yiannis_1 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Σήμερα που είναι πολύ ηλιόλουστη αλλά κρύα σχετικά μέρα.(εδω πχ εχουμε 18 εξωτερική 16:30) τι θερμοκρασίες φτάνεται στο νερό χρήσης? Εμένα απο ότι φαίνεται τελικά σταμάτησε να ανεβάζει στους 60-62 θαθμούς(το πρωί είχε ~32). Επεξ/σία 20 Απριλίου 2022 από yiannis_1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kstgr Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 22 ώρες πριν, kostaskontis είπε ελα μην γινεσαι κακουλης,ο καθενας εχει την αποψη του.Εαν δε την δικαιολογει με σαφη λογικα επιχειρηματα ή εστω καποια βιβλιογραφια τοτε ειναι πολυ χρησιμη και σεβαστη γιατι κανεις δεν τα ξερει ολα και μπορει να μαθεις κατι. Οχι ομως με αερολογιες του τυπου "να αγοραζεις ηλιακο τον ιουλιο για να ειναι ζωδιο καρκινος οποτε αντεχει και στον ηλιο αλλα και στο νερο, μου το ειπε ενας που φτιαχνει ηλιακα και ειναι ξαδερφος της Πατερα!" Κατανοητό το σκεπτικό σου αλλά το να υποστηρίζεται ότι το γαλβανιζε είναι καλύτερο από Γκλας είναι το απόλυτο όριο κατάπτωσης του thread. Και πολλά άλλα που λέγονται τελευταία δεν πάνε και πολύ πίσω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Αφού ειπώθηκε ότι το γαλβανιζε είναι καλύτερο από το γκλας, πρέπει να κλείσει το θέμα. Σκέτη παραπληροφόρηση καταντήσαμε. Ρίξτε μαύρο. 😁😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 για την mastersol και το θεμα των εγγυησεων ξερει κανεις κατι?Τηρει τις εγγυησεις ή ειναι κουκουρουκου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Στις 19/4/2022 στις 4:17 ΜΜ, villasg είπε Εαν ρωτας εμενα , Ναι το θερμικο υγρο που βγηκε ηταν ΜΑΥΡΟ οχι σκουρια , εγινε πλυση/καθαρισμος του κυκλωματος και μπηκαν φρεσκα υγρα . Περιεργο γιατι υποτιθεται αυτη η εταιρια βαζει καλο/ακριβο αντιπηκτικο με προσθετα για να μην συμβαινει αυτο! Παντως το μονο σιγουρο για να βγαλει μαυριλα ο συλλεκτης εχει φαει καλες θερμοκρασιες!!! 2 ώρες πριν, kostaskontis είπε για την mastersol και το θεμα των εγγυησεων ξερει κανεις κατι?Τηρει τις εγγυησεις ή ειναι κουκουρουκου? Λενε μονο αλλαγη ανοδιο καθε 2 χρονια. Το θεμα ειναι αν τρυπησει πρεπει με δικα σου εξοδα να φυγει για Πατρα! 7 ώρες πριν, yiannis_1 είπε Σήμερα που είναι πολύ ηλιόλουστη αλλά κρύα σχετικά μέρα.(εδω πχ εχουμε 18 εξωτερική 16:30) τι θερμοκρασίες φτάνεται στο νερό χρήσης? Εμένα απο ότι φαίνεται τελικά σταμάτησε να ανεβάζει στους 60-62 θαθμούς(το πρωί είχε ~32). Πολυ καλα! Και μενα ~25β πηγε κοντα στους 60β αλλα ειχα και λασπωμενους συλλεκτες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Πολυ καλα! Και μενα ~25β πηγε κοντα στους 60β αλλα ειχα και λασπωμενους συλλεκτες! Και σε μένα λασπωμένοι είναι. Το μεγάλο μου πρόλημα είναι το εξής. Το σύστημα που ελέγχει τον κυκλοφορητή απο ότι βλέπω δεν είναι καν για ηλιακό αλλά για υδραυλικό ενεργειακό τζάκι.(tiemme tc110) Πως το έβαλαν αυτό το πράμα δεν μπορώ να καταλάβω... Δεν έχει καν διαφορικό θερμοστάτη. Απλά εναν θερμοστάτη πάνω στα πάνελ που μετράει την θερμοκρασία τους. Όταν τα πάνελ πιάσουν την θερμοκρασία που το ρυθμίζεις αρχίζει η κυκλοφορία στην σερπαντινα. Κανένας έλεγχος στην θερμοκρασία των νερών του μπόιλερ. Αυτή την στιγμή μετά απο δοκιμές το εχω στους 58 βαθμούς (στα πάνελ)να ξεκινάει το pump . Στους 58 βαθμούς αρχίζει ο κυκλοφορητής και όταν το κρυο νερό του κυκλώματος ξαναμπεί στα πάνελ και ρίξει τα πάνελ κατά 2 βαθμούς στους 56 δηλαδή με την συγκεκριμένη ρύθμιση κλείνει. Το πρωί που είναι κρύα τα πάνελ κάτω απο 58 δεν κάνει τπτ για να ζεσταίνει το νερό. Πρέπει να πιάσω πρώτα 58 βαθμούς στα πάνελ που τους πιάνει σχετικά γρήγορα αν εχει ήλιο (γύρω στις 9:00) Το μεσημέρι όταν ξεπεράσω στο boiler τους 58 δουλευει non stop ο κυκλοφορητής και όσο φτάσει εως τους 90 βαθμούς όπου κόβει ενας εξωτερικός θερμοστάτης του boiler τον κυκλοφορητή, μη πάθει κανείς κανά έγκαυμα άμα το γυρίσει φουλ στο ζεστό... Το βράδυ τώρα ο μεγάλος μου καημός με τον συγκεκριμένο θερμοστάτη... δουλεύει ο κυκλοφορητής non stop ουσιαστικά κρυώνοντας μου το νερό στην προγραμματισμένη θερμοκρασία των πάνελ, 58 που σου είπα που ανοίγει -2 που κλείνει... Δε πα να εχει πιάσει μέσα στο boiler 90 το μεσημέρι εγω το πρωί max 56 θα έχω και αυτό αν δεν ξοδέψω καθόλου νερό το βράδυ... Επεξ/σία 21 Απριλίου 2022 από yiannis_1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 7 ώρες πριν, yiannis_1 είπε Το βράδυ τώρα ο μεγάλος μου καύμός με τον συγκεκριμένο θερμοστάτη... δουλεύει ο κυκλοφορητής non stop ουσιαστικά κρυώνοντας μου το νερό στην προγραμματισμένη θερμοκρασία των πάνελ, 58 που σου είπα που ανοίγει -2 που κλείνει... για τον μεγάλο σου καημό ένας χρονοδιακόπτης start - stop 7: 30 πμ - 7:30 μμ θα βόλευε ? Με τις θερμοκρασίες στους 90 που γράφεις παραπάνω νομίζω μια βαλβίδα διαχείρισης θερμοκρασίας ζεστού νερού χρήσης επιβάλλεται για να μην καταπονείς το δίκτυο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hp8 είπε για τον μεγάλο σου καημό ένας χρονοδιακόπτης start - stop 7: 30 πμ - 7:30 μμ θα βόλευε ? Με τις θερμοκρασίες στους 90 που γράφεις παραπάνω νομίζω μια βαλβίδα διαχείρισης θερμοκρασίας ζεστού νερού χρήσης επιβάλλεται για να μην καταπονείς το δίκτυο To 90 δεν το εχω δεί ακόμα αλλά υποθέτω πως οι περισσότεροι που δεν ενδιαφέρονται και απλά πετάνε έναν ηλιακό και ούτε σκεπάζουν ούτε διαβάζουν insomnia 🤣 Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο κάπου εκεί θα παίζουν. Ποιές είναι οι μέγιστες θερμοκρασίες που ενδείκνυται να φτάνει το νερό του boiler? Η βαλβίδα διαχείρησης τι είναι? Το μόνο που βλέπω πάνω στα πάνελ είναι τα αυτόματα εξαεριστικά εκεί που είναι δίπλα και κάτι σαν καμπανάκι και βρίσκεται ο εμβαπτιζόμενος αισθητήρας θερμοκρασίας που μετράει την θερμοκρασία νερών στα πάνελ και 2 δοχεία διαστολής δίπλα στο boiler. Αυτό που λες για τον χρονοδιακόπτη το έχω σκεφτεί να το κάνω με Wifi smart μπρίζα sonoff ή με wifi ασφάλεια στο ηλεκτρολογικό πινακάκι του ηλιακού. Το σωστό θα ήταν να πάρω άλλο θερμοστάτη ο οποίος να δουλεύει με διαφορικό μεταξύ νερών πάνελ και μπόιλερ με αυτοματισμούς για επιβραδυνση επιτάχυνση αντλίας και άλλα διάφορα τα οποία θα με βοηθούσαν να έχω νερό και μεγάλο μέρος του χειμώνα. Προς το παρόν όμως επειδή το έσκασα το 150άρι για να επισκευάσω το υπάρχον με κάτι συντηρήσεις ελέγχους και αλλαγές(αλλαγή ενος δοχείου διαστολής κτλ κτλ) λυπάμε τα τελευταία 150-200 ευρώ που κακά τα ψέματα δε θα μου τα βγάλει ο ηλιακός στο χρόνο. Αν είναι πάντως κάτι να αλλάξω απο εδω και στο εξής θα το κάνω μόνος μου... Τόσο πολύ με έχουν εκνευρίσει οι μαστοράτζες που βαριούνται να βρουν και να διαβάσουν ενα manual και τελικά τους λέω πως να κάνουν την δουλειά τους και τους πληρώνω. Κάτσε να βάλω και καμιά φώτο με την φοβερή και τρομερή εγκατάσταση μπας και μου βρείτε και άλλα flaws. Spoiler Το boiler τριπλής ενέργειας assos 160 λίτρα Ο ελεγκτής - θερμοστάτης της tiemme που κανονικά είναι για ενεργειακό τζάκι με νερό Εδω τεστάρω αν ο θερμοστάτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν θερμόμετρο σώματος Εδώ σε λειτουργία μεσημέρι με καλό ήλιο όπου έχει πιάσει την ρυθμισμένη θερμοκρασία και ανεβαίνει κι άλλο Εδω μάλλον η πίεση του νερού και ο αυτόματος πλήρωσης. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2022 από yiannis_1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 36 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε Κάτσε να βάλω και καμιά φώτο με την φοβερή και τρομερή εγκατάσταση μπας και μου βρείτε και άλλα flaws. τωρα γιατι το εκανες αυτο?Ηταν αναγκη να δω τετοιες εικονες Μεγαλη Πεμπτη και να κολαστω?Ας τις εβαζες τουλαχιστον σε spoiler ...με προειδοποιηση "αν πασχετε απο ocd μην δειτε τις φωτογραφιες". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, kostaskontis είπε τωρα γιατι το εκανες αυτο?Ηταν αναγκη να δω τετοιες εικονες Μεγαλη Πεμπτη και να κολαστω?Ας τις εβαζες τουλαχιστον σε spoiler ...με προειδοποιηση "αν πασχετε απο ocd μην δειτε τις φωτογραφιες". Δεν είναι ενα ποίημα; Επεξ/σία 21 Απριλίου 2022 από yiannis_1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Περιεργο γιατι υποτιθεται αυτη η εταιρια βαζει καλο/ακριβο αντιπηκτικο με προσθετα για να μην συμβαινει αυτο! Παντως το μονο σιγουρο για να βγαλει μαυριλα ο συλλεκτης εχει φαει καλες θερμοκρασιες!!! Δεν ηταν της εταιριας ( 1η τοποθετηση ) αλλα αυτο που εβαλε ο μαστορας ( εξουσιοδοτημένος απο την SONNE ) στο service στα 3 χρονια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, yiannis_1 είπε Ποιές είναι οι μέγιστες θερμοκρασίες που ενδείκνυται να φτάνει το νερό του boiler? Η βαλβίδα διαχείρησης τι είναι? από όσα γνωρίζω πάνω από τους 60 αρχίζει η δημιουργία αλάτων Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος Από κει και μετά ο καθένας αποφασίζει μόνος του για το αντικείμενο του Θερμοστατική αναμεικτική βαλβίδα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, villasg είπε Δεν ηταν της εταιριας ( 1η τοποθετηση ) αλλα αυτο που εβαλε ο μαστορας ( εξουσιοδοτημένος απο την SONNE ) στο service στα 3 χρονια Εγινε αλλαγη του κλειστου στα 3 χρονια? Υποθετω θα συμπληρωσε πχ 100-200ml Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, hp8 είπε από όσα γνωρίζω πάνω από τους 60 αρχίζει η δημιουργία αλάτων Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος Από κει και μετά ο καθένας αποφασίζει μόνος του για το αντικείμενο του Θερμοστατική αναμεικτική βαλβίδα Στο boiler του ηλιακού δεν υπάρχει περίπτωση να μην εχεις 60+ Εκτός αν τρέχεις να σκεπάζεις κάθε μεσημέρι. Τώρα απο ότι καταλαβαίνω μου λες να βάλω μια βάνα με λειτουργία θερμοστατική στην έξοδο του boiler για ZNX για να μην εχω ποτέ στο δίκτυο ζεστου νερού >60 βαθμούς για αποφυγή αλάτον και πιθανώς θερμικού σόκ στην υδραυλική εγκατάσταση του σπιτιού. Αυτό αν και καλή ιδέα (δε θα χρειάζεται και ο 2ος θερμοστάτης ασφαλείας που είναι στους 90-θα κάνει οικονομία στο νερό του boiler-πιθανώς θα μπορείς να τροφοδοτήσεις με ασφάλεια πλυντήριο πιάτων πάνω στο δίκτυο των ζνχ) είναι δύσκολο στην περίπτωσή μου γιατί δεν υπάρχει ανακυκλοφορία και το νερό κατεβαίνει 2 πατώματα (τρία αν λάβεις υπόψιν και το πάτωμα της σκεπής κάτω απ την οποία είναι το boiler) Θα φτάνει πολύ χλιαρό στο υπόγειο και πολύ αργά. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2022 από yiannis_1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 39 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Εγινε αλλαγη του κλειστου στα 3 χρονια? Υποθετω θα συμπληρωσε πχ 100-200ml Οχι στο service 3ετιας ξηλώθηκε καζανι και καθαρίστηκε αδειαστηκαν τα υγρα και πλύθηκε το κλειστό στους συλλέκτες κλπ κλπ Spoiler 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα