Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Γνωρίζοντας τη σκιά που ρίχνει το δώμα της ταράτσας σε μία συγκεκριμένη μέρα του καλοκαιριού (π.χ. 17 Ιουλίου), μπορώ κάπως να υπολογίσω την σκιά που θα ρίχνει σε μία συγκεκριμένη μέρα του χειμώνα (π.χ. 30 Δεκεμβρίου);

Για "πλαϊνές" σκιές δεν μπορώ να σου πω (διαφορετικές γωνίες, παράμετροι, κλπ). Για τη σκιά που έρχεται από εκεί που βλέπει ο ηλιακός (νότο) ο τυφλοσούρτης είναι ο εξής: οποιοδήποτε εμπόδιο υπάρχει προς τα εκεί στα μέσα του χειμώνα (ο ήλιος στο χαμηλότερο σημείο) κάνει σκιά που φτάνει σε απόσταση 1,5 φορές το ύψος του εμποδίου.

You do the math :)

• Like 2
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, costachri είπε

Σε επόμενη φάση είμαι στην αναζήτηση λύσης για το σκέπσμα του ηλιακού για όταν λείπουμε και εφόσον χρειάζεαι αν δω οτι έχει συχνά υψηλές θερμοκρασίες.

Τα ειδικά σκεπάζματα ηλιακού μου φαίνονται μάλλον ακριβά.

Είχα σκευτεί την περιπτωση να έπαιρνα dow και με κάποια πατέντα αντι να το αποθήκευα να το κολλούσα (έδενα) απο πίσω απο το πάνελ τον χειμώνα ώστε να συμβάλει και στην μόνωση του. Κάτι τετοιο όμως μάλλον δεν παίζει τελικά μια και οπως με ενημέρωσε υπάλληλος σε σχετικό μαγαζί το dow όταν δεν είναι καλυμένο χαλάει σχετικά γήργορα απο τον ήλιο και τις εξωτερικές συνθήκες και σε ένα χρόνο θα έχει διαλυθεί.

Σε τεντά που ρώτησα για "περίσσευμα" ρετάλι μου είπε οτι δεν υπάρχνουν αυτά τα πράγματα και θέλει 70€ (?!) για ένα δικό του κάλυμα (με τρύπες και τα σχετικά).

Το ψάχνω ακόμα αλλά υπάρχει καμία καλύτερη οικονομική ιδέα?

Στο ίντερνετ ίσως βρεις κομμάτι που θες.

Πάντως δε ξέρω αν το Dow έχει θέμα αλλά.ειναι φτηνό και να χαλάσει.

Με 2-3 ιμάντες δε νομίζω να πάει πουθενά.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Γνωρίζοντας τη σκιά που ρίχνει το δώμα της ταράτσας σε μία συγκεκριμένη μέρα του καλοκαιριού (π.χ. 17 Ιουλίου), μπορώ κάπως να υπολογίσω την σκιά που θα ρίχνει σε μία συγκεκριμένη μέρα του χειμώνα (π.χ. 30 Δεκεμβρίου);

Και σε άλλες φάσεις έχω χρησιμοποιήσει το https://stellarium-web.org/.

Για παράδειγμα ο ήλιος αυτή την ώρα είναι στις 37 μοίρες σε ύψος.

Βάζεις ημέρα και ώρα που θες, το βρίσκεις και υπολογίζεις σε σχέση με το εμπόδιο σου. 

image.png.593f198fb26af33775d17ef23a8d4f48.png

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, jaguar13 είπε

Άλλαξε τεντά. Ο δικός μου μου έχει φτιάξει 3 και δεν ήθελε να μου πάρει και λεφτά. Στο τρίτο του έδωσα με το ζόρι.

Σου έχει φτιάξει 3 καλύμματα από "περίσσευμα" ρετάλι τεντόπανων;

1 ώρα πριν, costachri είπε

Και σε άλλες φάσεις έχω χρησιμοποιήσει το https://stellarium-web.org/.

Για παράδειγμα ο ήλιος αυτή την ώρα είναι στις 37 μοίρες σε ύψος.

Βάζεις ημέρα και ώρα που θες, το βρίσκεις και υπολογίζεις σε σχέση με το εμπόδιο σου. 

image.png.593f198fb26af33775d17ef23a8d4f48.png

Πως ακριβώς λειτουργεί αυτό;

Το σκαλίζω τόση ώρα (σε Laptop) και άκρη δεν έχω καταφέρει να βγάλω.

2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Για "πλαϊνές" σκιές δεν μπορώ να σου πω (διαφορετικές γωνίες, παράμετροι, κλπ). Για τη σκιά που έρχεται από εκεί που βλέπει ο ηλιακός (νότο) ο τυφλοσούρτης είναι ο εξής: οποιοδήποτε εμπόδιο υπάρχει προς τα εκεί στα μέσα του χειμώνα (ο ήλιος στο χαμηλότερο σημείο) κάνει σκιά που φτάνει σε απόσταση 1,5 φορές το ύψος του εμποδίου.

You do the math :)

Ναι η σκία στη φορά Νότος-Βορράς είναι που με ενδιαφέρει.

Θέλω να μετακινήσω τον ηλιακό θερμοσίφωνα στο πίσω μέρος και θέλω να υπολογίσω πόση σκιά θα κάνει το δώμα της ταράτσας τον χειμώνα.
Τώρα το καλοκαίρι είναι καλά. Η σκιά είναι πολύ μικρή και δεν θα πέφτει πάνω στη νέα θέση του ηλιακού.

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.

Σήμερα πήγα να αγοράσω ψιλή λαμαρίνα γαλβανιζε  να τη στραβωσω στις ακρες ώστε να σκεπάζω τους συλλέκτες το χειμώνα στο εξοχικό (να τους προστατεψω από χιόνι) και για 1.10 Χ 4.50 4 χιλιοστά ζητάνε 60ε!!!Έχουν ξεφύγει οι τιμές...οτι θέλουν ζητάνε!!

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Σήμερα πήγα να αγοράσω ψιλή λαμαρίνα γαλβανιζε  να τη στραβωσω στις ακρες ώστε να σκεπάζω τους συλλέκτες το χειμώνα στο εξοχικό (να τους προστατεψω από χιόνι) και για 1.10 Χ 4.50 4 χιλιοστά ζητάνε 60ε!!!Έχουν ξεφύγει οι τιμές...οτι θέλουν ζητάνε!!

Που να δεις εργατικα. Για 10 ωρες προχειροδουλειας χωρις υλικα καθολου 1500€ ζηταγανε 1 ατομο + βοηθος.

Παντως εχουν ανεβει τα σιδερα ομως αυτο δεν εχει σταματησει τις δουλειες που τρεχουν και δε φτανουν.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Πως ακριβώς λειτουργεί αυτό;

Το σκαλίζω τόση ώρα (σε Laptop) και άκρη δεν έχω καταφέρει να βγάλω.

Κλικάρης απο κάτω δεξια που έχει την ημέρα και την ώρα και τα αλλάζεις και βάζεις αυτά που θες. Πατάς και το pause να μην τρέχει και σου αλλάζει ο χρόνος.

Μετά βρίσκεις τον ήλιο, κλικάρης πάνω του και σου ανοίγει παράθυρο με στοιχεία. 

To Alt είναι το ύψος απο τον ορίζοντα σε μοίρες (αυτή τη στιγμή είναι στις 62 και πέφτει) 

Αποεπέλεξε και όλα τα πιο κάτω να μην σε μπερδεύουν image.png.70d3c6a18341fedae1f7f7361306a37e.png

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Θέλω να μετακινήσω τον ηλιακό θερμοσίφωνα στο πίσω μέρος και θέλω να υπολογίσω πόση σκιά θα κάνει το δώμα της ταράτσας τον χειμώνα.

480270580_.png.ae1f38f49ae86a02b9eddb96b03352c8.png

6 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

4 χιλιοστά

είσαι σίγουρος ? μήπως είναι 0,4 mm

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sarakats85 είπε

Λαμαρίνα για σκίαση θες, όχι για θωρακισμένη πόρτα 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sarakats85 είπε

Μιλάς για σχεδόν  5 τετραγωνικά μονοκομματη λαμαρίνα 4 χιλιοστά, και προφανώς γαλβανιζε? Εάν ναι, τότε θεωρώ πολύ  καλή την τιμη.  Επίσης πως θα την σηκώνεις? πηγαίνει αρκετά κιλά . Μηπως εννοείς 0,4 χιλιοστά? 

Φυρογενη ηλιακο εχεις? ή calpac?

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Σου έχει φτιάξει 3 καλύμματα από "περίσσευμα" ρετάλι τεντόπανων;

Ναι, από ρεταλια. Το τελευταίο μάλλον κάναμε λάθος μέτρηση και βγήκε λίγο πιο μικρό, μάλλον θα του πω να το ξαναφτιάξουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, troi.g είπε

0.4 εννοώ λεβέντες μη βαρατε..pansolar 200lt 4τ.μ συλλέκτες.

Επεξ/σία από sarakats85
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, sarakats85 είπε

και για 1.10 Χ 4.50 4 χιλιοστά ζητάνε 60ε!!!Έχουν ξεφύγει οι τιμές...οτι θέλουν ζητάνε!!

6 ώρες πριν, sarakats85 είπε

0.4 εννοώ

Είσαι σίγουρος γιαυτό που σκέφτεσε να κάνεις ? Τώρα που καταλήξαμε στο πάχος δες πόσο ζυγίζει και  πόσο κοστίζει το φύλο  Άρα καλά σου είπαν 60 €  https://www.lamarina.gr/galvanize/

Δημοσ.

Ομάδα σήμερα τελικά ολοκλήρωσα τα καπάκια για τον ηλιακό από λαμαρίνα..Οι ενώσεις είναι με πριτσίνια.. Έχουν ελάχιστο βαρος...Με 60ε (τα υλικά) 1 καφεδάκι και 3 ώρες μουσικής είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα!

MVIMG_20220725_113804_compress57.jpg

MVIMG_20220725_105603_compress33.jpg

MVIMG_20220725_150121_compress8.jpg

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...