Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Επειδή ψάχνω για το σπίτι στην Αθήνα, έχει κάποιος εμπειρία και άποψη για την εταιρια ΣΗΕ (Συστήματα Ηλιακής Ενέργειας);
http://www.she.com.gr

Έχουμε βάλει έναν στο εξοχικό εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, αλλά δεν είμασταν ποτέ χειμώνα εκεί για να δούμε πως τα πάει την χειμερινή περίοδο.

Aπο τα καλυτερα μποιλερ(για να μην πω το καλυτερο) της αγορας σε αξιοπιστια!!!  Δεν ξερω που πανε οι τιμες ομως..

Αφου με εναν του αντικειμενου εγω του ειπα για τον συλλεκτη apollon και γυρισε και μου ειπε σε συνδιασμο με το μποιλερ του ....  -ΣΗΕ ο καλυτερος ηλιακος σε αξιοπιστια!!!

• Like 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Ξέρεις κάποιον από αυτούς προσωπικά;

Τον χειμώνα είναι ευχαριστημένοι από την απόδοση του;

Κοίτα, όλα είναι σχετικά, ο καθένας λέει τα δικά του , αλλά οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι. Κι εγώ αν αλλάξω  αυτόν θα πάρω. Υπ όψιν ότι αναφέρομαι στο μοντελο που εχει όρθιο το δοχειο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, takis1964 είπε

καθε 20 χρονια παιρνεις ηλιακο ,παρε εναν επωνυμο αν τον θελεις για καθημερινη χρηση ολον τον χρονο ,αν μονο καλοκαιρι ολοι ζεσταινουν 

Για επώνυμο σκεφτόμουν τον Calpak αλλά μετά τα reviews στο Google Maps, ξαναμπήκα σε σκέψη.

2 ώρες πριν, troi.g είπε

Κοίτα, όλα είναι σχετικά, ο καθένας λέει τα δικά του , αλλά οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι. Κι εγώ αν αλλάξω  αυτόν θα πάρω. Υπ όψιν ότι αναφέρομαι στο μοντελο που εχει όρθιο το δοχειο.

Τον μόνο που δεν θέλω είναι αυτός με το δοχείο όρθιο.
Ευχαριστώ για την πληροφορία.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Για επώνυμο σκεφτόμουν τον Calpak αλλά μετά τα reviews στο Google Maps, ξαναμπήκα σε σκέψη.

μια χαρα ειναι ο Calpak. To μειονεκτημα του ειναι οτι την ειδε apple ξερωγω και βαζει αναποδο σπειρωμα στη ραβδο μαγνησιου και περιεργη φλαντζα οποτε καθε 3ετια θελει καταθεση ενα 200ευρω στην Calpak για να παρεις δικα τους αναλωσιμα για το σερβις

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fredd0 είπε

μια χαρα ειναι ο Calpak. To μειονεκτημα του ειναι οτι την ειδε apple ξερωγω και βαζει αναποδο σπειρωμα στη ραβδο μαγνησιου και περιεργη φλαντζα οποτε καθε 3ετια θελει καταθεση ενα 200ευρω στην Calpak για να παρεις δικα τους αναλωσιμα για το σερβις

Κάτι τέτοια διάβασα και εγώ στα reviews σχετικά με το service και έκανα πίσω.

Έξυπνος και πονηρός επιχειρηματίας... και μεγάλο πρόβλημα για εμάς τους καταναλωτές.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Τον μόνο που δεν θέλω είναι αυτός με το δοχείο όρθιο.
Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Ο ορθιος εχει αλλη αποδοση και για μενα ετσι επρεπε να εβγαιναν οι ηλιακοι!

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, troi.g είπε

Το όρθιο είναι προτιμότερο για λόγους διαστρωμάτωσης;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/8/2022 στις 12:50 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Ο ορθιος εχει αλλη αποδοση και για μενα ετσι επρεπε να εβγαιναν οι ηλιακοι!

Με μία αναζήτηση, βλέπω ότι το έχεις αναφέρει ξανά αυτό.
Μου κάνει εντύπωση όμως που κανένας άλλος δεν το έχει αναφέρει αυτό για τα κάθετα boiler και δεν ψάχνει να βάλει κάθετο.

Στις 24/4/2021 στις 1:42 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Εγω γνωριζω ειναι για την μεγιστη θερμοκρασια! Επισης βλεπουμε καποια μποιλερ που εχουν μικροτερο μηκος και μεγαλυτερο υψος-διαμετρο! Και αυτο βοηθαει στο να παρουμε την μεγιστη θερμοκρασια! Δεν ειναι τυχαιο που το καλυτερο μποιλερ σε αποδοση ειναι το καθετο!!!  Σου δινει λιγοτερα λιτρα ζεστου αλλα σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες!!!

Στις 26/5/2021 στις 11:56 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Καθετο μποιλερ!!!! Η καλυτερη αποδοση!!!  Αν βαλεις οριζοντιο θα ξενερωσεις..! Μαλλον το κοβω να βαζεις καινουργιο ηλιακο..!

Σε κάθετο boiler, η εταιρία βλέπω έχει μέχρι 160 λίτρα.
Πιστεύω να είναι αρκετά για οικογένεια 3 ατόμων το χειμώνα.
Αν και θα ήθελα να το αποφύγω, το σημαντικότερο που μετράει είναι η απόδοση, οπότε με αυτό το κριτήριο θα κινηθώ,

Ενδιαφέρον φαίνεται να έχει και το Low Profile System, αν και δεν καταλαβαίνω τι είναι.

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. 

Σε πολυκατοικία, μπαλκόνι (μεγάλο) τρίτου ορόφου (μιας και ο εργολάβος δεν φρόντισε να αφήσει αναμονές για ηλιακό) σκέφτομαι να τοποθετήσω ηλιακό . Σκέφτομαι να κάνω μια τετραγωνική βάση από κοιλοδοκούς έως το επάνω μέρος του μπαλκονιού , να βάλω και μία λαμαρίνα  για να τοποθετήσω τον ηλιακό . Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι με περιορίζει στο ύψος ( από το πάνω μέρος του τοιχίου του μπαλκονιού που τελειώνει η βάση που θα γίνει μέχρι την οροφή είναι 1,85).Για την σύνδεση έφερα ένα φίλο που είναι υδραυλικός και μου είπε ότι θα πάρει κρύο νερό από την εξωτερική βρύση του μπαλκονιού και ζεστό θα δώσει με ταυ στον μίκτη του μπάνιου (απόσταση περίπου 3 μέτρα αφού ανοιχτεί τρύπα ). Έίναι εφικτό αυτό? Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους ηλιακούς λαμβάνοντας υπόψιν τον περιορισμό στο ύψος ? Θα υπάρξει πρόβλημα εάν τοποθετηθεί στο μπαλκόνι?

Σας ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Mpourmpoulas
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Με μία αναζήτηση, βλέπω ότι το έχεις αναφέρει ξανά αυτό.
Μου κάνει εντύπωση όμως που κανένας άλλος δεν το έχει αναφέρει αυτό για τα κάθετα boiler και δεν ψάχνει να βάλει κάθετο.

Σε κάθετο boiler, βλέπω η εταιρία έχει μέχρι 160 λίτρα.
Πιστεύω να είναι αρκετά για οικογένεια 3 ατόμων το χειμώνα.
Αν και θα ήθελα να το αποφύγω, το σημαντικότερο που μετράει είναι η απόδοση, οπότε με αυτό το κριτήριο θα κινηθώ,

Ενδιαφέρον φαίνεται να έχει και το Low Profile System, αν και δεν καταλαβαίνω τι είναι.

Ποιος περιμενεις να το αναφερει? Οι πλειοψηφια των καταναλωτων γνωριζουν-υποστηριζουν οτι τους πλασαρει η αγορα και αυτοι που γνωριζουν πραγματικα δεν μιλανε ή δεν ασχολουνται καν με τα forum!!!

Αλλα και στον καθετο υπαρχουν ''αρνητικα''.    ..Ουδεν καλον αμιγες κακου..

3 ώρες πριν, Mpourmpoulas είπε

Καλημέρα. 

Σε πολυκατοικία, μπαλκόνι (μεγάλο) τρίτου ορόφου (μιας και ο εργολάβος δεν φρόντισε να αφήσει αναμονές για ηλιακό) σκέφτομαι να τοποθετήσω ηλιακό . Σκέφτομαι να κάνω μια τετραγωνική βάση από κοιλοδοκούς έως το επάνω μέρος του μπαλκονιού , να βάλω και μία λαμαρίνα  για να τοποθετήσω τον ηλιακό . Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι με περιορίζει στο ύψος ( από το πάνω μέρος του τοιχίου του μπαλκονιού που τελειώνει η βάση που θα γίνει μέχρι την οροφή είναι 1,85).Για την σύνδεση έφερα ένα φίλο που είναι υδραυλικός και μου είπε ότι θα πάρει κρύο νερό από την εξωτερική βρύση του μπαλκονιού και ζεστό θα δώσει με ταυ στον μίκτη του μπάνιου (απόσταση περίπου 3 μέτρα αφού ανοιχτεί τρύπα ). Έίναι εφικτό αυτό? Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους ηλιακούς λαμβάνοντας υπόψιν τον περιορισμό στο ύψος ? Θα υπάρξει πρόβλημα εάν τοποθετηθεί στο μπαλκόνι?

Σας ευχαριστώ.

Να κοιταξεις στο σημειο που θα τοποθετηθει ο συλλεκτης, το χειμωνα ωρες 11.00 με 15.30 να υπαρχει ηλιος.  Μετα τις μοιρες του συλλεκτη(κλιση),σημαντικο ρολο για την αποδοση! 

Αυτα γιατι δεν στα ειπε ο φιλος υδραυλικος???

Το σημαντικο ειναι να γνωριζεις εκ των προτερων τι ποσοστο αποδοσης θα χασεις απο μια τετοια τοποθετηση.. και μετα επιλογη σου τι θες να κανεις!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Μπορείς να τα αναφέρεις;

10 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Μετα τις μοιρες του συλλεκτη (κλιση),

Για μέγιστη ωφέλεια τον χειμώνα, στις πόσες μοίρες να τοποθετηθεί ο συλλέκτης;
45°; 50°;

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Ποιος περιμενεις να το αναφερει? Οι πλειοψηφια των καταναλωτων γνωριζουν-υποστηριζουν οτι τους πλασαρει η αγορα και αυτοι που γνωριζουν πραγματικα δεν μιλανε ή δεν ασχολουνται καν με τα forum!!!

Να κοιταξεις στο σημειο που θα τοποθετηθει ο συλλεκτης, το χειμωνα ωρες 11.00 με 15.30 να υπαρχει ηλιος.  Μετα τις μοιρες του συλλεκτη(κλιση),σημαντικο ρολο για την αποδοση! 

Αυτα γιατι δεν στα ειπε ο φιλος υδραυλικος???

Το σημαντικο ειναι να γνωριζεις εκ των προτερων τι ποσοστο αποδοσης θα χασεις απο μια τετοια τοποθετηση.. και μετα επιλογη σου τι θες να κανεις!

Καλησπέρα. Μου τα είπε απλώς δε τα ανέφερα γιατί δεν είχα απορία για αυτά. Ο ήλιος από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα το βλέπει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι απορίες μου είναι αυτές που παρέθεσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Για μέγιστη ωφέλεια τον χειμώνα, στις πόσες μοίρες να τοποθετηθεί ο συλλέκτης;
45ο; 50ο;

ένα γενικό πλάνο είναι γεωγραφικό πλάτος + 10 -15  για χειμώνα και πλην 10 -15 για καλοκαίρι Όμως η γωνία είναι πολύ  απότομη Λαμβανόμενου υπόψη ότι η προσπίπτουσα ακτινοβολία είναι σχεδόν κάθε μέρα διαφορετική σαν γενική άποψη  ανά μήνα βγαίνει  Ιανουάριος: 39,3° Φεβρουάριος: 34,3° Μάρτιος: 29,3° Απρίλιος: 24,3° Μάιος: 19,3° Ιούνιος: 14,3° Ιούλιος: 19,3° Αύγουστος: 24,3° Σεπτέμβριος: 29,3° Οκτώβριος: 34,3° Νοέμβριος: 39,3° Δεκέμβριος: 44,3°                                                        Αν το πας ανά εποχή:
Άνοιξη: 29,3° Καλοκαίρι: 14,3° Φθινόπωρο: 29,3° Χειμώνας: 44,3°                                    Αν είσαι βόρεια Ελλάδα προσθέτεις 1° αν είσαι νότια αφαιρείς 1°

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

εχω ένα ηλιακό 16 χρόνια στη ταράτσα πολυκατοικίας στην Αθήνα. Προσπάθησα να του βάλω αντιψυκτικό με έναν υδραυλικό αλλά είδαμε ότι όσο και να βάλουμε χάνεται μέσα στον ηλιακό γιατί μα΄λλον έχει τρυπήσει το εσωτερικό κύκλωμα του (;)

Αξίζει να κρατήσω τους συλλέκτεσ και να αλλάξω μόνο το boiler? και ποιο προτείνετε? 

ΥΓ τον χειμώνα δεν ζεστένεται το νερό παρα μόνο με αν ανοίξω τον διακόπτη του ρεύματος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...