Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ολοκλήρωσα πριν λίγο καιρό την εγκατάσταση του cosmotherm 150l από praktiker https://www.praktiker.gr/p/cosmotherm-iliakos-thermosifonas-150l-1-95m²-diplis-energeias-59808.

Αγορασμένος το πάσχα στα 440€ (τώρα τον έχουν 599), τον έστειλαν μετά από δύο μήνες! και μέσα στον Αύγουστο τον τοποθέτησα μόνος μου. Προς το παρόν οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές, για τα λεφτά του μια χαρά.

Επεξ/σία από 111111
  • Like 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, 111111 είπε

ολοκλήρωσα πριν λίγο καιρό την εγκατάσταση του cosmotherm 150l από praktiker https://www.praktiker.gr/p/cosmotherm-iliakos-thermosifonas-150l-1-95m²-diplis-energeias-59808.

Αγορασμένος το πάσχα στα 440€ (τώρα τον έχουν 599), τον έστειλαν μετά από δύο μήνες! και μέσα στον Αύγουστο τον τοποθέτησα μόνος μου. Προς το παρόν οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές, για τα λεφτά του μια χαρά.

Τι μετρησεις εκανες? Γιατι καιει το νερο και απλα την επομενη μερα εκαψε περισσοτερο δεν λεει κατι..! Καλοκαιρι εχουμε!

Επισης πριν τον αγορασεις κοιταξες τις μοιρες του συλλεκτη για τον χειμωνα?  Ρωταω γιατι εισαι και στα 2τμ!!!

Το χειμωνα θα δεις τι αξιζει οταν κρυωσει το νερο και με μια ηλιοφανεια δεις τι θερμοκρασια θα παρεις!

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Τι μετρησεις εκανες? Γιατι καιει το νερο και απλα την επομενη μερα εκαψε περισσοτερο δεν λεει κατι..! Καλοκαιρι εχουμε!

Επισης πριν τον αγορασεις κοιταξες τις μοιρες του συλλεκτη για τον χειμωνα?  Ρωταω γιατι εισαι και στα 2τμ!!!

Το χειμωνα θα δεις τι αξιζει οταν κρυωσει το νερο και με μια ηλιοφανεια δεις τι θερμοκρασια θα παρεις!

Έβαλα θερμόμετρο και παρακολουθώ, απλά κρίνω την εντύπωση που μου έδωσε σα σύνολο  μπόιλερ-συλλέκτης. Όσο για το θέμα της απόδοσης, εξαρτάται από πολλά (καιρικές συνθήκες-σκίαση-κατανάλωση-μήκος σωληνώσεων-μονώσεις σωληνώσεων και άλλα) πέρα από τη ποιότητα κατασκευής του ηλιακού.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, 111111 είπε

Έβαλα θερμόμετρο και παρακολουθώ, απλά κρίνω την εντύπωση που μου έδωσε σα σύνολο  μπόιλερ-συλλέκτης. Όσο για το θέμα της απόδοσης, εξαρτάται από πολλά (καιρικές συνθήκες-σκίαση-κατανάλωση-μήκος σωληνώσεων-μονώσεις σωληνώσεων και άλλα) πέρα από τη ποιότητα κατασκευής του ηλιακού.

Μα γι αυτο και σου αναφερω αυτο  ''Το χειμωνα θα δεις τι αξιζει οταν κρυωσει το νερο και με μια ηλιοφανεια δεις τι θερμοκρασια θα παρεις! ''   και την μονωση του μποιλερ με καποιες εξωτερικες θερμοκρασιες μεσα σε μια νυχτα ποσους βαθμους θα πεσει!  Τα υπολοιπα ανηκουν στις απωλειες και απαιτησεις που εχει ο καθενας και γι αυτο δεν τα συμπεριλαμβανουμε γιατι ειτε θα αδικησουμε το μηχανημα ειτε θα το παινεψουμε χωρις να το αξιζει..!

• Like 2
Δημοσ.
Στις 29/8/2022 στις 10:12 ΜΜ, fredd0 είπε

μια χαρα ειναι ο Calpak. To μειονεκτημα του ειναι οτι την ειδε apple ξερωγω και βαζει αναποδο σπειρωμα στη ραβδο μαγνησιου και περιεργη φλαντζα οποτε καθε 3ετια θελει καταθεση ενα 200ευρω στην Calpak για να παρεις δικα τους αναλωσιμα για το σερβις

Επειδή πρόσφατα έβαλα έναν Calpak γιατί το λες αυτό για  τα αναλώσιμα? Μια πρόχειρη ματιά που έριξα σε μεγάλο μαγαζί στην αθήνα αναφέρει περίπου 8€ την φλάτζα και περίπου 10€ το ανόδιο.

Απο το κατάστημα που τον πήρα  είχαν πει οτι συνολικά το κόστος service είναι περίπου στα 90€. (να μου είπαν ότι να ναι?? Διόλου απίθανο!)

• Like 1
Δημοσ.

Βάλτε ηλιακό να σωθείτε παιδιά κάντε και τους δικούς σας ανθρώπους να καταλάβουν πόσο σημαντικός είναι ο ηλιακός ειδικά τώρα που αυξήθηκε το ρεύμα.

10 κατοικίες συγγενών και φίλων μου βάλανε τα τελευταία χρόνια ηλιακό μετά από έντονη προτροπή μου και είδαν Αναστάση πραγματικά.

Μην κοιτάτε να βγάλετε από την μύγα ξιγκι κάντε μια αγορά Ελληνικης εταιρείας και η απόσβεση είναι σίγουρη.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vaggooss είπε

Βάλτε ηλιακό να σωθείτε παιδιά κάντε και τους δικούς σας ανθρώπους να καταλάβουν πόσο σημαντικός είναι ο ηλιακός ειδικά τώρα που αυξήθηκε το ρεύμα.

10 κατοικίες συγγενών και φίλων μου βάλανε τα τελευταία χρόνια ηλιακό μετά από έντονη προτροπή μου και είδαν Αναστάση πραγματικά.

Μην κοιτάτε να βγάλετε από την μύγα ξιγκι κάντε μια αγορά Ελληνικης εταιρείας και η απόσβεση είναι σίγουρη.

Συμφωνώ με τα πιο πάνω. Αν μπορείς να βάλεις είναι απαραίτητος και μετανιώνω που δεν έχω βάλει τόσα χρόνια (είχα το κόλλημα οτι λόγω μεγάλης απόστασης απο την ταράτσα θα έχω απώλειες)

Βέβαια την τελική αξιολόγιση θα μπρέσω να την κάνω τον χειμώνα.

Συμφωνώ για τους ελληνικούς, αλλά μια καλή ερευνα τόσο για το προιόν το ίδιο όσο και για την εγκατάσταση του , νομίζω ότι είναι απαραίτητη

Τώρα βέβαια όσοι πρόκειται να βάλετε λάβετε υπόψιν και το πιο κάτω!!

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/399329/eksetazetai-epidotisi-gia-iliako-thermosifona-kai-antikatastasi-koufomaton.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, costachri είπε

Συμφωνώ με τα πιο πάνω. Αν μπορείς να βάλεις είναι απαραίτητος και μετανιώνω που δεν έχω βάλει τόσα χρόνια (είχα το κόλλημα οτι λόγω μεγάλης απόστασης απο την ταράτσα θα έχω απώλειες)

Απλα σε χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες οπως και σε παγωμενο δικτυο υδρευσης δεν ανοιγεις για χερια,προσωπο, γυρνας βανα και παιρνεις απο τον ηλεκτρικο!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Απλα σε χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες οπως και σε παγωμενο δικτυο υδρευσης δεν ανοιγεις για χερια,προσωπο, γυρνας βανα και παιρνεις απο τον ηλεκτρικο!

Είμαι περίεργος να δω πως θα μου πάει τον Χειμώνα.

Πρός το παρόν δεν έχω βάλει στην εγκατάσταση τρίοδη, οπότε ο ηλεκτρικός είναι τελείως εκτός και στο κύκλωμα είναι μόνο ο ηλιακός.

Αν βάλω κάποια τρίοδη θα πρέπει να είναι με ηλκτροβάνα να υποθέσω? Γιατί αν είναι να βλέπω τον καιρό και να ενεβοκατεβαίνω στο πατάρι...

Η φάση που λένε οτι ακόμα και τον χειμώνα θα έχει κάποια θερμοκρασία το νερό και με το ρεύμα απλά συμπληρώνεις, δεν ισχύει?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, costachri είπε

Η φάση που λένε οτι ακόμα και τον χειμώνα θα έχει κάποια θερμοκρασία το νερό και με το ρεύμα απλά συμπληρώνεις, δεν ισχύει?

Αν εννοείς με συννεφιά, γιατί μιλάμε για ηλιακό και όχι για καλοκαιριακό ή χειμωνιακό (:Ρ), τι να σου ζεστάνει; Άντε να στο ανεβάσει λίγους βαθμούς, αλλά αν η αρχική θερμοκρασία είναι 10-15°C τι να το κάνεις;

Πάντως σε αυτή την περίπτωση βοηθάει να έχεις θερμόμετρο για να έχεις πλήρη εικόνα, γιατί με το να βάζεις το χέρι σου κάτω απ' τη βρύση δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη σχετικά με το πόση ώρα χρειάζεται πραγματικά να ανάψεις την αντίσταση.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, mindreader είπε

Για μια αρχική κουβεντα περι ηλιακού θερμοσίφωνα, πρεπει να μιλησω με ηλεκτρολογο ή με υδραυλικό;

Έμπειρο υδραυλικό.

Το ποιο σωστό για όλα όσα έχουν σχέση με θερμανση ψύξη είναι ηλεκτρολόγο μηχανικό. Μόνο αυτός μπορεί να σε κατευθύνει σωστά.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, mindreader είπε

Για μια αρχική κουβεντα περι ηλιακού θερμοσίφωνα, πρεπει να μιλησω με ηλεκτρολογο ή με υδραυλικό;

Παιρνεις επωνυμο με τους μεγαλυτερους καθρεπτες με την προυποθεση να καλυπτεις τον μισο το καλοκαιρι 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/9/2022 στις 12:27 ΜΜ, costachri είπε

Επειδή πρόσφατα έβαλα έναν Calpak γιατί το λες αυτό για  τα αναλώσιμα? Μια πρόχειρη ματιά που έριξα σε μεγάλο μαγαζί στην αθήνα αναφέρει περίπου 8€ την φλάτζα και περίπου 10€ το ανόδιο.

Απο το κατάστημα που τον πήρα  είχαν πει οτι συνολικά το κόστος service είναι περίπου στα 90€. (να μου είπαν ότι να ναι?? Διόλου απίθανο!)

Υδραυλικός δεν είμαι αλλά κι εγώ αυτό ξέρω, που ανέφερε ο @fredd0

Ότι δηλαδή χρησιμοποιεί περίεργες "γεωμετρίες" (πχ οβάλ) σε φλάντζες/αντιστάσεις που δεν βρίσκονται στο εμπόριο. Και ότι από τη μαμά εταιρία στοιχίζουν αρκετά.

Επίσης να ξεκαθαρίσεις τι εννοεί το κατάστημα με τη λέξη "service". Πλέον για οικονομικούς λόγους διάφοροι "τεχνικοί" πάνε και κάνουν απλά μία συμπλήρωση υγρών. Καλό είναι επίσης, ασχέτως εταιρίας, να ξέρουμε τι είναι αυτό που θα κάνουν στο service και, ιδανικά, να είμαστε εκεί κατά τη διαδικασία (αρκετές φορές ακόμα και η "συμπλήρωση" υγρών γίνεται απλά με νεράκι)

Τώρα, επειδή τελευταία συζητήθηκε (ξανά) το θέμα του όρθιου boiler σε ηλιακό και με δεδομένο ότι αναφέρεται σαν καλύτερο σενάριο, ας πούμε και για τα αρνητικά του:

• Η βάση στήριξης του ηλιακού είναι πιο πολύπλοκη (περισσότερα ποδαράκια) και κατά συνέπεια πιο ακριβή. Προφανώς επηρεάζει την τελική τιμή του συστήματος. Με δεδομένο δε ότι το boiler πατάει σε πρόσθετη βάση πολλαπλασιάζονται τα ποδαράκια χ2 (σύνολο 8 ) και φυσικά και οι αντίστοιχες τρύπες στην ταράτσα (για κάποιον που μπορεί να σκέφτεται τον πολλαπλό "τραυματισμό" της μόνωσης)
  • Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο βάρος ενός ηλιακού βρίσκεται στο boiler, στο όρθιο αυτό το φορτίο περιορίζεται σε 0,40τμ περίπου. Ίσως σε πολλές ταράτσες να μην έχει σημασία, υπάρχουν όμως περιπτώσεις που πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν το φορτίο σε τόσο μικρό εμβαδόν.
  • Σε επίπεδο αισθητικού ή ακόμα και πολεοδομικού περιορισμού σίγουρα κάνει πιο αισθητή την παρουσία του.
  • Τέλος κατά την χρήση του με το ρεύμα σίγουρα κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με το οριζόντιο. Αυτό γίνεται γιατί ενώ στο οριζόντιο ο θερμοστάτης βρίσκεται στο μέσον του boiler και άρα "κόβει" όταν φτάσει εκεί η θερμοκρασία (το ζεστό πάντα πάει προς τα πάνω) στο κάθετο ο θερμοστάτης βρίσκεται χαμηλά και άρα πρέπει να λειτουργήσει παραπάνω ώρα (να ζεστάνει μεγαλύτερο όγκο νερού) μέχρι να φτάσει το ζεστό στο θερμοστάτη και να "κόψει".
Επεξ/σία από haris_216
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...