Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 10/8/2022 στις 1:54 ΜΜ, Maurikycli είπε

Ο ηλιοφαν είναι φασόν

Με πολυ συγκρατημενες τιμες!!!

Ρε παιδια αυτος ο youtuber αφου ολα αυτα τα χρονια εκανε τοσα βιντεο με τα εξτρα για την προστασια του ηλιακου τωρα απο τις μετρησεις που κανει ερχεται και μπαινει στην διαδικασια του σκεπασματος γιατι και παλι οι θερμοκρασιες ειναι υψηλες!!! Τουλαχιστον τιμη του, ειναι ειλικρινης βεβαια εκ των υστερων..

Ειναι το χειροτερο κακο να πληρωσεις αυτα τα έξτρα(συν συντηρηση-αντικατασταση) να σου λεει θελει και συντηρηση-καθαρισμο ανα 2-3 χρονια και τωρα να βαζει μεσα και το σκεπασμα γιατι παρατηρει οτι και παλι ανεβαζει θερμοκρασιες!!!

Δηλαδη επαληθευονται αυτα που ελεγα κ γω καιρο πισω οτι αυτα ειναι για χρονοκαθυστερηση και οτι ο ηλιακος ποναει στις υψηλες θερμοκρασιες..!!! Κρατατε τον ηλιακο(σκεπασμα οσο χρειαζεται) κατω απο τους 70β και πραγματικα θα παρετε τα μεγιστα για τα χρηματα που θα εχετε δαπανησει!!!

• Like 2
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω βάλει Νόμπελ 200ρι με 4τμ πάνελ. Εχθές το βάλαμε κατά τις 15 και έφτασε το νερό για 2 μπάνια και πιάτα αλλά δεν έβραζε.

Σήμερα έχει ζεστάνει αλλά μπορείς να το πιάσεις στο ζεστό δε ζεματαει δηλαδή για 2 δευτερόλεπτα το πιάνεις. Δε ξέρω αν είναι νορμαλ

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Μετά από δυο μέρες πιάνει θερμοκρασία λειτουργείας 

Το ξέρω αλλά δε καταλαβαίνω το λόγο. Πάντως έχει ζεστάνει περισσότερο τώρα σχεδόν δεν το ακουμπας

Δημοσ.

Ας το δούμε από την αρχή: μπήκε χτες στις 15:00 δηλαδή μετά τις ώρες με την μέγιστη ακτινοβολία δηλαδή πήρε ενέργεια για λιγότερο από μισή μέρα. Ομοίως το τσεκάρεις πριν την μέγιστη ακτινοβολία πολύ πιο πριν από όσο αντιστοιχεί μισή μέρα. Δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να πιάσει το μέγιστο με λειτουργία λιγότερο από μία ημέρα.

Επίσης τη μέγιστη θερμοκρασία την πιάνει όταν ήδη υπάρχει ζεστό νερό από την προηγούμενη. Άλλο να ξεκινάει να ζεστάνει από τους 15 και άλλο από τους 50 βαθμούς.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Ας το δούμε από την αρχή: μπήκε χτες στις 15:00 δηλαδή μετά τις ώρες με την μέγιστη ακτινοβολία δηλαδή πήρε ενέργεια για λιγότερο από μισή μέρα. Ομοίως το τσεκάρεις πριν την μέγιστη ακτινοβολία πολύ πιο πριν από όσο αντιστοιχεί μισή μέρα. Δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να πιάσει το μέγιστο με λειτουργία λιγότερο από μία ημέρα.

Επίσης τη μέγιστη θερμοκρασία την πιάνει όταν ήδη υπάρχει ζεστό νερό από την προηγούμενη. Άλλο να ξεκινάει να ζεστάνει από τους 15 και άλλο από τους 50 βαθμούς.

Επειδή το γεμίσαμε τοτε.δε ξέρω αν θα θέλει γέμισμα ξανά πχ νωρίς το πρωί. 

Φαίνεται τώρα πως έχει ζεστάνει πολύ το νερό βγάζει ατμό. Θα δω πως θα πάει και λογικά θα πάρω κατι για κάλυμμα ίσως βάλω και βαλβίδα ανάμειξης 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Φαίνεται τώρα πως έχει ζεστάνει πολύ το νερό βγάζει ατμό. Θα δω πως θα πάει και λογικά θα πάρω κατι για κάλυμμα ίσως βάλω και βαλβίδα ανάμειξης 

Τί εννοείς ξανά γέμισμα το πρωΐ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Τί εννοείς ξανά γέμισμα το πρωΐ;

4 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Σαν την καφετιέρα ένα πράγμα 😄

Λεει για τα υγρα του κλειστου..

Στις 15/8/2022 στις 12:14 ΜΜ, ΠάρηςΓ είπε

Έχω βάλει Νόμπελ 200ρι με 4τμ πάνελ. Εχθές το βάλαμε κατά τις 15 και έφτασε το νερό για 2 μπάνια και πιάτα αλλά δεν έβραζε.

Σήμερα έχει ζεστάνει αλλά μπορείς να το πιάσεις στο ζεστό δε ζεματαει δηλαδή για 2 δευτερόλεπτα το πιάνεις. Δε ξέρω αν είναι νορμαλ

Αν δεν τον σκεπασαν μεχρι να βαλουν τα υγρα του κλειστου προφανως μπορει να θελει εξαερωση..

Υγρα του κλειστου χανεις μονο οταν το νερο χρησης ειναι σε υψηλη θερμοκρασια! 

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.

Σκεφτομαι να βαλω πλυντηριο με παροχη ζεστου. Υπαρχει καποιος αυτοματισμος που μπορω να δινω στον ηλιακο εντολη για ανακυκλοφορια μεχρι να ερθει το ζεστο στο σπιτι και μετα να τραβηξει το πλυντηριο;

δεν θελω μονιμη ανακυκλοφορια, γιατι φοβαμαι το χειμωνα οτι θα εχω μεγαλη απωλεια απο αυτο επειδη ο ηλιακος δεν φτανει τις ηλιολουστες μερες.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, bjj-p είπε

Σκεφτομαι να βαλω πλυντηριο με παροχη ζεστου. Υπαρχει καποιος αυτοματισμος που μπορω να δινω στον ηλιακο εντολη για ανακυκλοφορια μεχρι να ερθει το ζεστο στο σπιτι και μετα να τραβηξει το πλυντηριο;

δεν θελω μονιμη ανακυκλοφορια, γιατι φοβαμαι το χειμωνα οτι θα εχω μεγαλη απωλεια απο αυτο επειδη ο ηλιακος δεν φτανει τις ηλιολουστες μερες.

Πλέον τα πλυντήρια που παίρνουν και ζεστό νερό είναι λίγα,  γιατί πάθαιναν ζημιές. Αν όμως είσαι αποφασισμένος να πάρεις τέτοιο πλυντήριο,  τότε φρόντισε να βάλεις βαλβίδα ανάμειξης στο ηλιακό. 

• Like 2
Δημοσ.

Να και κάποιος που σκέφτηκε αυτό το μείζον ζήτημα με τα πλυντήρια διπλής παροχής, όπου στην αρχή τραβάνε κρύο μέχρι να έρθει το ζεστό και ουσιαστικά δεν έχει απολύτως κανένα νόημα αν δε βρεις τρόπο να το λύσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...