Diyan Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Φαίνεται να συζητάνε για επιδότηση ηλιακού, αντίστοιχο με αυτό που έγινε στις οικιακές συσκευές. https://www.alfavita.gr/koinonia/390965_erhetai-epidotisi-gia-iliako-thermosifona-kai-antikatastasi-koyfomaton Απ' τη μια καλό απ την άλλη αν γίνει κάτι τέτοιο οι τιμές θα εκτοξευτούν όπως και στα ψυγεία.
takis1964 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Θα αφορα ευαλωτους συμφωνα με το εισοδημα ! Βεβαια ποιος ευαλωτος εχει? αυτο ειναι αλλο θεμα Αλλο τι δηλωνεις ομως κ αλλο τι πραγματικα εχεις 25 λεπτά πριν, liakjim είπε Να ρωτήσω. Υπάρχει κάποιος κανόνας του τύπου "ένας καλός ηλιακός Χ λίτρων με Ψ εμβαδό , μπορεί να ζεστάνει κατά Ζ βαθμούς κελσίου" σε ιδανικές συνθήκες ήλιου; Προσπαθώ να δω αν ο ηλιακός που έχω έχει κάπως αξιοπρεπή απόδοση. Δυστυχώς δεν ξέρω ούτε μοντέλο, ούτε τετραγωνικά, ούτε λίτρα. Το μόνο που μέτρησα είναι ότι είναι μόλις στις 32μοίρες (δεν ήθελαν εδώ να ξεχωρίζει από τα κεραμίδια). του έβαλα χθες μετρητή θερμοκρασίας και σήμερα με σχετικά καλό ήλιο με κανά συννεφάκι που και που και με χρήση (πχ βλέπε ντουζάκι το μεσημέρι), μου έδωσε το κάτωθι: Απο αποδοση μια χαρα ,αλλα απο μονωση για χειμωνα ανυπαρκτη !
liakjim Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, takis1964 είπε Απο αποδοση μια χαρα ,αλλα απο μονωση για χειμωνα ανυπαρκτη ! Τον βρήκα εδώ στο συγκεκριμένο σπίτι, οπότε δεν έχω ιδέα για το ιστορικό του. Πέρυσι του έκανα και σέρβις, αλλαγή ανοδίου και αντίστασης. Όντως είναι καλός από απόδοση; Τι εννοείς για τη μόνωση;
purif Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Τι εννοείς για τη μόνωση; Μάλλον εννοεί για τους σωλήνες που αν βλέπω καλά, δεν έχουν καθόλου μόνωση, άρα έχεις και μεγάλες απώλειες στο ζεστό νερό. 1
liakjim Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, purif είπε Μάλλον εννοεί για τους σωλήνες που αν βλέπω καλά, δεν έχουν καθόλου μόνωση, άρα έχεις και μεγάλες απώλειες στο ζεστό νερό. Τους μαύρους ε; Ναι δεν έχουν κάτι. Τι να τους βάλω;
hp8 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 40 λεπτά πριν, liakjim είπε Τους μαύρους ε; Ναι δεν έχουν κάτι. Τι να τους βάλω; https://www.skroutz.gr/c/3598/prostasia-solinon.html?keyphrase=μονωση
liakjim Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, hp8 είπε https://www.skroutz.gr/c/3598/prostasia-solinon.html?keyphrase=μονωση Να επιλέξω κάποιο συγκεκριμένο είδος;
hp8 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 50 λεπτά πριν, liakjim είπε Να επιλέξω κάποιο συγκεκριμένο είδος; εγώ θα προτιμούσα με με προστασία UV Και του αλουμινίου καλό είναι Αυτό των συλλεκτών πρέπει να είναι φ22χ9 το άλλο της σερπαντίνας φ16 η 18χ9 1
liakjim Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 29 λεπτά πριν, hp8 είπε εγώ θα προτιμούσα με με προστασία UV Και του αλουμινίου καλό είναι Αυτό των συλλεκτών πρέπει να είναι φ22χ9 το άλλο της σερπαντίνας φ16 η 18χ9 Εντάξει το Φ. Το Χ9 τι σημαίνει;
fysikos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, είμαστε 3μελης οικογένεια σε διαμέρισμα 1ου ορόφου σε 5 οροφή οικοδομή στον Πειραιά. Κοιτάζω για εγκατάσταση ηλιακου και θέλω γνώμη αν μας αρκεί π 160αρης ή πρεπει οπωσδήποτε 200αρης...επίσης για την εγκατάσταση πόσο να υπολογίζω περιπου; καποια πρόταση σε εταιρεία,μοντελο;; τέλος διαβάζω για inox αλλά ξεφεύγουν στην τιμή και αναρωτιέμαι γιατί όχι glass? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
takis1964 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, liakjim είπε Εντάξει το Φ. Το Χ9 τι σημαίνει; το παχος της μονωσης εγω εχω βαλει 13 ,η διαφορα πολυ μικρη στην τιμη παρε isopipe τους εχει κ το λερου 1
hp8 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, liakjim είπε Εντάξει το Φ. Το Χ9 τι σημαίνει; φ= εξωτερική διάμετρος σωλήνας που θα μπει η μόνωση η εσωτερική διάμετρος μόνωσης χ= επί 9 = πάχος μόνωσης
takis1964 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, fysikos είπε Καλησπέρα, είμαστε 3μελης οικογένεια σε διαμέρισμα 1ου ορόφου σε 5 οροφή οικοδομή στον Πειραιά. Κοιτάζω για εγκατάσταση ηλιακου και θέλω γνώμη αν μας αρκεί π 160αρης ή πρεπει οπωσδήποτε 200αρης...επίσης για την εγκατάσταση πόσο να υπολογίζω περιπου; καποια πρόταση σε εταιρεία,μοντελο;; τέλος διαβάζω για inox αλλά ξεφεύγουν στην τιμή και αναρωτιέμαι γιατί όχι glass? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας υπαρχουν αναμονες στην ταρατσα ? αν οχι 5 ευρω το μετρο συν τα μερεμετια τρυπες στον τοιχο κλπ εγκατασταση παιζει ρολο πως θα ανεβει ταρατσα ο ηλιακος ,ασανσερ ? υπολογισε κανα 120 ρη 160 με 3 τετραγωνικα πανελ ωστε να βγουνε οι απωλειες του μηκους της σωληνας δες nobel apollon , μια φορα στα 20 χρονια τα δινεις παρε κατι καλο 1
fredd0 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, liakjim είπε του έβαλα χθες μετρητή θερμοκρασίας και σήμερα με σχετικά καλό ήλιο με κανά συννεφάκι που και που και με χρήση (πχ βλέπε ντουζάκι το μεσημέρι), μου έδωσε το κάτωθι: τετοια εποχη και το καζανι να βαλεις μονο του στην ταρατσα, χωρις συλλεκτες, μια χαρα "αποδοση" θα εχει. Θα κανεις ντουζ και το νερο θα τσουρουφλαει. Το θεμα ειναι οταν χειμωνιασει, ο ηλιος ειναι χαμηλα και ο ηλιακος "δουλευει" στην ουσια 2 ωρες (12-2) αν οι συλλεκτες θα προλαβουν να θερμανουν το νερο και αν το καζανι εχει επαρκη μονωση για να διατηρησει το νερο ζεστο απο τις 2 μεχρι τις πες 8 που κανεις εσυ μπανιο. εσενα ουτε βλεπω κατι ιδιαιτερο σε συλλεκτες, ουτε σε βοηθαει η κλιση του ηλιακου το χειμωνα, ουτε κανα τρομερο καζανι εχεις. Οποτε μη περιμενεις θαυματα 1
liakjim Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, fredd0 είπε Οποτε μη περιμενεις θαυματα Δεν περίμενω. Από ότι καταλαβαίνω μάλλον με κατευθύνεις για αντικατάσταση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα