Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, takis1964 είπε

το ιδιο εχω με 200ρι με 2 τετρ πανελ

Εμένα 150 αρης με 2.4 m² . Το μισό σκεπασμένο. 

• Like 1
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 8/7/2022 στις 10:50 ΠΜ, cater είπε

Πριν τον δει ο ήλιος στις 10:15 είχε χτες 61.5 °C και στις 18:15 είχε 72.5 °C. 

Ειδες ποσο πολυ κοβει! Ετσι γινονται οι μετρησεις!!! Αν πεσεις στους 40 μετα θα σου κακοφανει η αποδοση,πρεπει να τον αφησεις να φορτωσει παλι! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Ειδες ποσο πολυ κοβει! Ετσι γινονται οι μετρησεις!!! Αν πεσεις στους 40 μετα θα σου κακοφανει η αποδοση,πρεπει να τον αφησεις να φορτωσει παλι! 

Τώρα δύο μέρες συνεφια 49.5  °C εφτασηε σημερα. Ναι κόβει αλλά και πάλι με ήλιο βράζει το νερό. Από το να πηγαίνει 85+ καλύτερα έτσι.

Επεξ/σία από cater
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σχετικά με τις μονώσεις των σωλήνων έχετε άποψη για την αντοχή στον χρόνο για αυτού του τύπου;:

https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/kukloma-parohis-nerou-/monosi/monosi-eukampti-leuki-tc-isopipe-me-pahos-13mm-gia-exoterikes-solinoseis-diametrou-o18mm-62074880

Δεν μου έχουν ξεκαθαρίσει  τι μόνωση θα χρησημοποιήσει στις σωλήνες ούτε ξέρω αν θα είναι τέτοιου τύπου.

Επειδή οι σωλήνες η μία περίπτωση είναι να πέσουν ελεύθερες για καμία 12αρία μέτρα, (οχι μέσα σε φωταγογό) αναρωτίεμε αν δεν είναι καλή η μόνωση τους στα πόσα χρόνια θα τα παίξουν.

Η άλλη περίπτωση είναι να ζητήσω να μου βάλει σωλήνα pvc (σαν της αποχέτευσης) και εκεί ας βαλει ότι μόνωση θέλει.

Ποιά είνα η γνώμη σας;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, takis1964 είπε

Isopipe 13 βάλε με πλαστικό pvc 

Oι υδραυλικοί βάζουν σωλήνα με μόνωση της πλάκας ετοιμο

Δηλαδή και τα δύο? Και τη καλή μόνωση και pvc σωλήνα τύπου αποχέτευσης? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, costachri είπε

Καλησπέρα,

Σχετικά με τις μονώσεις των σωλήνων έχετε άποψη για την αντοχή στον χρόνο για αυτού του τύπου;:

https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/kukloma-parohis-nerou-/monosi/monosi-eukampti-leuki-tc-isopipe-me-pahos-13mm-gia-exoterikes-solinoseis-diametrou-o18mm-62074880

Δεν μου έχουν ξεκαθαρίσει  τι μόνωση θα χρησημοποιήσει στις σωλήνες ούτε ξέρω αν θα είναι τέτοιου τύπου.

Επειδή οι σωλήνες η μία περίπτωση είναι να πέσουν ελεύθερες για καμία 12αρία μέτρα, (οχι μέσα σε φωταγογό) αναρωτίεμε αν δεν είναι καλή η μόνωση τους στα πόσα χρόνια θα τα παίξουν.

Η άλλη περίπτωση είναι να ζητήσω να μου βάλει σωλήνα pvc (σαν της αποχέτευσης) και εκεί ας βαλει ότι μόνωση θέλει.

Ποιά είνα η γνώμη σας;

Αυτή τη μόνωση έβαλα και εγώ με fasoplast Φ 18 ...αλλά πολύ ακριβη την έχει το leroy.Το τουμποραμα το αγόρασα 80λ το μέτρο και την μόνωση 1 ευρώ το μέτρο από καταστήμα τοπικό... Κορυφαία μόνωση σε σχέση με κάτι ασημένιες που κύκλοφορουν...

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Αυτή τη μόνωση έβαλα και εγώ με fasoplast Φ 18 ...αλλά πολύ ακριβη την έχει το leroy.Το τουμποραμα το αγόρασα 80λ το μέτρο και την μόνωση 1 ευρώ το μέτρο από καταστήμα τοπικό... Κορυφαία μόνωση σε σχέση με κάτι ασημένιες που κύκλοφορουν...

Η τιμή του Leroy είναι στο 2μετρο (αλλά και πάλι πιο ακριβό) 

Το έβαλες όλο μαζί σε σωλήνα pvc?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, costachri είπε

Η τιμή του Leroy είναι στο 2μετρο (αλλά και πάλι πιο ακριβό) 

Το έβαλες όλο μαζί σε σωλήνα pvc?

Το λεροι είναι αλυσίδα δεν δικαιολογείται τέτοια τιμή όταν το πήρα από τοπικό κατάστημα 1ε...Πήρα ξεχωριστά τον σωλήνα pvc και 3 ταινίες πλατιές για να ενώσω τις μονώσεις..Στο Σκρουτζ τον έχει και πιο φθηνά τον σωλήνα pvc..

Δημοσ.

παιδια υπαρχει isopipe απλο και uv ,οπως και 9 παχος και 13 ,καλο ειναι πριν συγκρίνετε τις τιμες να δειτε για ποιο προιον μιλατε ,αν ειναι ιδιο δηλαδη κ κατι μου λεει οτι δεν ειναι 

επισης η μονωση στα τουμποραμα ειναι αφρος και οχι αρμαφλεξ 

Εδώ βλέπετε την μόνωση τουμποραματος που έβγαλα και τα isopipe 9 και 13 χ18 uv20220709_211241_copy_1200x1600.jpg.0140e5d47c98712b0b5a52b2c187bd31.jpg20220709_211330_copy_1600x1200.jpg.70fe27d01e84d8ba120c626dc6e50c75.jpg

3 ώρες πριν, costachri είπε

Δηλαδή και τα δύο? Και τη καλή μόνωση και pvc σωλήνα τύπου αποχέτευσης? 

τον σωληνα τον βαζεις για να μην αλλαξεις μονωση ας πουμε ποτέ ,τουλαχιστον οτι κομματι ειναι μεσα στον σωληνα και δεν τον βλεπει ηλιος βροχη 

αλλοιως η διαρκεια ζωης του ειναι στα 5 χρονια αναλογα τις συνθηκες ,βεβαια ειναι και οι καρακαξες που την τσιμπολογουν 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μιλάω για αυτό που είναι άσπρο και γυαλιστερό από έξω.

Και το βασικό μου ερώτημα είναι αν έχει αντοχή στον χρόνο ή πρέπει οπωσδήποτε να μπούνε όλα μέσα σε pvc.

Ο υδραυλικός θα χρεώσεις βέβαια και για τα υλικά του pvc αλλά και επιπλέον εργασία. 

Το θέμα είναι αν είναι must 

19 λεπτά πριν, takis1964 είπε

20220709_211241_copy_1200x1600.jpg.0140e5d47c98712b0b5a52b2c187bd31.jpg20220709_211330_copy_1600x1200.jpg.70fe27d01e84d8ba120c626dc6e50c75.jpgτον σωληνα τον βαζεις για να μην αλλαξεις μονωση ας πουμε ποτέ ,τουλαχιστον οτι κομματι ειναι μεσα στον σωληνα και δεν τον βλεπει ηλιος βροχη 

αλλοιως η διαρκεια ζωης του ειναι στα 5 χρονια αναλογα τις συνθηκες ,βεβαια ειναι και οι καρακαξες που την τσιμπολογουν 

Μέχρι να γράψω μου απάντησες! 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, costachri είπε

Μιλάω για αυτό που είναι άσπρο και γυαλιστερό από έξω.

Και το βασικό μου ερώτημα είναι αν έχει αντοχή στον χρόνο ή πρέπει οπωσδήποτε να μπούνε όλα μέσα σε pvc.

Ο υδραυλικός θα χρεώσεις βέβαια και για τα υλικά του pvc αλλά και επιπλέον εργασία. 

Το θέμα είναι αν είναι must 

Βάλε 9αρα μόνωση isopipe  solar (οπως ανέφερε και ο φίλος παραπάνω) , και αν μπορείς βάλε την μέσα σε pvc.  Είναι ότι καλύτερο και δε θα ξανασχοληθεις με μονωσεις.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

PVC σωλήνα υδρορροης καλύτερα και όχι αποχέτευσης 

Κάτι τέτοιο έλεγα: Σωλήνα γενικής χρήσης Φ75 PVC-U Super λευκή | Skroutz.gr

Αλλα΄εξαρτάται και τι θα φέρει ο υδραυλικός. (αν καταφέρω να τον πείσω οτι πρέπει να μπεί!!)

Κάτι τέτοιο πάντως που είναι στον ηλιακό κάποο άλλου στην ταράτσα, είναι τελείως χάλια και έχει διαλυθεί Μόνωση εύκαμπτη με εξωτερική επένδυση UV VIDOFLEX πάχους 9mm για εξωτερικές σωληνώσεις διαμέτρου Ø35mm. (leroymerlin.gr)

Δημοσ.
6 ώρες πριν, cater είπε

Τώρα δύο μέρες συνεφια 49.5  °C εφτασηε σημερα. Ναι κόβει αλλά και πάλι με ήλιο βράζει το νερό. Από το να πηγαίνει 85+ καλύτερα έτσι.

Κοιτα αλλο να φτανεις pick 60 και αλλο 70+

Απο τους 65 με το χερι καταλαβαινεις οτι ειναι αρκετα καυτο..

Τωρα το καλοκαιρι ειναι υπερβολη να σου δινει πανω απο 70β! 

Εγω με την χρηση που κανω το πρωι παιζει απο 45-50β και αργα το μεσημερι βλεπω ταβανι μεχρι και 60β!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...