Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, jiovani81 είπε

Καλησπέρα!Εδώ και 1 μήνα περίπού μου έχουν εγκαταστήσει ηλιακό 160 λτ e-solar. Εδώ και δυό μέρες το νερό στο ζεστό μυρίζει σαν καμμένο πλαστικό.Μπορείτε να με καθοδηγήσετε για το που μπορεί να οφείλεται αυτό το φαινόμενο και να είμαι προετοιμασμένος για τις πιθανές δικαιολογίες που μπορεί να ακούσω από τον εγκαταστάτη?

ειδικός δεν είμαι άλλα εξ αποστάσεως  δεν μπορεί να πει πολλά κάποιος Η επίστρωση του μποιλερ  είναι  GLASS  η κάτι άλλο ?  Μυρίζει όταν είναι ζεστό το νερό  η και το πρωί πχ που μετά από χρήση έχει κρυώσει ?  Επειδή είναι νέα εγκατάσταση και τώρα αρχίζει η παρατεταμένη   ηλιοφάνεια  άρα πιο ζεστό νερό ενδεχομένως τα μέταλλα και οι σωλήνες σύνδεσης (τουμποραμα -πολυαιθυλενιο ) να βγάζουν  κάτι Τώρα ο εγκαταστατης τι σχέση μπορεί να έχει - ευθύνεται  Καινούργια υλικά δεν έβαλε ?  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Για κατω νοτια ειναι e-solar  να δεις απο κοντα πως ειναι ο πρεσαριστος! https://www.esolarshop.net/

απο οτι βλεπω και ο e-solar και ο nobel στην ιδια τιμη βγαινουν αν εχω καταλάβει σωστα και ειναι οι "ιδιοι" ηλιακοι...

Στις 7/4/2022 στις 3:42 ΜΜ, villasg είπε

Καλησπερα μια "γνωματεσυση μεχρι να ερθει ο τεχνικος για την συντηρηση και διαγνωση , ειναι το ασφαλιστικο ή τρυπησε καζανι ???
8 ετων ειναι ο ηλιακος τριπλης ενεργειας glass

6LuQpdb.jpg

τελικά χαλασμένο ασφαλιστικό .
Εγινε και η συντηρηση του ( υγρα ,φλατζα , αντισταση , καθαρισμος αλλατων και σωληνωσεων ) .

11 ώρες πριν, jiovani81 είπε

Καλησπέρα!Εδώ και 1 μήνα περίπού μου έχουν εγκαταστήσει ηλιακό 160 λτ e-solar.Εδώ και δυό μέρες το νερό στο ζεστό μυρίζει σαν καμμένο πλαστικό.Μπορείτε να με καθοδηγήσετε για το που μπορεί να οφείλεται αυτό το φαινόμενο και να είμαι προετοιμασμένος για τις πιθανές δικαιολογίες που μπορεί να ακούσω από τον εγκαταστάτη?

το πιο λογικο ειναι να ειναι απο των πλαστικο σωληνα που κατεβαζει το νερο

• Like 1

5 ώρες πριν, kostaskontis είπε

απο οτι βλεπω και ο e-solar και ο nobel στην ιδια τιμη βγαινουν αν εχω καταλάβει σωστα και ειναι οι "ιδιοι" ηλιακοι...

Σιγουρα στο ιδιο level ειναι οι συλλεκτες! Απο κει και περα δεν ξερουμε πιο μποιλερ ειναι πιο ποιοτικο!παχος μεταλλου,καλυτερη επισμαλτωση,καλυτερη μονωση. Πιο κοντα στην αληθεια θα ησουν να σου ελεγε ενας υδραυλικος που κανει χρονια συντηρησεις σε ηλιακους!

Δεν θελω να υποστηριξω καποιον αλλα πιστευω οτι με τον nobel θα εχεις περισσοτερο το κεφαλι σου ησυχο!

Και αυτο γιατι εχουν αναφερθει κραυγαλεες αρνητικες εντυπωσεις απο μελη μας σε violari-esolar

Φαντασου 720ε εδιναν τον classic 160/3tm!!!!  Μην φανταστεις πολλα χρονια πισω γυρω στο 2018!

15 ώρες πριν, jiovani81 είπε

Καλησπέρα!Εδώ και 1 μήνα περίπού μου έχουν εγκαταστήσει ηλιακό 160 λτ e-solar.Εδώ και δυό μέρες το νερό στο ζεστό μυρίζει σαν καμμένο πλαστικό.Μπορείτε να με καθοδηγήσετε για το που μπορεί να οφείλεται αυτό το φαινόμενο και να είμαι προετοιμασμένος για τις πιθανές δικαιολογίες που μπορεί να ακούσω από τον εγκαταστάτη?

Προφανως θα ειναι αυτο που πιστευω..  Αλλαξε ο καιρος και αναλογα με τις συνθηκες του καθενος μπορει να ανεβασει υψηλες θερμοκρασιες! Θα μυριζουν οι πλαστικες σωληνες..

Τις θερμοκρασιες πως τις αναγνωριζεις ή δεν σε απασχολει???? 

19 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

H βανα αναμιξης δεν ειναι απαραιτητη...

Πληρωνεις αυτα για χρονοκαθυστερηση της υπερθερμανσης! συν ολα αυτα θελουν ελεγχο και προφανως ανα καποια χρονικα διαστηματα αντικατασταση  συν τις συντηρησεις που πρεπει να κανεις..!  Εγω μονο προσθετα λεφτα βλεπω που θεωρητικα θα κανω παραταση στον ηλιακο αλλα κανεις δεν μου λεει ποσα χρονια και πανω θα κερδισω.. αλλα ουτε και εγγυηση, μου δινει κανεις!!!!

• Like 1

2 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Πληρωνεις αυτα για χρονοκαθυστερηση της υπερθερμανσης! συν ολα αυτα θελουν ελεγχο και προφανως ανα καποια χρονικα διαστηματα αντικατασταση  συν τις συντηρησεις που πρεπει να κανεις..!  Εγω μονο προσθετα λεφτα βλεπω που θεωρητικα θα κανω παραταση στον ηλιακο αλλα κανεις δεν μου λεει ποσα χρονια και πανω θα κερδισω.. αλλα ουτε και εγγυηση, μου δινει κανεις!!!!

Καλαμπαλικια που σε καθε σερβις εκει που αλλαζες ανοδιο, αντε και αντισταση , θα σου λεει ο υδραυλικος να αλλαξουμε και την ασφλεια, χαλασε,το αντεπιστροφο δε δουλευει, η βανα κολλησε και εκει που του εδινες ενα 50αρικο, θα θελει 150 πια εργασια + τα υλικα...

παλια στα αμαξια το ελεγαν, οσο περισσοτερα ηλεκτρονικα τοσο περισσοτερες επισκεψεις στο συνεργειο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bjj-p είπε

Καλαμπαλικια που σε καθε σερβις εκει που αλλαζες ανοδιο, αντε και αντισταση , θα σου λεει ο υδραυλικος να αλλαξουμε και την ασφλεια, χαλασε,το αντεπιστροφο δε δουλευει, η βανα κολλησε και εκει που του εδινες ενα 50αρικο, θα θελει 150 πια εργασια + τα υλικα...

παλια στα αμαξια το ελεγαν, οσο περισσοτερα ηλεκτρονικα τοσο περισσοτερες επισκεψεις στο συνεργειο.

Κοιτα ειναι καλα γι αυτους που ξερουν απο που θα τα παρουν σε καλυτερη τιμη και θα τα τοποθετησουν οι ιδιοι!!! Ετσι μονο αξιζει!!!

Στις 10/4/2022 στις 4:39 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Τελικα ποιος τροπος πιστευετε οτι ενας ηλιακος θα μας βγει πιο οικονομικoς σε βαθος χρονου?

1)Brand και ακριβη σειρα με τις προγραμματισμενες συντηρησεις. (Εμπορικη προταση)

2)Το σουβλακι του Γιαννουδη(youtube)

3)Καλος no name,glass μη χρηση αντιστασης,μικροτερος για τις αναγκες μας με χρηση 60λιτρου ηλεκτρ. θερμ. με πλεονεκτημα συντηρηση ανα 8-10 χρονια(Αθηνα) και με πολυ καλο level αξιοπιστιας (PLACEBO_89)

4)Καλος no name,glass μη χρηση αντιστασης,μεγαλυτερος για τις αναγκες μας με χρηση 60λιτρου ηλεκτρ. θερμ. με πλεονεκτημα την μεγιστη δωρεαν ποιοτητα ζωης τον χειμωνα,συντηρηση σε αραια χρονικα διαστηματα,καλο level αξιοπιστιας με το μεγαλυτερο μειονεκτημα να φροντιζει ο χρηστης απο Ανοιξη μεχρι Φθινοπωρο να κραταει τις θερμοκρασιες σε φυσιολογικα πλαισια για μενα κατω τους 70β! (PLACEBO_89)

Να τονισω οσοι χρηστες φροντιζαν την αποφυγη μεγαλων θερμοκρασιων και χωρις  την χρηση της αντιστασης, τους  κρατησε ο ηλιακος για παρα πολλα χρονια!!! Κερδισαν λεφτα απο τις συντηρησεις/ζημιες και παντα με την μεγιστη αποδοση τον χειμωνα αφου δεν υπηρχαν απωλειες στα υγρα του κλειστου!!! 

Επεξ/σία από PLACEBO_89

το 3 και το 4 μπορουν να  κανουν χρηση αντιστασης  περιοριζοντας το θερμοστατη στους 60, εχοντας τα πλεονεκτηματα που λες και μειωνοντας και αλλο το κοστος. και ο επιπροσθετος θερμοσιφωνας θα θελει τη συντηρηση του με τα χρονια + οτι θα ζεσταινεις νερο απο τους 10-15 το χειμωνα. Πολλοι κανουν αυτο που λες με by pass  και θερμοστατικη βαλβιδα.

1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Σιγουρα στο ιδιο level ειναι οι συλλεκτες! Απο κει και περα δεν ξερουμε πιο μποιλερ ειναι πιο ποιοτικο!παχος μεταλλου,καλυτερη επισμαλτωση,καλυτερη μονωση. Πιο κοντα στην αληθεια θα ησουν να σου ελεγε ενας υδραυλικος που κανει χρονια συντηρησεις σε ηλιακους!

Δεν θελω να υποστηριξω καποιον αλλα πιστευω οτι με τον nobel θα εχεις περισσοτερο το κεφαλι σου ησυχο!

Και αυτο γιατι εχουν αναφερθει κραυγαλεες αρνητικες εντυπωσεις απο μελη μας σε violari-esolar

Φαντασου 720ε εδιναν τον classic 160/3tm!!!!  Μην φανταστεις πολλα χρονια πισω γυρω στο 2018!

Σε ευχαριστω,και εγω προς τον nobel κλεινω.Απο οτι ειδα κανουν και 12 ατοκες οποτε βοηθαει και αυτο τωρα που δεν εχουμε μια :)

22 λεπτά πριν, bjj-p είπε

το 3 και το 4 μπορουν να  κανουν χρηση αντιστασης  περιοριζοντας το θερμοστατη στους 60, εχοντας τα πλεονεκτηματα που λες και μειωνοντας και αλλο το κοστος. και ο επιπροσθετος θερμοσιφωνας θα θελει τη συντηρηση του με τα χρονια + οτι θα ζεσταινεις νερο απο τους 10-15 το χειμωνα. Πολλοι κανουν αυτο που λες με by pass  και θερμοστατικη βαλβιδα.

Έτσι ακριβώς. Είναι αστείο να μιλάμε για υπερθέρμανση ηλιακού (για να μην αναφέρω και το ότι θα χάνουν υγρά από αυτή) από τη χρήση της αντίστασης.

Η συνήθης ρύθμιση του θερμοστάτη είναι στους 60-65 βαθμούς. Παρά δε το γεγονός ότι ο κλασσικός διμεταλικός θερμοστάτης δεν είναι κανένα όργανο ακριβείας, μπορεί η θερμοκρασία να είναι +/- 2, 3, ή 4 βαθμούς αλλά σίγουρα δεν θα φτάσει σε υπερθέρμανση (εκτός από αστοχία του).

Η υπερθέρμανση του ηλιακού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μεγάλη συλλεκτική επιφάνεια κι έντονη ηλιοφάνεια ή με μειωμένη χρήση σε περίοδο έντονης ηλιοφάνειας. Σε κάθε όμως περίπτωση μόνο από το ηλιακό του σκέλος (να επαναλάβω ότι εξαιρείται το "κόλλημα" του θερμοστάτη στη θέση "on").

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Η χρηση αντιστασης αυξανει τα αλατα και σε συνδιασμο υψηλων θερμοκρασιων φθειρει το σμαλτο! συν οτι θες συντηρηση πιο νωρις για να αποδιδει σωστα η αντισταση συν οτι τις περισσοτερες φορες την καθιστά ενεργοβορα απωλειες(πολλα λιτρα νερο,αποσταση σωληνες,χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες)  Εξορισμου στο μ.ο αξιζει να παιρνεις νερο απο ηλεκρ. θερμ. κατα προτιμηση 60λιτρο!  Αρα κατ επιλογη για μικρη χρηση χερια-προσωπο παιρνεις απο τον ηλεκτρικο που σου δινει και αμεσα ζεστο και μενει θερμοκρασια στον ηλιακο που ακομα και με καποια συννεφια την επομενη μερα εισαι πιο κοντα να σου δωσει την επιθυμητη για ντουζ!!!!

Εν μερει θα συμφωνησω μονο αν εχεις μεγαλυτερο μηχανημα για τις αναγκες σου που σημαινει θα την χρησιμοποιησεις ελαχιστες φορες!  Για μενα μεγαλος ειναι πχ 160/3 για 2 ατομα!

7 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Έτσι ακριβώς. Είναι αστείο να μιλάμε για υπερθέρμανση ηλιακού (για να μην αναφέρω και το ότι θα χάνουν υγρά από αυτή) από τη χρήση της αντίστασης.

Η συνήθης ρύθμιση του θερμοστάτη είναι στους 60-65 βαθμούς. Παρά δε το γεγονός ότι ο κλασσικός διμεταλικός θερμοστάτης δεν είναι κανένα όργανο ακριβείας, μπορεί η θερμοκρασία να είναι +/- 2, 3, ή 4 βαθμούς αλλά σίγουρα δεν θα φτάσει σε υπερθέρμανση (εκτός από αστοχία του).

Η υπερθέρμανση του ηλιακού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μεγάλη συλλεκτική επιφάνεια κι έντονη ηλιοφάνεια ή με μειωμένη χρήση σε περίοδο έντονης ηλιοφάνειας. Σε κάθε όμως περίπτωση μόνο από το ηλιακό του σκέλος (να επαναλάβω ότι εξαιρείται το "κόλλημα" του θερμοστάτη στη θέση "on").

Χρηση αντιστασης και υπερθερμανση? Ετσι το γραφω ή ετσι το καταλαβες???

Επεξ/σία από PLACEBO_89

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Η χρηση αντιστασης αυξανει τα αλατα και σε συνδιασμο υψηλων θερμοκρασιων φθειρει το σμαλτο! συν οτι θες συντηρηση πιο νωρις για να αποδιδει σωστα η αντισταση συν οτι τις περισσοτερες φορες την καθιστά ενεργοβορα απωλειες(πολλα λιτρα νερο,αποσταση σωληνες,χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες)  Εξορισμου στο μ.ο αξιζει να παιρνεις νερο απο ηλεκρ. θερμ. κατα προτιμηση 60λιτρο!  Αρα κατ επιλογη για μικρη χρηση χερια-προσωπο παιρνεις απο τον ηλεκτρικο που σου δινει και αμεσα ζεστο και μενει θερμοκρασια στον ηλιακο που ακομα και με καποια συννεφια την επομενη μερα εισαι πιο κοντα να σου δωσει την επιθυμητη για ντουζ!!!!

Εν μερει θα συμφωνησω μονο αν εχεις μεγαλυτερο μηχανημα για τις αναγκες σου που σημαινει θα την χρησιμοποιησεις ελαχιστες φορες!  Για μενα μεγαλος ειναι πχ 160/3 για 2 ατομα!

Χρηση αντιστασης και υπερθερμανση? Ετσι το γραφω ή ετσι το καταλαβες???

You tell me

"Να τονισω οσοι χρηστες φροντιζαν την αποφυγη μεγαλων θερμοκρασιων με μη χρηση αντιστασης, τους  κρατησε ο ηλιακος για παρα πολλα χρονια!!! Κερδισαν λεφτα απο τις συντηρησεις/ζημιες και παντα με την μεγιστη αποδοση τον χειμωνα αφου δεν υπηρχαν απωλειες στα υγρα του κλειστου!!!  "

Ίσως για το κομμάτι της απώλειας υγρών να τίθεται θέμα ερμηνείας. Για το κομμάτι όμως "αποφυγής μεγάλων θερμοκρασιών με μη χρήση αντίστασης" μου είναι "μάλλον" ξεκάθαρο. Με τη χρήση της αντίστασης δεν επιτυγχάνονται "μεγάλες θερμοκρασίες". Τουλάχιστον όχι τέτοιες που να είναι έξω από τις θερμοκρασίες για τις οποίες έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούμε ένα θερμοσίφωνα

Σημ. Στο παραπάνω κομμάτι σου που παρέθεσα, αν αφαιρούσες το σημείο που μιλάς για αντίσταση, θα το προσυπέγραφα.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, haris_216 είπε

You tell me

"Να τονισω οσοι χρηστες φροντιζαν την αποφυγη μεγαλων θερμοκρασιων με μη χρηση αντιστασης, τους  κρατησε ο ηλιακος για παρα πολλα χρονια!!! Κερδισαν λεφτα απο τις συντηρησεις/ζημιες και παντα με την μεγιστη αποδοση τον χειμωνα αφου δεν υπηρχαν απωλειες στα υγρα του κλειστου!!!  "

Ίσως για το κομμάτι της απώλειας υγρών να τίθεται θέμα ερμηνείας. Για το κομμάτι όμως "αποφυγής μεγάλων θερμοκρασιών με μη χρήση αντίστασης" μου είναι "μάλλον" ξεκάθαρο. Με τη χρήση της αντίστασης δεν επιτυγχάνονται "μεγάλες θερμοκρασίες". Τουλάχιστον όχι τέτοιες που να είναι έξω από τις θερμοκρασίες για τις οποίες έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούμε ένα θερμοσίφωνα

Σημ. Στο παραπάνω κομμάτι σου που παρέθεσα, αν αφαιρούσες το σημείο που μιλάς για αντίσταση, θα το προσυπέγραφα.

Εχεις δικιο ετσι οπως το γραφω,λαθος συνταξη! Ξερεις ομως τι με πειραζει..  Εσυ προσωπικα εχεις διαβασει αρκετα post μου.. δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν πηρε πουθενα το ματι σου που αναφερω οτι η χρηση της αντισταση επιβαρυνει/φθειρει το glass-μποιλερ???!!!!

Επεξ/σία από PLACEBO_89

37 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Εχεις δικιο ετσι οπως το γραφω,λαθος συνταξη! Ξερεις ομως τι με πειραζει..  Εσυ προσωπικα εχεις διαβασει αρκετα post μου.. δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν πηρε πουθενα το ματι σου που αναφερω οτι η χρηση της αντισταση επιβαρυνει/φθειρει το glass-μποιλερ???!!!!

Προσωπικά διαφωνώ σε αυτό, αν μιλάμε για glass. Αν όμως μιλάμε για "glass" αλλάζει το πράγμα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...