Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, costachri είπε

Αν βάλω κάποια τρίοδη θα πρέπει να είναι με ηλκτροβάνα να υποθέσω? Γιατί αν είναι να βλέπω τον καιρό και να ενεβοκατεβαίνω στο πατάρι...

Η φάση που λένε οτι ακόμα και τον χειμώνα θα έχει κάποια θερμοκρασία το νερό και με το ρεύμα απλά συμπληρώνεις, δεν ισχύει?

Μπορει να σου τρυπησει το ταβανι του μπανιου για να εχεις αμεση προσβαση! Προτεινω χειροκινητη..!

Δυνητικα ισχυει/αξιζει οταν η θερμοκρασια ειναι κοντα στην επιθυμητη! Εσυ που εχεις και τοσα μετρα.. δεν αξιζει καν!

Ιδιως για σενα η επιλυση (λιγοτερο κακο) ειναι να ειχες συνδεσει και τον ηλεκτρικο σου! Και ακομα μεγαλυτερη οικονομια να εχεις μικρο 60λιτρο!!!

Στον ηλιακο δεν αξιζει να χρησιμοποιεις την αντισταση,εχει πολλα μειονεκτηματα:

1.Στις περισσοτερες περιπτωσεις ενεργοβορα..!!!

2.Χρονος!

3.Τυπικος στα service/καθαρισμο γιατι μειωνεται γρηγορα η αποδοση της  ..αλατα..!

4.Φθειρει πιο γρηγορα την επισμαλτωση-glass οταν δεν εισαι τυπικος στους καθαρισμους!

Σιγουρα αξιζει η αντισταση οταν το μηχανημα ειναι μεγαλυτερο για τις αναγκες σας! Που σημαινει θα την δουλεψεις ελαχιστες φορες ενω η αρχικη θερμοκρασια θα ειναι τις περισσοτερες φορες μεγαλυτερη!

Και πονταρω απο τα παραπανω που αναφερω ο μαστορας δεν θα σου ειπε τιποτα!!! Προφανως το ευφυολογημα ''Σε συμφερει ν αναβεις την αντισταση γιατι παντα το νερο του μποιλερ εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες!''  

ΥΓ. 3 και 4 αρεσει στους επαγγελματιες!!!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
  • Thanks 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

3.Τυπικος στα service/καθαρισμο γιατι μειωνεται γρηγορα η αποδοση της  ..αλατα..!

4.Φθειρει πιο γρηγορα την επισμαλτωση-glass οταν δεν εισαι τυπικος στους καθαρισμους!

Πως καθαρίζουμε έναν ηλιακό και τι απαιτείται να κάνουμε στα service του;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, aldon είπε

Πως καθαρίζουμε έναν ηλιακό και τι απαιτείται να κάνουμε στα service του;

αν ρωτάς για να μάθεις δες το παρακάτω Αν θέλεις να το κάνεις κάλεσε εναν ειδικό για πρώτη φορά

https://youtu.be/rUU7tgZ1Ifg

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, hp8 είπε

αν ρωτάς για να μάθεις δες το παρακάτω Αν θέλεις να το κάνεις κάλεσε εναν ειδικό για πρώτη φορά

https://youtu.be/rUU7tgZ1Ifg

Δεν είδα το συγκεκριμένο αλλά κάποιες άλλες λύσεις που προτείνει είναι επικίνδυνες 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δεν είδα το συγκεκριμένο αλλά κάποιες άλλες λύσεις που προτείνει είναι επικίνδυνες 

αφού δεν το είδες γιατί γράφεις Αν γράφει η δείχνει  κάτι επικίνδυνο εδώ η κάπου αλλού η στο συγκεκριμένο βίντεο να κάνεις ανάρτηση επικινδυνότητας στο youtube  Αν όμως είσαι ειδικός στο θέμα  και θέλεις να βοηθήσεις με τις γνώσεις σου ανέβασε ένα δικό σου και μοιράσου τις γνώσεις σου μαζί μας   αν αυτές δεν εμπίπτουν σε πνευματικά δικαιώματα Ληφθεί υπόψη οτι δεν είμαι εγώ αυτός και δεν τον γνωρίζω τον κύριο στο βίντεο :)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν τον βλέπω και δεν τον συνιστώ γιατί μπλέκεται με πράγματα που δεν ξέρει και γίνεται επικίνδυνος. Χώρια που δεν συνειδητοποιεί την επικινδυνότητα του όταν την επισημαίνεις ήρεμα 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Μπορει να σου τρυπησει το ταβανι του μπανιου για να εχεις αμεση προσβαση! Προτεινω χειροκινητη..!

Μάλλον δεν είναι κακή ιδέα αρκεί να βρω έναν τρόπο ώστε απο το ταβάνι να περάσει μόνο μια προέκταση για τον μοχλό της βάνας,

3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Και πονταρω απο τα παραπανω που αναφερω ο μαστορας δεν θα σου ειπε τιποτα!!! Προφανως το ευφυολογημα ''Σε συμφερει ν αναβεις την αντισταση γιατι παντα το νερο του μποιλερ εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες!''  

Όπως τα λές είναι.

Γενικότερα η συνεργασία  με το κατάστημα ήταν έτσι κι έτσι  αλλά με τον μάστορα ήταν αστα βράστα...

Εδω ζητούσα ή τους έλεγα άλλα πράμγατα (δοχείο διαστολής , θερμόμετρο κλπ.) και με κοιτούσαν σαν ούφο.

Αν τους έλεγα και για τρίοδη (που την είχα την σκέψει) και επέμεινα να την βάλουν θα έπρεπε να πουλήσω νεφρό για να την βάλω.

Γενικά ισχύει μάλλον αυτό που ειχα πει κάπου πιο πάνω. Βρείτε ένα υδραυλικό της εμπιτοσύνης σας να κάνει όλα τα άλλα και αφήστε για τους "πιστοποιμένους" που θα υπογράψουν την εγγύηση μόνο τα απαραίτητα.

Έλεγα να γράψω κάποια σχόλια στο forum απο την εμπειρία μου αλλά ακόμα το σκέφτομαι μήπως πω πράγματα που δεν πρέπει!

6 ώρες πριν, haris_216 είπε

Υδραυλικός δεν είμαι αλλά κι εγώ αυτό ξέρω, που ανέφερε ο @fredd0

Ότι δηλαδή χρησιμοποιεί περίεργες "γεωμετρίες" (πχ οβάλ) σε φλάντζες/αντιστάσεις που δεν βρίσκονται στο εμπόριο. Και ότι από τη μαμά εταιρία στοιχίζουν αρκετά.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν είδα κάτι περίεργο αλλά ούτε service έχω κάνει ακόμα ούτε τον έχω ανοίξει.

Σε παλαιότερο post είχα βάλει και photo.

20220715_202610.jpg

6 ώρες πριν, haris_216 είπε

Επίσης να ξεκαθαρίσεις τι εννοεί το κατάστημα με τη λέξη "service". Πλέον για οικονομικούς λόγους διάφοροι "τεχνικοί" πάνε και κάνουν απλά μία συμπλήρωση υγρών. Καλό είναι επίσης, ασχέτως εταιρίας, να ξέρουμε τι είναι αυτό που θα κάνουν στο service και, ιδανικά, να είμαστε εκεί κατά τη διαδικασία (αρκετές φορές ακόμα και η "συμπλήρωση" υγρών γίνεται απλά με νεράκι)

Απο το μαγαζί που υπέγραψε και την εγγύηση πρίν τον πάρω είχαν πεί οτι το service περιλλαμβάνει αλλαγή υγρών, βαλβίδων, και δεν θυμάμαι τι άλλο. Το θέμα είναι οτι θα πρπει να γίνεται απο εξουσιοδοτημένο.

Κάτσε να έρθει εκείνη η ώρα και θα φάμε τότε την κρυάδα.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

πρόσφατα τοποθέτησα ηλιακό "160" λίτρων - 145 στην πραγματικότητα- . Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση του. Με κανονική χρήση έχει φτάσει να έχει ζεστάνει το νερό 83 βαθμούς. Είναι ο ηλιακός της PYRAMIS από τα Praktiker. Δεν είναι όμως PYRAMIS είναι ΕΒΗΛ. Toν πήρα στην τιμή των 800 ευρώ χωρίς επιπλέον μεταφορικά. 

20220819_093200.jpg

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, zaf7117 είπε

Καλησπέρα, 

πρόσφατα τοποθέτησα ηλιακό "160" λίτρων - 145 στην πραγματικότητα- . Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση του. Με κανονική χρήση έχει φτάσει να έχει ζεστάνει το νερό 83 βαθμούς. Είναι ο ηλιακός της PYRAMIS από τα Praktiker. Δεν είναι όμως PYRAMIS είναι ΕΒΗΛ. Toν πήρα στην τιμή των 800 ευρώ χωρίς επιπλέον μεταφορικά. 

20220819_093200.jpg

Τι εννοείς δεν είναι PYRAMIS; 
Εγκατάσταση προσφέρει το Praktiker και αν ναι σε τι τιμή; (μετά από επιμέτρηση υποθέτω βέβαια..)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, geodimis είπε

Τι εννοείς δεν είναι PYRAMIS; 
Εγκατάσταση προσφέρει το Praktiker και αν ναι σε τι τιμή; (μετά από επιμέτρηση υποθέτω βέβαια..)

Προφανώς εννοεί το πολύ διαδεδομένο μοντέλο των φασόν ηλιακών, όπου κατασκευάζεται από την Χ εταιρία αλλά έχει πάνω αυτοκόλλητο (και πωλείται) από την Ψ. Και μάλιστα δεν είναι καν κάτι κρυφό αφού συνήθως τα μηχανήματα εκτός από το μεγάλο αυτοκόλλητο της φίρμας που το πουλάει, έχουν συνήθως και την εταιρία κατασκευής να εμφανίζεται κάπου. Εγώ πχ είχα πάρει πριν αρκετά χρόνια έναν ASSAI (τον λανσάριζε ο Κολομβούνης) ο οποίος ήταν κατασκευή Warmsol.

Κλασσική θα έλεγα φάση στο χώρο όπου ο καθένας (κυριολεκτικά) μπορεί να πουλάει ηλιακούς με τη φίρμα του. Εκτός πια αν πιστεύει κανείς ότι στην Ελλάδα έχουμε κατοσταριές κατασκευαστικών εταιριών στον τομέα την ηλιακών (αν κάποιος ανέβει σε μερικές ταράτσες και κοιτάξει γύρω θα δει ηλιακά δεκάδων "εταιριών" ανά περιοχή)

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.

κοιτάζω για αγορά boiler απο sol violaris, καθώς συλλέκτες θα χρησιμοποιήσω τους παλίους αλλά θα ήθελα να μου πείτε  τις διαφορές μεταξύ GLASS/RAL και GLASS/INOX.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, tsagod είπε

κοιτάζω για αγορά boiler απο sol violaris, καθώς συλλέκτες θα χρησιμοποιήσω τους παλίους αλλά θα ήθελα να μου πείτε  τις διαφορές μεταξύ GLASS/RAL και GLASS/INOX.

αφορά το εξωτερικό περίβλημα του μποιλερ Εννοείται με ΙΝΟΧ είναι καλύτερο αλλά και πιθανόν ακριβότερο

324912954_.png.e85154be1c0e7c86ebc22398322123d6.png

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, hp8 είπε

αφορά το εξωτερικό περίβλημα του μποιλερ Εννοείται με ΙΝΟΧ είναι καλύτερο αλλά και πιθανόν ακριβότερο

324912954_.png.e85154be1c0e7c86ebc22398322123d6.png

Για πιο λόγο καλύτερα ινοξ? Δεν θα σκουριάσει? κρατάει περισσότερό το ζεστό νερό τον χειμώνα?

η διαφορά είναι περίπου 100 ευρώ, αξίζει αυτή η διαφορά?

Δημοσ.

Να ρωτήσω. Υπάρχει κάποιος κανόνας του τύπου "ένας καλός ηλιακός Χ λίτρων με Ψ εμβαδό , μπορεί να ζεστάνει κατά Ζ βαθμούς κελσίου" σε ιδανικές συνθήκες ήλιου;

Προσπαθώ να δω αν ο ηλιακός που έχω έχει κάπως αξιοπρεπή απόδοση. Δυστυχώς δεν ξέρω ούτε μοντέλο, ούτε τετραγωνικά, ούτε λίτρα. Το μόνο που μέτρησα είναι ότι είναι μόλις στις 32μοίρες (δεν ήθελαν εδώ να ξεχωρίζει από τα κεραμίδια).

P90311-170948.jpg

του έβαλα χθες μετρητή θερμοκρασίας και σήμερα με σχετικά καλό ήλιο με κανά συννεφάκι που και που και με χρήση (πχ βλέπε ντουζάκι το μεσημέρι), μου έδωσε το κάτωθι:

image.png.01fb36dd97e4893c30e58736593090bf.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...