GeG Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, takis1964 είπε Εδώ είμαστε, στην βαλβίδα θα μπει αντί Τ, σταυρός για μελλοντική αναβάθμιση stopcor Ίσως και αναμονή για δοχείο διαστολής το stopcore τι χρειαζεται και τι κανει; επισης εχεις ενα κοστος υλικων ευκαιρο; τελος το ασφαλιστικο τετοιου τυπου θελει αλλαγη καθε συντηρηση ; πρεπει να κανει κανε 15-20 ευρω γι αυτο λεω.
hp8 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimitris_st13 είπε Έχω έναν Nobel classic 160αρι. Καμιά ιδέα για νέα βάση που να στηρίζετε το καζάνι σε ημικυκλικό "πέταλο" χωρίς να βιδωνεται το καζάνι, παρά μόνο η βάση; δεν ξέρω αν σου κάνει Δεν το έχω χρησιμοποιήσει https://www.skroutz.gr/s/17777649/Κεφαλάρι-βάσης-ηλιακού-για-αντικατάσταση-boiler-σετ-2-τεμ.html https://mastersol.gr/p/kefalaria-vasis-iliakou-gia-antikatastasi-boiler-mastersol/ Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από hp8 1
malmsteen1984 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 την εταιρία ήλιος που έχει έδρα στη συμμαχική στο ωραιόκαστρο θεσσαλονίκης τη γνωρίζετε? είναι αξιόπιστη? μου την πρότεινε φίλος
[email protected] Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Είμαι μεταξύ αυτών των 2 η τιμή είναι σχεδόν ίδια. Το ένα από τοπικό κατάστημα το αλλο από την εταιρία κατευθείαν .στην εγγύηση έχουν διαφορα 5/10 το helios κ 10/15 το sol . αν έχει κάποιος αποψη την ακουω ευχαριστω
dimitris_st13 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 18 ώρες πριν, hp8 είπε δεν ξέρω αν σου κάνει Δεν το έχω χρησιμοποιήσει https://www.skroutz.gr/s/17777649/Κεφαλάρι-βάσης-ηλιακού-για-αντικατάσταση-boiler-σετ-2-τεμ.html https://mastersol.gr/p/kefalaria-vasis-iliakou-gia-antikatastasi-boiler-mastersol/ Ευχαριστώ πολύ! Θα το δω! Τότε με το σεισμό μπήκε όλη η εξωτερική λαμαρίνα μέσα και έχει γύρει σαν τον πύργο της Πίζας
takis1964 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Στις 5/6/2022 στις 8:26 ΜΜ, GeG είπε το stopcore τι χρειαζεται και τι κανει; επισης εχεις ενα κοστος υλικων ευκαιρο; τελος το ασφαλιστικο τετοιου τυπου θελει αλλαγη καθε συντηρηση ; πρεπει να κανει κανε 15-20 ευρω γι αυτο λεω. Ειναι εξωτερικο ανοδιο Γλυτώνεις το μαγνήσιο μέσα στο νερό που κάνεις μπάνιο Αυτόνομη συσκευή προστασίας ηλιακού θερμοσίφωνα από ηλεκτροχημική διάβρωση. Τοποθετείται εξωτερικά, συνδέεται με τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα και τον προστατεύει από σκουριά, διάβρωση κ.λ.π. Η Βαλβιδα ειναι βαρεως τυπου και σιγουρα κραταει περισσοτερο ,εξαλλου εχει το πρες και βλεπεις αν δουλευει θερμοστατικη 75 ευρω υπολογισε τις βανες με τρελο ρακορ 8ευρω η μια περιπου 1
GeG Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Ρε παιδια να ρωτήσω και κάτι άλλο, είχε έρθει ο υδραυλικός να μου περασει την αναμεικτικη βαλβίδα αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος με το όλο θέμα για άλλαξε ασφαλιστικό 12-14bar , δεν έβαλε προεκραση στο κρυο και στο ζεστό ουτε βανάκι στο κρυο. Τώρα για να κάνω αυτή την δουλειά μόνος μέσα στο καλοκαίρι που το νερό βράζει πως το κάνουμε; την έχω ήδη σκεπασμένη όλη την επιφάνεια και παλι έχει αρκετά ζεστό νερό, ακριβώς βαθμους δεν ξέρω. Αφήνω να τρέχει λίγο ζεστό χωρίς να κλείσω το κρυο για να πεσει ;
takis1964 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, GeG είπε Ρε παιδια να ρωτήσω και κάτι άλλο, είχε έρθει ο υδραυλικός να μου περασει την αναμεικτικη βαλβίδα αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος με το όλο θέμα για άλλαξε ασφαλιστικό 12-14bar , δεν έβαλε προεκραση στο κρυο και στο ζεστό ουτε βανάκι στο κρυο. Τώρα για να κάνω αυτή την δουλειά μόνος μέσα στο καλοκαίρι που το νερό βράζει πως το κάνουμε; την έχω ήδη σκεπασμένη όλη την επιφάνεια και παλι έχει αρκετά ζεστό νερό, ακριβώς βαθμους δεν ξέρω. Αφήνω να τρέχει λίγο ζεστό χωρίς να κλείσω το κρυο για να πεσει ; Για ποιο λογο θες να ασχοληθεις? την θερμοκρασια την ρυθμιζεις εσυ παντως ,τα υπολοιπα ειναι για την ευκολια σερβις, αλλαγη εξαρτηματων εγω θα τα εκανα χειμωνα να πέσουν οι θερμοκρασιες , η στο επομενο σερβις
GeG Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 13 λεπτά πριν, takis1964 είπε Για ποιο λογο θες να ασχοληθεις? την θερμοκρασια την ρυθμιζεις εσυ παντως ,τα υπολοιπα ειναι για την ευκολια σερβις, αλλαγη εξαρτηματων εγω θα τα εκανα χειμωνα να πέσουν οι θερμοκρασιες , η στο επομενο σερβις Κυρίως θέλω να ασχοληθώ λόγω του ασφαλιστικου που έβαλε, το κλασσικό 12-14 bar ήθελα να αλλάξω και αν μπω στην διαδικασία θα έβαζα και βανάκι, προεκταση στο κρυο. Φυσικά τόσα ηλιακά έχουν ανάλογα ασφαλιστικά. Να περιμενω μέχρι το service να βαλω ακριβώς αυτά που θέλω; θα φάει οποία καταπόνηση αυτά τα 2-3 χρόνια. Προσπαθώ γενικά να διατηρώ χαμηλή θερμοκρασία εντός σκεπαζοντας τον. Την αναμεικτικη την ρυθμίζω μόνος δεν είναι τίποτα το ξερω αν λες γι αυτό ότι μπορώ και μόνος να ρυθμισω την θερμοκρασία. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Στις 5/6/2022 στις 6:45 ΜΜ, takis1964 είπε Εδώ είμαστε, στην βαλβίδα θα μπει αντί Τ, σταυρός για μελλοντική αναβάθμιση stopcor Ίσως και αναμονή για δοχείο διαστολής Ποσα bar ειναι το ασφαλιστικο?
Kozanitis1 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Αν και νομίζω πως έχεις λίγο υπερβάλλει με τις βάνε με τρελό ρακόρ, το μόνο που θα έλεγα είναι να αφαιρέσεις τη βάνα ανάμεσα στον σταυρό με τη βαλβίδα ασφαλείας και την είσοδο του κρύου νερού στο καζάνι.., αν θες να κάνεις μια επισκευή απλά αν δεν ανοίξει βρύση στο ζεστό ή κλείσεις τη βάνα στην έξοδο του ζεστού, δε θα τρέξει νερό από το κρύο, παρά μόνο πολύ λίγο (1-2 λίτρα) Κανονικά απαγορεύεται να είναι βάνα ανάμεσα στην βαλβίδα ασφαλείας και την είσοδο του κρύου νερού..
haris_216 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Στις 5/6/2022 στις 6:45 ΜΜ, takis1964 είπε Εδώ είμαστε, στην βαλβίδα θα μπει αντί Τ, σταυρός για μελλοντική αναβάθμιση stopcor Ίσως και αναμονή για δοχείο διαστολής και νόμιζα ότι εγώ ήμουν υπερβολικός στις ηλεκτροϋδραυλικές μου παρεμβάσεις στο σπίτι (βάνες μήπως και...., γειώσεις just in case, κλπ) Τελικά μια χαρά είμαι ΥΓ χωρίς καμία διάθεση προσβολής προς τον συνφορουμίτη
takis1964 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2022 9 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Αν και νομίζω πως έχεις λίγο υπερβάλλει με τις βάνε με τρελό ρακόρ, το μόνο που θα έλεγα είναι να αφαιρέσεις τη βάνα ανάμεσα στον σταυρό με τη βαλβίδα ασφαλείας και την είσοδο του κρύου νερού στο καζάνι.., αν θες να κάνεις μια επισκευή απλά αν δεν ανοίξει βρύση στο ζεστό ή κλείσεις τη βάνα στην έξοδο του ζεστού, δε θα τρέξει νερό από το κρύο, παρά μόνο πολύ λίγο (1-2 λίτρα) Κανονικά απαγορεύεται να είναι βάνα ανάμεσα στην βαλβίδα ασφαλείας και την είσοδο του κρύου νερού.. Σε μονοκατοικία μένω, οπότε δεν υπάρχει κάποιος για να τον κλείσει ώστε να υπάρξει κίνδυνος να σκάσει το καζάνι, ωστόσο θα ρωτήσω τον εγκατάσταση υδραυλικο την Παρασκευή στην τοποθέτηση 👍 1
takis1964 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 22 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Ποσα bar ειναι το ασφαλιστικο? 8 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Στις 4/6/2022 στις 4:25 ΜΜ, takis1964 είπε Σε μαγαζί υδραυλικών στα Σπάτα, κοίταζα για solviolaris γιατί στο σκρουτζ ήταν O Nobel πανάκριβος. Τυχαια πέρασα από γνωστο μου στα Σπάτα και τον ρώτησα για τιμή Οπότε κατάλαβα ότι ο Nobel είναι ποιο συμφέρουσα αγορά Τον έβαλες τελικά; Εντυπώσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα