Aurumnus Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Στις 25/7/2022 στις 3:51 ΜΜ, costachri είπε Πήγα και σε άλλον τεντά και αφού μου είπε οτι τέτοια καλύματα φτιάχνουν και πουλάνε και αυτοί, πήγε να μου δώσει ένα χρησημοποιημένο κομμάτι για 20€. Τελικά δεν το πήρα και η λύση που εφάρμοσα είναι με μουσαμά απο praktiker. 4€ 2x3 https://www.praktiker.gr/p/praktiker-mousamas-2x3m-110g-m2-prasino-mple-135059 Ικανοποιημένος με τον μουσαμά; 1 κομμάτι χρησιμοποίησες; Με αυτόν υπάρχει κίνδυνος να γδαρθούν τα πάνελ;
costachri Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Στις 5/8/2022 στις 5:32 ΜΜ, Aurumnus είπε Ικανοποιημένος με τον μουσαμά; 1 κομμάτι χρησιμοποίησες; Με αυτόν υπάρχει κίνδυνος να γδαρθούν τα πάνελ; Ναί ένα κομμάτι χρησιμοποίησα. Σχετικά με την απόδοση μετά απο 15 ημέρες όταν άνοιξα το νερό είδα οτι ήταν αρκετά ζεστό άλλά δεν θα έλεγα ότι ήταν και τόσο καυτό όπως είναι όταν είναι ξεσκέπαστος τέτοια εποχή. Σχετικά με τα πάνελ χωρίς να είμαι σίγουρος δεν φαντάζομαι κάποιο λόγω να γδαρθούν. ΥΓ. Επίσης σχετκά με τα panel βρήκα κάποιες μικρές χαρακακιες εσωτερικά αλλά επειδή δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να το αναλύσω θα επανέλθω. 1
beez Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 μετά απο 30 χρονια τρύπησε ο ηλιακός στο εξοχικό και τώρα ειμαι προβληματισμένος με τι να τον αλλάξω. ο τοπικος συνεταιρισμος εχει ετοιμοπαραδοτο elco αλλα στο skroutz ολα τα σχόλια αναφέρουν για τρυπημένα καζάνια μετά απο μια πενταετία. είχα δει κάτι ηλιακούς iliofan με εγγύηση εφόρου ζωης αλλα απαιτούνε να γίνεται συντήρηση απο την ίδια την εταιρια... σε άλλη εταιρια solarstar βλέπω δυο διαφορετικές εταιρίες με το ίδιο όνομα. δίνουν 10 χρόνια εγγύηση, σε τηλεφωνική συνομιλία μου αναφέρουν οτι αν ειναι καποιο κατασκευαστικό πρόβλημα θα βγει στην αρχή και πάλι ειναι θέμα συντήρησης κτλπ, αρα το βλέπω σαν γραπτή εγγύηση χωρις αντίκρυσμα. είναι ενα ερώτημα πως οι παλιοί ηλιακοί κρατούσανε τόσα πολλά χρόνια και τώρα υπάρχουν θέματα στα θερμοδοχεία. μετα απο 260 σελίδες + το προηγούμενο θέμα, έχουμε καταλήξει σε καμμια πρόταση για ηλιακό? επειδή είμαι κοντά στην θάλασσα ενδέχεται ανοξείδωτα καζάνια AISI304 πάλι να έχουν θέμα, η μια εταιρία πρότεινε να πάρω ματτ βαμένο δοχείο.
PLACEBO_89 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, beez είπε μετά απο 30 χρονια τρύπησε ο ηλιακός στο εξοχικό και τώρα ειμαι προβληματισμένος με τι να τον αλλάξω. ο τοπικος συνεταιρισμος εχει ετοιμοπαραδοτο elco αλλα στο skroutz ολα τα σχόλια αναφέρουν για τρυπημένα καζάνια μετά απο μια πενταετία. είχα δει κάτι ηλιακούς iliofan με εγγύηση εφόρου ζωης αλλα απαιτούνε να γίνεται συντήρηση απο την ίδια την εταιρια... σε άλλη εταιρια solarstar βλέπω δυο διαφορετικές εταιρίες με το ίδιο όνομα. δίνουν 10 χρόνια εγγύηση, σε τηλεφωνική συνομιλία μου αναφέρουν οτι αν ειναι καποιο κατασκευαστικό πρόβλημα θα βγει στην αρχή και πάλι ειναι θέμα συντήρησης κτλπ, αρα το βλέπω σαν γραπτή εγγύηση χωρις αντίκρυσμα. είναι ενα ερώτημα πως οι παλιοί ηλιακοί κρατούσανε τόσα πολλά χρόνια και τώρα υπάρχουν θέματα στα θερμοδοχεία. μετα απο 260 σελίδες + το προηγούμενο θέμα, έχουμε καταλήξει σε καμμια πρόταση για ηλιακό? επειδή είμαι κοντά στην θάλασσα ενδέχεται ανοξείδωτα καζάνια AISI304 πάλι να έχουν θέμα, η μια εταιρία πρότεινε να πάρω ματτ βαμένο δοχείο. Εισαι κοντα Αθηνα?
leonidasgr2003 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Στις 5/12/2020 στις 12:53 ΜΜ, πάνοσ2 είπε Πρόβλημα στην πολυουρεθάνη Γεια Μόλις ανακάλυψα κ εγώ ότι είναι στραπατσαρισμενος ο ηλιακός κ ο τεχνικός που τον έβαλε είπε το ίδιο. Μάζεψε η πολυουρεθάνη. Αυτό όμως τι σημαίνει; Έχει χαλάσει η μόνωση του ηλιακού; Στις 2/12/2020 στις 5:34 ΜΜ, greekfragma είπε Houston we got a problem. Γιατί στραπατσαρίστηκε έτσι το καζάνι; Οι καθρέφτες δείχνουν υγιέστατοι. Η μάρκα βέβαια είναι "μαρκαμεκαψες" Γεια Μόλις είδα ότι κ ο δικός μου ο ηλιακός έχει το ίδιο πρόβλημα και μου είπε ο εγκαταστάτης ότι έχει μαζέψει η πολυουρεθάνη. Αυτό βέβαια δεν ξέρω τι σημαίνει ακριβώς αν έχω μόνο σε ή όχι. Έκανες κάτι εσύ όσο αναφορά αυτο; παρατήρησες κάποια αλλαγή; 2
hp8 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 36 λεπτά πριν, leonidasgr2003 είπε Μάζεψε η πολυουρεθάνη. Αυτό όμως τι σημαίνει; χαμηλής πυκνότητα πολυουρεθάνη Στο boiler εγχέεται η πολυουρεθάνη σφραγίζονται τα καπάκια μέχρι να κρυώσει η πολυουρεθάνη και να απορροφηθούν οι πιέσεις που δημιουργούνται από την διόγκωση της. Η διαδικασία χρειάζεται σταθερές συνθήκες - θερμοκρασίας περιβάλλοντος που δεν τηρούνται Όταν δεν τηρούνται κάποια στανταρ αυτό συμβαίνει Η ξεφτίλα των κατασκευαστων για 2 € 5
haris_216 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, hp8 είπε χαμηλής πυκνότητα πολυουρεθάνη Στο boiler εγχέεται η πολυουρεθάνη σφραγίζονται τα καπάκια μέχρι να κρυώσει η πολυουρεθάνη και να απορροφηθούν οι πιέσεις που δημιουργούνται από την διόγκωση της. Η διαδικασία χρειάζεται σταθερές συνθήκες - θερμοκρασίας περιβάλλοντος που δεν τηρούνται Όταν δεν τηρούνται κάποια στανταρ αυτό συμβαίνει Η ξεφτίλα των κατασκευαστων για 2 € Ακριβώς αυτή είναι η διαδικασία. Για διάφορους λόγους όμως αυτά δεν τηρούνται. Πχ: Μόλις μπει η πολυουρεθάνη το boiler μεταφέρεται από δω, από κει ή και αποθηκεύεται έξω από το εργοστάσιο, ίσως λόγω έλλειψης χώρου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αυτές οι σταθερές συνθήκες Επίσης πολλές φορές στέλνουν άμεσα στον πελάτη, μόλις κατασκευαστεί, το boiler όπου επίσης πάλι δεν "κάθεται" καλά η πολυουρεθάνη (το "φρέσκο" boiler δεν είναι το ίδιο καλό όπως όταν λέμε "φρέσκο ψωμί" ) Εκείνο που πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω είναι στο γιατί να ρισκάρει κάποιος τέτοια αστοχία σε προϊόν που βλέπει όλος ο κόσμος κι έχει επάνω του, με μεγάλα γράμματα, τη φίρμα. Έχω πετύχει σε ταράτσα διπλανού κτηρίου από αυτό που ήμουν καμιά 10ριά ηλιακούς της ίδιας εταιρίας (λέγοντας "ίδιας" δεν αναφέρομαι σε αυτήν παραπάνω αλλά ότι όλα τα ηλιακά ήταν μίας φίρμας και προφανώς ήταν επιλογή του κατασκευαστή του κτηρίου) που να είναι όλοι "γουβιασμένοι". Ποιες οι πιθανότητες να πάω μετά (ή άλλος) να πάρω τον ίδιο ηλιακό; Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από haris_216 2
πάνοσ2 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν (γιατί είμαι έμπορος ηλιακών), οι καινούργιες οικολογικές πολυουρεθάνες παρουσιάζουν εντονότερα φαινόμενα παραμόρφωσης. 2
Maurikycli Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Καμιά εκπτωσούλα για τα μέλη, θα παίξει;
haris_216 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, πάνοσ2 είπε Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν (γιατί είμαι έμπορος ηλιακών), οι καινούργιες οικολογικές πολυουρεθάνες παρουσιάζουν εντονότερα φαινόμενα παραμόρφωσης. Χωρίς κι εγώ να θέλω να κατακρίνω κανέναν, είναι πολύ ατυχής αυτή η εικόνα με τα βουλιαγμένα boiler. Προφανώς και λειτουργικά δεν επηρεάζονται τόσο πολύ, αν και μειωμένο πάχος μόνωσης έχει επίπτωση στις απώλειες, αλλά και σαν εικόνα βρε παιδί μου δε λέει. Είτε το ηλιακό το αγόρασε κανείς 600€ είτε 3600€ δεν είναι ευχάριστο για τον καταναλωτή να το βλέπει έτσι. Αισθάνεται ότι τον έπιασαν...κώτσο. Το μόνο που ψιλοσώζει την κατάσταση είναι ότι οι περισσότεροι δεν ξαναπάνε στην ταράτσα και άρα δεν έχουν εικόνα τι έχει συμβεί. Αν δε βρεθούν εκεί μετά από 7-8 χρόνια και δουν το βούλιαγμα ίσως να το θεωρήσουν και φυσιολογική φθορά λόγω ετών. Βέβαια αν το είχαν δει 3 μήνες μετά την τοποθέτηση θα είχαν ξαμοληθεί να κυνηγάνε τον κατασκευαστή. 3
πάνοσ2 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Πολλές εταιρείες κάνουν ελεύθερη διόγκωση, γιατί έχει μικρότερη κατανάλωση υλικού. Αν κάποιος σωστός κατασκευαστής κάνει διόγκωση υπό σωστή θερμοκρασία και πίεση, θα είναι ακριβώς και πιθανόν να χάσει αρκετούς πελάτες, καθότι ακριβότερος. Βλέπετε το κακό νόμισμα, διώχνει το καλό (Νόμος του Gresham).
hp8 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, haris_216 είπε Ποιες οι πιθανότητες να πάω μετά (ή άλλος) να πάρω τον ίδιο ηλιακό; δεν τους νοιάζει Οι περισσότεροι βάζουν χαρτιά επωνυμίας και τα παίρνουν από τον δίπλα πριν πολλά !!! χρόνια της γενικότερης πράσινης εποχής - αρχή ανάπτυξης παρακολούθησα ενα εξάμηνο σεμινάριο στο ΚΕΚ του δήμου μου για ήπιες μορφές ενέργειας (ηλιακά- φωτοβολταϊκά - βιομάζα - ανεμογεννήτριες) Πήγαμε επίσκεψη στον παλιό fyrogenis Λοιπόν είχε χώρο με σταθερές συνθήκες για την μόνωση των μποιλερ Τα μποιλερ του τότε fyrogenis ήταν τοπ 4
troi.g Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μιλώντας με καλό κατασκευαστή ηλιακών μου είπε (Αφού την πάτησε και αυτός) ότι άλλαξαν τη νομοθεσία που υπήρχε για την πολυουρεθανη και την έκαναν οικολογική . Δεν τους ενημέρωσαν όμως για τη σωστή διαδικασία και εκείνοι συνέχιζαν και την έβαζαν με την ίδια διαδικασία που έβαζαν την προηγούμενη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το προβλημα που προαναφέρθηκε. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα