Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, costachri είπε

Κάτι τέτοιο έλεγα: Σωλήνα γενικής χρήσης Φ75 PVC-U Super λευκή | Skroutz.gr

Αλλα΄εξαρτάται και τι θα φέρει ο υδραυλικός. (αν καταφέρω να τον πείσω οτι πρέπει να μπεί!!)

Λίγο καιρό πριν υπήρχε ξεχωριστή κατηγορία για σωλήνες υδρορροων σχήμα παραλληλόγραμμο και στρογγυλό. Οι παραλληλόγραμμες μάλλον είναι αυτές που έχουν μείνει απουλητες από παλιά. Χαρακτηριστικό της κατηγορίας ήταν η αντοχή στον ήλιο πράγμα που μας ενδιαφέρει στην περίπτωση μας. Πλέον υπάρχει η κατηγορία σωλήνες γενικής χρήσης χωρίς αναφορά για την αντοχή στον ήλιο 

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όλες οι λευκές σωλήνες pvc έχουν αντοχή στον ήλιο. Το θέμα είναι για ποια χρήση προορίζονται. Π.χ σε λύματα βάζεις αποκλειστικά στρογγυλές,  ενώ για υδρορροες μπορείς να βάλεις όποια σου αρέσει οπτικά.(Εκτός αν χρειάζεται η υδρορροη να διαχειριστεί πολλά νερά τότε βάζεις στρογγυλή, γιατί η τετράγωνη είναι 6χ10 εκατοστά, ενώ οι στρογγυλές δεν έχουν περιορισμό μεγέθους ).  Οπότε για να προστατεψεις τις σωλήνες του ηλιακού, βάζεις όποια σου αρέσει αισθητικά , δεν έχουν διαφορες.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 9/7/2022 στις 10:59 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Κοιτα αλλο να φτανεις pick 60 και αλλο 70+

Απο τους 65 με το χερι καταλαβαινεις οτι ειναι αρκετα καυτο..

Τωρα το καλοκαιρι ειναι υπερβολη να σου δινει πανω απο 70β! 

Εγω με την χρηση που κανω το πρωι παιζει απο 45-50β και αργα το μεσημερι βλεπω ταβανι μεχρι και 60β!

Χτες που έβγαλε ήλιο από 41.5 °C  που είχε το πρωί 10:30 πριν τον δει ο ήλιος έφτασε στις 17:00 το απόγευμα τους 58.5 °C. Νομίζω ότι είναι μια χαρά. Το χειμώνα θα δούμε πως θα είναι.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Πώς μετράτε θερμοκρασίες όλοι εσείς, αν δεν είχε ο ηλιακός built in λειτουργία; Θέλω να το κάνω κι εγώ!

Έχει ειπωθεί πολλάκις.

Αισθητήριο στον ηλιακό και καλώδιο μέχρι το σπίτι. Μετά είτε απλό display θερμοκρασίας είτε wifi app

Το αισθητήριο είτε σφηνώνεται μεταξύ μόνωσης και καζανιού (όχι το καλύτερο ή πιο ακριβές σενάριο) είτε μπαίνει μέσα σε ειδική θέση στην αντίσταση (εδώ θα χρειαστεί η υπάρχουσα αντίσταση να αντικατασταθεί με άλλη με "2ο κυάθιο" aka θέση για αισθητήριο)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Πώς μετράτε θερμοκρασίες όλοι εσείς, αν δεν είχε ο ηλιακός built in λειτουργία; Θέλω να το κάνω κι εγώ!

Η άλλη λύση είναι να βάλεις θερμόμετρο στο σωλήνα αλλά δεν θα παρακολουθείς σε πραγματικό χρόνο τη θερμοκρασία με αυτόν τον τρόπο 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, haris_216 είπε

Έχει ειπωθεί πολλάκις.

Αισθητήριο στον ηλιακό και καλώδιο μέχρι το σπίτι. Μετά είτε απλό display θερμοκρασίας είτε wifi app

Το αισθητήριο είτε σφηνώνεται μεταξύ μόνωσης και καζανιού (όχι το καλύτερο ή πιο ακριβές σενάριο) είτε μπαίνει μέσα σε ειδική θέση στην αντίσταση (εδώ θα χρειαστεί η υπάρχουσα αντίσταση να αντικατασταθεί με άλλη με "2ο κυάθιο" aka θέση για αισθητήριο)

Πώς κα΄νουμε αυτό με το καλώδιο δεν έχω καταλάβει. Είμαι 2ο όροφο και ο ηλιακός θα μπεί σε υπερυψωμένο σημείο του 4ου, δηλαδή πάνω από 6 μέτρα απόσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε

Πώς κα΄νουμε αυτό με το καλώδιο δεν έχω καταλάβει

Αν σου περισσεύουν χρήματα πάρε κάτι σαν  αυτο  Έχει και καλύτερα   Μια αντίσταση σαν την παρακάτω με δυο κυαθια και τις ανάλογες τρύπες , τα απαιτούμενα μέτρα καλώδιοκαι ένα μάστορα να στα φτιάξει Προσοχή  αυτό δεν τροφοδοτεί την αντίσταση χωρίς ρελε ισχύος αν το θέλεις και για θερμοστατη

880846604_.png.f38974d187f1de59e584bc5af904984a.png

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.

Δεν ξερω αν εχει τυχει σε καποιον απλα το αναφερω 

Ειχα 2 ηλιακους 160/2.5   συνδεμενους εν σειρα τους οποιους καταργησα αγοραζοντας εναν nobel 200 /4 

τον οποιο και δουλευω εδω και 20 ημερες περιπου 

Χθες ηρθε ο υδραυλικος για την απεγκατασταση οπου και διαπιστωσε οτι ο πρωτος ηλιακος ,αυτος που εμπαινε αρχικα το κρυο νερο απλα δεν ειχε καθολου  υγρα στο κλειστο κυκλωμα 

Ειχε γινει εγκατασταση νεου συλλεκτη στον συγκεκριμένο εδω και 5 χρονια και απο τοτε δεν ειχα αασχοληθει με το σερβις λογω δυσκολου σημειου (τον καινουργιο τον εβαλα σε προσιτη θεση)

Προφανως καποια λαλακια εγινε στην εγκατασταση του και εχασε τα υγρα 

Λογω του οτι ο δευτερος δουλευε αψογα δεν καταλαβα την ζημια 

Πηρα λοιπον την εταιρια του συλλεκτη οπου και μου ειπε οτι εφοσον τον εχω σε αποθηκευση να του βαλω ταπες και να τον γεμισω με νερο 

Το μεγαλο προβλημα στους συλλεκτες μου ειπε ,ειναι στην παγωνια αν μεινουν χωρις υγρα (το μποιλερ το πεταξα ,ηταν 14 ετων και δεν ρισκαρα για επανεγκατασταση μελλοντικη )

Αν επεφτε η σταθμη τοτε θα ειχε τρυπα αν οχι θα μπορουσα να τον χρησιμοποιησω καπου αλλη φορα 

Σημερα λοιπον που κοιταξα τα υγρα ειδα οτι η σταθμη ηταν επανω οποτε θα το κοιταξω μετα απο κανα μηνα παλι  

20220713_095419.jpg.8a78fd23bd983aa55bf42082742da237.jpg

Ο δεξια ειναι 

Δημοσ.
Στις 11/7/2022 στις 6:47 ΜΜ, qwertyuiop2 είπε

Πώς κα΄νουμε αυτό με το καλώδιο δεν έχω καταλάβει. Είμαι 2ο όροφο και ο ηλιακός θα μπεί σε υπερυψωμένο σημείο του 4ου, δηλαδή πάνω από 6 μέτρα απόσταση.

τραβας μαυρο Utp απο τον ηλιακό μέχρι το σπίτι σου. 

Στο σπίτι το συνδέεις με αυτο και το ανοίγεις 1 δευτερόλεπτο να δεις θερμοκρασία. 

Στον ηλιακό βάζεις το αισθητήριο. Κανονικά σε νέα τρύπα που έχεις παραγγειλει πριν στον φέρουν. Αλλιώς αν θυμάμαι μπαίνει στην υπάρχουσα που έχει θερμοστάτη

ee4282p1-1400x1400h.webp

Δημοσ.

NICE! Aλλά δνε έχω παροχή ρεύματος εύκαιρη στο σημείο εισόδου του UTP. Δεν υπάρχει επιλογή με μπαταρία, μη γεμίσω το σπίτι καλώδια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/7/2022 στις 10:40 ΠΜ, takis1964 είπε

Πηρα λοιπον την εταιρια του συλλεκτη οπου και μου ειπε οτι εφοσον τον εχω σε αποθηκευση να του βαλω ταπες και να τον γεμισω με νερο 

Το μεγαλο προβλημα στους συλλεκτες μου ειπε ,ειναι στην παγωνια αν μεινουν χωρις υγρα (το μποιλερ το πεταξα ,ηταν 14 ετων και δεν ρισκαρα για επανεγκατασταση μελλοντικη )

Αν επεφτε η σταθμη τοτε θα ειχε τρυπα αν οχι θα μπορουσα να τον χρησιμοποιησω καπου αλλη φορα 

Σημερα λοιπον που κοιταξα τα υγρα ειδα οτι η σταθμη ηταν επανω οποτε θα το κοιταξω μετα απο κανα μηνα παλι  

Ναι καντο ετσι για να εισαι σιγουρος οτι δεν εχει διαρροη.

Σε θερμοσιφωνα που δεν χρησιμοποιειται για χρονια.. ειναι γεματος με νερο.  Υπαρχει φθορα?

Γιατι εχω ακουσει 2 σεναρια οτι επρεπε να ειχε αδειασει,να ειναι στεγνος μεσα και ταπωμενος να μην μπαινει αερας και ενας αλλος μαστορας ειπε οχι πρεπει να εχει νερο μεσα!  Τι ισχυει απο τα δυο?  Εγω πιστευω το 1ο ειναι το σωστο!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Σε θερμοσιφωνα που δεν χρεισιμοποιειται για χρονια.. ειναι γεματος με νερο.  Υπαρχει φθορα?

Γιατι εχω ακουσει 2 σεναρια οτι επρεπε να ειχε αδειασει,να ειναι στεγνος μεσα και ταπωμενος να μην μπαινει αερας και ενας αλλος μαστορας ειπε οχι πρεπει να εχει νερο μεσα!  Τι ισχυει απο τα δυο?  Εγω πιστευω το 1ο ειναι το σωστο!

Το έχω ρωτήσει, νερό γεμάτος και ταπωμενος, ο λόγος ότι δεν μπορεί να ξέρεις αν δεν έχει κρατήσει νερό

Μόνο ότι είναι χάλκινο δεν θέλει νερό, είτε συλλέκτης είτε μποιλερ

Επεξ/σία από takis1964
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Σε θερμοσιφωνα που δεν χρεισιμοποιειται για χρονια.. ειναι γεματος με νερο.  Υπαρχει φθορα?

Και τα δύο σενάρια είναι σωστά, αλλά πιο σίγουρο είναι το 2ο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...