vaggooss Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Ναι αν ειναι ετσι φαινεται να εχεις αυξημενες θερμοκρασιες! Το γυρνας ολο στο ζεστο και γεμιζεις μεσα στην ημερα 2 κουβαδες. Καντο για 2-3 μερες αυτο και δεν υπαρχει περιπτωση να μην ριξεις τις θερμοκρασιες! Εκτιμω με το σκεπασμα που εχεις κανει θα παιζει σε πιο χαμηλες θερμοκρασιες..! Τραβάω σε όλες της χρήσεις πλύσιμο πιάτων χεριών κλπ ακόμη και τώρα οπότε θα πέσει λογικά.
kostaskontis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, vaggooss είπε Κοιτάξτε πόσο σκεπάζω και δεν καταφέρνω με τίποτα παιδιά να δω διαφορά στο ζεστό. Πάλι στα τέρματα είναι ποιος ηλιακος ειναι?
vaggooss Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, kostaskontis είπε ποιος ηλιακος ειναι? Δεν θυμάμαι φίλε. Ο σπιτονοικοκύρης τον έβαλε.
takis1964 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, vaggooss είπε Δεν θυμάμαι φίλε. Ο σπιτονοικοκύρης τον έβαλε. Toν χειμωνα πως τα παει?
serdakis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 καλησπερα Γνωριζεται αν ο συγκεκριμενος εχει γυαλινο boiler εσωτερικα οπως μου ειπαν??!! https://www.praktiker.gr/p/elco-sunseeker-1-iliakos-thermosifonas-160l-2m²-diplis-energeias-88627?ref=reccodo-search
111111 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, serdakis είπε καλησπερα Γνωριζεται αν ο συγκεκριμενος εχει γυαλινο boiler εσωτερικα οπως μου ειπαν??!! https://www.praktiker.gr/p/elco-sunseeker-1-iliakos-thermosifonas-160l-2m²-diplis-energeias-88627?ref=reccodo-search ναι, glas είναι, αλλά +200€ σε σχέση με πριν ένα μήνα. 2
agnostos13 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Μιά ερώτηση σε όσους μένουν Αττική. Το χειμώνα κάνει δουλειά ο ηλιακός ή παίζετε εναλλακτικά με αντίσταση-φ.α. κλπ; ΥΓ. Sorry αν είναι χαζή ερώτηση. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2022 από agnostos13
ΠάρηςΓ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 34 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Μιά ερώτηση σε όσους μένουν Αττική. Το χειμώνα κάνει δουλειά ο ηλιακός ή παίζετε εναλλακτικά με αντίσταση-φ.α. κλπ; ΥΓ. Sorry αν είναι χαζή ερώτηση. Αν εχει ηλιο και ειναι βαλμενος σωστα κανει δουλιτσα. Στο πατρικο μου απο σεπτεμβριο το ξεχναγαμε για παραδειγμα επειδη ειναι μια μουφα ο ηλιακος. Δε θα εχεις οπως το καλοκαιρι αλλα αν εχει ηλιο θα εχεις εφοσον ειναι καλος και τοποθετημενος σωστα. Μπορει και να μη γινεται να δουλεψει αν σκιαζεται κτλ
phanispal Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Μιά ερώτηση σε όσους μένουν Αττική. Το χειμώνα κάνει δουλειά ο ηλιακός ή παίζετε εναλλακτικά με αντίσταση-φ.α. κλπ; ΥΓ. Sorry αν είναι χαζή ερώτηση. Δεν είναι ακριβώς χαζή η ερώτηση, απλά η απάντηση έχει πολλές παραμέτρους. Ας πούμε εμείς με μικρό παιδί και νυχτερινό δε γίνεται να ρισκάρουμε να μην ανάψουμε αντίσταση καθημερινά νωρίς το πρωί και να προσευχόμαστε να βγάλει ήλιο 11:00-15:00. Παρακολουθώ τον καιρό όσο μπορώ αλλά νομίζω ότι τις περισσότερες μέρες δε μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα έχει ικανοποιητική ηλιοφάνεια. Εγώ θέλω με το που γυρνάω απ' τη δουλειά να μπαίνω για μπάνιο και δεν έχω καμία διάθεση να περιμένω 20 λεπτά να ζεσταθεί, γι' αυτό και ανάβω απ' το πρωί (έχω και ξεχωριστό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα). Ξέρω ότι δε με συμφέρει ιδιαίτερα, αλλά το να μην περιμένω είναι πιο σημαντικό, έως τώρα τουλάχιστον.
Gerara_ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Στις 4/6/2022 στις 9:07 ΠΜ, takis1964 είπε Χθες ήρθε ο 200ρης Περίμενες καιρό ; Παραγγελία 23 Μαϊου 160 lt 2.6m και περιμένω.Έχουν έλλειψη στους συλλέκτες μου είπαν
panosss567 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, agnostos13 είπε Μιά ερώτηση σε όσους μένουν Αττική. Το χειμώνα κάνει δουλειά ο ηλιακός ή παίζετε εναλλακτικά με αντίσταση-φ.α. κλπ; ΥΓ. Sorry αν είναι χαζή ερώτηση. Τον φετινό χειμώνα χρησιμοποιήσαμε 8-10 φορές περίπου το αέριο. Novel classic 160 λίτρα 3 άτομα . ( Έχω θερμόμετρο και ξέρω πότε δεν έχει νερό)
PLACEBO_89 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, agnostos13 είπε Μιά ερώτηση σε όσους μένουν Αττική. Το χειμώνα κάνει δουλειά ο ηλιακός ή παίζετε εναλλακτικά με αντίσταση-φ.α. κλπ; ΥΓ. Sorry αν είναι χαζή ερώτηση. Μα υποτιθεται ο κυριος σκοπος που βαζεις ηλιακο ειναι για τον χειμωνα! Ενας ηλιακος με σωστη αποδοση ειναι οταν το χειμωνα απο κρυο μποιλερ 15-20β σε μια ηλιοφανεια και γυρω στις 15:30 να δινει κοντα στους 50β! Απο κει και περα μπορει να σου δινει και μεγαλυτερες θερμοκρασιες οταν το δοχειο χρησης θα εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες απο την προηγουμενη μερα! Οσο μεγαλυτερο μποιλερ εχεις θα παρεις και περισσοτερα λιτρα επιθυμητης 35β! πχ δυνητικα ενας 160λ μπορει να ανταποκριθει σαν 200λ οταν εχει αυξημενες θερμοκρασιες κατι που δεν ειναι σωστο για την αξιοπιστια του ηλιακου..! Οποτε μια εξυπνη λυση ειναι να βαλεις μεγαλυτερο μποιλερ για τις αναγκες σου αλλα με μικροτερο συλλεκτη! πχ για 2 ατομα καλυτερα να μπει 160/2 παρα 120/2. Σε μερες με ελαχιστη χρηση ή συνεχους ηλιοφανειας θα παιρνεις περισσοτερα λιτρα επιθυμητης και με λιγοτερη καταπονηση(φθορα) απο το να ηταν 120/2!
vaggooss Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 17 ώρες πριν, takis1964 είπε Toν χειμωνα πως τα παει? Πολύ καλά είναι 150 λίτρα για 3 άτομα που είμαστε την βγάζουμε. Δεν κάνουμε βέβαια άσκοπες σπατάλες τον χειμωνα θα πλύνουμε πιάτα τα ντους μας, αν και η γυναίκα μου σπαταλάει ζεστό νερό για να πλύνει και τα δόντια της αλλά και πάλι καλά είμαστε. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 17 λεπτά πριν, vaggooss είπε Πολύ καλά είναι 150 λίτρα για 3 άτομα που είμαστε την βγάζουμε. Δεν κάνουμε βέβαια άσκοπες σπατάλες τον χειμωνα θα πλύνουμε πιάτα τα ντους μας, αν και η γυναίκα μου σπαταλάει ζεστό νερό για να πλύνει και τα δόντια της αλλά και πάλι καλά είμαστε. 2τμ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα