costachri Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 26 λεπτά πριν, Maurikycli είπε O calpak έχει μια δική του μέθοδο επισμαλτωσης που την ονομάζει direct. Δεν ξέρω τί είναι και ούτε αν είναι καλύτερη από τις άλλες για τις οποίες επίσης δεν ξέρω πώς ακριβώς γίνονται. Συνήθως η έξοδος του ζεστού νερού χρήσης γίνεται από την πάνω μεριά (βλέπει ουρανό), οπότε με ένα ταυ και κυαθιο μπορείς να βάλεις το έξτρα αισθητήριο. Έχω πάρει τα υλικά αλλά δεν το έχω κάνει ακόμη. Έχω τον mark3 οπότε τσεκαρε αν ισχύει η έξοδος του ζεστού. Αν έβγαινε με τα ίδια υλικά θα ξαναπροτεινα τον ίδιο αλλά απαντώ μόνο στις συγκεκριμένες ερωτήσεις στις οποίες μπορώ να απαντήσω. Αν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο, θα χαρώ να το ακούσω, απλά προσπαθώ το περιορίσω γιατί κυριολεκτικά έχω χαθεί. Ασε που μου έχει γίνει εμονή και κοιτάχω συνέχεια ταράτσες και σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι που βλέπω είναι τελείως άγνωστοι (σε εμένα).
Maurikycli Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Η μοναδική εμπειρία που έχω είναι με calpak κι αυτή με ένα μοντέλο που δεν βγαίνει πια. Η συγκεκριμένη εταιρεία παράγει τον πιο βιομηχανοποιημένο ελληνικό ηλιακό που σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα έχουν την ίδια ποιότητα ( όλα καλά, όλα μέτρια ή όλα χάλια). Η άλλη πρόταση είναι αυτή του υδραυλικού σου, αν έχεις και τον εμπιστεύεσαι και να βασιστείς στο φιλότιμο του αν πάει κάτι στραβά. 1
sarakats85 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, costachri είπε Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στην φάση διερεύνησης για την προμήθεια ηλιακού. Το forum έχει πάρα πολλές πληροφορίες και ομολογώ ότι χάθηκα λίγο. Από όσα έχω δει, προσανατολίζομαι στου 4 πιο κάτω (όλοι 160 lt 2,6 panel ) και προσπάθησα να ξεχωρίσω αυτά που νομίζω ότι έχουν (με βάση ότι έχω καταλάβει) πιο μεγάλη σημασία. Calpak Mark 4 Ηλιακοί θερμοσίφωνες Mark 4 160/2,6 | Calpak Πάχος δεξαμενής 2,5 mm Πάχος ενάλλακτη 1,5mm Μόνωση Δεξαμενής 45mm/43kg/m³ Πλαίσιο συλλέκτης προφίλ αλουμινίου Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 40mm/ 50 kg/m³ Sammler A169 A169 – Sammler Πάχος δεξαμενής 2,5 mm Πάχος ενάλλακτη 1,5mm Μόνωση Δεξαμενής 50mm/42kg/m³ Πλαίσιο συλλέκτης προφίλ αλουμινίου Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 40mm/ 40 kg/m³ Nobel Classic NOBEL Classic | Nobel.gr Πάχος δεξαμενής 3 mm Πάχος ενάλλακτη 1,8mm Μόνωση Δεξαμενής ??mm/50kg/m³ Πλαίσιο συλλέκτης τύπου navi Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 60mm/ ?? kg/m³ SOL – Violaris Ηλιακός Θερμοσίφωνας SOL-Violaris 160lt/2.52m² Glass/Inox Exclusive Επιλεκτικός Τιτανίου FULL PLATE (Ενιαίο Πάνελ) NAVI Διπλής Ενέργειας (ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ) - SOL-Violaris Πάχος δεξαμενής 3mm Πάχος ενάλλακτη 2mm Μόνωση Δεξαμενής 60mm/50kg/m³ Πλαίσιο συλλέκτης τύπου navi Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 40mm/ ?? kg/m³ Κάποιες ακόμα παρατηρήσεις είναι οι πιο κάτω: Κοιτάζω το πάχος στην δεξαμενή και τον εναλλάκτη γιατί υποθέτω συμβάλει στην αντοχή του. Η καλή μόνωση στην δεξαμενή θα διατηρεί περισσότερο χρόνο το νερό, ενώ η μόνωση στον συλλέκτη θα μειώνει τις απώλειες τον χειμώνα. Σχετικά με την επισμάλτωση οι Sol & Nobel έχουν διπλή (δεν ξέρω αν είναι ίδια ποιότητα), Calpak δεν είδα να αναφέρει αν είναι διπλή ενώ ο Sammler μου είπαν ότι χρησιμοποιεί δική του πρώτη ύλη. Ο Sammler επίσης χρησιμοποιεί δικής του πατέντας διάλυμα στον συλλέκτη το οποίο βοηθάει στις υψηλές πιέσεις στις υψηλές θερμοκρασίες. Οι Calpak & Sammler έχουν 3.5 kw αντίσταση και «απλό» περίβλημά δοχείου ενώ οι Nobel & Sol 4 kw και Inox περίβλημά δοχείου Σχετικά με την εγγύηση ο Calpak θέλει τρείς συντήρήσεις για τα 12 χρόνια, οι Sammler & Sol ανά διετία για τα 10 χρόνια ενώ ο Nobel ανά διετία για τα 5 χρόνια Έξτρα του Nobel είναι το ότι έχει δυνατότητα στήριξης αισθητηρίου θερμοκρασίας κάτι που με ενδιαφέρει. Σκοπεύω να κατεβάσω ένα έξτρα καλώδιο κάτω για να βλέπω την θερμοκρασία (έχω 4 ορόφους διαφορά). Γενικά μέχρι τώρα οι προσφορές που έχω βρεί και έχω πάρει είναι για τους τρεις πρώτους. Οι Calpak & Nobel μου δίνουν μια αίσθηση οτι ειναι πιο δημοφιλής, ενώ για τον Sommler μου έδωσαν προσφορά ώς πολύ καλό αλλά δεν τον γνωρίζω. O Sol έχει μεγάλη δημοτικότητα και χαρακτηριστήτκά αλλά δεν έχει τύχη να τον δω και πουθενά. Ελπίζω να μην έχω αναφέρει κάποια ανακρίβια πιο πάνω και υπάρξουν παρεξηγήσεις. Θα παρακαλούσα θερμά για την άποψη και πρόταση σας. Ευχαριστώ Φίλε επειδή έκανα την ίδια αναζήτηση πριν σχεδόν ένα μήνα για ηλιακό (200 lt βέβαια) κανέναν δεν βρηκα επαγγελματία ή υδραυλικο να μου προτείνει κάποιον από αυτους παρά μόνο ένας τον calpak..Σε όσες ταράτσες σπίτια παρατηρώ όλοι έχουν wilco και ξαφης ενώ με 2 υδραυλικούς γνωστούς εδώ που μίλησα όλοι μου είπαν βάλε τον φθηνότερο γιατί η ποιότητα είναι χάλια σε όλους πλέον μιας και τα καζάνια γίνονται σε ένα μόνο εργοστάσιο και όλοι από εκεί παίρνουν.. Ουσιαστικά έχει καταντήσει τζόκερ η αγορά ηλιακού σε συνδυασμό με τις τιμές που υπάρχουν τώρα... 1 1
haris_216 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, sarakats85 είπε Φίλε επειδή έκανα την ίδια αναζήτηση πριν σχεδόν ένα μήνα για ηλιακό (200 lt βέβαια) κανέναν δεν βρηκα επαγγελματία ή υδραυλικο να μου προτείνει κάποιον από αυτους παρά μόνο ένας τον calpak..Σε όσες ταράτσες σπίτια παρατηρώ όλοι έχουν wilco και ξαφης ενώ με 2 υδραυλικούς γνωστούς εδώ που μίλησα όλοι μου είπαν βάλε τον φθηνότερο γιατί η ποιότητα είναι χάλια σε όλους πλέον μιας και τα καζάνια γίνονται σε ένα μόνο εργοστάσιο και όλοι από εκεί παίρνουν.. Ουσιαστικά έχει καταντήσει τζόκερ η αγορά ηλιακού σε συνδυασμό με τις τιμές που υπάρχουν τώρα... Το "όλοι" είναι αφελώς ισοπεδωτικό και σίγουρα δεν ισχύει. Το "περισσότεροι" είναι αυτό που περιγράφει την κατάσταση. Επίσης γίνεται μερικές φορές και σύγχυση στο θέμα της κατασκευής των glass καζανιών καθώς υπάρχουν εταιρίες που κατασκευάζουν τα δικά τους αλλά μοιραία πάνε για γκλασάρισμα σε ένα από το 2 σχετικά εργοστάσια που υπάρχουν κι έτσι κάποιος νομίζει ότι επειδή βγαίνει (για τη συγκεκριμένη διαδικασία) από το συγκεκριμένο εργοστάσιο, είναι και κατασκευασμένο εκεί. Φανταστείτε το σα να κάνει κάποιος μία μεταλλική κατασκευή και τη στέλνει γι ηλεκτροστατική βαφή στο ίδιο βαφείο με έναν άλλο. Σίγουρα η ηλεκτροστατική καθορίζει πολλά αλλά όχι τόσο ώστε να θεωρηθούν οι δύο κατασκευές ίδιες. 14 ώρες πριν, costachri είπε Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στην φάση διερεύνησης για την προμήθεια ηλιακού. Το forum έχει πάρα πολλές πληροφορίες και ομολογώ ότι χάθηκα λίγο. Από όσα έχω δει, προσανατολίζομαι στου 4 πιο κάτω (όλοι 160 lt 2,6 panel ) και προσπάθησα να ξεχωρίσω αυτά που νομίζω ότι έχουν (με βάση ότι έχω καταλάβει) πιο μεγάλη σημασία. Calpak Mark 4 Ηλιακοί θερμοσίφωνες Mark 4 160/2,6 | Calpak Πάχος δεξαμενής 2,5 mm Πάχος ενάλλακτη 1,5mm Μόνωση Δεξαμενής 45mm/43kg/m³ Πλαίσιο συλλέκτης προφίλ αλουμινίου Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 40mm/ 50 kg/m³ Sammler A169 A169 – Sammler Πάχος δεξαμενής 2,5 mm Πάχος ενάλλακτη 1,5mm Μόνωση Δεξαμενής 50mm/42kg/m³ Πλαίσιο συλλέκτης προφίλ αλουμινίου Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 40mm/ 40 kg/m³ Nobel Classic NOBEL Classic | Nobel.gr Πάχος δεξαμενής 3 mm Πάχος ενάλλακτη 1,8mm Μόνωση Δεξαμενής ??mm/50kg/m³ Πλαίσιο συλλέκτης τύπου navi Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 60mm/ ?? kg/m³ SOL – Violaris Ηλιακός Θερμοσίφωνας SOL-Violaris 160lt/2.52m² Glass/Inox Exclusive Επιλεκτικός Τιτανίου FULL PLATE (Ενιαίο Πάνελ) NAVI Διπλής Ενέργειας (ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ) - SOL-Violaris Πάχος δεξαμενής 3mm Πάχος ενάλλακτη 2mm Μόνωση Δεξαμενής 60mm/50kg/m³ Πλαίσιο συλλέκτης τύπου navi Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 40mm/ ?? kg/m³ Κάποιες ακόμα παρατηρήσεις είναι οι πιο κάτω: Κοιτάζω το πάχος στην δεξαμενή και τον εναλλάκτη γιατί υποθέτω συμβάλει στην αντοχή του. Η καλή μόνωση στην δεξαμενή θα διατηρεί περισσότερο χρόνο το νερό, ενώ η μόνωση στον συλλέκτη θα μειώνει τις απώλειες τον χειμώνα. Σχετικά με την επισμάλτωση οι Sol & Nobel έχουν διπλή (δεν ξέρω αν είναι ίδια ποιότητα), Calpak δεν είδα να αναφέρει αν είναι διπλή ενώ ο Sammler μου είπαν ότι χρησιμοποιεί δική του πρώτη ύλη. Ο Sammler επίσης χρησιμοποιεί δικής του πατέντας διάλυμα στον συλλέκτη το οποίο βοηθάει στις υψηλές πιέσεις στις υψηλές θερμοκρασίες. Οι Calpak & Sammler έχουν 3.5 kw αντίσταση και «απλό» περίβλημά δοχείου ενώ οι Nobel & Sol 4 kw και Inox περίβλημά δοχείου Σχετικά με την εγγύηση ο Calpak θέλει τρείς συντήρήσεις για τα 12 χρόνια, οι Sammler & Sol ανά διετία για τα 10 χρόνια ενώ ο Nobel ανά διετία για τα 5 χρόνια Έξτρα του Nobel είναι το ότι έχει δυνατότητα στήριξης αισθητηρίου θερμοκρασίας κάτι που με ενδιαφέρει. Σκοπεύω να κατεβάσω ένα έξτρα καλώδιο κάτω για να βλέπω την θερμοκρασία (έχω 4 ορόφους διαφορά). Γενικά μέχρι τώρα οι προσφορές που έχω βρεί και έχω πάρει είναι για τους τρεις πρώτους. Οι Calpak & Nobel μου δίνουν μια αίσθηση οτι ειναι πιο δημοφιλής, ενώ για τον Sommler μου έδωσαν προσφορά ώς πολύ καλό αλλά δεν τον γνωρίζω. O Sol έχει μεγάλη δημοτικότητα και χαρακτηριστήτκά αλλά δεν έχει τύχη να τον δω και πουθενά. Ελπίζω να μην έχω αναφέρει κάποια ανακρίβια πιο πάνω και υπάρξουν παρεξηγήσεις. Θα παρακαλούσα θερμά για την άποψη και πρόταση σας. Ευχαριστώ Αποφεύγω πάντα να προτείνω συγκριμένη μάρκα ηλιακού. Και για να μην υπάρχουν γκρίνιες εδώ από φανατικούς ή πωλητές αλλά και για να μην πάρω κανένα στο λαιμό μου (όπως θα έχεις δει οι γνώμες διίστανται ακόμα και για τελείως συγκεκριμένα πράγματα όπως το σκέπασμα ή το μέγεθος του θερμοδοχείου για πολύ συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, φαντάσου τι γίνεται όταν μιλάμε για απόδοση ηλιακού που είναι και λίγο υποκειμενικό). Γενικά θα σου πω ότι: Το να έχει ο ηλιακός θέση για αισθητήριο θερμοκρασίας μπορεί να σου φαντάζει σαν προτέρημα αλλά δεν είναι και κάτι φοβερό. Σε κάθε ηλιακό μπορείς να ζητήσεις να σου παραδοθεί με αντίσταση με θέση για αισθητήριο. Και κανονικά αυτή η αντίσταση δεν πρέπει καν να επηρεάσει την τιμή (αν σου πουν έστω και +1€ απλά πας αλλού) Ομοίως μπορείς να ζητήσεις και αντίσταση διαφορετικών kW αν σου είναι σημαντικό (επειδή αναφέρεις για 3,5 ή 4). Ομοίως δεν πρέπει να υπάρξει η όποια χρέωση για κάτι τέτοιο. Το περίβλημα του δοχείο (απλό ή inox) δεν σε αφορά στην περίπτωση που πάρεις glass ηλιακό, με δεδομένο ότι τα περισσότερα τέτοιο τύπου καζάνια (ειδικά αν μιλάμε για ηλιακό του 600ριού) δεν θα κρατήσουν τόσο ώστε να χαλάσει το περίβλημα. Γι' αυτό και δεν έχει νόημα το να πληρώσεις έστω και λίγο παραπάνω για να είναι inox το απέξω. Για χάλκινο ή ανοξείδωτο καζάνι το συζητάμε. Όταν ακούς για "ειδικές" φόρμουλες υγρών, επιστρώσεων, κλπ χωρίς να παρατίθεται κάποιο άλλο τεχνικό/χημικό στοιχείο απλά αδιαφορείς (ή...κουμπώνεσαι) 2
sarakats85 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 23 λεπτά πριν, haris_216 είπε Το "όλοι" είναι αφελώς ισοπεδωτικό και σίγουρα δεν ισχύει. Το "περισσότεροι" είναι αυτό που περιγράφει την κατάσταση. Επίσης γίνεται μερικές φορές και σύγχυση στο θέμα της κατασκευής των glass καζανιών καθώς υπάρχουν εταιρίες που κατασκευάζουν τα δικά τους αλλά μοιραία πάνε για γκλασάρισμα σε ένα από το 2 σχετικά εργοστάσια που υπάρχουν κι έτσι κάποιος νομίζει ότι επειδή βγαίνει (για τη συγκεκριμένη διαδικασία) από το συγκεκριμένο εργοστάσιο, είναι και κατασκευασμένο εκεί. Φανταστείτε το σα να κάνει κάποιος μία μεταλλική κατασκευή και τη στέλνει γι ηλεκτροστατική βαφή στο ίδιο βαφείο με έναν άλλο. Σίγουρα η ηλεκτροστατική καθορίζει πολλά αλλά όχι τόσο ώστε να θεωρηθούν οι δύο κατασκευές ίδιες. Τρίκαλα και Λάρισα που ρώτησα σε όλα τα μεγάλα μαγαζιά με υδραυλικά + τους συνεταίρισμους όλοι αυτό μου είπαν..Αν ήθελες να πάρω ένα ένα τα μαγαζιά να βγαλω και στο excel τα αποτελέσματα δε μπόρεσα λυπάμαι..αλλά αυτή είναι η αλήθεια..ωστόσο για αυτό που είπες για το glass και ότι είναι διαφορετικες οι κατασκευες των καζανιών... το αφήνω ασχολιαστο..
haris_216 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 10 λεπτά πριν, sarakats85 είπε Τρίκαλα και Λάρισα που ρώτησα σε όλα τα μεγάλα μαγαζιά με υδραυλικά + τους συνεταίρισμους όλοι αυτό μου είπαν..Αν ήθελες να πάρω ένα ένα τα μαγαζιά να βγαλω και στο excel τα αποτελέσματα δε μπόρεσα λυπάμαι..αλλά αυτή είναι η αλήθεια..ωστόσο για αυτό που είπες για το glass και ότι είναι διαφορετικες οι κατασκευες των καζανιών... το αφήνω ασχολιαστο.. That makes two of us
PLACEBO_89 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 18 ώρες πριν, costachri είπε Αν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο, θα χαρώ να το ακούσω, απλά προσπαθώ το περιορίσω γιατί κυριολεκτικά έχω χαθεί. Ασε που μου έχει γίνει εμονή και κοιτάχω συνέχεια ταράτσες και σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι που βλέπω είναι τελείως άγνωστοι (σε εμένα). https://www.artavil.gr/shop/χωρητικότητα-boiler/160-λίτρα/ηλιακός-θερμοσίφωνας-160-λίτρα-6/
costachri Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Αρχικά ευχαριστώ όλους για τα σχόλια. Όπως και να έχει, καλοί - κακοί κάτι θα πρέπει να αποφασίσω το επόμενο διάστημα γιατί η φάση με το ρεύμα δεν παίζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθώ να το περιορίσω. Η ανησυχία μου είναι μην εκτός από του να μου βγάλει πρόβλημα, δεν έχω την απόδοση που ιδανικά θα έπρεπε να έχω. Μην έρθει δηλαδή χειμώνας και πάλι με φάει το ρεύμα. 5 ώρες πριν, haris_216 είπε Το να έχει ο ηλιακός θέση για αισθητήριο θερμοκρασίας μπορεί να σου φαντάζει σαν προτέρημα αλλά δεν είναι και κάτι φοβερό. Σε κάθε ηλιακό μπορείς να ζητήσεις να σου παραδοθεί με αντίσταση με θέση για αισθητήριο. Και κανονικά αυτή η αντίσταση δεν πρέπει καν να επηρεάσει την τιμή (αν σου πουν έστω και +1€ απλά πας αλλού) Το περίβλημα του δοχείο (απλό ή inox) δεν σε αφορά στην περίπτωση που πάρεις glass ηλιακό, με δεδομένο ότι τα περισσότερα τέτοιο τύπου καζάνια (ειδικά αν μιλάμε για ηλιακό του 600ριού) δεν θα κρατήσουν τόσο ώστε να χαλάσει το περίβλημα. Γι' αυτό και δεν έχει νόημα το να πληρώσεις έστω και λίγο παραπάνω για να είναι inox το απέξω. Για χάλκινο ή ανοξείδωτο καζάνι το συζητάμε. Σε δύο καταστήματα που ανέφερα το αισθητήριο με κοιτούσαν καλά καλά και ουσιαστικά μου είπαν ότι αν θέλω να το βάλω θα είναι με δικό μου τρόπο. Το συγκεκριμένο με ενδιαφέρει γιατί είμαι στον πρώτο όροφο και η ταράτσα στον πέμπτο. Και γενικά θα ήθελα να έχω μια αίσθηση για την κατάσταση του νερού πρίν χρειαστεί να ανάψω ρεύμα. Το inox περίβλημα το αναφέρω ως ένδειξη και όλοι αυτοί είναι πάνω κάτω στα 1000€. 7 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε https://www.artavil.gr/shop/χωρητικότητα-boiler/160-λίτρα/ηλιακός-θερμοσίφωνας-160-λίτρα-6/ Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Θα τον τσεκάρω. 2
takis1964 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 η ΝΟΒΕΛ παντως το εξτρα κυαθιο στην αντισταση το χρεωνει 35 ευρω η SOL δωρεαν 1
Kozanitis1 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα στην παρέα, χωρίς να θέλω να κάνω εκτεταμένη πειρατεία στο νήμα. Τρύπησε ηλετρομποιλερ φίλου και είναι σε αναζήτηση για νέο.., αν έχετε καμία ιδέα με τι να το αντικαταστήσει θα βοηθούσε πολύ . Κάπου στα 80 λίτρα
costachri Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, takis1964 είπε η ΝΟΒΕΛ παντως το εξτρα κυαθιο στην αντισταση το χρεωνει 35 ευρω η SOL δωρεαν Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Γνωρίζει κανείς τι διαστάσεις έχει η μόνωση στον Nobel. Δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι.
Aurumnus Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 21/6/2022 στις 8:25 ΜΜ, cater είπε Επιτέλους σημερα σκεπάστηκε ο ηλιακός, τουλάχιστον σχεδόν ο μίσος, η απόδοση του για την ώρα δεν παίζεται, δεν μπορώ με τίποτα να τον κρυωσω. Θα δούμε αν το σκέπασμα θα βοηθήσει καθόλου γιατί οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Πως βλέπεις την θερμοκρασία του ηλιακού; Έβαλες μέσα στον ηλιακό κάποιον αισθητήρα; Και βλέπεις την θερμοκρασία στο κινητό μέσω κάποιου app; Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2022 από Aurumnus
takis1964 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Mε αρκετη χρηση 3 ατομων ο nobel 200 /4 με τα 2 καλυμμένα φτανει τους 62-65 μετα απο χρηση παει περιπου 50 -52 το βραδυ και το πρωι 42-45 Καποιες φορες τα ντους γινονται στις 14,00 και καποιες στις 17,00 οποτε γραφω στο περιπου, μεσο ορο
cater Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 13 ώρες πριν, Aurumnus είπε Πως βλέπεις την θερμικρασία του ηλιακού; Έβαλες μέσα στον ηλιακό κάποιον αισθητήρα; Και βλέπεις την θερμοκρασία στο κινητό μέσω κάποιου app; Έχω βάλει αισθητήρα που συνδέεται με το sonoff th16 και αυτό συνδέεται σε wifi και με την εφαρμογή βλέπεις τη θερμοκρασία. Αλλά δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος γιατί δεν τη δείχνει πάντα δε ξέρω τι παθαίνει. 1
haris_216 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Φαντάζομαι θα ξέρετε ότι η θερμοκρασία που βλέπετε στο όποιο display (ασύρματο ή ενσύρματο) αφορά το καζάνι του ηλιακού και το τι γίνεται εκεί μέσα. Η απόκλιση αυτής της θερμοκρασίας σε σχέση με αυτή που φτάνει στη βρύση μπορεί να είναι από μικρή μέχρι πραγματικά μεγάλη, ειδικά το χειμώνα, κι εξαρτάται από: Απόσταση σωληνώσεων Εξωτερικές ή μη σωληνώσεις και μόνωση αυτών Όδευση των εσωτερικών σωληνώσεων του σπιτιού (μερικοί υδραυλικοί κάνουν τρελές διαδρομές στο στάδιο της κατασκευής) Μπαταρίες (δεν εννοώ αυτές του...τηλεκοντρόλ ). Ναι, ακόμα και οι μπαταρίες επηρεάζουν το πόσο καυτό νερό θα βγει. Υπάρχουν περιπτώσεις που διπλανές μπαταρίες (πχ νιπτήρα/μπανιέρας ή μπάνιου/wc που χωρίζονται από μεσοτοιχία) βγάζουν αισθητά διαφορετικής θερμοκρασίας νερό ενώ είναι πάνω στην ίδια γραμμή και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα