Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, villasg είπε

Οχι στο service 3ετιας ξηλώθηκε καζανι και καθαρίστηκε  αδειαστηκαν τα υγρα και πλύθηκε το κλειστό στους συλλέκτες  κλπ κλπ

Απόκρυψη περιεχομένων

VEoppHB.jpg

hMpOWdq.jpg

HvHfutQ.jpg

Ναι τωρα θυμηθηκα! Νομιζω πως υπερβολη αυτο που εγινε γιατι ειναι στη μεση και το κοστος..

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, αυτές τις μέρες που σχετικά έχει ήλιο, μέχρι τις 12-1 το μεσημέρι σας έχει ζεσταθεί ικανοποιητικά το νερό, ή να πάω να δω αν θέλει κανενα "κέρασμα"

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Παιδιά καλησπέρα, αυτές τις μέρες που σχετικά έχει ήλιο, μέχρι τις 12-1 το μεσημέρι σας έχει ζεσταθεί ικανοποιητικά το νερό, ή να πάω να δω αν θέλει κανενα "κέρασμα"

Εχει να κανει με καποιους παραγοντες η αποδοση.. Εποχη,κλιση συλλεκτη,τμ συλλεκτη για τα λιτρα,αρχικη θερμοκρ.  ολα αυτα επηρεαζουν την αποδοση απο ηλιακο σε ηλιακο!  

πχ εμενα τωρα που ειχαμε συννεφιες τραβα-τραβα ηταν χλιαρο προς κρυο και την επομενη μερα με ηλιοφανεια στις16.00  ηταν ''καυτο'' 60β!  Δηλαδη για τις δικες μου συνθηκες τα πηγε πολυ καλα!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ναι τωρα θυμηθηκα! Νομιζω πως υπερβολη αυτο που εγινε γιατι ειναι στη μεση και το κοστος..

RSOwsmT.jpgkgzGLKH.jpg

Δημοσ.
6 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Εχει να κανει με καποιους παραγοντες η αποδοση.. Εποχη,κλιση συλλεκτη,τμ συλλεκτη για τα λιτρα,αρχικη θερμοκρ.  ολα αυτα επηρεαζουν την αποδοση απο ηλιακο σε ηλιακο!  

πχ εμενα τωρα που ειχαμε συννεφιες τραβα-τραβα ηταν χλιαρο προς κρυο και την επομενη μερα με ηλιοφανεια στις16.00  ηταν ''καυτο'' 60β!  Δηλαδη για τις δικες μου συνθηκες τα πηγε πολυ καλα!

Κατάλαβα..., πχ σήμερα με ηλιοφάνεια αλλά αραιή νέφωση (σαν λίγη αφρικανική σκόνη) μέχρι τις 13:00 δεν είχε "κάψει"..

Κατά τις 4 ανοίγοντας τη βρύση οριακά άντεχε το δάχτυλο στη ροή για μισό δευτερόλεπτο (άρα δε πιστεύω να ήταν πάνω από 60-65)

Χάλκινος Sonne 120lt 2.4m2 οριζόντιος..

Ο συλλέκτης έχει πλυθεί μετά τις λασποβροχες..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Κατάλαβα..., πχ σήμερα με ηλιοφάνεια αλλά αραιή νέφωση (σαν λίγη αφρικανική σκόνη) μέχρι τις 13:00 δεν είχε "κάψει"..

Κατά τις 4 ανοίγοντας τη βρύση οριακά άντεχε το δάχτυλο στη ροή για μισό δευτερόλεπτο (άρα δε πιστεύω να ήταν πάνω από 60-65)

Ψόφιο ήλιο είχε χτες.

Με περιοδική λειτουργία του κυκλοφορητή έφτασε max 45 βαθμούς στο boiler απο ~32.

Συλλέκτες όπως είναι μετά απο τις λασποβροχές και την βροχή που ακολούθησε. 

O κυκλοφορητής ξεκίνησε χονδρικά 10:30 και 18:00 σταμάτησε ενω το μεσημέρι απο τις 13:30 μέχρι τις 16:00 είχε συνεφιά και υποαπέδιδε.

Τα νερά στο boiler κρατάνε σήμερα 39 βαθμούς(κάνεις και ενα και δυο μπάνια με αυτή την θερμοκρασία) με ενα μπάνιο που έκανα χτες βράδυ εγω που εχω μείνει.

Τώρα σιγά σιγά θα αρχίσει να ξαναζεσταίνει.

Εχω βάλει την ipcam πάνω και κάνω τις δοκιμές μου.:-D

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Τωρα που ο ηλιος πηγε πιο ψηλα οι συλλεκτες που ειναι πιο ξαπλωτοι εχουν καλυτερη αποδοση!

120/2.4 πρεπει να τον προσεχεις τωρα το καλοκαιρι..

Επεξ/σία από PLACEBO_89
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

120/2.4 πρεπει να τον προσεχεις τωρα το καλοκαιρι..

και χαλκινος και 120/2.4?Εαν αποδιδει οπως πρεπει τοτε θελει στοργη και σκεπασμα!!!

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

και χαλκινος και 120/2.4?Εαν αποδιδει οπως πρεπει τοτε θελει στοργη και σκεπασμα!!!

Δηλαδη δεν παθαινει τιποτα? Ξερεις δεν ειναι μονο το τρυπημα του δοχειου χρησης..!  Υπαρχουν και αλλες φθορες..!!!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Δηλαδη δεν παθαινει τιποτα? Ξερεις δεν ειναι μονο το τρυπημα του δοχειου χρησης..!  Υπαρχουν και αλλες φθορες..!!!

συμφωνω μαζι σου ,δεν ηταν ειρωνικο το σχολιο....

Δημοσ.

Χάλκινος είναι.., ο συλλέκτης είναι o phaeton 2.4 οριζόντιος, το προηγούμενο μποιλερ ήταν 160 λίτρα απ' όσο μαθαίνω, αντικαταστάθηκε με αυτό των 120 λίτρων κατά το 2004-5 νομίζω.., τότε ήμουν μικρός δεν ήξερα περί ηλιακών 😎

Βέβαια έχει τοποθετηθεί ανέπιστροφο βαρέως τύπου σα βαρελάκι και βαλβίδα ασφαλείας 8 bar ξεχωριστή, ώστε να προφυλάξουμε όσο μπορούμε το καζάνι..

Το καλοκαίρι όντως βράζει το νερό, από το πρωί κατά τις 11-11:30 καίει.., άλλο που κάθε μήνα το καλοκαίρι θέλει και ένα "κέρασμα" το κλειστό κύκλωμα λογικά λόγω υπερθέρμανσης..

Σκέφτηκα για δοχείο διαστολής κλειστού, αλλά έχω έναν ενδιασμο γιατί αυτά είναι σιδερένια, οπότε και ο χαλκός θα "φάει" το δοχείο διαβρώνοντας το..

Δημοσ.
11 ώρες πριν, 111111 είπε

στο praktiker τιμές χωρίς ΦΠΑ και με δωρεάν μεταφορικά αν δε κάνω λάθος. Ο pyramis αξίζει; https://www.praktiker.gr/Product.aspx?prodId=37609

Αν χρειαζεσαι ενα τετοιο μηχανημα,δεν ειναι ασχημο,και σε τετοια τιμη με δωρεαν μεταφορικα και εγγυηση practiker....δεν νομιζω να βρεις κατι καλυτερο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

Αν χρειαζεσαι ενα τετοιο μηχανημα,δεν ειναι ασχημο,και σε τετοια τιμη με δωρεαν μεταφορικα και εγγυηση practiker....δεν νομιζω να βρεις κατι καλυτερο.

Ψάχνω απλά για κάποιον 120 λίτρα. Αναλυτικά χαρακτηριστικά στο site του κατασκευαστή δεν υπάρχουν. Για επιλεκτικό συλλέκτη αναφέρεται.

Δημοσ.
Στις 24/4/2022 στις 7:29 ΠΜ, 111111 είπε

στο praktiker τιμές χωρίς ΦΠΑ και με δωρεάν μεταφορικά αν δε κάνω λάθος. Ο pyramis αξίζει; https://www.praktiker.gr/Product.aspx?prodId=37609

Χτυπα τον όσο προλαβαίνεις.

Θα κάνεις 2 χρόνια να ξαναδείς τέτοια τιμή εξαιτίας των ανατιμήσεων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...