haris_216 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Ενας λογος που ο κοσμος δεν ασχολειται με το σκεπασμα! Το πιο ανθεκτικο ειναι το τεντοπανο! ψαχνεις σε ρεταλι για να σου ερθει πιο οικονομικα! Σου ραβουν θυλάκια για να τον δενεις Ή μπορούν να σου περάσουν μπουντούζια (τους μεταλλικούς πρεσαριστούς κρίκους) στις τέσσερις γωνίες για την ίδια δουλειά (δέσιμο) 2
kostaskontis Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Απλα με τον καινουριο συλλεκτη πρεπει να τον προσεχεις στις θερμοκρασιες μην τον παρεις γρηγορα στο χερι..! θα πεσει σκεπασμα,στην αρχη με καλυμμα αλλα εχω σκοπο για πατεντα με ενα παλιο μικρο ηλεκτρικο ρολο που εχω καβατζωσει να κανω πατεντα ωστε να σκεπαζει οτι ποσοστο χρειαζεται αναλογα την θερμοκρασια....
mixalispan Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Καλησπέρα σας, ψάχνω για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα αλλά δεν έχω καθόλου γνώσεις πάνω στο κομμάτι αυτό, ενδιαφέρομαι για 160 λίτρα και κόστος να μην ξεπερνάει τα 700 € αυτό που έχω κοιτάξει που υπάρχει και στην περιοχή μου(Πάτρα) είναι τις master sol αξίζει η έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά? Σας ευχαριστώ πολύ
PLACEBO_89 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, kostaskontis είπε θα πεσει σκεπασμα,στην αρχη με καλυμμα αλλα εχω σκοπο για πατεντα με ενα παλιο μικρο ηλεκτρικο ρολο που εχω καβατζωσει να κανω πατεντα ωστε να σκεπαζει οτι ποσοστο χρειαζεται αναλογα την θερμοκρασια.... Μου θυμησες που τυπας ειχε φτιαξει κατασκευη τεντας με αποτελεσμα ανωδυνα να κανει αυτο που λες!!! 7 λεπτά πριν, mixalispan είπε Καλησπέρα σας, ψάχνω για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα αλλά δεν έχω καθόλου γνώσεις πάνω στο κομμάτι αυτό, ενδιαφέρομαι για 160 λίτρα και κόστος να μην ξεπερνάει τα 700 € αυτό που έχω κοιτάξει που υπάρχει και στην περιοχή μου(Πάτρα) είναι τις master sol αξίζει η έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά? Σας ευχαριστώ πολύ Εκει που εφτασαν οι ηλιακοι-τιμες και εισαι Πατρα μαλλον ''το μη χείρον βέλτιστον'' για σενα ειναι η mastersol! 1
mixalispan Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Μου θυμησες που τυπας ειχε φτιαξει κατασκευη τεντας με αποτελεσμα ανωδυνα να κανει αυτο που λες!!! Εκει που εφτασαν οι ηλιακοι-τιμες και εισαι Πατρα μαλλον ''το μη χείρον βέλτιστον'' για σενα ειναι η mastersol! Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση μετά είναι και οι Polaris στην Πάτρα αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν τα λεφτά τους
kalmik Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Eπειδή πολλοί έχουν αναφερθεί σε σκέπασμα ηλιακού, ιδού το πρόβλημά μου. Ο ηλιακός είναι στην κεραμοσκεπή στο σπίτι του χωριού που μένουμε τρεις μήνες το χρόνο το πολύ. Με δυσκολία ανεβαίνει κάποιος να το σκεπάσει στο τέλος της καλοκαιρινής σαιζόν, που φεύγουμε, αλλά αν πάμε Σ/Κ ή για δύο τρεις μέρες, δύσκολο πολύ. Γνωρίζετε αν υπάρχει κανένα αυτόματο σύστημα (θα φανταζόμουν κάτι αντίστοιχο με τα ηλεκτρικά συρόμενα στόρια για παράθυρα που να μπαίνει πάνω στους συλλέκτες) Υπάρχει κάτι;
hp8 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 57 λεπτά πριν, kalmik είπε Γνωρίζετε αν υπάρχει κανένα αυτόματο σύστημα (θα φανταζόμουν κάτι αντίστοιχο με τα ηλεκτρικά συρόμενα στόρια για παράθυρα που να μπαίνει πάνω στους συλλέκτες) Υπάρχει κάτι; 1
sarakats85 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Καλησπέρα στην ομάδα.Εχω έναν ηλιακό wilco και ποτέ δεν έγινε σέρβις τα τελευταία 25 χρόνια..Τελικά αποφάσισα φέτος να αλλάξω τα υγρά και να βάλω μονώσεις στους σωλήνες.. Δυστυχώς όμως ο ηλιακός δεν έχει την απόδοση ενώ έβαλα μίγμα απιονισμένου νερού προπυλ -5 ..2 υδραυλικοι μου είπαν ότι ποτέ δεν βάζουν αυτό το υλικό αλλά απλο αντιψυκτικο αυτοκινήτου γιατι αυτό το υλικό δημιουργεί θέματα ενώ δεν είναι τόξικο.. Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ας ενημερώσει.. 1
yiannis_1 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά σε ενα ηλιακό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας, έναν θερμοστάτη πάνω στο μποιλερ, αυτόν που κοβει την κυκλοφορία όταν το νερό φτάσει σε κάποια θερμοκρασία που θεωρεί επικίνδυνη για τα ζνχ πειράζει που τον πήγα στους 90 απ'τους 75?? Το σπίτι δεν εχει ανακυκλοφορία ζεστού νερού και αναλογα με τον όροφο θέλει κάποια ώρα να φτάσει το ζεστό. Το έκανα επίσης γιατί ήδη εχω κοντά 70 βαθμούς τώρα Απρίλη στο boiler και σε μισό με ένα μήνα προβλέπω να πιάνει 75 μέχρι της 12:00. Αν σταματάει η κυκλοφορία απο τα πάνελ προς το boiler δεν θα την ακούσουν τα πάνελ απ την υπερθέρμανση; Επεξ/σία 15 Απριλίου 2022 από yiannis_1
kostaskontis Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 19 λεπτά πριν, sarakats85 είπε έβαλα μίγμα απιονισμένου νερού προπυλ -5 ..2 υδραυλικοι μου είπαν ότι ποτέ δεν βάζουν αυτό το υλικό αλλά απλο αντιψυκτικο αυτοκινήτου γιατι αυτό το υλικό δημιουργεί θέματα ενώ δεν είναι τόξικο.. Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ας ενημερώσει.. οι υδραυλικοι που στο ειπαν αυτο να βαλουν αντιψυκτικο αυτοκινητου στον δικο τους ηλιακο και στην πρωτη στραβη να κανουν μπανιο με αυτο ή στην χειροτερη να το πιουνε.... 23 λεπτά πριν, sarakats85 είπε .Εχω έναν ηλιακό wilco και ποτέ δεν έγινε σέρβις τα τελευταία 25 χρόνια.. δυστηχως μετα απο 25 χρονια χωρις σερβισ μην περιμενεις και πολλα συν το οτι πριν 25 χρονια οι ηλιακοι ακομα και καινουργοι,δεν ειχαν την αποδοση που εχουν τα σημερινα μοντελα... 1
111111 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, στο praktiker έχει προσφορά τον cosmotherm 150l στα 499 σε 36 δόσεις https://www.praktiker.gr/p/iliakos-thermosifonas-cosmotherm-150l-59808?utm_source=facebook&utm_medium=productcatalog&utm_campaign=productcatalog&utm_content=broadgeneral_CPT_linkad&fbclid=IwAR3E9rhBNH86qiqeiRndnsTdfpw5Qd4f1jv9XZLjVBdwzCEUXc5wjlPd8Q4# αλλά τεχνικά χαρακτηριστικά, κυρίως συλλέκτη, δε μπορώ να βρω. Είναι επιλεκτικός, ή μαύρης βαφής; 1
halvas69 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 17 ώρες πριν, mixalispan είπε Καλησπέρα σας, ψάχνω για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα αλλά δεν έχω καθόλου γνώσεις πάνω στο κομμάτι αυτό, ενδιαφέρομαι για 160 λίτρα και κόστος να μην ξεπερνάει τα 700 € αυτό που έχω κοιτάξει που υπάρχει και στην περιοχή μου(Πάτρα) είναι τις master sol αξίζει η έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά? Σας ευχαριστώ πολύ Κοίτα στο Google για Typor, Πάτρα είναι. Έχω έναν 160lt με γυαλί 20 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. 1
Maurikycli Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 15 ώρες πριν, yiannis_1 είπε Παιδιά σε ενα ηλιακό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας, έναν θερμοστάτη πάνω στο μποιλερ, αυτόν που κοβει την κυκλοφορία όταν το νερό φτάσει σε κάποια θερμοκρασία που θεωρεί επικίνδυνη για τα ζνχ πειράζει που τον πήγα στους 90 απ'τους 75?? Το σπίτι δεν εχει ανακυκλοφορία ζεστού νερού και αναλογα με τον όροφο θέλει κάποια ώρα να φτάσει το ζεστό. Το έκανα επίσης γιατί ήδη εχω κοντά 70 βαθμούς τώρα Απρίλη στο boiler και σε μισό με ένα μήνα προβλέπω να πιάνει 75 μέχρι της 12:00. Αν σταματάει η κυκλοφορία απο τα πάνελ προς το boiler δεν θα την ακούσουν τα πάνελ απ την υπερθέρμανση; Θα βγει ο πλασεμπο να πει ότι παραπληροφορεις! 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, halvas69 είπε Κοίτα στο Google για Typor, Πάτρα είναι. Έχω έναν 160lt με γυαλί 20 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν λεει κατι αυτο.. Μπορει τοτε να ηταν αλλη η ποιοτητα.. Μπορει το μηχανημα στο μ.ο να μην ανεβαζει θερμοκρασιες-πιεσεις ειτε απο την καταναλωση που κανετε ειτε απο μειωμενη αποδοση συλλεκτων σε σχεση με τους καινουργιους! 17 ώρες πριν, yiannis_1 είπε Παιδιά σε ενα ηλιακό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας, έναν θερμοστάτη πάνω στο μποιλερ, αυτόν που κοβει την κυκλοφορία όταν το νερό φτάσει σε κάποια θερμοκρασία που θεωρεί επικίνδυνη για τα ζνχ πειράζει που τον πήγα στους 90 απ'τους 75?? Το σπίτι δεν εχει ανακυκλοφορία ζεστού νερού και αναλογα με τον όροφο θέλει κάποια ώρα να φτάσει το ζεστό. Το έκανα επίσης γιατί ήδη εχω κοντά 70 βαθμούς τώρα Απρίλη στο boiler και σε μισό με ένα μήνα προβλέπω να πιάνει 75 μέχρι της 12:00. Αν σταματάει η κυκλοφορία απο τα πάνελ προς το boiler δεν θα την ακούσουν τα πάνελ απ την υπερθέρμανση; Για αρχη καλα εκανες αλλα και παλι θα διαπιστωσεις οτι μεταφερεις το προβλημα πιο περα! Μετα πρεπει να τραβας εσκεμμενα νερο απο το μποιλερ ή να βαλεις μικροτερο ασφαλιστικο να το συνδεσεις με καποιο σωληνακι για να πηγαινει καπου το νερο(σιγουρα καπου να το αξιοποιεις) ή να βαλεις δοχειο διαστολης (κοστος αποκτησης,κοστος χρησης) και παλι δεν επιλυνει το προβλημα! Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από PLACEBO_89
[email protected] Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Καλησπέρα, κατοικώ σε μια οικοδομή τριών ορόφων με πυλωτή. Ο τρίτος όροφος (σοφίτα) δεν έχει πλάκα για οροφή αλλά κεραμοσκεπή. Το συνολικό ύψος της οικοδομής είναι περίπου δώδεκα μέτρα. Αυτή τη στιγμή για ζεστό νερό χρησιμοποιώ λέβητα πετρελαίου, ο οποίος ζεσταίνει δύο μπόιλερ (80L το καθένα)(διπλής ενέργειας?), που βρίσκονται στην πυλωτή . Επειδή δε θέλω να βάλω ηλιακό με μπόιλερ στην κεραμοσκεπή, λόγω βάρους, μπορώ να βάλω μόνο το συλλέκτη και να κατευθύνει το ζεστό νερό στα υπάρχοντα μπόιλερ και τι θα χρειαστεί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα