hp8 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, tsagod είπε αλλά είδαμε ότι όσο και να βάλουμε χάνεται μέσα στον ηλιακό γιατί μα΄λλον έχει τρυπήσει το εσωτερικό κύκλωμα του (;) αν είχε τρυπήσει το μποιλερ δεν θα μπορούσες να βάλεις υγρά στο κλειστό κύκλωμα λόγο της πίεσης της ΕΥΔΑΠ Άρα χανει τα υγρά η από τον μανδύα στη μόνωση η από τους συλλέκτες και τα σημεία σύνδεσης η δεν βάλατε αρκετή ποσοτητα Ένας εύκολος τρόπος να βρεις που χάνει είναι να δώσεις πίεση από το δίκτυο της ευδαπ στο σημείο που συμπληρώνατε υγρά Τώρα για τον αν αξίζει να κρατήσεις τους συλλέκτες εξαρτάται από την κατάσταση τους και από τα οικονομικά σου Βάλε καμιά φωτο αν είναι ευκολο Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από hp8
tsagod Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, hp8 είπε αν είχε τρυπήσει το μποιλερ δεν θα μπορούσες να βάλεις υγρά στο κλειστό κύκλωμα λόγο της πίεσης της ΕΥΔΑΠ Άρα χανει τα υγρά η από τον μανδύα στη μόνωση η από τους συλλέκτες και τα σημεία σύνδεσης Ένας εύκολος τρόπος να βρεις που χάνει είναι να δώσεις πίεση από το δίκτυο της ευδαπ στο σημείο που συμπληρώνατε υγρά Τώρα για τον αν αξίζει να κρατήσεις τους συλλέκτες εξαρτάται από την κατάσταση τους και από τα οικονομικά σου Βάλε καμιά φωτο αν είναι ευκολο Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο πάτωμα πάντως δεν βλέπω νέρά όυτε στάζει απο κάπου. Αν τα χάνει απο τον μαδύα που θα κατέληγαν ?
hp8 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, tsagod είπε Αν τα χάνει απο τον μαδύα που θα κατέληγαν ? μέσα στην μονωση του μποιλερ Μονο με πιεση θα βγαλεις γρηγορα εικονα Δες μήπως θέλει και αλλη ποσότητα Ενας 160ης στο κλειστό θέλει γύρω στα 9-10 λίτρα αν θυμάμαι καλά Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από hp8 1
Diyan Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα παιδιά, είμαι και εγώ στην αναζήτηση ηλιακού. Έπιτα από αρκετό ψάξιμο εδώ μέσα και με βάση τις κρητικές στο skroutz έχω καταλήξει στα παρακάτω: https://mastersol.gr/p/iliakos-thermosifonas-160lt-mastersol-plus-wifi-epilektikos-30tm-diplis-energeias/ https://www.sol-violaris.com/product/iliakos-thermosifonas-160lt-2-5-orizontios-glass-inox-sol-violaris-diplhs-energeias/ Αν εξαιρέσουμε το WiFi που έτσι κ αλλιώς θέλω να βάλω δικό μου (sonoff), ποίον θα διαλέγατε? Σε αυτό που φάινεται να διαφέρουν είναι το εξωτερικό περίβλημα καθώς δεν κατάφερα να βρώ Mastersol Fullplate με Inox περίβλημα. Αξίζει άραγε το Innox εξωτερικά?
Aurumnus Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, hp8 είπε ένα γενικό πλάνο είναι γεωγραφικό πλάτος + 10 -15 για χειμώνα και πλην 10 -15 για καλοκαίρι Όμως η γωνία είναι πολύ απότομη Λαμβανόμενου υπόψη ότι η προσπίπτουσα ακτινοβολία είναι σχεδόν κάθε μέρα διαφορετική σαν γενική άποψη ανά μήνα βγαίνει Ιανουάριος: 39,3° Φεβρουάριος: 34,3° Μάρτιος: 29,3° Απρίλιος: 24,3° Μάιος: 19,3° Ιούνιος: 14,3° Ιούλιος: 19,3° Αύγουστος: 24,3° Σεπτέμβριος: 29,3° Οκτώβριος: 34,3° Νοέμβριος: 39,3° Δεκέμβριος: 44,3° Αν το πας ανά εποχή: Άνοιξη: 29,3° Καλοκαίρι: 14,3° Φθινόπωρο: 29,3° Χειμώνας: 44,3° Αν είσαι βόρεια Ελλάδα προσθέτεις 1° αν είσαι νότια αφαιρείς 1° Άρα για Αθήνα είναι 38°+ 10°-15° = 48° - 53°; Οι τιμές που αναφέρεις για κάθε μήνα είναι μετα την προσθαφαίρεση των 10-15 μοιρών; 1
takis1964 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 για μενα αξιζει αφου το γαλβανιζε θα σκουριασει
hp8 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 49 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Άρα για Αθήνα είναι 38°+ 10°-15° = 48° - 53°; Οι τιμές που αναφέρεις για κάθε μήνα είναι μετα την προσθαφαίρεση των 10-15 μοιρών; γωνίας κλίσης ηλιακού πάνελ 1
Maurikycli Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Κάτι δεν μου κολλάει με αυτό το σάιτ με τις κλίσεις πάνελ
louben Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, Diyan είπε Καλησπέρα παιδιά, είμαι και εγώ στην αναζήτηση ηλιακού. Έπιτα από αρκετό ψάξιμο εδώ μέσα και με βάση τις κρητικές στο skroutz έχω καταλήξει στα παρακάτω: https://mastersol.gr/p/iliakos-thermosifonas-160lt-mastersol-plus-wifi-epilektikos-30tm-diplis-energeias/ https://www.sol-violaris.com/product/iliakos-thermosifonas-160lt-2-5-orizontios-glass-inox-sol-violaris-diplhs-energeias/ Αν εξαιρέσουμε το WiFi που έτσι κ αλλιώς θέλω να βάλω δικό μου (sonoff), ποίον θα διαλέγατε? Σε αυτό που φάινεται να διαφέρουν είναι το εξωτερικό περίβλημα καθώς δεν κατάφερα να βρώ Mastersol Fullplate με Inox περίβλημα. Αξίζει άραγε το Innox εξωτερικά? Να κάνω και εγώ μια ερώτηση?Ενα μοντέλο με επιλέκτικο συλλέκτη 2.5 τμ σε σχέση με ένα 3 τμ στα ίδια λίτρα ποιες διαφορές έχει? Να υποθέσω καλύτερη απόδοση το χειμώνα ή κάτι αλλό. Αναφέρομαι σε περιοχή του λεκανοπεδίου (Πειραιας).
hp8 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, louben είπε Ενα μοντέλο με επιλέκτικο συλλέκτη 2.5 τμ σε σχέση με ένα 3 τμ στα ίδια λίτρα ποιες διαφορές έχει? εφ όσον κατασκευαστικα είναι ίδιας ποιότητας - υλικών κλπ εννοείται ότι με 3 τμ αποδίδει καλύτερα όλο το χρόνο Καταλαμβάνει περισσότερο χώρο τοποθέτησης, θα είναι ακριβότερος σαν αγορά
louben Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 26 λεπτά πριν, hp8 είπε εφ όσον κατασκευαστικα είναι ίδιας ποιότητας - υλικών κλπ εννοείται ότι με 3 τμ αποδίδει καλύτερα όλο το χρόνο Καταλαμβάνει περισσότερο χώρο τοποθέτησης, θα είναι ακριβότερος σαν αγορά Ευχαριστώ για την απάντηση. Να υποθέσω όμως ότι το καλοκαίρι και εφόσον δεν σκεπάζεται επαρκώς θα ζοριζεται περισσότερο, σωστά;
hp8 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, louben είπε το καλοκαίρι και εφόσον δεν σκεπάζεται επαρκώς θα ζοριζεται περισσότερο, σωστά; αν δεν καταναλώνεται το νερό ναι
Maurikycli Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, hp8 είπε ένα γενικό πλάνο είναι γεωγραφικό πλάτος + 10 -15 για χειμώνα και πλην 10 -15 για καλοκαίρι Όμως η γωνία είναι πολύ απότομη Λαμβανόμενου υπόψη ότι η προσπίπτουσα ακτινοβολία είναι σχεδόν κάθε μέρα διαφορετική σαν γενική άποψη ανά μήνα βγαίνει Ιανουάριος: 39,3° Φεβρουάριος: 34,3° Μάρτιος: 29,3° Απρίλιος: 24,3° Μάιος: 19,3° Ιούνιος: 14,3° Ιούλιος: 19,3° Αύγουστος: 24,3° Σεπτέμβριος: 29,3° Οκτώβριος: 34,3° Νοέμβριος: 39,3° Δεκέμβριος: 44,3° Αν το πας ανά εποχή: Άνοιξη: 29,3° Καλοκαίρι: 14,3° Φθινόπωρο: 29,3° Χειμώνας: 44,3° Αν είσαι βόρεια Ελλάδα προσθέτεις 1° αν είσαι νότια αφαιρείς 1° Σόρρυ, αλλά το γεωγραφικό πλάτος στην Ελλάδα κυμαίνεται από περίπου 35 μοίρες (Γαύδος) έως περίπου 41 (Διδυμότειχο) με την Αθήνα να παίζει στο 37 με 38, άρα από βορά έως νότο έχουμε διαφορά 6 μοιρών και όχι μίας. Η κλίση του άξονα της γης κυμαίνεται στις 23 μοίρες. Συνοψίζοντας, αν τα πάνελ είχαν αυτόματη ρύθμιση θα κινούνταν από περίπου 64 μοίρες το χειμώνα στην Αλεξανδρούπολη και 58 στη Γαύδο, έως 18 και 12 το καλοκαίρι αντίστοιχα.
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, Aurumnus είπε Άρα για Αθήνα είναι 38°+ 10°-15° = 48° - 53°; Οι τιμές που αναφέρεις για κάθε μήνα είναι μετα την προσθαφαίρεση των 10-15 μοιρών; Επειδη η κυκλοφορια γινεται με φυσικη ροη δεν μπορει να σηκωθει ο συλλεκτης οσο χρειαζεται.. Συνηθως το ιδανικο ειναι 42-45 μοιρες 1
Aurumnus Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Maurikycli είπε Σόρρυ, αλλά το γεωγραφικό πλάτος στην Ελλάδα κυμαίνεται από περίπου 35 μοίρες (Γαύδος) έως περίπου 41 (Διδυμότειχο) με την Αθήνα να παίζει στο 37 με 38, άρα από βορά έως νότο έχουμε διαφορά 6 μοιρών και όχι μίας. Η κλίση του άξονα της γης κυμαίνεται στις 23 μοίρες. Συνοψίζοντας, αν τα πάνελ είχαν αυτόματη ρύθμιση θα κινούνταν από περίπου 64 μοίρες το χειμώνα στην Αλεξανδρούπολη και 58 στη Γαύδο, έως 18 και 12 το καλοκαίρι αντίστοιχα. Με αφορμή το σχόλιο σου, παραθέτω την βέλτιστη κλίση των πάνελ για Αθήνα τους μήνες Δεκέμβριο και Ιούνιο. Στοιχεία από εδώ: https://selasenergy.gr/solar-inclination-monthly.php Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από Aurumnus 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα