Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cater είπε

Επιτέλους σημερα σκεπάστηκε ο ηλιακός, τουλάχιστον σχεδόν ο μίσος,   η απόδοση του για την ώρα δεν παίζεται, δεν μπορώ με τίποτα να τον κρυωσω. Θα δούμε αν το σκέπασμα θα βοηθήσει καθόλου γιατί οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.  

A+ Gallery_2.jpg

Screenshot_20220621-202040_eWeLink.png

Πάνω σε τι τον έχεις τοποθετήσει;

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billyst είπε

Πάνω σε τι τον έχεις τοποθετήσει;

Σε σιδηροκατασκευη πάνω στο μπετό.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, cater είπε

Επιτέλους σημερα σκεπάστηκε ο ηλιακός, τουλάχιστον σχεδόν ο μίσος,   η απόδοση του για την ώρα δεν παίζεται, δεν μπορώ με τίποτα να τον κρυωσω. Θα δούμε αν το σκέπασμα θα βοηθήσει καθόλου γιατί οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.  

A+ Gallery_2.jpg

Screenshot_20220621-202040_eWeLink.png

Ποσους βαθμους ανεβαζει? Δηλαδη ποσο εχεις το πρωι και ποσο αργα το μεσημερι πχ 16:00?

Δημοσ.

Εχω πάρει τον Νομπελ classic.

Η βαση φαινεται ωραια. Το αντιψυκτικο δεν γραφει πανω τιποτα για ποση αραιωση θελει. Το ενα ειχε σταξει μεσα στο κουτι μια ποσοτητα. Τα εβαλα ορθια καλου κακου.

Επισης στις inox σωληνες αν και πρακτικα μαλλον δε θα υπαρχει θεμα ηταν κομμενες προχειρα δηλαδη οι κοπες δεν ηταν καθαρες οι κοπες και ειχαν σκισιμο στη μια. Βεβαια κοβονται ευκολα και ειναι τζιτζι.

Τα υπολοιπα οταν καταφερω να κανω χωρο στη ταρατσα γιατι με πηγε 2 μηνες πισω ενας μαστορας που περιμενα και δεν ηρθε ποτε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εχω πάρει τον Νομπελ classic.

Η βαση φαινεται ωραια. Το αντιψυκτικο δεν γραφει πανω τιποτα για ποση αραιωση θελει. Το ενα ειχε σταξει μεσα στο κουτι μια ποσοτητα. Τα εβαλα ορθια καλου κακου.

Επισης στις inox σωληνες αν και πρακτικα μαλλον δε θα υπαρχει θεμα ηταν κομμενες προχειρα δηλαδη οι κοπες δεν ηταν καθαρες οι κοπες και ειχαν σκισιμο στη μια. Βεβαια κοβονται ευκολα και ειναι τζιτζι.

Τα υπολοιπα οταν καταφερω να κανω χωρο στη ταρατσα γιατι με πηγε 2 μηνες πισω ενας μαστορας που περιμενα και δεν ηρθε ποτε

Διαφανες δεν ειναι σε τετοιο μπουκαλι?

αντιψυκτικο-υγρο-nobel-.jpg

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.

Καλο ειναι οσοι δειχνετε θερμοκρασιες να μας λετε αν εχει γινει καποια διακριβωση και σε ποιο σημειο εχετε τοποθετησει το αισθητηριο.Αλλη θερμοκρασια εχει στην μεση στην αντισταση,αλλη στην εξοδο..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Διαφανες δεν ειναι σε τετοιο μπουκαλι?

αντιψυκτικο-υγρο-nobel-.jpg

Όχι ροζ είναι .

Μου τον έφερε η Nobel σε μικρό φορτηγο σε σχάρα ήταν. Από ότι βλέπω δεν έχει πολλά βαθουλώματα ίσως 1-2 μόνο από τη μεταφορα

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
Στις 21/6/2022 στις 6:31 ΜΜ, doll είπε

Αρα βάζω:

1. T-Fittings 3201 Δοχείο Διαστολής Ηλιακού Κάθετο 0.9lt

2. βαλβιδα 8bar solar (Brass Form 33 1/2” x 3/4" (8 bar) Βαλβίδα Ασφαλείας Ηλιακού Θερμοσίφωνα - αυτή είναι? τι κάνει?)

Ναι μια χαρα , η παρε αυτη Βαλβίδα ασφαλείας SOLAR FAR 2006

Οταν ανεβει η πιεση πανω απο 8 bar ανοιγει και βγαζει νερο , ετσι δεν πιεζεις το boiler , εως 10 bar ειναι τα περισοτερα boiler σαν αντοχη.

3. Βαλβίδα Αντεπίστροφης με Ελατήριο 3/4" (46002) Βαρέως Τύπου (αυτή είναι? τι κάνει).

Αν γινει διακοπη νερου δεν θα αδειασει το boiler

Εχω ήδη εγκατεστημένο ηλιακό. Αρα παραγγελνω και βάζουν αυτά (λογικά για την πίεση υγρών το καλοκαίρι?)

Ναι ακριβος

Δεν τον εχω συνδέση στο ρεύμα. Κοιτάω την αντίσταση του και κάθε πότε και τι κάνω?

Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ποσους βαθμους ανεβαζει? Δηλαδη ποσο εχεις το πρωι και ποσο αργα το μεσημερι πχ 16:00?

Τώρα που σκεπάστηκε έχει 65 στις 15:00. Βέβαια έκανε μπάνιο η σύζυγος. Μάλλον έκανε δουλίτσα το σκέπασμα. Το πρωί δεν είδα πόση ήταν. 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, cater είπε

Τώρα που σκεπάστηκε έχει 65 στις 15:00. Βέβαια έκανε μπάνιο η σύζυγος. Μάλλον έκανε δουλίτσα το σκέπασμα. Το πρωί δεν είδα πόση ήταν. 

Δες μια το πρωι πριν τις 10 και μετα.  Και ντουζ να κανεις δεν θα αλλαξει η θερμοκρασια εκτος αν το νερο σας ειναι κρυο! Εδω Αθηνα το νερο υδρευσης ειναι του τυπου χλιαρο!

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά, έχει σημασία άν σε μονο πάνελ σκεπάσεις το άνω ή το κάτω μισό; έχει ξαναγραφετέι κάπου αλλά δεν το βρίσκω.

ευχαριστώ πολυ.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, rubadub είπε

καλησπέρα παιδιά, έχει σημασία άν σε μονο πάνελ σκεπάσεις το άνω ή το κάτω μισό; έχει ξαναγραφετέι κάπου αλλά δεν το βρίσκω.

ευχαριστώ πολυ.

Αν σκεπασεις το πανω μερος θα εχεις πιο μειωμενη αποδοση! Επισης το κατω μερος ανεβαζει μεγαλυτερες θερμοκρασιες!  Αυτο συμβαινει επειδη η κυκλοφορια γινεται με φυσικη ροη και  λογω της ανοδικης πορειας σκεπαζοντας το πανω μερος δημιουργεις ''εμποδιο'' 

Επειδη δημιουργειται αυτη η ''ανωμαλια'' καλα θα ειναι να σκεπαζεις το κατω ή στη μεση.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Αν σκεπασεις το πανω μερος θα εχεις πιο μειωμενη αποδοση! Επισης το κατω μερος ανεβαζει μεγαλυτερες θερμοκρασιες!  Αυτο συμβαινει επειδη η κυκλοφορια γινεται με φυσικη ροη και  λογω της ανοδικης πορειας σκεπαζοντας το πανω μερος δημιουργεις ''εμποδιο'' 

Επειδη δημιουργειται αυτη η ''ανωμαλια'' καλα θα ειναι να σκεπαζεις το κατω ή στη μεση.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι στην φάση διερεύνησης για την προμήθεια ηλιακού. Το forum έχει πάρα πολλές πληροφορίες και ομολογώ ότι χάθηκα λίγο.

Από όσα έχω δει, προσανατολίζομαι στου 4 πιο κάτω (όλοι 160 lt 2,6 panel ) και προσπάθησα να ξεχωρίσω αυτά που νομίζω ότι έχουν (με βάση ότι έχω καταλάβει) πιο μεγάλη σημασία.

Calpak Mark 4 Ηλιακοί θερμοσίφωνες Mark 4 160/2,6 | Calpak

• Πάχος δεξαμενής 2,5 mm
  • Πάχος ενάλλακτη 1,5mm
  • Μόνωση Δεξαμενής 45mm/43kg/m³
  • Πλαίσιο συλλέκτης προφίλ αλουμινίου
  • Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 40mm/ 50 kg/m³

Sammler A169 A169 – Sammler

• Πάχος δεξαμενής 2,5 mm
  • Πάχος ενάλλακτη 1,5mm
  • Μόνωση Δεξαμενής 50mm/42kg/m³
  • Πλαίσιο συλλέκτης προφίλ αλουμινίου
  • Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 40mm/ 40 kg/m³

Nobel Classic NOBEL Classic | Nobel.gr

• Πάχος δεξαμενής 3 mm
  • Πάχος ενάλλακτη 1,8mm
  • Μόνωση Δεξαμενής ??mm/50kg/m³
  • Πλαίσιο συλλέκτης τύπου navi
  • Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 60mm/ ?? kg/m³

SOL – Violaris Ηλιακός Θερμοσίφωνας SOL-Violaris 160lt/2.52m² Glass/Inox Exclusive Επιλεκτικός Τιτανίου FULL PLATE (Ενιαίο Πάνελ) NAVI Διπλής Ενέργειας (ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ) - SOL-Violaris

• Πάχος δεξαμενής  3mm
  • Πάχος ενάλλακτη 2mm
  • Μόνωση Δεξαμενής 60mm/50kg/m³
  • Πλαίσιο συλλέκτης τύπου navi
  • Μόνωση συλλέκτη πετροβάμβακας 40mm/ ?? kg/m³

Κάποιες ακόμα παρατηρήσεις είναι οι πιο κάτω:

• Κοιτάζω το πάχος στην δεξαμενή και τον εναλλάκτη γιατί υποθέτω συμβάλει στην αντοχή του.
  • Η καλή μόνωση στην δεξαμενή θα διατηρεί περισσότερο χρόνο το νερό, ενώ η μόνωση στον συλλέκτη θα μειώνει τις απώλειες τον χειμώνα.
  • Σχετικά με την επισμάλτωση οι Sol & Nobel έχουν διπλή (δεν ξέρω αν είναι ίδια ποιότητα), Calpak δεν είδα να αναφέρει αν είναι διπλή ενώ ο Sammler μου είπαν ότι χρησιμοποιεί δική του πρώτη ύλη.
  • Ο Sammler επίσης χρησιμοποιεί δικής του πατέντας διάλυμα στον συλλέκτη το οποίο βοηθάει στις υψηλές πιέσεις στις υψηλές θερμοκρασίες.
  • Οι Calpak & Sammler έχουν 3.5 kw αντίσταση και «απλό» περίβλημά δοχείου ενώ οι Nobel & Sol 4 kw και Inox περίβλημά δοχείου
  • Σχετικά με την εγγύηση ο Calpak θέλει τρείς συντήρήσεις για τα 12 χρόνια, οι Sammler & Sol ανά διετία για τα 10 χρόνια ενώ ο Nobel ανά διετία για τα 5 χρόνια
  • Έξτρα του Nobel είναι το ότι έχει δυνατότητα στήριξης αισθητηρίου θερμοκρασίας κάτι που με ενδιαφέρει. Σκοπεύω να κατεβάσω ένα έξτρα καλώδιο κάτω για να βλέπω την θερμοκρασία (έχω 4 ορόφους διαφορά).

Γενικά μέχρι τώρα οι προσφορές που έχω βρεί και έχω πάρει είναι για τους τρεις πρώτους.

Οι Calpak & Nobel μου δίνουν μια αίσθηση οτι ειναι πιο δημοφιλής, ενώ για τον Sommler μου έδωσαν προσφορά ώς πολύ καλό αλλά δεν τον γνωρίζω.

O Sol έχει μεγάλη δημοτικότητα και χαρακτηριστήτκά αλλά δεν έχει τύχη να τον δω και πουθενά.

Ελπίζω να μην έχω αναφέρει κάποια ανακρίβια πιο πάνω και υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Θα παρακαλούσα θερμά για την άποψη και πρόταση σας.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από costachri
  • Like 1
Δημοσ.

O calpak έχει μια δική του μέθοδο επισμαλτωσης που την ονομάζει direct. Δεν ξέρω τί είναι και ούτε αν είναι καλύτερη από τις άλλες για τις οποίες επίσης δεν ξέρω πώς ακριβώς γίνονται.

Συνήθως η έξοδος του ζεστού νερού χρήσης γίνεται από την πάνω μεριά (βλέπει ουρανό), οπότε με ένα ταυ και κυαθιο μπορείς να βάλεις το έξτρα αισθητήριο. Έχω πάρει τα υλικά αλλά δεν το έχω κάνει ακόμη. Έχω τον mark3 οπότε τσεκαρε αν ισχύει η έξοδος του ζεστού.

Αν έβγαινε με τα ίδια υλικά θα ξαναπροτεινα τον ίδιο αλλά απαντώ μόνο στις συγκεκριμένες ερωτήσεις στις οποίες μπορώ να απαντήσω.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...