ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 14 ώρες πριν, takis1964 είπε Mε αρκετη χρηση 3 ατομων ο nobel 200 /4 με τα 2 καλυμμένα φτανει τους 62-65 μετα απο χρηση παει περιπου 50 -52 το βραδυ και το πρωι 42-45 Καποιες φορες τα ντους γινονται στις 14,00 και καποιες στις 17,00 οποτε γραφω στο περιπου, μεσο ορο Αρα καλα ειναι θα ελεγα με 2τμ μονο. 1
costachri Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Επιστρέφει ο αναποφάσιστος καταναλωτής 🤔 σε συνέχεια των ερωτήσεων που έκανα πιο πριν. Σε αυτή τη φάση μάλλον περιορίζω τις επιλογές μου μεταξύ των Calpak και του Sol. Για τον Calpak 160/2,6 και για τον sol τον 160/3 με το τυπου NAVI πανελ, με την λογική να έχω καλύτερη απόδοση τον χειμώνα και να είμαι προσεκτικός με το σκέπασμα το καλοκαίρι. Σαν κόστος καταλήγουν να έχουν περίπου 150€ διαφορά. Στον χαμό που γίνεται όμως με τις πληροφορίες στο thread μάλλον μπερδεύομαι παρά ξεκαθαρίζω. Για παράδειγμα για τον Sol - Violaris αλλού διαβάζω οτι είναι φασον τα καζάνια, αλλού οτι έχουν τύχει θεματα με την εγγύηση αλλά και άλλοι πάλι τον έχουν στους προτεινόμενους. Επίσης στα σχόλια σε skroutz & maps έχει αρκετά και καλά πιο πολύ σχόλια. Από την άλλη τον calpak κάποιοι τον αναφέρουν ως ακριβό για αυτό που δίνει ενώ κάποιο ως καλό και σταθερό. Γενικά έλεγα αν πάω προς τον Sol και να βάλω με την διαφορά που υπάρχει στα χρήματα κάποια έξτρα καλούδια (πχ 2 δοχεία διαστολής, μια θερμομικτική και δεν ξέρω τι άλλο) . ή αν πάω στον calpak να πάω για την αξιοπιστία του ονόματος κλπ. Έχετε μεταξύ των δύο να προτείνετε κάτι μπας και ξεμπερδέψω Ευχαριστώ
costachri Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Δηλαδή, πόσο τους βρίσκεις; 1064 ο sol (όσο λέει το site) 6 δόσεις 12 € το μέτρο το πακέτο οι σωλήνες καλωδιο και 1175 ο calpak από ένα κατάστημα στην γειτονιά 12 δόσεις 14 € το μέτρο σωλήνες καλώδιο. (Μαλλον μικρότερη ή διαφορά)
Maurikycli Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Πω πω, πολλά λεφτά, τί ήθελα και ρώτησα! Από λόγους αρχής δεν κάνω κουμάντο στην τσέπη του άλλου 🤐 . Από την άλλη έχω εκφράσει την γνώμη μου
costachri Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Από την άλλη έχω εκφράσει την γνώμη μου Ναι και σε ευχαριστώ. Είναι πολλά τα λεφτά όντως και για αύτο κάθομαι και το ψυρίζω. Με βάση το Skroutz όλα έχουν πάρει κανα 200€ πάνω το τελευταίο διάστημα. Σε άλλες μάρκες πιο οικονομικές δεν θα ένοιωθα σιγουρος να πάω. Οχι απο ότι έχω καταλάβει οτι και ο SOL είναι απο τα μεγάλα ονόματα, αλλά κάπως ακούγεται. Ο Calpak πάλι δίνει την αίσθηση του επώνυμου. Ο ένας έχει 2 πάνελ 3,10 τμ ενώ ο άλλος 2,6τμ. Με τον calpak να υποστηρίζει οτι έχει καλύτερη απόδοση οπότε φτάνει τις αποδόσεις αυτών με τα δύο πανελ
Maurikycli Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, costachri είπε Ναι και σε ευχαριστώ. Είναι πολλά τα λεφτά όντως και για αύτο κάθομαι και το ψυρίζω. Με βάση το Skroutz όλα έχουν πάρει κανα 200€ πάνω το τελευταίο διάστημα. Σε άλλες μάρκες πιο οικονομικές δεν θα ένοιωθα σιγουρος να πάω. Οχι απο ότι έχω καταλάβει οτι και ο SOL είναι απο τα μεγάλα ονόματα, αλλά κάπως ακούγεται. Ο Calpak πάλι δίνει την αίσθηση του επώνυμου. Ο ένας έχει 2 πάνελ 3,10 τμ ενώ ο άλλος 2,6τμ. Με τον calpak να υποστηρίζει οτι έχει καλύτερη απόδοση οπότε φτάνει τις αποδόσεις αυτών με τα δύο πανελ Παραπάνω τμ είναι μεγάλη υπερβολή. Μη πω ότι και τα 2 τμ επαρκούν για Αττική και νότια Ελλάδα
costachri Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Παραπάνω τμ είναι μεγάλη υπερβολή. Μη πω ότι και τα 2 τμ επαρκούν για Αττική και νότια Ελλάδα Σκοπός είναι να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση τον χειμώνα. Το καλοκαίρι κάνουμε και με κρύο αν χρειαστεί 🙂 Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από costachri
Maurikycli Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Κι εγώ ως πρωτάρης κινήθηκα με την λογική σου βάζοντας 125 λίτρα με 2 τμ συλλέκτη για 3 άτομα και δεν το μετάνιωσα. Απλά κατανοώντας βιωματικά την λειτουργία της φύσης, είμαι πιο πρόθυμος για συμβιβασμούς! 1
takis1964 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 εγω απο την αλλη εκανα χαζομαρα που δεν πηρα τον 200 με 5.2 πανελ ,εφοσον σκεπαζεις το καλοκαιρι βαλε μεγαλο συλλεκτη
costachri Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μετά το οικογενειακό συμβούλιο πάμε μάλλον για τον calpak. Ελπιζω τα 2.6 τμ να απδίδουν όπως τα 3 στούς άλλους όπως υποστηρίζουν. Σχετικά με το σκέπαζμα σκεύτομαι να πάρω dow (ή ότι άλλο βρώ που να μονώνει κιόλας) και τον χειμώνα να το δένω πίσω απο το πάνελ ώστε να συμβάλει στην μόνωση του. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από costachri 1
Maurikycli Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 51 λεπτά πριν, takis1964 είπε εγω απο την αλλη εκανα χαζομαρα που δεν πηρα τον 200 με 5.2 πανελ ,εφοσον σκεπαζεις το καλοκαιρι βαλε μεγαλο συλλεκτη Κι εγώ θέλω να βάλω ηλιακή θέρμανση αλλά...
Aurumnus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Στις 1/7/2022 στις 9:49 ΠΜ, haris_216 είπε Μπαταρίες (δεν εννοώ αυτές του...τηλεκοντρόλ ). Ναι, ακόμα και οι μπαταρίες επηρεάζουν το πόσο καυτό νερό θα βγει. Υπάρχουν περιπτώσεις που διπλανές μπαταρίες (πχ νιπτήρα/μπανιέρας ή μπάνιου/wc που χωρίζονται από μεσοτοιχία) βγάζουν αισθητά διαφορετικής θερμοκρασίας νερό ενώ είναι πάνω στην ίδια γραμμή και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους. Αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ! Σε μπαταρία μπάνιου και αμέσα διπλανή μπαταρία νιπτήρα!
costachri Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Να επανέλθω με νέα ερώτηση περι καλωδίων. Έχει ξανά γινει κουβέντα για την διατομή του καλωδίου αλλά ήθελα να ξακαθαρίσω κάποια απορίες. Τελικά στα 3.5 kw τι καλώδιο (τεχνικά και με βάση τους κανονισμους ) πρέπει να μπεί? Μου ανέφεραν για 2.5mm. Είναι σωστό για τα 3.5 kw? Να σημειωθεί ότι στον πίνακα έχω 20Α ασφάλεια. και αν δεν κάνω λάθος 4 mm καλώδιο προς τον ηλεκτρικό (νομίζω είναι και υποχρεωτικό απο τον νόμο). Κανονικά (και αν το υποστηρίζει στα 3.5 kw) αν μπεί 2.5 mm δεν θα πρέπει να αλλάξω και ασφάλεια στον πίνακα? Μπορώ να απαιτήσω 4άρι καλώδιο? Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό να είναι σε flexible την στιγμή που είναι σε εξωτερικό χώρο?
Maurikycli Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Αρκούν τά 2,5 για 3500w με την προϋπόθεση ότι το μήκος του καλωδίου να είναι "λογικό"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα