gpapadakis Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 18 ώρες πριν, sarakats85 είπε Καλησπέρα στην ομάδα.Εχω έναν ηλιακό wilco και ποτέ δεν έγινε σέρβις τα τελευταία 25 χρόνια..Τελικά αποφάσισα φέτος να αλλάξω τα υγρά και να βάλω μονώσεις στους σωλήνες.. Δυστυχώς όμως ο ηλιακός δεν έχει την απόδοση ενώ έβαλα μίγμα απιονισμένου νερού προπυλ -5 ..2 υδραυλικοι μου είπαν ότι ποτέ δεν βάζουν αυτό το υλικό αλλά απλο αντιψυκτικο αυτοκινήτου γιατι αυτό το υλικό δημιουργεί θέματα ενώ δεν είναι τόξικο.. Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ας ενημερώσει.. Για αυτο δεν ασχολουμαι με τα υγρα στον δικο μου (κοντευει τα 30 ετη, τουλαχιστον 25 χρονια ασυντηρητος). If it aint broken don't try to fix it. Μονο αντισταση - ανοδιο (αν και δεν τον δουλευω σαν ηλεκτρικο), φλατζα αλλαξα και αυτο γιατι εκανε διαρροη λογω του οτι σαπισε το λαστιχο (φλατζα), και εβγαλα τα αλατα με την ευκαιρια, και εβαλα και νεα μονωση λευκη στους σωληνες (που αντεχει στον ηλιο).
PLACEBO_89 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 18 ώρες πριν, sarakats85 είπε Καλησπέρα στην ομάδα.Εχω έναν ηλιακό wilco και ποτέ δεν έγινε σέρβις τα τελευταία 25 χρόνια..Τελικά αποφάσισα φέτος να αλλάξω τα υγρά και να βάλω μονώσεις στους σωλήνες.. Δυστυχώς όμως ο ηλιακός δεν έχει την απόδοση ενώ έβαλα μίγμα απιονισμένου νερού προπυλ -5 ..2 υδραυλικοι μου είπαν ότι ποτέ δεν βάζουν αυτό το υλικό αλλά απλο αντιψυκτικο αυτοκινήτου γιατι αυτό το υλικό δημιουργεί θέματα ενώ δεν είναι τόξικο.. Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ας ενημερώσει.. Τωρα τι αποδοση εχει σε σχεση με πριν???? 34 λεπτά πριν, [email protected] είπε Καλησπέρα, κατοικώ σε μια οικοδομή τριών ορόφων με πυλωτή. Ο τρίτος όροφος (σοφίτα) δεν έχει πλάκα για οροφή αλλά κεραμοσκεπή. Το συνολικό ύψος της οικοδομής είναι περίπου δώδεκα μέτρα. Αυτή τη στιγμή για ζεστό νερό χρησιμοποιώ λέβητα πετρελαίου, ο οποίος ζεσταίνει δύο μπόιλερ (80L το καθένα)(διπλής ενέργειας?), που βρίσκονται στην πυλωτή . Επειδή δε θέλω να βάλω ηλιακό με μπόιλερ στην κεραμοσκεπή, λόγω βάρους, μπορώ να βάλω μόνο το συλλέκτη και να κατευθύνει το ζεστό νερό στα υπάρχοντα μπόιλερ και τι θα χρειαστεί; Ωρα να πρωτοτυπησεις! ΥΓ. Δεν ξερω τιποτα.. Απλα τα ειχα δει τα βιντεακια και μολις ειπες δεν θελω βαρος στην κεραμοσκεπη τα θυμηθηκα!
Maurikycli Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, [email protected] είπε Καλησπέρα, κατοικώ σε μια οικοδομή τριών ορόφων με πυλωτή. Ο τρίτος όροφος (σοφίτα) δεν έχει πλάκα για οροφή αλλά κεραμοσκεπή. Το συνολικό ύψος της οικοδομής είναι περίπου δώδεκα μέτρα. Αυτή τη στιγμή για ζεστό νερό χρησιμοποιώ λέβητα πετρελαίου, ο οποίος ζεσταίνει δύο μπόιλερ (80L το καθένα)(διπλής ενέργειας?), που βρίσκονται στην πυλωτή . Επειδή δε θέλω να βάλω ηλιακό με μπόιλερ στην κεραμοσκεπή, λόγω βάρους, μπορώ να βάλω μόνο το συλλέκτη και να κατευθύνει το ζεστό νερό στα υπάρχοντα μπόιλερ και τι θα χρειαστεί; Κανονικά ένα κιτ βεβιασμένης κυκλοφορίας του κλειστού κυκλώματος με κατώτατη τιμή τα 350€. Το θέμα είναι ότι η σερπαντίνα του μποιλερ είναι πιασμένη από τον λέβητα οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν 1
kostaskontis Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 48 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Επειδή δε θέλω να βάλω ηλιακό με μπόιλερ στην κεραμοσκεπή, λόγω βάρους, μπορώ να βάλω μόνο το συλλέκτη και να κατευθύνει το ζεστό νερό στα υπάρχοντα μπόιλερ στα υπαρχοντα μποιλερ δεν γινετε αφου ειναι διπλης,μονο αν τα αλλαξεις με 3πλης.Ή ηλιακο συστημα βεβιασμενης με solarkit ή εστω μια χειροκινητη τριοδη. 1
doom26 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Καλησπέρα σκέφτομαι για ηλιακό έχετε να μου προτείνεται κάτι σχετικά οικονομικό για 3 άτομα οικογένεια?
πάνοσ2 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, doom26 είπε Καλησπέρα σκέφτομαι για ηλιακό έχετε να μου προτείνεται κάτι σχετικά οικονομικό για 3 άτομα οικογένεια? Κάτι στα 150 λίτρα με 2.0 τμ συλλέκτη
doom26 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 32 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε Κάτι στα 150 λίτρα με 2.0 τμ συλλέκτη Κάτι τέτοιο δλδ είναι οκ σε σχέση με την τιμή? https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/iliakos-thermosifonas-glass-160lit2m-epilektikos-syllektis-cus-seira-aelios-diplis-energeias-se-6-atokes-doseis
PLACEBO_89 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 42 λεπτά πριν, doom26 είπε Κάτι τέτοιο δλδ είναι οκ σε σχέση με την τιμή? https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/iliakos-thermosifonas-glass-160lit2m-epilektikos-syllektis-cus-seira-aelios-diplis-energeias-se-6-atokes-doseis https://energylife.gr/iliakoi-thermosifones/iliakoi-thermosifones-160-litra/iliakos-thermosifwnas-160-litra-epilektikos-syllektis-3m2-galvanize Στις 14/4/2022 στις 12:29 ΠΜ, Maurikycli είπε Τίποτα απ'ολα αυτά. Dianna by Stratos! Παραθετω παλιο post απο μελος μας: ''Ελα συμπατριωτη , Diana με τιποτα ρωτα οποιον εχει καποιον πανω απο 4 ετη ή καποιον υδραυλικο . Ενα θα σου πω καποιον που ειδα "σφαγμενο" για μονωση μεσα ειχε εφημεριδες ........ Το καλο με την χαλκιδα ειναι οτι υπαρχει επισημος αντρ/πος της Sonne . Αυτον εβαλα και εγω ( glass με phaethon συλλεκτη ) λιγο πιο διπλα σου ( βασιλικο ). Λογικα και οι αλλοι ( πχ Nobel ηλιοακμη ) θα εχουν . Ψαξε για το καλυτερο "πακετο" (μαζι με εγκατασταση δηλαδη)'' 1
hp8 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 27 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε https://energylife.gr/iliakoi-thermosifones/iliakoi-thermosifones-160-litra/iliakos-thermosifwnas-160-litra-epilektikos-syllektis-3m2-galvanize 2022 προτείνεις ηλιακό με γαλβανιζέ μποιλερ ? για ποιο λόγο 1
doom26 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 47 λεπτά πριν, hp8 είπε 2022 προτείνεις ηλιακό με γαλβανιζέ μποιλερ ? για ποιο λόγο Ο παραπάνω που έβαλα εγώ πληρεί τις προϋποθέσεις του 22?
villasg Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Παραθετω παλιο post απο μελος μας: Επιβεβαιώνω τα γραφομενα ( Post δικο μου ) !
hp8 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, doom26 είπε Ο παραπάνω που έβαλα εγώ πληρεί τις προϋποθέσεις του 22? Μια χαρά είναι για 3 άτομα θα μπορούσες να πας με 2,6 τμ συλλέκτη και να σκεπάζεις αν απαιτηθεί αλλά είναι ακριβότερος Μιλάμε πάντα για τον CUS Πόσα μέτρα σωλήνας θα έχεις ? Έχω τον classic 12 χρόνια τώρα 160 λ με 2 χ 1,5 τμ συλλέκτες και σκεπάζω μέσα Μαΐου και μετά τον έναν συλλέκτη
troi.g Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Η πλειοψηφία των ηλιακών είναι γαλβανιζε. Η γνώμη μου είναι καλύτερα γαλβανιζε για ηλιακό, παρά glass. 1
hp8 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Γαλβανιζέ: Είναι το πιο απλό και φθηνό υλικό με μικρή όμως αντοχή στη διάβρωση. Έχε υπόψη ότι σε περίπτωση διάβρωσής του, το νερό μολύνεται και γίνεται ακατάλληλο για την υγεία σου. https://www.douleutaras.gr/bsdir/thermosifonas/symvoules/kritiria-agoras-iliakou-thermosifona/ Επισμάλτωση Σμάλτο ή Glass, ονομάζουμε τη γυάλινη επιφάνεια που δημιουργείται από την τήξη του υγρού σμάλτου πάνω σε μια χαλύβδινη επιφάνεια και έχει γίνει ένα σώμα με αυτήν. Το σμάλτο είναι μίγμα ανόργανων πυριτικών αλάτων χημικά αδρανές, 100% υγιεινό και οικολογικό, χωρίς επικίνδυνες χημικές ουσίες. Στην υγρή του μορφή είναι υδατοδιαλυτό και αποκτά την τελική του μορφή με ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες ( > 850οC). Η επισμάλτωση, όταν εφαρμόζεται σωστά, είναι ιδανική μέθοδος προστασίας των μπόιλερ, που παρέχει μέγιστη αντοχή στη διάβρωση, είναι υγιεινή, και βοηθά στη μείωση του κόστους του ηλιακού σε σχέση με τον ανοξείδωτο χάλυβα. Ένα πιστοποιημένο μπόιλερ, θα πρέπει εκτός πολλών άλλων, να αναγράφει τον κανονισμό που τηρήθηκε για την αντι-διαβρωτική του προστασία (π.χ. Αντιδιαβρωτική προστασία υγρού σμάλτου κατά DIN4753/3) Η επισμάλτωση είναι μια βιομηχανική διαδικασία που απαιτεί σημαντικές επενδύσεις σε κεφάλαια και υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και γίνεται σε φούρνους όπου ψήνονται τα προς επισμάλτωση υλικά. Για τη μείωση του κόστους, χρησιμοποιούνται και άλλες μέθοδοι όπως το ηλεκτροστατικό εμαγιέ, που εφαρμόζεται ηλεκτροστατικά με τη μορφή πούδρας. Η σωστή επισμάλτωση απαιτεί θέρμανση σε υψηλές θερμοκρασίες. Τι προβλήματα παρουσιάζουν τα ηλιακά με γαλβανισμένη επένδυση? Αποβάλουν ψευδάργυρο και σκουριές (βαρέα μέταλλα) τα οποία κρίνονται ανθυγιεινά. Έχουν χαμηλή διάρκεια ζωής Είναι ακατάλληλα για πόσιμο νερό. https://www.pelleton.gr/?section=3054&language=el_GR Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από hp8 1
πάνοσ2 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Νομίζω ότι το εμαγιέ είναι η καλύτερη λύση. Παλιά κατασκεύαζαν τα δοχεία με γαλβανιζε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα