Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Αυτο που λες ειναι κουτο..! Για να σου ερθει το ζεστο νερο του ηλιακου πρεπει να αδειασεις τα λιτρα του ηλεκτρικου!!! Θελεις ταχυθερμαντηρα με αποσκληρυντη! Το κοστος θα παει στα υψη!!! Ρυθμιζεις τον ταχυθερμαντηρα στην θερμοκρασια που θες και οταν πεσει κατω απο την επιθυμητη τοτε ανοιγει!

Το αλλο.. Να ξερεις αν παγωσει το μποιλερ του 200αρι για να το ζεστανεις με την αντισταση ειναι ασυμφορο και χρονοβορο!!!

Γιαννη συγχωρα με ..δεν εχω ξαναασχοληθει ποτε με ηλιακα συστηματα..η σκεψη μου βασιζεται σε αυτο ακριβως..οτι στο να ζεστανω 200 λιτρα την εβαψα..εδω για τα 80 που εχω στο παταρι το χειμωνα θελω μια ωρα σχεδον...κρατωντας τον ηλεκτρικο το καλοκαιρι θα εχω σιγουρα ζεστο ολη μερα και το χειμωνα θα ζεσταινω με αντισταση λιγοτερο..απο τομ ηλιακο δηλαδη θελω την ευκολι του να εχεις 7 8 μηνες νερο χωρις να πρεπει να αναβω θερμοσιφωνα..ερχομαι απο τη δουλεια δουλευω βαρδιες..γυναικα αναψες θερμ?? Γιατι μου το πες?? Κτλπ...τουλαχιστον 8 μηνες να το γλιτωνω αυτο.....για τα ηλιακα συσηματα που εβαλα πιο πανω ..ιδιαιτερα για τους συλεκτες θα ηθελα γνωμες..υπερεκτικοι κτλπ...με καλη μονωση οπως εχει συζητηθει σε σελιδες πριν..και λογικα full plate πρεπει να ειναι..εδω περιστερι ξερεις κανενα εργοστασιο να παραγει χαλκινους??

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Napo2 είπε

Γιαννη συγχωρα με ..δεν εχω ξαναασχοληθει ποτε με ηλιακα συστηματα..η σκεψη μου βασιζεται σε αυτο ακριβως..οτι στο να ζεστανω 200 λιτρα την εβαψα..εδω για τα 80 που εχω στο παταρι το χειμωνα θελω μια ωρα σχεδον...κρατωντας τον ηλεκτρικο το καλοκαιρι θα εχω σιγουρα ζεστο ολη μερα και το χειμωνα θα ζεσταινω με αντισταση λιγοτερο..απο τομ ηλιακο δηλαδη θελω την ευκολι του να εχεις 7 8 μηνες νερο χωρις να πρεπει να αναβω θερμοσιφωνα..ερχομαι απο τη δουλεια δουλευω βαρδιες..γυναικα αναψες θερμ?? Γιατι μου το πες?? Κτλπ...τουλαχιστον 8 μηνες να το γλιτωνω αυτο.....για τα ηλιακα συσηματα που εβαλα πιο πανω ..ιδιαιτερα για τους συλεκτες θα ηθελα γνωμες..υπερεκτικοι κτλπ...με καλη μονωση οπως εχει συζητηθει σε σελιδες πριν..και λογικα full plate πρεπει να ειναι..εδω περιστερι ξερεις κανενα εργοστασιο να παραγει χαλκινους??

Σου εστειλα πμ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τετραμελής οικογένεια με τα δύο παιδιά στην εφηβεία...(γυμναστήριο,στίβος...),μπάνια καθημερινά και με λούσιμο οι μακρυμάλλες,πλύσιμο πιάτων με ζεστό νερό,συν ότι άλλες δουλειές,με Esolar 200άρι Glass με συλλέκτες premium navi 2επί 1,7 τ.μ, χρειάστηκε να "ανάψει" αντίσταση μόνο για μισή ώρα (πρίν κάνα μήνα που είχε τρείς μέρες σερί συννεφιά) και,ακόμα,δεν έχει χρειαστεί να ξανανάψει από τα μέσα Απριλίου!!!Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες..τα έχουμε ξαναπεί....

υγ.Ξέρεις τί σου είναι,να ξυπνάς το πρωί (είναι πολύ βασικό αυτό),να κάνουν δύο άτομα μπάνιο....(συν τα τρία μπάνια την προηγούμενη ημέρα) και να μένει και νερό για τα πιάτα;

υγ2.Αυτό που λένε κάποιοι για το οτι χρειάζεται πολύ ώρα τον χειμώνα να ζεσταθεί το νερό,δεν είναι ακριβές...συγκεκριμένα,για τρία μπάνια απόγευμα -βράδυ με "ψόφο" έξω,χρειάζονται 40 λεπτά...με 6άρα αντίσταση😉

Επεξ/σία από Devotee
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Devotee είπε

υγ2.Αυτό που λένε κάποιοι για το οτι χρειάζεται πολύ ώρα τον χειμώνα να ζεσταθεί το νερό,δεν είναι ακριβές...συγκεκριμένα,για τρία μπάνια απόγευμα -βράδυ με "ψόφο" έξω,χρειάζονται 40 λεπτά...με 6άρα αντίσταση😉

Είναι ξεκάθαρα σχετικό. Αν ήδη υπάρχει ζεστό νερό , τότε σε ελάχιστο χρόνο φτάνεις στη θερμοκρασία που θες.

Αν δεν υπάρχει καθόλου ζεστό νερό και είναι στους 10 βαθμούς το νερό στο καζάνι, ναι θες ωρα.

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Devotee είπε

Τετραμελής οικογένεια με τα δύο παιδιά στην εφηβεία...(γυμναστήριο,στίβος...),μπάνια καθημερινά και με λούσιμο οι μακρυμάλλες,πλύσιμο πιάτων με ζεστό νερό,συν ότι άλλες δουλειές,με Esolar 200άρι Glass με συλλέκτες premium navi 2επί 1,7 τ.μ, χρειάστηκε να "ανάψει" αντίσταση μόνο για μισή ώρα (πρίν κάνα μήνα που είχε τρείς μέρες σερί συννεφιά) και,ακόμα,δεν έχει χρειαστεί να ξανανάψει από τα μέσα Απριλίου!!!Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες..τα έχουμε ξαναπεί....

υγ.Ξέρεις τί σου είναι,να ξυπνάς το πρωί (είναι πολύ βασικό αυτό),να κάνουν δύο άτομα μπάνιο....(συν τα τρία μπάνια την προηγούμενη ημέρα) και να μένει και νερό για τα πιάτα;

Με μόνη διαφορά ότι συνήθως η αντίσταση που τοποθετείται στους περισσότερους είναι 3,5-4kW. Και τότε όντως χρειάζεται πάνω από μία ώρα ο 160άρης και πάνω από 1,5 ο 200άρης (μιλάμε πάντα να έχουμε τελείως κρύο νερό σαν βάση και όχι να είναι "σπασμένο" ή χλιαρό)

• Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Με μόνη διαφορά ότι συνήθως η αντίσταση που τοποθετείται στους περισσότερους είναι 3,5-4kW. Και τότε όντως χρειάζεται πάνω από μία ώρα ο 160άρης και πάνω από 1,5 ο 200άρης (μιλάμε πάντα να έχουμε τελείως κρύο νερό σαν βάση και όχι να είναι "σπασμένο" ή χλιαρό)

34 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Είναι ξεκάθαρα σχετικό. Αν ήδη υπάρχει ζεστό νερό , τότε σε ελάχιστο χρόνο φτάνεις στη θερμοκρασία που θες.

Αν δεν υπάρχει καθόλου ζεστό νερό και είναι στους 10 βαθμούς το νερό στο καζάνι, ναι θες ωρα.

Παιδια με τη μονη διαφορα εδω μιλαμε για συγκεκριμενο ηλιακο esolar του Devotee! Παιξατε και χασατε!!!😋

1 ώρα πριν, Devotee είπε

Θελω και γω απ αυτους!!! Που θα τους βρω???

Moderators μην με κλειδωσετε..  Θελω να κανω SEX με premium navi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ουουααααααααααααααααααααα😜

Δημοσ.
2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Ένα μπράβο λοιπόν στον κατασκευαστή του μπόιλερ,που στους 200άρηδες και άνω,βάζει εξάρα αντίσταση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δίκιο δεν έχει; τα 6000W δεν θέλουν τριφασικό;

Μιας και η κουβέντα είναι στο ηλεκτρικό ρεύμα, θέλω να ρωτήσω το εξής:  Έχω έναν ηλιακό που εξυπηρετεί δύο νοικοκυριά (γονείς και την οικογένειά μου), αυτή την στιγμή το μποϊλερ είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα των γονιών, υπάρχει αυτοματισμός ώστε να συνδεθεί και στον δικό μου πίνακα χωρίς να κάνει μπουμ. Είναι δύσκολο; Από κόστος; Με αυτόν τον τρόπο δεν θέλω να γυρίζω στον ηλεκτρικό όταν έχει συννεφιά και όταν ανοίγω το ρεύμα να το καρπώνονται και τα δύο νοικοκυριά.

Επεξ/σία από shack
Δημοσ.
16 ώρες πριν, 26ska είπε

Τι λες;

Μεγαλύτερη αντίσταση, γρηγορότερη θέρμανση (καλό)

Αν και λειτουργεί λιγότερη ώρα σε σχέση με μία μικρότερη, η κατανάλωση είναι περίπου η ίδια  αφού έχει μεγαλύτερη κατανάλωση στη μονάδα του χρόνου (ψιλοαδιάφορο).

Η μεγαλύτερη αντίσταση σημαίνει μεγαλύτερο φορτίο στα ηλεκτρολογικά και άρα άλλη ασφάλεια, άλλης διατομής καλώδιο και ίσως (με κάποιο ερωτηματικό) και άλλο ρεύμα (τριφασικό). Επίσης ανάλογα με την εγκατάσταση του κάθε σπιτιού, μπορεί να μην σηκώνει μεγάλα φορτία ταυτόχρονα (πχ θερμοσίφωνα και φούρνο) (κακό)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Devotee είπε

Εννοείται πως έχω τριφασικό.....

"Εννοείται" για τους γνωρίζοντες.

Για τους λοιπούς μοιάζει σα να μην τα λες όλα ;)

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα παραθετω 3 περιπτωσεις ηλιακων να μου πειτε τη γνωμη σας...κυριως ως προς τους συλεκτες ποιοςκατα τη γνωμη σας ειναι καλυτερος την εταιρια και την υποστηριξη της κτλπ...ηδη εχω ακουσει καλα λογια για nobel αλλα αφου μαλλον θα προβω σε τοποθετηση του χρονου το ψαχνω λιγακι ακομα ευχαριστω εκτων προτερων..λοιπον https://d.scdn.gr/images/sku_main_images/014899/14899951/20180510145715_esolar_200lt_4_0m_inox_diplis_energeias.jpeg vshttps://b.scdn.gr/images/sku_main_images/002874/2874575/20180508170617_nobel_classic_200lt_4m2_inox.jpeg vs https://b.scdn.gr/images/sku_main_images/008259/8259859/20160330103045_sol_violaris_200lt_4m2_chalkos_epilektikos.jpeg ο τελευταιος ειναι χαλκινος που λογικα ισως να εχει λιγοτερη αναγκη απο σερβις??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...