111111 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 17 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Σιγουρα στο ιδιο level ειναι οι συλλεκτες! Απο κει και περα δεν ξερουμε πιο μποιλερ ειναι πιο ποιοτικο!παχος μεταλλου,καλυτερη επισμαλτωση,καλυτερη μονωση. Πιο κοντα στην αληθεια θα ησουν να σου ελεγε ενας υδραυλικος που κανει χρονια συντηρησεις σε ηλιακους! Δεν θελω να υποστηριξω καποιον αλλα πιστευω οτι με τον nobel θα εχεις περισσοτερο το κεφαλι σου ησυχο! Και αυτο γιατι εχουν αναφερθει κραυγαλεες αρνητικες εντυπωσεις απο μελη μας σε violari-esolar Φαντασου 720ε εδιναν τον classic 160/3tm!!!! Μην φανταστεις πολλα χρονια πισω γυρω στο 2018! Ψάχνω εδώ και μήνες, μήπως αλλάξω έναν παλιό που έχω (20-25 χρόνια, δε θυμάμαι) και έχω καταλήξει :NOBEL CLASSIC: πάχος μπόιλερ 3mm (ανταγωνιστές οι πιο πολλοί 2,5mm), πάχος μανδύα 1,8mm (ανταγωνιστές όλοι 1,5mm), εξωτερικό περίβλημα μπόιλερ αλουμίνιο (ανταγωνιστές γαλβανιζέ ή ανοξείδωτο-έχω ηλιακό 20ετίας με αλουμίνιο και δεν έχει πάθει τίποτα!), εξαρτήματα σύνδεσης σπυράλ INOX (ανταγωνιστές τουμπόραμα, χρεώνουν επιπλέον 25-35 ευρώ τα σπυράλ ΙΝΟΧ), συλλέκτης με μονοκόμματο κάσωμα & full plate (στους ανταγωνιστές το βρίσκεις σαν full plate Navi), κ.α. Με καλύτερα χαρακτηριστικά (στα χαρτιά) δε βρίσκεις! Τώρα πόσο θα αντέξει κανείς δεν ξέρει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takis1964 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Στις 30/3/2022 στις 8:01 ΜΜ, Kozanitis1 είπε Συνήθως τα λευκού χρώματος είναι εσωτερικών εγκαταστάσεων και τα μαύρα για έξω.., σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν το απλό.. Ασφαλιστικό χρειάζεται στην είσοδο του κρύου νερού, εσύ λες πως σου έβαλαν ίδιο και στην έξοδο του ζεστού; Γενικότερα κάποια στιγμή καλά θα ήταν να αντικατασταθούν τα "βασικά" ασφαλιστικά που φαντάζομαι σου τοποθέτησαν (λογικά έρχονται μαζί με τους ηλιακούς) με ξεχωριστή ασφαλιστική των 8bar και ξεχωριστή ανεπίστροφη βαρέως τύπου.. Οι τιμές μου φαίνονται λίγο τσιμπημένες, αλλά αν έκαναν καλή δουλειά τότε πάσο.. υπαρχουν και 6 ,υπαρχει καποιος λογος για 8 ? το λεω μην μου πει ο υδραυλικος γιατι πηρα την 6 και οχι την 8 η κ το αντιστροφο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, 111111 είπε Ψάχνω εδώ και μήνες, μήπως αλλάξω έναν παλιό που έχω (20-25 χρόνια, δε θυμάμαι) και έχω καταλήξει :NOBEL CLASSIC: πάχος μπόιλερ 3mm (ανταγωνιστές οι πιο πολλοί 2,5mm), πάχος μανδύα 1,8mm (ανταγωνιστές όλοι 1,5mm), εξωτερικό περίβλημα μπόιλερ αλουμίνιο (ανταγωνιστές γαλβανιζέ ή ανοξείδωτο-έχω ηλιακό 20ετίας με αλουμίνιο και δεν έχει πάθει τίποτα!), εξαρτήματα σύνδεσης σπυράλ INOX (ανταγωνιστές τουμπόραμα, χρεώνουν επιπλέον 25-35 ευρώ τα σπυράλ ΙΝΟΧ), συλλέκτης με μονοκόμματο κάσωμα & full plate (στους ανταγωνιστές το βρίσκεις σαν full plate Navi), κ.α. Με καλύτερα χαρακτηριστικά (στα χαρτιά) δε βρίσκεις! Τώρα πόσο θα αντέξει κανείς δεν ξέρει Ναι η διαφορα ειναι οτι δεν ξερουμε αν στην πραξη αντιπροσωπευουν αυτα τα χαρακτηριστικα! Γιατι υπαρχουν περιστατικα σε nobel και calpak να τρυπανε στα 5-7χρονια!!! Και ο calpak εχει λεφτα οχι αστεια! Ξερεις αν ηταν τοσο ξεκαθαρα τα πραγματα θα ειχε ακουστει πχ ο ταδε και τιποτα να μην του κανεις σε βγαζει εγγυημενα πανω απο 10 χρονια!!! Δεν υπαρχει κατι τετοιο και ουτε αξιζει να δωσεις 50% πανω για να παρεις κατι υποτιθεται πιο ανθεκτικο να σε επιβαρυνει και η εγγυηση και παλι να μην ξερεις τι σου ξημερωνει! Και προσεξε στο λεω εγω που μνημονευω τον nobel!!! Σιγουρα ξερεις που πατας αν παρεις εναν καλης ποιοτητα και τον προσεχεις και στις υψηλες θερμοκρασιες! Αλλα τοτε δεν εχει νοημα τα παραπανω λεφτα που δινεις.. Αν ειναι ετσι παιρνεις και εναν οικονομικο και θα σου βγει και πιο τιμιος σε σχεση με τα χρηματα που θα δωσεις! Απο τον classic ΝΑΙ τεκμηριωμενα ξερεις τι παιρνεις απο συλλεκτη και μεσα στην τιμη παιρνεις οπως λες σπιραλ οπως επισης καλη μονωση uv,2ο ανοδιο,καλης ποιοτητας αντιψυκτικο ακομα και η φλαντζα του ειναι σιλικονουχα που δεν χρειαζεται αλλαγη για τα πρωτα service! Μνημονευω και αυτα τα εξτρα σε ποιοτητα που δινει γιατι αλλου πληρωνεις σχεδον τα ιδια χρηματα και δεν τα βαζουν για περισσοτερο κερδος! Σε μια ελευθερη αγορα και εκει που εχει φτασει η τεχνολογια στα κουκουλωματα της ποιοτητας δεν μπορεις να βασιστεις στο '' οτι πληρωνεις-παιρνεις'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
111111 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Ναι η διαφορα ειναι οτι δεν ξερουμε αν στην πραξη αντιπροσωπευουν αυτα τα χαρακτηριστικα! Γιατι υπαρχουν περιστατικα σε nobel και calpak να τρυπανε στα 5-7χρονια!!! Και ο calpak εχει λεφτα οχι αστεια! Ξερεις αν ηταν τοσο ξεκαθαρα τα πραγματα θα ειχε ακουστει πχ ο ταδε και τιποτα να μην του κανεις σε βγαζει εγγυημενα πανω απο 10 χρονια!!! Δεν υπαρχει κατι τετοιο και ουτε αξιζει να δωσεις 50% πανω για να παρεις κατι υποτιθεται πιο ανθεκτικο να σε επιβαρυνει και η εγγυηση και παλι να μην ξερεις τι σου ξημερωνει! Και προσεξε στο λεω εγω που μνημονευω τον nobel!!! Σιγουρα ξερεις που πατας αν παρεις εναν καλης ποιοτητα και τον προσεχεις και στις υψηλες θερμοκρασιες! Αλλα τοτε δεν εχει νοημα τα παραπανω λεφτα που δινεις.. Αν ειναι ετσι παιρνεις και εναν οικονομικο και θα σου βγει και πιο τιμιος σε σχεση με τα χρηματα που θα δωσεις! Απο τον classic ΝΑΙ τεκμηριωμενα ξερεις τι παιρνεις απο συλλεκτη και μεσα στην τιμη παιρνεις οπως λες σπιραλ οπως επισης καλη μονωση uv,2ο ανοδιο,καλης ποιοτητας αντιψυκτικο ακομα και η φλαντζα του ειναι σιλικονουχα που δεν χρειαζεται αλλαγη για τα πρωτα service! Μνημονευω και αυτα τα εξτρα σε ποιοτητα που δινει γιατι αλλου πληρωνεις σχεδον τα ιδια χρηματα και δεν τα βαζουν για περισσοτερο κερδος! Σε μια ελευθερη αγορα και εκει που εχει φτασει η τεχνολογια στα κουκουλωματα της ποιοτητας δεν μπορεις να βασιστεις στο '' οτι πληρωνεις-παιρνεις'' συμφωνώ, δεν είμαι έμπορος, απλά το ψάχνω σύμφωνα με τις προδιαγραφές-φυλλάδια και αξιολογήσεις από αυτό το site και άλλα. Τώρα εάν αυτές οι προδιαγραφές ισχύουν στην πράξη-δεν ξέρω! Μόνο από τις αξιολογήσεις χρηστών δεν βγαίνει εύκολα άκρη, χωρίς να σημαίνει ότι μια εμπεριστατωμένη άποψη δεν πρέπει να τη λαμβάνει κανείς υπόψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 55 λεπτά πριν, 111111 είπε συμφωνώ, δεν είμαι έμπορος, απλά το ψάχνω σύμφωνα με τις προδιαγραφές-φυλλάδια και αξιολογήσεις από αυτό το site και άλλα. Τώρα εάν αυτές οι προδιαγραφές ισχύουν στην πράξη-δεν ξέρω! Μόνο από τις αξιολογήσεις χρηστών δεν βγαίνει εύκολα άκρη, χωρίς να σημαίνει ότι μια εμπεριστατωμένη άποψη δεν πρέπει να τη λαμβάνει κανείς υπόψη. Τοτε παρε mastersol! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΗΜΑ Ισως σας λυσει πολλες αποριες Επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα - Solar Keymark Πολλοί άνθρωποι όταν έρχεται η επιλογή να αγοράσουν ηλιακό θερμοσίφωνα, νομίζω πως νιώθουν μπερδεμένοι με τις τόσες μάρκες, με τις τόσο διαφορετικές τιμές και στην ουσία καταντάει ένα δύσκολο θέμα η επιλογή ενός καλού ηλιακού θερμοσίφωνα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Παρακάτω θα προσπαθήσω να αναλύσω πως με βάση τα διεθνή πιστοποιητικά Solar Keymark κάποιος μπορεί να επιλέξει έναν ηλιακό θερμοσίφωνα και να μπορέσει να επιλέξει με βάση την απόδοση και το κόστος του ηλιακού. Παρακάτω θα το αναλύσω με βήματα, όσο πιο απλά γίνεται, ώστε να καθαρίσει το πέπλο της επιλογής και να γίνει ένα απλό θέμα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν έχει εντριφήσει εις βάθος στο θέμα αυτό. Το πρώτο βήμα είναι η επίσκεψη σε δύο websites. Αυτό που ψάχνουμε είναι να δούμε τα πιστοποιητικά για τις αποδόσεις. http://solarkey.dk/solarkeymarkdata/qSystemCertificates/ShowQSystemCertificatesTable.aspx Δεν παιζει πλεον οποτε παμε στο : http://www.solarkeymark.dk/ & http://www.dincertco.tuv.com/search/companies_with_product?locale=en&title_id=323 Ξεκινώντας πχ. από το πρώτο site, επιλέγουμε Country Code GR για να δούμε τους Ελληνικούς πιστοποιημένους ηλιακούς θερμοσίφωνες. http://i.imgur.com/yDo7k2q.png Παρένθεση: Συνιστώ την αγορά Ελληνικών προϊόντων, μιας και είναι καλύτεροι στην σχέση value/money και εκτός αυτού η τεχνογνωσία των Ελληνικών εταιρειών δεν έχει να ζηλέψει τίποτα των μη Ελληνικών. Κλείνει η παρένθεση. Επιλέγοντας GR το site κάνει ανανέωση αυτόματα και εμφανίζει τις Ελληνικές εταιρείες. Δεν ξέρω για ποιόν λόγο, αλλά κάποιες εταιρείες ενώ εμφανίζονται στο site του Solar Keymark, δεν εμφανίζονται τα πιστοποιητικά τους. http://i.imgur.com/aguLo9I.png Οπότε εκεί θα χρειαστεί να τις αναζητήσετε στο δεύτερο site της DIN CERTCO. Έστω θέλουμε να συγκρίνουμε την πρώτη εταιρεία από την λίστα "Μαλτέζος" με κάποια άλλη..Ανοίγοντας το πιστοποιητικό του Μαλτέζου δεν βλέπουμε τίποτα χρήσιμο δυστυχώς, διότι δεν αναφέρει τίποτα περι ενεργειακών μέσα. Κοίταξα το site της ICIM και δεν βρήκα κάτι. Το δεύτερο όνομα από την λίστα είναι η Sole. Στην βιβλιοθήκη της Solar Keymark δεν βλέπουμε κάτι, αλλά βλέπουμε πως είναι πιστοποιημένη από την DIN CERTCO. Κάνοντας αναζήτηση στην ιστοσελίδα της DIN CERTCO χρησιμοποιώντας το link που παρέθεσα προγενέστερα, βρίσκουμε http://www.dincertco.tuv.com/companies/8202?locale=en Κοιτάζοντας για Solar Thermal Systems EUROSTAR 150-1-T200 EUROSTAR 150-1-T200 EUROSTAR 150-1-T200 Τελοσπάντων βλέπω πως τα link δεν ανοίγουν, ούτε στην ιστοσελίδα της DIN CERTCO. Βλέπω πως τα πιστοποιητικά λήγουν αυτόν τον μήνα και μήπως πρέπει να τα ξανακάνουν.. Πάμε στην επόμενη εταιρεία..HELIONAL.. http://i.imgur.com/4Bendix.png Βλέπουμε 4 μοντέλα στο πρώτο πιστοποιητικό. HFPS 120/2 HFPS 150/2 HFPS 200/4 HFPS 250/4 Ηλιακός συλλέκτης Βλέπουμε πως στα 4 αυτά μοντέλα χρησιμοποιείται ένας τύπος ηλιακού συλλέκτη με διαστάσεις: Aperture Area (Επιφάνεια του τζαμιού του συλλέκτη): 1.78τ.μ. Gross Area (Συνολική επιφάνεια που καταλαμβάνει ο συλλέκτης): 1.992 x 0.992 = 1.976 τ.μ. Boiler ηλιακού χωρητικότητες Βλέπουμε πως στα 4 αυτά μοντέλα χρησιμοποιούνται δεξαμενές με χωρητικότητες: 120L 150L 200L 250L Οι παραπάνω χωρητικότητες είναι οι πραγματικές χωρητικότητες των boiler. Θα δείτε αργότερα γιατί υπογραμμίζω ότι υπογραμμίζω. Πηγαίνοντας στην επόμενη σελίδα βλέπουμε τα αποτελέσματα για το HFPS120/2 Βλέπουμε πως χρησιμοποιείται ένας συλλέκτης FPS 2.0 στα 120L και τα 150L, και δύο συλλέκτες FPS 2.0 στα 200L και τα 250L. http://i.imgur.com/6kRO3XN.png Βλέπουμε τέσσερις πόλεις στην αριστερή στήλη, όπου αυτή που μας ενδιαφέρει είναι η Αθήνα. Ενώ από πάνω βλέπουμε L/d (Κατανάλωση σε Λίτρα Ζεστού Νερού Χρήσης 45 βαθμών κελσίου / Ημέρα έτους) 50L/d, 80L/d και 110L/d. Το σημαντικό επίσης είναι ο συντελεστής fsol% (Solar Fraction) που σημαίνει Ποσοστό Ηλιακής Κάλυψης. Συνδυάζοντας τώρα το ζουμί, ΑΝ πάρω τον HFPS 120/2 κ τον βάλω στην ταράτσα μου στην Αθήνα να κοιτάει Νότια με κλίση 45 μοίρες: ΑΝ σκοπεύω να καταναλώνω ΚΑΘΕ μέρα του έτους: -50 Λίτρα ΖΝΧ, ο ήλιος θα μου δώσει το 92% της ενέργειας. = 46L δωρεάν από τον ήλιο.. -80 Λίτρα ΖΝΧ, ο ήλιος θα μου δώσει το 84% της ενέργειας. = 67L δωρεάν από τον ήλιο.. -110 Λίτρα ΖΝΧ, ο ήλιος θα μου δώσει το 78% της ενέργειας. = 86L δωρεάν από τον ήλιο.. Και εδώ καταλαβαίνεται πως καταναλωτής ο οποίος έχει αυξημένες ετήσιες ανάγκες ΖΝΧ, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ηλιακό, εξοικονομεί περισσότερα λίτρα από τον ήλιο, από κάποιον που έχει μειωμένες ανάγκες. Πάμε και στο 200/4 ώστε να το χρησιμοποιήσουμε ως κάποιο κοινό μοντέλο που αγοράζουν οι περισσότεροι. Κάνοντας την ίδια ανάλυση, βλέπουμε πως ΑΝ σκοπεύω να καταναλώνω ΚΑΘΕ μέρα του έτους: -110 Λίτρα ΖΝΧ, ο ήλιος θα μου δώσει το 91% της ενέργειας. = 100L δωρεάν από τον ήλιο.. -140 Λίτρα ΖΝΧ, ο ήλιος θα μου δώσει το 88% της ενέργειας. = 123L δωρεάν από τον ήλιο.. -170 Λίτρα ΖΝΧ, ο ήλιος θα μου δώσει το 84% της ενέργειας. = 143L δωρεάν από τον ήλιο.. Επεξήγηση: Επειδή γράφει πχ. 170L κατανάλωση, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να καταναλώνεις πχ. 300 λίτρα ανα ημέρα. Αυτές οι καταναλώσεις δίνονται μόνο και μόνο ενδεικτικά από την πιστοποιητικό φορέα ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ άλλου ηλιακού θερμοσίφωνα. Άλλοι οργανισμοί δίνουν περισσότερες καταναλώσεις. http://i.imgur.com/GVCozZG.png © @mechatron @e-heat.gr http://e-heat.gr/index.php?threads/Επιλογή-ηλιακού-θερμοσίφωνα-solar-keymark.148/ Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από villasg 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaskontis Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Τοτε παρε mastersol! εγω δεν το επιασα το υπονοουμενο,οι masterSol εχουν πολλες κριτικες αλλα ειναι "μαπα"? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, kostaskontis είπε εγω δεν το επιασα το υπονοουμενο,οι masterSol εχουν πολλες κριτικες αλλα ειναι "μαπα"? Απο τις 73 αξιολογησεις οι 8 ειναι με χαμηλα αστερια και περιεχουν μεσα μονο 2 για τρυπημα και αυτο απο ελλειψη συντηρησης! ο 1ος αναφερει στα 5 χρονια(μανδυας απο ελλειψη αντιψυκτικου) και ο 2ος εσπασε ο συλλεκτης απο χαμηλες θερμοκρασιες(ελλειψη συντηρησης) Οι υπολοιπες 6 ειναι μειωμενη αποδοση και σχολια για μετρια ποιοτητα! Αυτο ομως που τιμα την mastersol ειναι οτι απαντα σε καθε αξιολογηση!!! Στο σκουρτζ παλι απο τις 87 καπου οι 5 με χαμηλα αστερια περιεχουν κακη αποδοση! Ο nobel απο την αλλη εχει ελαχιστες αξιολογησεις δηλαδη απο τις 13 οι 3 με χαμηλα αστερια! Οι 2 ειναι για τρυπημα στα 6 και 9 χρονια! Στην πραξη ομως ο nobel πουλαει στην Αττικη!!! Καποιοι δεν θελουν να καταλαβουν οτι για την αξιοπιστια του καθε ηλιακου εχει να κανει και με τις συνθηκες που δημιουργει ο καθε χρηστης! Για την κακη αποδοση ειναι σιγουρα απο κακη εγκατασταση! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Στις 10/4/2022 στις 4:39 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε Τελικα ποιος τροπος πιστευετε οτι ενας ηλιακος θα μας βγει πιο οικονομικoς σε βαθος χρονου? 1)Brand και ακριβη σειρα με τις προγραμματισμενες συντηρησεις. (Εμπορικη προταση) 2)Το σουβλακι του Γιαννουδη(youtube) 3)Καλος no name,glass μη χρηση αντιστασης,μικροτερος για τις αναγκες μας με χρηση 60λιτρου ηλεκτρ. θερμ. με πλεονεκτημα συντηρηση ανα 8-10 χρονια(Αθηνα) και με πολυ καλο level αξιοπιστιας (PLACEBO_89) 4)Καλος no name,glass μη χρηση αντιστασης,μεγαλυτερος για τις αναγκες μας με χρηση 60λιτρου ηλεκτρ. θερμ. με πλεονεκτημα την μεγιστη δωρεαν ποιοτητα ζωης τον χειμωνα,συντηρηση σε αραια χρονικα διαστηματα,καλο level αξιοπιστιας με το μεγαλυτερο μειονεκτημα να φροντιζει ο χρηστης απο Ανοιξη μεχρι Φθινοπωρο να κραταει τις θερμοκρασιες σε φυσιολογικα πλαισια για μενα κατω τους 70β! (PLACEBO_89) Να τονισω οσοι χρηστες φροντιζαν την αποφυγη μεγαλων θερμοκρασιων και χωρις την χρηση της αντιστασης, τους κρατησε ο ηλιακος για παρα πολλα χρονια!!! Κερδισαν λεφτα απο τις συντηρησεις/ζημιες και παντα με την μεγιστη αποδοση τον χειμωνα αφου δεν υπηρχαν απωλειες στα υγρα του κλειστου!!! Τίποτα απ'ολα αυτά. Dianna by Stratos! Στις 11/4/2022 στις 12:34 ΠΜ, wolfskinn είπε Καλησπέρα! Είχε προσφορά ο Κοτσοβολος αυτόν τον ηλιακό https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/225417-calpak-neo-160-20-trien-a-θ στα 940€ και έκανα μια παραγγελία. Πιστεύετε είναι καλή επιλογή ή έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα? Είμαι Κρήτη και αφορά χρήση από 2-3 άτομα... Ευχαριστώ! Μια χαρά σε βρίσκω! Περιμένουμε εντυπώσεις 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 10 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Τίποτα απ'ολα αυτά. Dianna by Stratos! Θα βγαινει πολυ ακριβος αφου η dianna απο μονη της εχει τσιμπητη τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο! Ας πρωτοτυπησει τοτε να δωσει και εγγυηση by Stratos! Δηλαδη περα απο την πολυετη εγγυηση να μην υπαρχει κοστος συντηρησης!!! Αρα ο πελατης να ξερει τι πληρωνει και για ποσα χρονια εχει δεσει τον γαιδαρο του!!! Επιτελους να ξερει ο καταναλωτης οτι 1+1=2 ουτε 2.5 ουτε 100!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μίλησα με τον υδραυλικό σχετικά κε τοποθέτηση αναμεικτικης βαλβίδας και είπε να μου βάλει μια της Watts στα 50€ , κάνω όμως τώρα μια αναζήτηση μήπως την βρω σε καλυτερη τιμή αλλά βλέπω 2-3 διαφορετικά μοντέλα στο παρακατω link, Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει για το ποια χρειαζομαστε στους ηλιακούς μας ή να προτεινει και κάποια άλλη σε τιμή γύρω στα 50€ , φυσικά περιμενω και απάντηση από τον μάστορα αλλά συνήθως καθυστερεί https://www.google.com/search?q=βαλβιδα+αναμειξης+watts&client=ms-android-xiaomi-rev1&biw=393&bih=720&sxsrf=APq-WBsPbDD2PpRgxu51uS30K5JZ8q3FBg%3A1649921878208&ei=Vs9XYueHDPOG9u8P8My76A0&oq=βαλβιδα+αναμειξης+watts&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAM6BwgAEEcQsAM6BggAEBYQHjoFCCEQoAFKBAhBGABQ2wVYnRNg_RRoAXABeACAAacBiAHVBpIBAzAuNpgBAKABAcgBCMABAQ&sclient=mobile-gws-wiz-serp#ip=1 Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από GeG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
111111 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 25 λεπτά πριν, GeG είπε Μίλησα με τον υδραυλικό σχετικά κε τοποθέτηση αναμεικτικης βαλβίδας και είπε να μου βάλει μια της Watts στα 50€ , κάνω όμως τώρα μια αναζήτηση μήπως την βρω σε καλυτερη τιμή αλλά βλέπω 2-3 διαφορετικά μοντέλα στο παρακατω link, Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει για το ποια χρειαζομαστε στους ηλιακούς μας , φυσικά περιμενω και απάντηση από τον μάστορα αλλά συνήθως καθυστερεί https://www.google.com/search?q=βαλβιδα+αναμειξης+watts&client=ms-android-xiaomi-rev1&biw=393&bih=720&sxsrf=APq-WBsPbDD2PpRgxu51uS30K5JZ8q3FBg%3A1649921878208&ei=Vs9XYueHDPOG9u8P8My76A0&oq=βαλβιδα+αναμειξης+watts&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAM6BwgAEEcQsAM6BggAEBYQHjoFCCEQoAFKBAhBGABQ2wVYnRNg_RRoAXABeACAAacBiAHVBpIBAzAuNpgBAKABAcgBCMABAQ&sclient=mobile-gws-wiz-serp#ip=1 εδώ μια πολύ καλή, με ενσωματωμένα φίλτρα και αντεπίστροφα (που θα αγοραστούν έχτρα στην προηγούμενη...) http://brassform.gr/el/news/θερμοστατικό-συγκρότημα-solar-kit/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, 111111 είπε εδώ μια πολύ καλή, με ενσωματωμένα φίλτρα και αντεπίστροφα (που θα αγοραστούν έχτρα στην προηγούμενη...) http://brassform.gr/el/news/θερμοστατικό-συγκρότημα-solar-kit/ Γιατί να αγοραστουν έξτρα; δεν έχω λέβητα αερίου για ζνχ και είναι και κάπως ακριβή η συγκεκριμένη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
111111 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, GeG είπε Γιατί να αγοραστουν έξτρα; δεν έχω λέβητα αερίου για ζνχ και είναι και κάπως ακριβή η συγκεκριμένη. νομίζω χρειάζονται αντεπίστροφες βαλβίδες και από τις δύο πλευρές της θερμοστατικής..αν και πέρα από την προστασία από το καυτό νερό, δεν είμαι σίγουρος ότι προσφέρει κάτι πραγματικά μετρήσιμο (οικονομία ζεστού π.χ.) Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από 111111 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 11 λεπτά πριν, 111111 είπε νομίζω χρειάζονται αντεπίστροφες βαλβίδες και από τις δύο πλευρές της θερμοστατικής..αν και πέρα από την προστασία από το καυτό νερό, δεν είμαι σίγουρος ότι προσφέρει κάτι πραγματικά μετρήσιμο (οικονομία ζεστού π.χ.) Για την προστασία την βάζω κυρίως και εμένα και του κυκλώματος και μπαταρίας του μπάνιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα