Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Καλυψα τον ενα συλλεκτη καθως ζεσταινε πολυ το νερο απο τη δευτερη-τριτη μερα.

Φαινεται πως ειχε ανοιξει μερικες φορες η βαλβιδα του κλειστου καθως καθαρισα τα ζουμια και παλι ειχε ανοιξει.

Για αντιψυκτικο εχετε καποιο δοκιμασμενο; 

Ισως τον γεμισω καποιο πρωινο απο τελη σεπτεμβρη  αν εχει χασει υγρα για να εχει γεματο κυκλωμα το χειμωνα.

Αντιψυκτικο μπαινει μια ποσοτητα με το νερο για να μην παγωσουν τα νερα του κλειστου και παθει ζημια ο ηλιακος..!  Απο κει και περα αν μπορουσαμε να μην βαζαμε καθολου θα ειχαμε ακομα καλυτερη αποδοση..!!!

Επειδη θα εχεις χασει μια πολυ μικρη ποσοτητα συμπληρωσε με νερο. Εγω θα εβαζα απιονισμενο!

Ειναι κακο να τον αφηνεις να φτανει στο σημειο να χανει απο το κλειστο γιατι υποδηλωνει οτι φτανει σε απαγορευμενες θερμοκρασιες κατι που ειναι κακο για την μακροζωια του ηλιακου!

Εχεις παρει εναν ηλιακο που λενε και τιποτα να μην τον κανεις 10 χρονια θα στα βγαλει! Αρα αν τον προσεχεις και απο τις θερμοκρασιες σιγουρα θα ξεπερασεις τα 20 χρονια και χωρις να εισαι τυπικος στα service!

ΥΓ. Οι συλλεκτες σου ειναι για παρα πολλα χρονια!!!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.
19 ώρες πριν, magnam είπε

Καλησπέρα! Σήμερα άρχισε να έχει κάτι διαρροές ο ηλιακός θερμοσίφωνας των γονιών μου, οπότε λένε να τον αλλάξουν όλον (μιας και έχει κλείσει 20ετία). Μιλάμε για 3 άτομα, άρα 160 λίτρα εκτιμώ. Περιοχή Αθήνα (πέριξ).

Έχετε να προτείνετε κάποιον αξιόπιστο και το κατά δύναμιν οικονομικό; Διότι βλέπω από 600€ μέχρι 1500€ και δεν ξέρω τι παίζει.

Ευχαριστώ!

Μην περιμένεις να βρεις κάτω από 600 έχουν ανέβει όλα τα υλικά άρα και η τελική τιμή τους.

Εφόσον είσαι Αθήνα πάρε από ένα εργοστάσιο εκεί κοντά σου απευθείας.

Εγώ έχω πάρει τον thermit από Αθήνα για 4 διαφορετικά σπίτια φίλων συγγενών.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, magnam είπε

άρχισε να έχει κάτι διαρροές ο ηλιακός θερμοσίφωνας

Έχετε να προτείνετε κάποιον αξιόπιστο και το κατά δύναμιν οικονομικό;

οι διαρροές από που είναι ? Η γενικότερη κατάσταση του πως είναι 

αξιοπιστία και οικονομία αυτό τον καρό κομματάκι δύσκολο Περαν των 160 Λ θα πρέπει να δεις και τα τμ του συλλέκτη Γύρω στα  2,5 Ίσως &  + 

160 λιτρα - Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Διπλής Ενέργειας | Skroutz.gr

Δημοσ.

ΠΑιδια μια ερώτηση. Είμαι σε φάση να τοποθετήσω δυο ηλιακούς (έναν καινούργιο και έναν από αντικατάσταση). Θέλω τη γνώμη σας για τις σωληνώσεις. 

Επειδη ο ένας ηλιακός είναι εκτός έδρας και θα ήθελα να τον συνδέσει ανεξάρτητος υδραυλικός και όχι η εταιρεία του ηλιακού αν και μου δίνει τη δυνατότητα αυτή γιατι θα βάλουν ότι ναναι). 

Επειδη είμαι εκτός έδρας θα ήθελα να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο στο χρόνο.

Για μόνωση έχω καταλήξει σε isopipe uv(θα είναι σε ταράτσα) 9χ18 ή 13χ18 (αλήθεια ποιο από τα δύο να προτιμήσω);

Σωλήνα είτε Τουμπόραμα είτε αυτό

https://www.polychromo.gr/swlhnas-genikis-xrisis-pvc-f75

το οποίο μου φαίνεται όμως εξαιρετικά ακριβό και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Ποια η γνώμη σας; Κάθε άλλη πρόταση (με πιθανό κόστος) δεκτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, louben είπε

ΠΑιδια μια ερώτηση. Είμαι σε φάση να τοποθετήσω δυο ηλιακούς (έναν καινούργιο και έναν από αντικατάσταση). Θέλω τη γνώμη σας για τις σωληνώσεις. 

Επειδη ο ένας ηλιακός είναι εκτός έδρας και θα ήθελα να τον συνδέσει ανεξάρτητος υδραυλικός και όχι η εταιρεία του ηλιακού αν και μου δίνει τη δυνατότητα αυτή γιατι θα βάλουν ότι ναναι). 

Επειδη είμαι εκτός έδρας θα ήθελα να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο στο χρόνο.

Για μόνωση έχω καταλήξει σε isopipe uv(θα είναι σε ταράτσα) 9χ18 ή 13χ18 (αλήθεια ποιο από τα δύο να προτιμήσω);

το οποίο μου φαίνεται όμως εξαιρετικά ακριβό και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Ποια η γνώμη σας; Κάθε άλλη πρόταση (με πιθανό κόστος) δεκτή.

PVC σωλήνα είναι αποχέτευση κυρίως. Μήπως έβαλες λάθος link;

Η μόνωση που λες πρέπει να τη πάρεις γιατί χλωμό να έχει ο υδραυλικός. Συνήθως απλή μαύρη βάζουν η καθόλου που είναι το στάνταρ.Αν τους πεις για uv θα σου πουν ότι είναι το ίδιο και χαλάει και για αυτό πρέπει κάνεις συντήρηση να την αλλάζουν.

Αν βρεις βάλε 13*18 εγώ δε βρήκα πάντως σε μεγάλα μαγαζιά μόνο παραγγελία.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1
Δημοσ.

Πήρα κάλυμμα που βρήκα από Leroy καθώς δεν είχα άλλη επιλογή για άμεσα. Πάντως προσπάθησα να το βάλω και δε μπόρεσα. Ήμουν σε πίεση χρόνου. Αν βρω χρόνο θα προσπαθήσω. Έχει 3 ιμάντες και 4 θηλιές σε κάθε πλευρά. Αν περάσεις τον ιμάντα όμως τραβάει και διπλώνει. Έχει κανείς το ίδιο; 

Δημοσ.

Δύο ιμάντες πάνω-κάτω στις άκρες και ο τρίτος μπαίνει οριζόντια στη μέση(δεξιά-αριστερά στις μεσαίες θηλιές).....

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Devotee είπε

Δύο ιμάντες πάνω-κάτω στις άκρες και ο τρίτος μπαίνει οριζόντια στη μέση(δεξιά-αριστερά στις μεσαίες θηλιές).....

Θα προσπαθήσω αλλά δε κάθεται με τίποτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, louben είπε

τουμποραμα είναι αυτό  1408664671_.png.fc65a12fb5c246e4f51399c6b6f7d812.png

στις άλλες που έβαλες μπορείς να βάλεις μέσα το μονωμένο τουμποραμα για περισσότερη προστασία

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

PVC σωλήνα είναι αποχέτευση κυρίως. Μήπως έβαλες λάθος link;

Η μόνωση που λες πρέπει να τη πάρεις γιατί χλωμό να έχει ο υδραυλικός. Συνήθως απλή μαύρη βάζουν η καθόλου που είναι το στάνταρ.Αν τους πεις για uv θα σου πουν ότι είναι το ίδιο και χαλάει και για αυτό πρέπει κάνεις συντήρηση να την αλλάζουν.

Αν βρεις βάλε 13*18 εγώ δε βρήκα πάντως σε μεγάλα μαγαζιά μόνο παραγγελία.

Οκ 13χ18 uv λοιπον. Καποια ιδεα για κατάστημα που τις έχει ετοιμοπαράδοτες για λεκανοπέδιο(Πειραιας).? Τουμπόραμα 18αρι να υποθέσω?

Επεξ/σία από louben
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, louben είπε

Οκ 13χ18 uv λοιπον. Καποια ιδεα για κατάστημα που τις έχει ετοιμοπαράδοτες για λεκανοπέδιο(Πειραιας).? Τουμπόραμα 18αρι να υποθέσω?

Αν πας 13 18 ναι. Πρέπει να δεις τι σωλήνα έχεις να βάλεις ίδια διατομή. Αν είναι χαλκός φ18 θα έβαζα φ22. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Πήρα κάλυμμα που βρήκα από Leroy καθώς δεν είχα άλλη επιλογή για άμεσα. Πάντως προσπάθησα να το βάλω και δε μπόρεσα. Ήμουν σε πίεση χρόνου. Αν βρω χρόνο θα προσπαθήσω. Έχει 3 ιμάντες και 4 θηλιές σε κάθε πλευρά. Αν περάσεις τον ιμάντα όμως τραβάει και διπλώνει. Έχει κανείς το ίδιο; 

Ναι το βάλαμε σε φίλο και το τεντώναμε για να ισώσει.

Θα τον ρωτήσω σε τί κατάσταση το βρήκε όταν γυρίσει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...