Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, takis1964 είπε

Έφτασε τους 65 στις 5.40 έκανα ένα ντους στις 5.50 έπεσε 63 και ξαναπήγε 64.5 στις  6.25

με έναν συλλέκτη 

200/2 απο 40 στους 65β! Αμα ηταν στα 4τμ που θα εφτανε η θερμοκρασια!!?? Και αν ηταν 120/2 ?!?!?

Μετρα και στην εξοδο..

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 5/6/2022 στις 6:45 ΜΜ, takis1964 είπε

20220605_184158.jpg

Μπορείς να ανεβάσεις την διάταξη όπως την έχεις τοποθετήσει? Επίσης τι έκανες για ,

α) stopcor , β) δοχείο διαστολής ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, doll είπε

Μπορείς να ανεβάσεις την διάταξη όπως την έχεις τοποθετήσει? Επίσης τι έκανες για ,

α) stopcor , β) δοχείο διαστολής ?

Αφησα αναμονες, το μόνο κακό που αργά το πήρα χαμπάρι αλλά υπάρχει αναμονή, βρυσακι κάτω από την αντεπιστροφη για έλεγχο λειτουργίας της. Το εβαλε από επάνω 

2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

200/2 απο 40 στους 65β! Αμα ηταν στα 4τμ που θα εφτανε η θερμοκρασια!!?? Και αν ηταν 120/2 ?!?!?

Μετρα και στην εξοδο..

Έχω βάλει θερμοστατικη στους 45 και επάνω ή βαλβίδα είδα  χθες το απόγευμα είχε ξεράσει νερο 

Το πρωί στις 10  είχα 62, τώρα έχω 67

Σκοτώνει ο ηλιακός, τον χειμώνα θα δείξει την απόδοση του ομως🤔

Υποψιν λείπει η οικογένεια αυτές τις μέρες, ότι χαλασα σε ντους και 5 πιάτα 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/9/2021 στις 12:46 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Επισης δεν μου αρεσει που στο μποιλερ την εισοδο την εχει στη μεση..  Θεωρω οτι χανει σε αποδοση γιατι αυξανεται η διαδρομη του σωληνα..!

Στις 16/9/2021 στις 5:07 ΜΜ, haris_216 είπε

Είναι σεβαστές οι όποιες απόψεις. Χωρίς να είμαι υδραυλικός ή φυσικός θεωρώ ότι η εμπειρία μέχρι τώρα και η κοινή λογική μας λέει ότι η είσοδος από το κέντρο έχει καλύτερο διαμερισμό μπαίνοντας μέσα στο καζάνι. Ειδικά αφού μιλάμε για συστήματα φυσικής ροής και όχι βεβιασμένης κυκλοφορίας.

IMG_20220615_143431.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, takis1964 είπε

Αφησα αναμονες, το μόνο κακό που αργά το πήρα χαμπάρι αλλά υπάρχει αναμονή, βρυσακι κάτω από την αντεπιστροφη για έλεγχο λειτουργίας της. Το εβαλε από επάνω 

Έχω βάλει θερμοστατικη στους 45 και επάνω ή βαλβίδα είδα  χθες το απόγευμα είχε ξεράσει νερο 

Το πρωί στις 10  είχα 62, τώρα έχω 67

Σκοτώνει ο ηλιακός, τον χειμώνα θα δείξει την απόδοση του ομως🤔

Υποψιν λείπει η οικογένεια αυτές τις μέρες, ότι χαλασα σε ντους και 5 πιάτα 

Screenshot_20220615-163128_eWeLink.jpg.f00827ac526fa23ca875328c37d6c67b.jpg

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/6/2022 στις 11:02 ΠΜ, ΠάρηςΓ είπε

Τι θα εβαζες για αλφαδιασμα;

Ανάλογα το ύψος που θέλει να σηκωθεί. Χοντρές ροδέλες, χοντρά παξιμάδια, κανονικούς αποστάτες (μιλάω για εξαρτήματα και όχι αυτούς της ζωής, πολιτικής ή άλλης :P), λαμάκια. Γενικά πράγματα που βρίσκονται εύκολα και δεν θα έκαναν έναν υδραυλικό να νομίζει ότι του μιλάς για εξωγήινους. Δηλαδή οτιδήποτε θα έδινε το επιθυμητό ύψος χωρίς την πιθανότητα σπασίματος, που τώρα είναι μάλλον σίγουρη μελλοντικά για το λεπτό, τρυπημένο και κάτω από σημειακό βάρος/stress πλακάκι.

ΥΓ Αν το πλακάκι είναι μόνο στα μπροστινά τότε ίσως να μην είναι τόσο θέμα, αφού το κυρίως βάρος βρίσκεται πίσω. Αν έχει και στα πίσω τότε είναι θέμα. Βέβαια δεν θα είχε λογική να έβαζε σε όλα τα ποδαράκια από ένα ίδιο πλακάκι αφού αυτό δεν λέγεται αλφάδιασμα αλλά...ανύψωση (έστω και 3mm!!!) :)

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/6/2022 στις 12:21 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Μετρα και στην εξοδο..

Λες να παραπληροφορει κι αυτός; 😕

Δημοσ.

Εδω και 20 μηνες περιπου εχω εναν νεο ηλιακο 160 λιτρων και ειμαι ευχαριστημένος

Η ερωτηση μου ειναι η παρακατω;

Θα απουσιασω απο το σπιτι για 12 ημερες. Ειναι καλυτερο να τον σκεπασω με καλυμα, να αφησω μια βρυση λιγο ανοιχτη να κυκλοφορει το νερο ή δεν χρειαζεται τιποτα ;

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, alfeios είπε

Εδω και 20 μηνες περιπου εχω εναν νεο ηλιακο 160 λιτρων και ειμαι ευχαριστημένος

Θα απουσιασω απο το σπιτι για 12 ημερες. Ειναι καλυτερο να τον σκεπασω με καλυμα, να αφησω μια βρυση λιγο ανοιχτη να κυκλοφορει το νερο ή δεν χρειαζεται τιποτα ;

το σκεπασμα δεν εβλαψε ποτε κανεναν...

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Λες να παραπληροφορει κι αυτός; 😕

Χοντρικα:

100λ/1τμ του δινει απο 40 στους 65β. Με αυτο το μοντελο-αναλογια αν εχεις 100λ/2τμ  τους 40 τους κανει 90β!  Αρα ο 120/2τμ τους 40 τους κανει 80β!!! Στα 120/2τμ αν υπηρχε τετοια αποδοση θα εβγαινε πολυ γρηγορα off!!!

Εμενα 53,30λ/1τμ δινει απο 40 στους 70β

Δημοσ.
13 ώρες πριν, alfeios είπε

Τον σκεπαζεις φουλ.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Χοντρικα:

100λ/1τμ του δινει απο 40 στους 65β. Με αυτο το μοντελο-αναλογια αν εχεις 100λ/2τμ  τους 40 τους κανει 90β!  Αρα ο 120/2τμ τους 40 τους κανει 80β!!! Στα 120/2τμ αν υπηρχε τετοια αποδοση θα εβγαινε πολυ γρηγορα off!!!

Εμενα 53,30λ/1τμ δινει απο 40 στους 70β

Ο,τι νά 'ναι 

• Like 5
Δημοσ.

Το πρωι στις 9 τον ειδα στους 56,τωρα που κοιταξα εχει παει 68.1 

Γενικα φτανει εως 71 περιπου στις 6 το απογευμα 

Υπενθυμιζω οτι αυτην την εβδομαδα μενω μονος ,οποτε η χρηση που κανω ειναι ενα ντουσακι και μερικα πιατα που χανει 2 βαθμους περιπου

Αυριο η οικογενεια θα συμπληρωθει ,συνολο 3 ατομα, οποτε θαχω καλυτερη απεικόνιση 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, takis1964 είπε

Το πρωι στις 9 τον ειδα στους 56,τωρα που κοιταξα εχει παει 68.1 

Γενικα φτανει εως 71 περιπου στις 6 το απογευμα 

Υπενθυμιζω οτι αυτην την εβδομαδα μενω μονος ,οποτε η χρηση που κανω ειναι ενα ντουσακι και μερικα πιατα που χανει 2 βαθμους περιπου

Αυριο η οικογενεια θα συμπληρωθει ,συνολο 3 ατομα, οποτε θαχω καλυτερη απεικόνιση 

Αυτο ειναι βατο..

Επισης με το σκεπασμα που εχεις κανει αν ειχες αυτη την συνδεσμολογια(κατω το link) θα ειχες ακομα πιο μειωμενει αποδοση με διαφορα!

Εσκασε το μελος μας 1500ευρω ναι μεν χαλκινος αλλα για τα χρηματα που δινεις γιατι σε διπλο συλλεκτη να εχει τετοια συνδεσμολογια..?!?!? Γιατι με απλο περιβλημα μποιλερ..?!?!? Χωρις μεταλλικους σωληνες.. χωρις καλες μονωσεις..

Γι αυτο εγω τοτε με τις καλες τιμες υποστηριζα nobel classic!!! Επαιρνες με κλειστα ματια ποιοτικο ηλιακο σε τιμη VFM!!! 

Επεξ/σία από PLACEBO_89
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...