costachri Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Στις 17/7/2022 στις 8:37 ΜΜ, costachri είπε Σε επόμενη φάση είμαι στην αναζήτηση λύσης για το σκέπσμα του ηλιακού για όταν λείπουμε και εφόσον χρειάζεαι αν δω οτι έχει συχνά υψηλές θερμοκρασίες. Τα ειδικά σκεπάζματα ηλιακού μου φαίνονται μάλλον ακριβά. Είχα σκευτεί την περιπτωση να έπαιρνα dow και με κάποια πατέντα αντι να το αποθήκευα να το κολλούσα (έδενα) απο πίσω απο το πάνελ τον χειμώνα ώστε να συμβάλει και στην μόνωση του. Κάτι τετοιο όμως μάλλον δεν παίζει τελικά μια και οπως με ενημέρωσε υπάλληλος σε σχετικό μαγαζί το dow όταν δεν είναι καλυμένο χαλάει σχετικά γήργορα απο τον ήλιο και τις εξωτερικές συνθήκες και σε ένα χρόνο θα έχει διαλυθεί. Σε τεντά που ρώτησα για "περίσσευμα" ρετάλι μου είπε οτι δεν υπάρχνουν αυτά τα πράγματα και θέλει 70€ (?!) για ένα δικό του κάλυμα (με τρύπες και τα σχετικά). Το ψάχνω ακόμα αλλά υπάρχει καμία καλύτερη οικονομική ιδέα? Πήγα και σε άλλον τεντά και αφού μου είπε οτι τέτοια καλύματα φτιάχνουν και πουλάνε και αυτοί, πήγε να μου δώσει ένα χρησημοποιημένο κομμάτι για 20€. Τελικά δεν το πήρα και η λύση που εφάρμοσα είναι με μουσαμά απο praktiker. 4€ 2x3 https://www.praktiker.gr/p/praktiker-mousamas-2x3m-110g-m2-prasino-mple-135059 Σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση του ηλιακού τώρα, αύτο που θα πρότεινα σε οποινδήποτε πρόεκειται να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, είναι (όπως έχει ξανά ειπωθεί άλλωστε), να προχωρήσει στην προετοιμασία της εγκατάστασης μέχρι και των σωληνώσεων ώς το σημείο που προκεται να μπει ο ηλιακός με δικό του υδραυλικό και εφόσον ο προμηθευτής του ηλιακού θέλει το δικό του συνεργείο, να τους αφήσουν αυτούς να κάνουν μόνο το στήσημο του ηλιακού και να μην ασχοληθούν με κάτι άλλο. Θα στοιχίσει μάλλον λιγότερο και θα γίνει καλύτερη δουλειά. 2 1
aldon Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Έχει κανείς ηλιακό βεβιασμένης κυκλοφορίας; Αν ναι, μπορεί να μου πει μέχρι πόσους βαθμούς ζεσταίνει το νερό τώρα το καλοκαίρι; Ο δικός μου φτάνει μέχρι 70-74 βαθμούς το νερό σε ΖΝΧ 200 λίτρων με δύο πλάκες, συνολικής επιφάνειας 4 τ.μ. Γιατί νομίζω πως είναι λίγο; Δεν θα έπρεπε να φτάνει 80-90 βαθμούς με τόση ηλιοφάνεια όπως συμβαίνει στους κλασσικούς ηλιακούς που έχουν το μπόιλερ στην σκεπή/ταράτσα;
fredd0 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, aldon είπε Έχει κανείς ηλιακό βεβιασμένης κυκλοφορίας; Αν ναι, μπορεί να μου πει μέχρι πόσους βαθμούς ζεσταίνει το νερό τώρα το καλοκαίρι; Ο δικός μου φτάνει μέχρι 70-74 βαθμούς το νερό σε ΖΝΧ 200 λίτρων με δύο πλάκες, συνολικής επιφάνειας 4 τ.μ. Γιατί νομίζω πως είναι λίγο; Δεν θα έπρεπε να φτάνει 80-90 βαθμούς με τόση ηλιοφάνεια όπως συμβαίνει στους κλασσικούς ηλιακούς που έχουν το μπόιλερ στην σκεπή/ταράτσα; προφανως ο ελεγκτης σου εχει προστασια υπερθερμανσης. Σε καποια θερμοκρασια νερου στο δοχειο κοβει τον κυκλοφορητη διαβασε το μανουαλ
Subzerog7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Ρε παιδιά μια ερώτηση. έχω σκεπάσει όλο το πάνελ του ηλιακού με κάλυμμα για αυτή τη χρήση και το νερό ΖΕΜΑΤΑΕΙ ακόμα. Δεν θα έπρεπε να μην είναι τοσο καυτό ? Τι χάνω ?
GeG Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 37 λεπτά πριν, Subzerog7 είπε Ρε παιδιά μια ερώτηση. έχω σκεπάσει όλο το πάνελ του ηλιακού με κάλυμμα για αυτή τη χρήση και το νερό ΖΕΜΑΤΑΕΙ ακόμα. Δεν θα έπρεπε να μην είναι τοσο καυτό ? Τι χάνω ? Και εγώ, μια λεζάντα 10 ποντων έχω ξεσκεπαστη και καεί.
Subzerog7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, GeG είπε Και εγώ, μια λεζάντα 10 ποντων έχω ξεσκεπαστη και καεί. Ποιοι 10 πόντοι, αν δεις σε εμένα οι 4 γωνίες είναι ελάχιστα ξεσκέπαστες. Μιλάμε είναι 2.5τμ ο συλλέκτης και είναι φουλ καλυμμένος. Είναι φυσιολογικό?
osalonikios1977 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Έχω κάνει τοίδιο με αυτοματισμό και το νερό δε ζεσταίνεται. Ξοδεύετε νερό; Αν δε μπει κρύο νερό μέσα στο μποιλερ θέλει μέρες για να πέσει η θερμοκρασία. 1
Subzerog7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 11 λεπτά πριν, osalonikios1977 είπε Έχω κάνει τοίδιο με αυτοματισμό και το νερό δε ζεσταίνεται. Ξοδεύετε νερό; Αν δε μπει κρύο νερό μέσα στο μποιλερ θέλει μέρες για να πέσει η θερμοκρασία. Δεν χαλάμε πολύ νερό και μπάνιο που κάνουμε, με κρύο νερό κάνουμε. Εγώ τον σκέπασα γιατί φεύγω Δευτέρα πρωί αλλά έχω τρομάξει.... Να αφήσω την βρύση ανοιχτή να φύγει όλο το ζεστό ? Τι προτείνετε ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !
takis1964 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 21 λεπτά πριν, Subzerog7 είπε Δεν χαλάμε πολύ νερό και μπάνιο που κάνουμε, με κρύο νερό κάνουμε. Εγώ τον σκέπασα γιατί φεύγω Δευτέρα πρωί αλλά έχω τρομάξει.... Να αφήσω την βρύση ανοιχτή να φύγει όλο το ζεστό ? Τι προτείνετε ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ! αστην ανοικτη ,οχι τερμα καφτο ομως ναχεις το κεφαλι σου ησυχο ,τι σκεπασμα εχεις βαλει?
Subzerog7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, takis1964 είπε αστην ανοικτη ,οχι τερμα καφτο ομως ναχεις το κεφαλι σου ησυχο ,τι σκεπασμα εχεις βαλει? https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&product_id=6499&skr_prm=WyIyZDU0Yjc0Mi0wNTJhLTRlMWQtYTgxYS1jNGNmNjEzOGRmYWEiLDE2NTkxOTg2NzgyNjQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Αυτό εδώ έχω, οπότε το βάζω στο μέτριο προς ζεστό μέχρι να κρυώσει ?
osalonikios1977 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Με κάτι παραπάνω από 100ευρω σε υλικά έκανα μια πατέντα σούπερ. Τα είδα κι εγώ τα καλύμματα αλλά το βάλε βγάλε μου την δίνει. 1 μοτερ κάπου 15€ 2 τερματικους διακόπτες 25€ Σιδερα κι αλουμίνια 15€ Μια μπετοβεργα 1€ Πανι σκιασης 90% 2 τετραγωνικά 3€ 1 ηλεκτρολόγικο σωλήνα 1.5€ 1 πινακάκι στεγανό 20€ 1 ρελε μεταγωγής πηνίου 220v 8€ Κι έναν μετασχηματιστη σε 12v 3€. Αν θέλεις βάζεις διακόπτη wifi 70€ με το ανάλογο ρελε ισχυος 20A, 220v 2no. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2022 από osalonikios1977 1
takis1964 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 52 λεπτά πριν, Subzerog7 είπε https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&product_id=6499&skr_prm=WyIyZDU0Yjc0Mi0wNTJhLTRlMWQtYTgxYS1jNGNmNjEzOGRmYWEiLDE2NTkxOTg2NzgyNjQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Αυτό εδώ έχω, οπότε το βάζω στο μέτριο προς ζεστό μέχρι να κρυώσει ? καντο βραδυ η πρωι πριν τις 10 1
Subzerog7 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Στις 30/7/2022 στις 8:25 ΜΜ, takis1964 είπε καντο βραδυ η πρωι πριν τις 10 Όλα κομπλέ! Το άδειασα χθες, σκεπασμένο όλη μέρα σήμερα δεν έχει ίχνος ζεστού. Ευχαριστώ ! 1
billyst Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Για Τρίκαλα σ πολυκατοικία τετραοροφη, τρίτος όροφος.Τι ηλιακό προτείνετε; Είμαστε τρία άτομα και μελλοντικά τέσσερα. Και αν ξέρετε κάποιο καλό αντιπρόσωπο; Μπάτζετ μέχρι 800
vaggooss Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, billyst είπε Για Τρίκαλα σ πολυκατοικία τετραοροφη, τρίτος όροφος.Τι ηλιακό προτείνετε; Είμαστε τρία άτομα και μελλοντικά τέσσερα. Και αν ξέρετε κάποιο καλό αντιπρόσωπο; Μπάτζετ μέχρι 800 Λογικά εφόσον είναι πολυκατοικία δεν υπάρχει πολύς χώρος άρα θα βάλεις έναν συλλέκτη. Για 3 άτομα είσαι μάξιμουμ 160 λίτρα. Εφόσον υπάρχει περίπτωση για τέταρτο άτομο βάλε 180 λίτρα. Μην ακούσεις άλλες υπερβολές διότι η ζημιά στον ηλιακό γίνεται από την υπερθέρμανση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα