Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σε μαγαζί υδραυλικών στα Σπάτα, κοίταζα για solviolaris γιατί στο σκρουτζ ήταν O Nobel πανάκριβος. Τυχαια πέρασα από γνωστο μου στα Σπάτα και τον ρώτησα για τιμή

Οπότε κατάλαβα ότι ο Nobel είναι ποιο συμφέρουσα αγορά 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/6/2022 στις 12:05 ΜΜ, GeG είπε

Ναι αυτό είναι,  νομίζω πρεπει να βραχυκυκλωσα καταλαθος τα καλώδια του αισθητήρα, τα αλλά τα είχα μονωσει καλά και είχα κόψει το καλώδιο του αισθητήρα για να το επεκτείνω και. Δεν έσκασε κάτι ουτε μυρισε, έπεσε ο γενικός απλά και αυτό ήταν,  δεν δείχνει κάτι η συσκευή. Ευχαριστώ για το link , για κάποιο λόγω δεν το είχα βρει προχθές που το έψαχνα και ξανά πήρα από alie (το έχει 3-4€) αλλά ππιος περιμένει.

2. Αν πιανουν τα χέρια σου, δεν είναι τίποτα, βγάζεις το ασφαλιστικό του κλειστου που βρίσκεται στην πάνω πλευρά και εκεί βάζεις το δοχείο και το ασφαλιστικό στην πάνω πλευρα του δοχείου. Το δοχείο εγώ πήρα ένα στα 15€ σιδερένιο πρεπει να είναι φυσικά και το βλέπω να σκουριαζει συντομα. Ο μάστορας δεν θα σου παρει κανένα 15€ ; αν και ευκολη δουλειά,  τσάμπα δεν θα έρθει.

Ενδεικτικά : https://www.skroutz.gr/s/33585223/Venman-VXT-2-Δοχείο-Διαστολής-Ηλιακού-Κάθετο-1lt.html

που πουλάνε τέτοιο δοχείο διαστολής στα 15€ γιατί εγώ το βλέπω από 21€ (εκτός την αποστολή).
Εκτός από αυτό το γαλβανιζέ που αναφέρεις https://mastersol.gr/p/docheio-diastolis-fouska-kleistou-kyklomatos-iliakou-1lt/
υπάρχουν και χάλκινα , χωρίς ουσιαστική διαφορά στην τιμή https://www.roubekas.gr/shop/υδρευση/δοχεια-διαστολησ-υδρευσησ/δοχείο-διαστολής-ηλιακού-χάλκινο-09-l-φο/
Ξέρει κανείς εάν είναι καλύτερα1 Το σίγουρο είναι ότι τα χάλκινα δε σκουριάζουν, αλλά δεν δεν ξέρω τι γίνεται με την ηλεκτρόλυση. Αλλά έτσι κι αλλιώς, συνήθως οι συλλέκτες είναι χάλκινοι και  ο μανδύας στα μπόιλερ σιδερένιος, δεν άκουσα κάτι για ηλεκτρόλυση.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, 111111 είπε

που πουλάνε τέτοιο δοχείο διαστολής στα 15€ γιατί εγώ το βλέπω από 21€ (εκτός την αποστολή).
Εκτός από αυτό το γαλβανιζέ που αναφέρεις https://mastersol.gr/p/docheio-diastolis-fouska-kleistou-kyklomatos-iliakou-1lt/
υπάρχουν και χάλκινα , χωρίς ουσιαστική διαφορά στην τιμή https://www.roubekas.gr/shop/υδρευση/δοχεια-διαστολησ-υδρευσησ/δοχείο-διαστολής-ηλιακού-χάλκινο-09-l-φο/
Ξέρει κανείς εάν είναι καλύτερα1 Το σίγουρο είναι ότι τα χάλκινα δε σκουριάζουν, αλλά δεν δεν ξέρω τι γίνεται με την ηλεκτρόλυση. Αλλά έτσι κι αλλιώς, συνήθως οι συλλέκτες είναι χάλκινοι και  ο μανδύας στα μπόιλερ σιδερένιος, δεν άκουσα κάτι για ηλεκτρόλυση.

με 15 βρηκα στο περιστερι σε ενα καταστημα , οχι ηλεκτρονικο. ισως σε καποιο μικρο μαγαζι της γειτονιας με υδραυλικα να βρεις τοσο φτηνο. φυσικα αυτο που πηρα ειναι αγνωστου προελευσεως αλλα ενα κομματι σιδερο, τι μπορει να κανει παρπανω καποιο επωνυμο σκεφτηκα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω κάνει αυτό το σχέδιο που επισυνάπτω  σε μορφή pdf και excel, για την εγκατάσταση ηλιακού, έχω βάλει τιμές ενδεικτικές και link επίσης (ενδεικτικά και αυτά),

Εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων.pdf

ηλιακοι θερμοσίφωνες, σχεδιο εγκατάστασης.xlsx

Επεξ/σία από 111111
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, 111111 είπε

έχω κάνει αυτό το σχέδιο που επισυνάπτω  για την εγκατάσταση ηλιακού, είμαι σωστός;

ηλιακοι θερμοσίφωνες.pdf 85 kB · 7 downloads

στο Τ του ζεστου το χανεις λιγο, η εξοδος του ζεστου ,αφου βαλεις βαλβιδα αναμεικτικη, θα βγαινει απο την βαλβιδα, αρα στο ζεστο θες μια γωνια(Γ) που να δινει στην αναμεικτικη και απο εκει πλεον θα παρεις το ζνχ

Επισης κατι αναλογο σε sticky θα ηταν καλο να υπαρχει μαζι με ενα τυπικο κοστος υλικων ωστε να ξερει ο καθενας εδω μεσα που κανει τοποθετηση τι να ζητησει και τι να περιμενει να ακουσει απο μαστορους.

Επεξ/σία από GeG
Δημοσ.
Στις 4/6/2022 στις 11:14 ΠΜ, takis1964 είπε

1170 με 4 τετραγωνικά πάνελ 

Τυχαια που κοιταζα βρηκα τον classic 160/3 στα 940ε απο 1070ε στο σκρουτζ!

Οταν το 2018 με 820ε επαιρνες τον 200/4!!!

Δημοσ.

Για να αλφαδιασω τον ηλιακό λόγω κλίσης του δαπέδου (2.5 πόντους το αριστερό πίσω πόδι και 2 πόντους το μπροστά αριστερό) υπάρχει κάποια προτεινόμενη λύση; 

Σκέφτηκα, η μάρμαρο στους σωστούς πόντους, η κάποια πλακάκια το ένα πάνω στο άλλο. Ο υδραυλικός μου πρότεινε το μαρμαρο! 

Κάτι καλύτερο; 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, GeG είπε

στο Τ του ζεστου το χανεις λιγο, η εξοδος του ζεστου ,αφου βαλεις βαλβιδα αναμεικτικη, θα βγαινει απο την βαλβιδα, αρα στο ζεστο θες μια γωνια(Γ) που να δινει στην αναμεικτικη και απο εκει πλεον θα παρεις το ζνχ

Επισης κατι αναλογο σε sticky θα ηταν καλο να υπαρχει μαζι με ενα τυπικο κοστος υλικων ωστε να ξερει ο καθενας εδω μεσα που κανει τοποθετηση τι να ζητησει και τι να περιμενει να ακουσει απο μαστορους.

Σωστός, έτσι θέλει, θα το διορθώσω και θα φροντίσω να γράψω και κόστος υλικών 

Δημοσ.

Εδώ είμαστε, στην βαλβίδα θα μπει αντί Τ, σταυρός για μελλοντική αναβάθμιση stopcor

Ίσως και αναμονή για δοχείο διαστολής 

20220605_184158.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Έχω έναν Nobel classic 160αρι. 

Καμιά ιδέα για νέα βάση που να στηρίζετε το καζάνι σε ημικυκλικό "πέταλο" χωρίς να βιδωνεται το καζάνι, παρά μόνο η βάση; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...