξει ακόμα ένα καλόδιο για σύνδεση θερμομέτρου το οποίο καταλήγει στον πίνακα.

Στην έξοδο του ΖΝΧ η οποία είναι επάνω απο το καζάνι υπάρχει ένα ταφ 3/4 με συστολές και κυάθιο και εκεί έχω βάλει τον αισθητήρα του θερμομέτρου. Την έξοδο την έχω μονώσεί με 13άρι isopipe αλλά μάλλον όχι αρκετά καλά.

Σε αυτή τη κατάσταση αν για παράδειγμα το θερμόμετρο διχνει 60 βαθμούς, όταν ανοίξω το ζεστό νερό μέχρι να έρθει το καυτό, η ένδειξη της θερμοκρασίας μπορεί να αλλάξει απο 3-4 μέχρι 10 βαθμούς προς τα επάνω. Εξαρτάται απο την αρχική θερμοκρασία και το πως είναι ο καιρός έξω.

Επείδή η απόκλειση αυτή μάλλον θα μεγαλώσει αρκετά τον χειμώνα, το ερώτημα είναι να δοκιμάσω να μονώσω καλύτερα το ταφ στην έξοδο (καμιά πατέντα με dow) μαζί με την σωλήνα της εξόδου ή να δοκιμάσω με κάποιο τρόπο να βάλω τον αισθητήρα εσωτερικά εκεί που είναι και τα καλώδια του ρεύματος και ο θερμοστάτης;

Το δεύτερο δεν το βλέπω και πολύ εύκολο για αύτο και ρωτάω για το αν αξίζει τον κόπο.

δεν ειναι θεμα μονωσης, ο αισθητηρας πρεπει να ειναι μεσα στο καζανι (να υπαχει δηλαδη αναμονη για κυαθιο). Και παλι "ακριβη" θερμοκρασια ειναι δυσκολο να παρεις γιατι το πιο ζεστο νερο θα ειναι πανω πανω στο καζανι, το πιο κρυο κατω κατω. Απλα μεσα στο μποιλερ θα γινεται η διαστρωματωση (θα υπαρχει δηλαδη μια υποτυπωδης ροη νερου απο κατω προς τα πανω οταν το νερο θερμαινεται και απο πανω προς τα κατω οταν κρυωνει και θα εχεις μια μεση τιμη) Στα καθετα μποιλερ λεβητοστασιου πχ εχει 3 αναμονες για αισθητηρες θερμοκρασιας, πανω κατω και στη μεση. Στον ηλιακο το πολυ πολυ να βαλουν μια περιπου εκει που ειναι η αντισταση.

απο τη στιγμη που ειναι εξω, η μετρηση θα αλλαζει με τη ροη του νερου. Το στασιμο νερο στο ταφ θα κρυωνει και θα δειχνει χαμηλοτερη θερμοκρασια, οση μονωση και να βαλεις. Θα πρεπει να περασει νερο απο το καζανι προς την καταναλωση, για να περασει και απο το θερμομετρο σου και να παρεις ενδειξη.

Επεξ/σία από fredd0
  • Like 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για όλα τα θερμόμετρο και τα θερμοστοιχεια, να έχετε υπόψιν σας ότι χρειαζεται για τις αποστασεις(ταράτσα πολυκατοικίας πχ) ένα έξτρα καλώδιο αντιστάθμιση αντιστασης(του καλωδίου του θερμοστοιχειου) ειδάλλως ότι βλέπεται είναι με αρκετά μεγάλη απόκλιση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, phanispal είπε

Η πεθερά είναι στην ίδια περιοχή;

Ναι στα 3 χλμ Απόσταση

3 ώρες πριν, fredd0 είπε

εμενα η αποψη μου διαχρονικα, ποσο μαλλον τωρα που τα καυσιμα τζουζουν, ειναι οτι ο ηλιακος, αν δε παραγει ζνχ απο τον ηλιο ειναι πεταμενα λεφτα να προσπαθεις να παραξεις ζνχ με ρευμα/πετρελαιο/φ. αεριο κλπ. Πρωτον ειναι μεγαλα καζανια (εσυ εχεις 160, αν πας να παρεις τωρα λογικα θα παρεις 200), δευτερον οσο καλη μονωση και αν εχει το καζανι, αν εξω εχει 5 βαθμους και το καζανι μεσα εχει 50 , δτ 45 βαθμοι = τεραστιες απωλειες.

Τι κανεις. Αν δε σε καιει το οικονομικο, εγω σημερα αν ζουσα Κρητη θα αγοραζα εναν καλο 200ρι με τουλαχιστον 4τμ συλλεκτη, γιατι στην Κρητη πας με καλες πιθανοτητες να σε καλυψει μονο με ηλιο. Αλλα φυσικα καλοκαιρι θα σκεπαζα τουλαχιστον τον ενα αν οχι τον εναμιση συλλεκτη. Ιουνιο - σεπτεμβριο. Αν θες να παρεις τριπλης με προοπτικη οτι καποτε η κεντρικη θερμανση θα ειναι φτηνη, παρε, αλλα φετος κλεισε τις βανες. Και κανε συντηρησεις. 2 ωρες με αντισταση ειναι πολυ για 160 λτ, πραγμα που μου λεει οτι μαλλον η αντισταση σου εχει γεμισει αλατα, και πετας ρευμα.

Αν οικονομικα πιεζεσαι, και εχεις χωρο, παρε ενα μικρο θερμοσιφωνο, 80ρι ξερωγω, πες στον υδραυλικο να βαλει μια τριοδη (ξερει αυτος) και οταν ο ηλιακος δεν εχει ζνχ, γυριζεις τη βανα και χρησιμοποιες τον "απλο" θερμοσιφωνο μεσα στο σπιτι, που ουτε τοσες απωλειες εχει, ουτε ζεσταινει μεγαλες ποσοτητες νερου. Σε 20 λεπτα "αναμα" κανουν 2 ατομα ντουζ.

Σκεφτομουν για 160αρη με 3τμ πιατο . Θεωρεις ότι δεν με καλύπτει? Γιατι 200 lt me 4 τμ πιατο? Μιλαω για προδιαγραφες για να έχω νερο 24/7 και τον χειμώνα.

Το consept ειναι να έχω κλειστη τη βάνα που πάει στο boiler και όταν βλέπω ότι δεν υπαρχει ΖΝΧ να την ανοίγω.

Πάντως έκανα κανονικά τα σερβις. Μου έκανε εντύπωση το εξής. Εχουμε δυο ηλιακούς διπλα-διπλα ο δικος μας και ένας 120αρης για σπίτι που νοικιάζουμε. Ο δικός μας στο σέρβις βγαζει πολλα άλατα και το ανόδιο φαγωμενο μέχρι τη βάση. Ο διπ[λανος πεντακάθαρος. Πως γίνεται αυτό?  

ΚΑι κάτι που δεν κατάλαβα. Τα συγχρονα boilers(σκεφτομουν τον βιολάρη λόγω εγγύησης κυρίως) μ εεξωτερικη θερμοκρασια 10-15 βαθμους διατηρούν το νερό ζεστό ή ο,τι και να γίνει , ο,τι μποιλερ και να πάρεις το νερό θα παγώσει?

Επεξ/σία από louben
Δημοσ.
11 ώρες πριν, louben είπε

Ναι στα 3 χλμ Απόσταση

Σκεφτομουν για 160αρη με 3τμ πιατο . Θεωρεις ότι δεν με καλύπτει? Γιατι 200 lt me 4 τμ πιατο? Μιλαω για προδιαγραφες για να έχω νερο 24/7 και τον χειμώνα.

Το consept ειναι να έχω κλειστη τη βάνα που πάει στο boiler και όταν βλέπω ότι δεν υπαρχει ΖΝΧ να την ανοίγω.

Πάντως έκανα κανονικά τα σερβις. Μου έκανε εντύπωση το εξής. Εχουμε δυο ηλιακούς διπλα-διπλα ο δικος μας και ένας 120αρης για σπίτι που νοικιάζουμε. Ο δικός μας στο σέρβις βγαζει πολλα άλατα και το ανόδιο φαγωμενο μέχρι τη βάση. Ο διπ[λανος πεντακάθαρος. Πως γίνεται αυτό?  

ΚΑι κάτι που δεν κατάλαβα. Τα συγχρονα boilers(σκεφτομουν τον βιολάρη λόγω εγγύησης κυρίως) μ εεξωτερικη θερμοκρασια 10-15 βαθμους διατηρούν το νερό ζεστό ή ο,τι και να γίνει , ο,τι μποιλερ και να πάρεις το νερό θα παγώσει?

Όσον αφορά τα άλατα και το φαγωμένο ανοδιο , ειναι επειδή αναβεις αρκετα το ρευμα. Ο 120αρης λογικα εχει ζεστο νερο σχεδον αποκλειστικά με τον ηλιο.

Σχεδόν όλα τα μποιλερ έχουν την ίδια μόνωση,  οπότε όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή,  το νερό θα παγώσει. Σε λίγο χειρότερη μοίρα είναι τα ανοξείδωτα,και τα χειρότερα είναι τα χάλκινα.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, fredd0 είπε

δεν ειναι θεμα μονωσης, ο αισθητηρας πρεπει να ειναι μεσα στο καζανι (να υπαχει δηλαδη αναμονη για κυαθιο). Και παλι "ακριβη" θερμοκρασια ειναι δυσκολο να παρεις γιατι το πιο ζεστο νερο θα ειναι πανω πανω στο καζανι, το πιο κρυο κατω κατω. Απλα μεσα στο μποιλερ θα γινεται η διαστρωματωση (θα υπαρχει δηλαδη μια υποτυπωδης ροη νερου απο κατω προς τα πανω οταν το νερο θερμαινεται και απο πανω προς τα κατω οταν κρυωνει και θα εχεις μια μεση τιμη) Στα καθετα μποιλερ λεβητοστασιου πχ εχει 3 αναμονες για αισθητηρες θερμοκρασιας, πανω κατω και στη μεση. Στον ηλιακο το πολυ πολυ να βαλουν μια περιπου εκει που ειναι η αντισταση.

απο τη στιγμη που ειναι εξω, η μετρηση θα αλλαζει με τη ροη του νερου. Το στασιμο νερο στο ταφ θα κρυωνει και θα δειχνει χαμηλοτερη θερμοκρασια, οση μονωση και να βαλεις. Θα πρεπει να περασει νερο απο το καζανι προς την καταναλωση, για να περασει και απο το θερμομετρο σου και να παρεις ενδειξη.

Ψάχνω την καλύτερη λύση για την περίπτωση μου που δεν υπάρχει κυάθιο απο την μάνα του.

Το ερώτημα είναι αν έχει κάνει κάποιος εγκατάσταση με τον αισθητήρα να εφάπτεται εσωτερικά στο καζάνι και αν ναι πως συμπεριφέρεται.

Στήν έξοδο θεωρώ ότι πάντα θα επηρεάζομαι και απο την θερμοκρασία της σωλήας εξόδου, σταδιακά σε όλο το μήκος της.

12 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Για όλα τα θερμόμετρο και τα θερμοστοιχεια, να έχετε υπόψιν σας ότι χρειαζεται για τις αποστασεις(ταράτσα πολυκατοικίας πχ) ένα έξτρα καλώδιο αντιστάθμιση αντιστασης(του καλωδίου του θερμοστοιχειου) ειδάλλως ότι βλέπεται είναι με αρκετά μεγάλη απόκλιση. 

Για ποιό καλώδιο μιλάς. Εγώ αυτό που έχω βάλει για προέκταση είναι ένα 0,75 ώστε να έχει τις μικρότερες δυνατές αποκλείσης στην αντίσταση.

Γενικά δεν με πειράζει να έχώ απόκλειση απο την πραγματική θερμοκρασία αρκεί αυτή η απόκλειση να είναι σταθερή.

Δηλαδή και 40 βαθμούς να μου λέει, αν εγώ ξέρω ότι έχει εκεί έχει πιάσει την θερμοκρασία που χρειάζεται για να χρησημοποιησεις το νερό, τότε είμαι οκ.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
14 ώρες πριν, costachri είπε

Ερώτηση σχετικά με  θερμόμετρο.

Στην εγκατάσταση του ηλιακού έχω τραβήξει ακόμα ένα καλόδιο για σύνδεση θερμομέτρου το οποίο καταλήγει στον πίνακα.

Στην έξοδο του ΖΝΧ η οποία είναι επάνω απο το καζάνι υπάρχει ένα ταφ 3/4 με συστολές και κυάθιο και εκεί έχω βάλει τον αισθητήρα του θερμομέτρου. Την έξοδο την έχω μονώσεί με 13άρι isopipe αλλά μάλλον όχι αρκετά καλά.

Σε αυτή τη κατάσταση αν για παράδειγμα το θερμόμετρο διχνει 60 βαθμούς, όταν ανοίξω το ζεστό νερό μέχρι να έρθει το καυτό, η ένδειξη της θερμοκρασίας μπορεί να αλλάξει απο 3-4 μέχρι 10 βαθμούς προς τα επάνω. Εξαρτάται απο την αρχική θερμοκρασία και το πως είναι ο καιρός έξω.

Επείδή η απόκλειση αυτή μάλλον θα μεγαλώσει αρκετά τον χειμώνα, το ερώτημα είναι να δοκιμάσω να μονώσω καλύτερα το ταφ στην έξοδο (καμιά πατέντα με dow) μαζί με την σωλήνα της εξόδου ή να δοκιμάσω με κάποιο τρόπο να βάλω τον αισθητήρα εσωτερικά εκεί που είναι και τα καλώδια του ρεύματος και ο θερμοστάτης;

Το δεύτερο δεν το βλέπω και πολύ εύκολο για αύτο και ρωτάω για το αν αξίζει τον κόπο.

Ευκολότατο και πολύ πιο σωστά. Απλά αλλάζεις την αντίσταση, που έτσι κι αλλιώς θα το έκανες κάποια στιγμή στα πλαίσια της συντήρησης, και βάζεις μία με δεύτερο κυάθιο (το πρώτο είναι ήδη κατειλημμένο από τον θερμοστάτη).

Σε αυτή τη 2η θέση βάζεις το αισθητήριό σου κι έχεις την πιο σωστή ένδειξη θερμοκρασίας που θα μπορούσες να έχεις. Μάλιστα η θερμοκρασία που θα παίρνεις θα είναι live θερμοκρασία νερού (στο μέσο του θερμοδοχείου και όχι στο υψηλότερο σημείο, απ' όπου και είναι συνήθως η έξοδος του νερού) και δεν θα χρειάζεται καν να ανοίγεις τη βρύση να τρέξει λίγο το νερό για να πάρεις θερμοκρασία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Ευκολότατο και πολύ πιο σωστά. Απλά αλλάζεις την αντίσταση, που έτσι κι αλλιώς θα το έκανες κάποια στιγμή στα πλαίσια της συντήρησης, και βάζεις μία με δεύτερο κυάθιο (το πρώτο είναι ήδη κατειλημμένο από τον θερμοστάτη).

Σε αυτή τη 2η θέση βάζεις το αισθητήριό σου κι έχεις την πιο σωστή ένδειξη θερμοκρασίας που θα μπορούσες να έχεις. Μάλιστα η θερμοκρασία που θα παίρνεις θα είναι live θερμοκρασία νερού (στο μέσο του θερμοδοχείου και όχι στο υψηλότερο σημείο, απ' όπου και είναι συνήθως η έξοδος του νερού) και δεν θα χρειάζεται καν να ανοίγεις τη βρύση να τρέξει λίγο το νερό για να πάρεις θερμοκρασία.

Το έχω δει αύτο και είναι σιγουρα η καλύτερη λύση, αλλά η εγκατάσταση είναι καινούρια και η πρώτη συντήρηση θα γίνει σε 3 χρόνια (Calpak). Δεν ξέρω αν η αλλαγή αντίστασης είτε απο εμένα είτε απο αυτούς σε 3 χρόνια μπορεί να γίνει χωρίς να επηρεάσει την εγγύηση.

Το έχω στο νού μου αυτό για να  το κάνω κάποια στιγμή στο μέλλον.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, costachri είπε

Για ποιό καλώδιο μιλάς. Εγώ αυτό που έχω βάλει για προέκταση είναι ένα 0,75 ώστε να έχει τις μικρότερες δυνατές αποκλείσης στην αντίσταση.

Γενικά δεν με πειράζει να έχώ απόκλειση απο την πραγματική θερμοκρασία αρκεί αυτή η απόκλειση να είναι σταθερή.

Δηλαδή και 40 βαθμούς να μου λέει, αν εγώ ξέρω ότι έχει εκεί έχει πιάσει την θερμοκρασία που χρειάζεται για να χρησημοποιησεις το νερό, τότε είμαι οκ.

Ευχαριστώ

Οποιοδήποτε διατομή και να βάλεις(ακόμα και 0.25) πάλι θα χρειαστείς εξτρά αγωγό αντιστάθμιση. Από τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει η ακρίβεια βάλε ότι θες. 

Τα θερμομετρα και τα θερμοστοιχεια αυτά(για όποιον ενδιαφέρεται) έχουν από 3 αγωγούς και πάνω. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Rattlehead είπε

18 λεπτά πριν, Rattlehead είπε

Οποιοδήποτε διατομή και να βάλεις(ακόμα και 0.25) πάλι θα χρειαστείς εξτρά αγωγό αντιστάθμιση. Από τη στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει η ακρίβεια βάλε ότι θες. 

Τα θερμομετρα και τα θερμοστοιχεια αυτά(για όποιον ενδιαφέρεται) έχουν από 3 αγωγούς και πάνω. 

Μπορείς να σχεδιάσεις ένα πλήρες διάγραμμα ή σχέδιο με αυτό που λες και να το ανεβάσεις εδώ;
Έστω ζωγραφισμένο στα γρήγορα σε χαρτί ή σε χαρτοπετσέτα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, troi.g είπε

Όσον αφορά τα άλατα και το φαγωμένο ανοδιο , ειναι επειδή αναβεις αρκετα το ρευμα. Ο 120αρης λογικα εχει ζεστο νερο σχεδον αποκλειστικά με τον ηλιο.

Σχεδόν όλα τα μποιλερ έχουν την ίδια μόνωση,  οπότε όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή,  το νερό θα παγώσει. Σε λίγο χειρότερη μοίρα είναι τα ανοξείδωτα,και τα χειρότερα είναι τα χάλκινα.

Δηλαδή το σενάριο να ξυπνάμε το πρωι και να έχουμε ζεστό νερό δεν παίζει? Οπως προείπα η πεθερά μου με μαλτέζο έχει 24/7 ζεστο νερο χειμώνα καλοκαίρι (με ελάχιστη βέβαια κατανάλωση).

Παράλληλα έχω διαβάσει και ποικίλες κριτικες για ηλιακούς όπου αναφέρεται ότι έχουν νερο και τον χειμώνα .

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, louben είπε

Δηλαδή το σενάριο να ξυπνάμε το πρωι και να έχουμε ζεστό νερό δεν παίζει? Οπως προείπα η πεθερά μου με μαλτέζο έχει 24/7 ζεστο νερο χειμώνα καλοκαίρι (με ελάχιστη βέβαια κατανάλωση).

Παράλληλα έχω διαβάσει και ποικίλες κριτικες για ηλιακούς όπου αναφέρεται ότι έχουν νερο και τον χειμώνα .

Μια χαρά παίζει το σενάριο, έχω ηλιακό 200αρη με 3,4τμ και μάλιστα χάλκινο, και μάντεψε, σε μέρες ηλιοφάνειας το χειμώνα κάνουμε 4 άτομα μπάνιο κανονικότατα το βράδυ. Απορώ που κάποιοι προτείνουν αβίαστα να μπει 160αρη μπόιλερ με 4τμ συλλέκτη, όταν πάρεις στο χέρι το μποιλερ από τις υπερθερμάνσεις να τους στείλετε το λογαριασμό. Α, και οι μισοί συλλέκτες είναι σκεπασμένοι από Μάιο μέχρι Οκτώβρη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, costachri είπε

Το έχω δει αύτο και είναι σιγουρα η καλύτερη λύση, αλλά η εγκατάσταση είναι καινούρια και η πρώτη συντήρηση θα γίνει σε 3 χρόνια (Calpak). Δεν ξέρω αν η αλλαγή αντίστασης είτε απο εμένα είτε απο αυτούς σε 3 χρόνια μπορεί να γίνει χωρίς να επηρεάσει την εγγύηση.

Το έχω στο νού μου αυτό για να  το κάνω κάποια στιγμή στο μέλλον.

αν θυμαμαι καλα η μονη αντισταση καλπακ με τρυπα για κυαθιο ειναι η τριεν για αντλια θερμοτητας. κοστος κοντα στο πεντακοσαρικο. Αυτο οπως ειχα πει και μερικες σελιδες πιο πισω ειναι το κακο της καλπακ, εχουν δικες τους διαστασεις/διατομες/σπειρωματα για ολα και αναγκαστικα πρεπει να αγοραζεις απο αυτους. Περα αυτου, το να κανεις σερβις νωριτερα απο τα 3 χρονια προφανεστατα δεν επιρεαζει την εγγυηση σου. Απλα στα 3 χρονια πρεπει οπωσδηποτε να κανεις σερβις, απο συνεργειο τους, και να ξερεις οτι δεν ειναι φτηνο. Τα "πακετα" αναλωσιμων για το 3 ετες σερβις ειναι γυρω στο 100 ευρω (λιγο κατω για μικρους, λιγο πανω για μεγαλους) + εργατικα

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/4/2022 στις 4:39 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Τελικα ποιος τροπος πιστευετε οτι ενας ηλιακος θα μας βγει πιο οικονομικoς σε βαθος χρονου?

2) Το σουβλακι του Γιαννουδη (youtube)

4) Καλος no name, glass μη χρηση αντιστασης, μεγαλυτερος για τις αναγκες μας με χρηση 60λιτρου ηλεκτρ. θερμ. με πλεονεκτημα την μεγιστη δωρεαν ποιοτητα ζωης τον χειμωνα, συντηρηση σε αραια χρονικα διαστηματα,καλο level αξιοπιστιας με το μεγαλυτερο μειονεκτημα να φροντιζει ο χρηστης απο Ανοιξη μεχρι Φθινοπωρο να κραταει τις θερμοκρασιες σε φυσιολογικα πλαισια για μενα κατω τους 70β! (PLACEBO_89)

Να τονισω οσοι χρηστες φροντιζαν την αποφυγη μεγαλων θερμοκρασιων και χωρις την  χρηση της αντιστασης, τους  κρατησε ο ηλιακος για παρα πολλα χρονια!!! Κερδισαν λεφτα απο τις συντηρησεις/ζημιες και παντα με την μεγιστη αποδοση τον χειμωνα αφου δεν υπηρχαν απωλειες στα υγρα του κλειστου!!! 

Συνδυασμός των 2 & 4;

Και με καλή μόνωση όλων των σωληνώσεων;

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aurumnus είπε

Μπορείς να σχεδιάσεις ένα πλήρες διάγραμμα ή σχέδιο με αυτό που λες και να το ανεβάσεις εδώ;
Έστω ζωγραφισμένο στα γρήγορα σε χαρτί ή σε χαρτοπετσέτα.

Spoiler

Με το πορτοκαλί είναι η κύρια αντίσταση του θερμοστοιχειου, με το μπλε ο έξτρα αγωγός αντιστάθμισης αντίστασης καλωδιου(ο οποίος είναι γέφυρα με το ένα άκρο). Έτσι αν η αντίσταση καλωδιου(όσο μικρη και να είναι) είναι πχ 3Screenshot_20220908_124658_com.android.chrome_edit_375944199747843.jpg.22fffde3e16a06fda915a5360cc84def.jpgohm, αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε 10 βαθμούς διαφορά. Ο αγωγός αυτός, απαγει το φαινόμενο αυτό. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...